Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για matlab;

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, για οποιον γνωριζει matlab και λιγα μαθηματικα θα πρεπει να ειναι σχετικα απλο να λυσει την απορια μου σε κατι. Εχω το εξης προβλημα προς λυση: παραμετρικη εξισωση ως προς Χ και παραμετρικη ως προς Υ με τις παρακατω εκφρασεις (απλοποιημενες για να καταλαβετε το προβλημα και να μην μπλεξουμε).

Χ=5* ρ*cosθ + ρ* cos(3θ/2)- sinθ και

Υ=ρ* sinθ + 6*ρ* sin(3θ/2) - cosθ, (οπου αστερακι -->πολλαπλασιασμος)

με παραμετρους τη γωνια θ που παιρνει τιμες απο -π εως +π και για το ρ ισχυει η παρακατω σχεση:

5*ρ^5 - 12*ρ^2 + 4*sinθ=0. (α)

Θελω τη γραφικη παρασταση των (Χ,Υ) για -π<θ<π

Μηπως ξερει κανεις πώς μπορει να γινει αυτο? Μπορω να δωσω αρχικα την σχεση (α), στη συνεχεια τις παραμετρικες Χ,Υ και να βαλω το προγραμμα να μου κανει plot την (Χ,Υ) για το ευρος τιμων της θ? Αρχικα γραφω τις παραπανω εξισωσεις. Πώς του λεω να κανει πρωτα αριθμητικη επιλυση της ρ και μετα να "πεταει" την τιμη αυτης στις παραμετρικες και αυτο να γινεται διαδοχικα για ολο το ευρος τιμων της θ ωστε στο τελος να μου βγαλει το αποτελεσμα σε γραφικη παρασταση?

Υ.Γ. Ευχαριστω και μονο για τον κοπο σας να διαβασετε ολο αυτο το κειμενο, καθε βοηθεια θα ηταν κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη!

-----Προστέθηκε 7/10/2008 στις 10 : 38 : 20-----

Τιποτα παιδια? Κανεις? Εστω μια μικρη υποδειξη. Αντιλαμβανομαι βεβαια οτι ειναι πολυ συγκεκριμενο αυτο που ψαχνω (για αυτο αλλωστε με δυσκολευει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...