Προς το περιεχόμενο

photoshop

KLIMONS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους. αν γνωριζει καποιος απο photoshop, θα ηθελα να μου πει πως μπορω να μετατρεψω το φοντο μιας φωτογραφιας (η΄ υλικο ) σε ασπρο, χωρις να πειραξω το αντικειμενο της φωτογραφιας.ψαχνω πολυ καιρο και δεν εχω καταληξει σε κατι. Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Θα σε παρακαλούσα να μη γράφεις μηνύματα allcaps (όλες οι λέξεις με κεφαλαίους χαρακτήρες). Θεωρείται κακή πρακτική στο Διαδίκτυο. Μπορείς να κάνεις κλικ στο edit.gif και να διορθώσεις το μήνυμά σου.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν κατάλαβα καλά απ αυτό που λες, μπορείς να κάνεις το εξής:

- Με το magic wand tool, επιλέγεις τα κομμάτια που σε ενδιαφέρουν να κρατήσεις άθικτα. - Βάλε tolerance 5-10.

- Μόλις τα επιλέξεις (ctrl + αριστερό κλικ για να επιλέγεις πολλά κομμάτια), πάτα απ' το κυρίως μενού select -->inverse. Έτσι κατάφερες να επιλέξεις τώρα το κομμάτι που θες να ασπρίσεις.

- Πάρε τη βούρτσα, επέλεξε ασπρο χρωματάκι για χρώμα και...δώσε μπογιατζή!!!!! :-D

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ.μπορεις σε παρακαλω να μου πεις αυτα τα βηματα στα ελληνικα, γιατι εχω την αγγλική έκδοση

-----Προστέθηκε 6/10/2008 στις 04 : 44 : 40-----

συγγνωμη, θελω να πω οτι εχω την ελληνικη εκδοση

Δημοσ.

To magic wand tool θα το βρεις στην βασική μπάρα εργασίας. Αν δεν την έχεις, πήγαινε "window -> tools" (να είναι κλικαρισμένο το tools). To magic wand tool είναι δεύτερη στήλη, το δεύτερο κουμπάκι. Το tolerance θα το ρυθμίσεις όταν πατήσεις το magic wand tool. Θα το δεις πάνω αριστερά, κάτω απ' το κυρίως μενού

-----

Μόλις είδα το post σου...δεν έχω κάπου την ελληνική έκδοση για να σου πω...Θα μπω αργότερα να σου πω λεπτομέρειες αν είναι

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ.θα με βοηθησεις πολυ, να μου δωσεις καποια λυση. θελω να ανεβασω καποιες φωτο σ ενα εππαγελματικο site, για αυτο θα ηθελα οι φωτο να ειναι καλες

Δημοσ.

καλησπερα

να ρωτησω και εγω ?

εχω μια εικονα σε ασπρο και μαυρο αυτο που θελω να κανω ειναι αλλαγη χρωματων δηλ το ασπρο μαυρο και το μαυρο ασπρο

μπορω να το κανω?

Δημοσ.
καλησπερα

να ρωτησω και εγω ?

εχω μια εικονα σε ασπρο και μαυρο αυτο που θελω να κανω ειναι αλλαγη χρωματων δηλ το ασπρο μαυρο και το μαυρο ασπρο

μπορω να το κανω?

Ctrl+I........................

Δημοσ.

Ο τρόπος του geothrin είναι ο ένας και ο απλούστερος, ιδίως για φωτογραφίες με απλό και ουδέτερο background.

Ένας άλλος πιο εξειδικευμένος που ενδεικνύεται για πιο περίπλοκες δουλειές είναι το Magnetic Lasso.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτα έχουμε μια φώτο

kcggme.jpg

Α. Την ανοίγουμε στο photoshop (έχω την έκδοση 7 αλλά είναι το ίδιο) και επιλέγουμε το εργαλείο magnetic Lasso (με το πλήκτρο L στα κεφαλαία, το πατάμε 2 φορές) ή κρατάμε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του mouse στο εργαλείο με τον κόκκινο κύκλο μέχρι να μας κατεβάσει τις επιλογές και να βάλουμε αυτή που βλέπεις στην εικόνα.

10f2f4n.jpg

Ο τρόπος λειτουργίας είναι ως εξής. Πατάμε μια φορά σε κάποιο σημείο στο περίγραμμα του θέματος που θέλουμε να "ξεφοντάρουμε". Εγώ ξεκίνησα από την κάπα. Στην συνέχεια ακολουθούμε το περίγραμμα σιγά σιγά και θα δεις ότι αφήνει πίσω του ένα μονοπάτι με τελείες σε τακτά διαστήματα. Αν σου φεύγει από το περίγραμμα μπορείς να σβήνεις μια-μια τις τελείες προς τα πίσω με το DELETE ή να πατάς με το αριστερό πλήκτρο όπου νομίζεις ότι είναι αναγκαίο. Όταν ολοκληρώσεις και φτάσεις στην τελεία της αφετηρίας ξανά, το εργαλείο θα εμφανίζει έναν κύκλο που σημαίνει ότι, αν πατήσεις εκεί θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ακι θα σου εμφανίσει ότι βλέπεις στην εικόνα, δλδ ένα ant trail να περιβάλει το κετρικό θέμα σου.

