Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αν αξίζει

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στους laptopάκιδες. Μια ερώτηση έχω για εσάς που ασχολείστε με το άθλημα. Βλέπω τελευταία κάτι τρελές προσφορές για laptops. Το ερώτημά μου είναι αν αξίζει/μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για κατεβαστήρι. Ρωτάω από την άποψη του αν κάνει καταρχήν τα laptops να μένουν ανοιχτά συνέχεια. Επειδή θα είναι συνέχεια στη πρίζα, μήπως θα έχει κανένα πρόβλημα η μπαταρία? Γενικά μήπως τα κάνουμε κάποια ζημιά αν τα δουλεύουμε έτσι? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για το φθηνό mini desktop το έχω σκεφτεί, αλλά αν έκανε και το laptop θα ήταν καλύτερα γιατί θα είχα και τα οφέλη του. Για το κόστος που λες, μιλάω για κάτι τρελές προσφορές που παίξανε τώρα της τάξης των 300 ευρώ για 2πύρινο intel και γενικά σεβαστά μηχανάκια. Δηλαδή αυτό το κόστος δεν είναι μεγάλο. Για mini desktop θα δώσω κοντά στα 120-150. Δίνω άλλα τόσα και έχω και laptop. Αυτό είναι το σκεπτικό μου.

Δημοσ.
Για το φθηνό mini desktop το έχω σκεφτεί, αλλά αν έκανε και το laptop θα ήταν καλύτερα γιατί θα είχα και τα οφέλη του. Για το κόστος που λες, μιλάω για κάτι τρελές προσφορές που παίξανε τώρα της τάξης των 300 ευρώ για 2πύρινο intel και γενικά σεβαστά μηχανάκια. Δηλαδή αυτό το κόστος δεν είναι μεγάλο. Για mini desktop θα δώσω κοντά στα 120-150. Δίνω άλλα τόσα και έχω και laptop. Αυτό είναι το σκεπτικό μου.

τα Laptop δεν ειναι για 24/7 on εκτος και αν κατεβαζεις περιστασιακα

οπως θα ξερεις τα παντα ειναι στριμωγμενα και τα ανεμιστηρακια τους μικρα,οποτε αργα η γρηγορα τα παιζουν απο υψηλες θερμοκρασιες

ασε που οι σκληροι τους ειναι ακριβοι και παιρνουν μονο εναν

τεσπα εσυ ξερεις τις αναγκες σου

στην θεση σου θα χρησιμοποιουσα κανενα παλιο pc η θα αγοραζα κανα μεταχειρισμενο

Δημοσ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του λαπτοπ είναι οτι καίει ελάχιστο ρεύμα σε σχέση με έναν δεσκτοπ, κάτι που στο λογαριασμό της δεη θα φανεί αν σκοπεύεις να λιώσεις το μηχάνημα. Παράλληλα είναι πολύ ήσυχο και σου δίνει το πλεονέκτημα που αναφέρεις, οτι δλδ έχεις και ένα λαπτοπ. Το οτι θα είναι στην πρίζα δεν είναι κακό γιατί θα βγάζεις τη μπαταρία για να μην φορτίζει συνέχεια. Το οτι ζεσταίνεται παραπάνω είναι αλήθεια, αλλά υπάρχουν βάσεις με ανεμιστήρια που ίσως να βελτιώνουν την κατάσταση. Παρόλα αυτά δεν ξέρω κατα πόσο είναι ανθεκτικά σε συνεχόμενη χρήση αν και πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν κατεβάζει το μηχάνημα θα δουλεύει σε low power με σβηστή οθόνη οπότε δεν θα έχουμε και τόσο μεγάλες θερμοκρασίες. Αν θέλεις να έχεις και λαπτοπ το βλέπω καλή κίνηση. Αλλιώς και αυτό που σου πρότεινε ο million_voices με τον ατομ, ή με ένα παλιό ή έστω ένα λίγο πιο ισχυρό καινούριο μηχάνημα με κάποιον χαμηλής κατανάλωσης athlon με μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών είναι επίσης πολύ καλές λύσεις

Δημοσ.

Αν θα το κάνω θα παίζει 24/7. Οι σκληροί δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορώ να βάλω έναν εξωτερικό μέσω usb. Αυτό που λες mihalaki ότι μπορεί να δουλέψει με βγαλμένη τη μπαταρία, είναι πολύ καλό. Ισχύει σίγουρα? Αν τελικά ισχύει και αυτό με τη μπαταρία, τα μόνα προβλήματα που μένουν είναι αυτά που λες million_voices για τη θερμοκρασία και για το 24/7. Μπορεί κάποιος χρήστης να μας βοηθήσει παραπάνω?

Δημοσ.

Ναι σίγουρα δουλεύει και χωρίς μπαταρία.

Εγώ δεν πιστεύω να έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα θερμοκρασίας για τους λόγους που ανέφερε ο michalakis.

Για καλό και για κακό πάρε μία βάση σαν αυτή.

Δημοσ.
άλλα τέτοια παρόμοια mobos με τον επεξεργαστή ενσωματωμένο, υπάρχουν;

δεν βρηκα ουτε σε eshop ουτε στο Πλαισιο ουτε στο Skroutz

λογικα θα υπαρχουν

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον θα το κάνω αν δω κάποια καλή προσφορά.Να είστε καλά.

Δημοσ.
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον θα το κάνω αν δω κάποια καλή προσφορά.Να είστε καλά.

παντως αν θες οπωσδηποτε laptop τοτε δες και laptop με Atom

εξαρταται βεβαια για τι δουλειες το θες αλλα απο οτι διαβαζω για μη εξειδικευμενες,βαριες εργασιες ειναι more than ok

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=atom

Δημοσ.

Πολύ καλές οι προτάσεις σου million_voices. Δεν τα ήξερα καθόλου, απλά οι προσφορές που γίναν πρόσφατα από καινούρια μαγαζιά (saturn, Ηλεκτρονική) ανεβάσαν λίγο τα standars. Πάντως και αυτά που λες για τη δουλειά που τα χρειάζομαι φαίνονται more than OK. Thanks :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...