lizart684 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Καλημερα σε ολους.Προσπαθω εδω και λιγες μερες να καταληξω στο φτηνοτερο laptop με την καλυτερη καρτα γραφικων μιας και το χρειαζομαι για αυτο το λογο και χωρις να δωσω ενα σωρο λεφτα.Ισως ειναι δυσκολο αλλα θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες.Ευχαριστω!
haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Σε 15.4" με GeForce 9700M GTS απο 1260 ευρω : Toshiba Qosmio F50-108 Σε 17" με GeForce 8700M GT απο 870 ευρω : Hp Compaq 8710p (αν το βρεις πουθενα διαθεσιμο) Σε 17" με Quadro FX 2700M(ιδια με την GeForce 9700M GTS) απο 1420 ευρω : HP EliteBook 8730w (FU467EA)
sintalkas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Ρε χαχα ωραία τα λάπτοπ που έδωσες και φτηνά για τα χαρακτηριστικά τους αλλά νομίζω ότι το παιδί δεν θέλει τοσό ακρίβα λάπτοπ αλλά όσο το δυνατόν πιο φτηνά και κάλα που να μην υπερβαίνουν το ψυχολογικό όριο των 1000 ευρώ .Αν λοιπόν φίλε θες κάτι τέτοιο αυτό είναι ή λύση στο προβλημά σου απλά μιας και έχουν ακουστεί πολλά πάρε και μια επέκταση εγγύησης και είσαι αρχηγός... http://www.skroutz.gr/s/54719/Acer-Aspire-5930G-944G25Mn.html αν θες όμως πολύ ποιοτικό λάπτοπ και μόνο για παιχνίδια ,τότε σίγουρα προτίμησε ένα από τα λάπτοπ που ανάφερε ο χαχα.
lizart684 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Οντως ο φιλος sintalkas δεν απεχει και πολυ απο την ιδεολογια μου..Απλα γιατι θα ειναι ενας φορητος που θα τον περνω για να παιζω εκτος σπιτιου κ τπτ αλλο.. Και γω προς acer εκλεινα αν και δεν την πολυσυμπαθω για τον λογο οτι ειναι πιο vlaue for money απο αλλες συνθεσεις..Απλα ρωταω και εδω μπασ και μου εχει ξεφυγει και τιποτε αλλο..Παντα ειναι καλυτερη μια δευτερη γνωμη..!!
haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Το acer παντως με επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια παει στα 1050 ευρω περιπου.. Ε θα προτιμουσα να δωσω λιγα παραπανω και να παρω ενα ποιοτικο laptop και οχι ενα μπαουλο acer.. Πχ ακομα και αυτο(με λιγο υποδεεστερη καρτα γραφικων): http://www.skroutz.gr/s/54651/HP-EliteBook-8530p-FU455EA.html ή αυτο: http://www.skroutz.gr/s/54644/HP-EliteBook-8530p-FU456EA.html το οποιο ειναι πιο ποιοτικο, με οθονη που δεν καθρεπτιζει(το δευτερο μαλιστα εχει και μεγαλυτερης αναλυσης οθονη), μεγαλυτερη αυτονομια, απο αλουμινιο/μαγνησιο και οχι απο πλαστικο, πολυ λεπτοτερο/ελαφρυτερο , με windows vista business (σου δινουν δωρεαν και τα xp pro) και οχι τα πετσοκομμενα home premium κλπ κλπ.
jason88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Παρε το 5930 αφοβα! εχω το 5920 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παντα με επεκταση εγγυησης. Μπορεις να την αγορασεις και αργοτερα αρκει να μη συμπληρωθει ο χρονος.