Να γνωρίζεις ότι όσο κάνεις την επιλογή μπορείς να ζουμάρεις και να ξεζουμάρεις με τα πλήκτρα + και - στο αριθμητικό πληκτρολόγιο και ενώ είσαι σε μεγάλο ζουμ μπορείς να μετακινείς την εικόνα κρατώντας πατημένο το πλήκτρο SPACE και μετά πατώντας το αριστερό πλήκτρο μέσα στην εικόνα μπορείς να μεταφερθείς σε άλλο σημείο της εικόνας.

Όπως βλέπεις έχω κάνει ήδη την επιλογή και δείχνει καλή. Δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλεια γιατί θα την βελτιώσουμε στην πορεία.

Β. Μόλις τελειώσουμε, πατάμε το πλήκτρο Q ή σο δεξιό εικονίδιο στο σημείο 1.

sv4bh4.jpg

Αυτό θα μας βάλει σε κατάσταση Quick Mask (Γρήγορη Μάσκα), όπου, ότι έχουμε επιλέξει προηγουμένως θα φαίνεται καθαρά, ενώ το υπόλοιπο μέρος της φώτο θα είναι θολό κόκκινο.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να διορθώσουμε τις ατέλειες όπως στα σημεία 3, όπου η επιλογή έχει πάρει και σημεία του φόντου.

Οι διορθώσεις γίνονται με το εργαλείο βούρτσας ή με την σβήστρα (2) και επιλέγοντας ένα μέγεθος. Εγώ έχω το μέγεθος 7 όπως βλέπεις στην πάνω μπάρα γιατί η ανάλυση είναι μικρή. Σε μεγαλύτερες αναλύσεις θα ίσως χρειαστείς μεγαλύτερο μέγεθος. Αυτό αλλάζει δυναμικά με τα πλήκτρα [ για μικρότερο και ] μεγαλύτερο μέγεθος (όπως και το μέγεθος βούρτσας το ίδιο) ή αν πατήσεις στο βελάκι δίπλα από το νούμερο.

Τώρα, στο 4 βλέπεις ότι έχω επιλέξει άσπρο χρώμα μπροστά και μαύρο πίσω. Με το άσπρο χρώμα επιλεγμένο μικρένουμε την επιλογή μας, προσθέτωντας θολό κόκκινο στην εικόνα και με το μαύρο χρώμα μεγαλώνουμε την επιλογή, αφαιρώντας κόκκινο.

Φαντάσου το θολό κόκκινο σαν ένα φίλτρο πάνω από την φωτογραφία. Ότι είναι μέσα στο κόκκινο θα αφαιρεθεί και ότι δεν είναι θα μείνει. Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις πως δουλεύει. Θέλει πειράματα.

Στο παράδειγμα, με το άσπρο χρώμα θα αφαιρέσω το άσπρο φόντο από την εικόνα. Αν μου ξεφύγει και λίγο δεν έγινε τίποτα, αλλάζοντας στο μαύρο και ζουμάρωντας με + και - θα το διορθώσω. Ότι αλλαγές κάνεις εδώ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ την εικόνα από κάτω. Μόνο την κόκκινη διαφάνεια που στο τέλος θα ορίσει το τι θα είναι επιλεγμένο και τι όχι.

Μόλις τελειώσουμε πατάμε πάλι το πλήκτρο Q ή στο αριστερό κουμπάκι του 1 και βγαίνουμε από το Quick Mask.

Παμε στο μενού Layer->New->Layer via copy (Διαφάνεια->Νέα->Διαφάνεια με αντιγραφή) ή πατάμε τα πλήκτρα CTRL J (κοντρόλ και J) και θα δούμε στο πάνελ με τα επίπεδα (Layers) ότι έχι δημιουργηθεί ένα νέο επίπεδο με το κεντρικό μόνο θέμα και στο επίπεδο του φόντου είναι ολόκληρη η φωτογραφία.

Γ. Μπορούμε να σβήσουμε το κάτω επίπεδο, να βάλουμε ένα άλλο ή να το γεμίσουμε με ένα χρώμα π.χ. άσπρο (δες στο 4) όπως στην παρακάτω εικόνα.

6gaihs.jpg

Μπορούμε να σώσουμε ένα αντίγραφο εργασίας σαν PSD σε αυτό το σημείο. Έτσι, αν θέλουμε να αλλάξουμε φόντο αργοτερα δεν θα χρειαστεί να ξανακάνουμε όλη την διαδικασία.

Έτσι θα μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν το παρακάτω αργότερα συνδειάζοντας πολλαπλά layers (επίπεδα) με διαφορετικούς χρωματισμούς, διαφάνειες και τρόπους ανάμειξης μεταξύ τους (αριστερά) ή εφαρμόζοντας φίλτρα και εφέ (δεξιά)

i5rxmt.jpg1zg93s0.jpg

Για να ενώσεις τα επίπεδα και να μπορέσεις να ανεβάσεις την εικόνα σε μορφή jpg θα πρέπει να πας στο μενού Layers->Flatten layers (Διαφάνεια->ένωση διαφανειών ή κάπως έτσι) και να σώσεις σαν jpg εικόνα και στις επιλογές jpg βάλε ποιότητα 12.

Για αρχή, πάρε την αρχική φώτο που έχω παραπάνω και δούλεψε με αυτήν ακολουθώντας τα βήματα και τις ρυθμίσεις που σου προτείνω. Παράλληλα κάνε και πειράματα με άλλες ρυθμίσεις μέχρι να εξοικειωθείς με τα εργαλεία και μετά προχώρα στις δικές σου. Στο λέω αυτό γιατί η παραπάνω εικόνα είναι σχετικά εύκολη στο κόψιμο και δεν θα ταλαιπωρηθείς πολύ. Το δύσκολο είναι να κόβεις τα μαλλιά (ιδίως των γυναικών lol).

Στην αρχή θα σου φαίνεται βουνό, αλλά στην πορεία θα δεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Μια μέση φωτογραφία θέλει περίπου 3-7 λεπτά για να ξεφονταριστεί.

Υπάρχουν plugins για το photoshop που διευκολύνουν την διαδικασί αυτή.

Ψάξε-Διάβασε-Πειραματίσου.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Δημοσ.

Σωστός ο miccos!!! Έμαθα και κάνα δυο που δεν τα ήξερα. Οπότε σε ευχαριστώ κι εγώ! Του πρότεινα τον άλλον τρόπο καθαρά για θέμα ευκολίας και λιγότερης πολυπλοκότητας.

Πάντως έχεις δίκιο. Χωρίς πειραματισμούς και προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα!!! Και να μαθαίνουμε κι απ'τους συνφορουμίστες που κάτι ξέρουν παραπάνω από εμάς :-)

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μιας και υπαρχει αυτό το τόπικ δεν δημιουργώ άλλο.

Ήθελα μία απάντηση από αυτούς που κατέχουν το photoshop!!

Κάτεβασα από το ίντερνετ, ένα αρχείο psd. Το ανοίξα με το adobe photoshop και είχε το κάθε στοιχείο σε διαφορετικό επίπεδο. (Πιστεύω να καταλαβαίνετε τι εννοώ). Κάποια που δεν ήθελα τα αφαίρεσα πατώντας το ματάκι, ένα όmως που έχει μία φωτογραφία ήθελα να αλλάξω αυτήν την φωτογραφία με μία άλλη. (Δηλαδή να αλλάξω την φώτο του ενός επιπέδου) Πώς μπορώ να το κάνω?

Δημοσ.

Πρώτα από όλα, επιλέγοντας το "ματάκι" δε διαγράφεται η στρώση(Layer), απλούστατα δε φαίνεται.

Για να προσθέσεις μια νέα φωτογραφία, απλά δημιούργησε μία νέα στρώση και σύρε την μέσα.

-Νομίζω οτι με απλό σύρσιμο μπαίνει. Αλλιώς κάνε insert. Εγώ δουλεύω με Gimp, και δε ξέρω τις ακριβείς λειτουργίες του PS.

Δημοσ.

Απλά, επιλέγεις το layer με την foto και σέρνεις με το εργαλείο με το βελάκι ( Move Tool (V) ) μια άλλη foto πάνω στην υπάρχουσα.

Έτσι θα μπει στο αμέσως επόμενο layer και θα καλύψει την προηγούμενη.

Αν σου πάει κάπου αλλού, την αλλάζεις θέση από το πάνελ με τα layers και την ανεβάζεις πάνω από την υπάρχουσα.

Από το μενού Edit->Free Transform μπορείς να αυξομειώσεις και να μετακινήσεις το layer όπως σου αρέσει.

μπορείς να διαγράψεις ένα layer με το να το σύρεις στον κάδο, κάτω δεξιά στο πάνελ.

Από το βελάκι δεξιά και πάνω στο πάνελ με τα layers, μπορείς να επιλέξεις Flatten layers για να σου ενώσει όλα τα layers σε ένα, έτσι ώστε να το σώσεις σαν jpeg, bmp ή κάτι άλλο.

post-63324-129063024853_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...