iNorganic Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 τσεκαρε κ αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900406 μια πολυ καλη λυση σε προσιτη τιμη
sfakattack Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Αυτό με την Acer παρατράβηξε.Χωρίς παρεξήγηση φίλε μου HAha.Δεν αντιλέγω ότι το σέρβις της αντιπροσωπείας είναι ψιλοαπαρέδεκτο,αλλά σαν ποιότητα τα μηχανήματά της,μόνο μπαούλα δεν είναι.Ξέρεις τι είναι το μπαούλο;Αυτό που το πληρώνεις 200-300-500 ευρώ(βλέπε Sony πχ.) παραπάνω μόνο για την μάρκα.Πόσο απέχει δηλαδή η ποιότητα του 5920 από τη σειρά 6000 της HP? Ήμουν κάτοχος ενός 5920 και ήμουν πανευτυχής με το μηχάνημα μου.Γρήγορο,καλό ποιοτικά αλλά το πήρε ο αδερφός μου.Μόλις χθες παρήγγειλα το 5930.Μακράν το best value for money.Το είδα από κοντά και μου άρεσε πολύ.Ιδιαίτερα η οθόνη.Ευχαριστώ.
jason88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Συμφωνω και επαυξανω! Ημουν κ γω επιφυλακτικος με την Acer αλλα κοντα 1χρονο που εχω το 5920G δεν εχω οχι μονο προβλημα, ουτε το μηδαμινο παραπονο! Αριστο laptop! Kαι ενημερωτικα το service της ειναι και αυτο καλο απο γνωστο που το εχει τεσταρει! Ευτυχως γι'αυτο δεν εχω δικη μου εμπειρια να σου πω!
gilardino Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 και γω ειμαι κατοχος ενος acer 5920g και ουδεν προβλημα μεχρι τωρα...σχεδον ενα χρονο το χω....
haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Αυτό με την Acer παρατράβηξε.Χωρίς παρεξήγηση φίλε μου HAha.Δεν αντιλέγω ότι το σέρβις της αντιπροσωπείας είναι ψιλοαπαρέδεκτο,αλλά σαν ποιότητα τα μηχανήματά της,μόνο μπαούλα δεν είναι.Ξέρεις τι είναι το μπαούλο;Αυτό που το πληρώνεις 200-300-500 ευρώ(βλέπε Sony πχ.) παραπάνω μόνο για την μάρκα.Πόσο απέχει δηλαδή η ποιότητα του 5920 από τη σειρά 6000 της HP?Ήμουν κάτοχος ενός 5920 και ήμουν πανευτυχής με το μηχάνημα μου.Γρήγορο,καλό ποιοτικά αλλά το πήρε ο αδερφός μου.Μόλις χθες παρήγγειλα το 5930.Μακράν το best value for money.Το είδα από κοντά και μου άρεσε πολύ.Ιδιαίτερα η οθόνη.Ευχαριστώ. To μπαουλο αναφεροταν στις διαστασεις και το βαρος των acer που ειναι απο τα πιο βαρια και χοντρα 15.4" της αγορας.. Oλες τους οι διαστασεις (μηκος,πλατος,παχος και βαρος) ειναι μεγαλυτερες απο τον ανταγωνισμο..Λες και ειναι μεγαλυτερης διαστασης λαπτοπ! Τωρα το 5930 ειναι value for money , αλλα δυστυχως υπαρχουν ακομα πιο value for money φορητα, πιο "επωνυμων" μαρκων , με νορμαλ διαστασεις και με καλυτερο σερβις. Πχ αυτο το HP PAVILION DV5-1030EV με τιμη που αρχιζει απο 805 ευρω και ειναι φθηνοτερο απο το Acer Aspire 5930G (844G25Mn) που αρχιζει απο 840 ευρω και εχει και πιο αργο επεξεργαστη.. Υπαρχει βεβαια και το Acer Aspire 5930G (944G25Mn) που αρχιζει απο 920 ευρω και ζηταει 100+ ευρω παραπανω απο το HP PAVILION DV5-1030EV για εναν επεξεργαστη 5% πιο γρηγορο.. Ε ,λοιπον 100 ευρω για 5% πιο γρηγορο επεξεργαστη και ταυτοχρονα πιο χοντρο,πιο βαρυ,χεριοτερο σερβις και ποιοτητα acer δεν πιστευω οτι τα αξιζουν.. Χιλιες φορες λοιπον το HP PAVILION DV5-1030EV αν καποιος θελει φθηνο λαπτοπ...
sfakattack Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Θέλω να παραθέσω μια πολύ σημαντική διαφορά που με έκανε και εμένα να προτιμήσω το acer.Και τα δύο λάπτοπ 'φορουνε' την 9600GT.Με μια σημαντική διαφορά όμως.Το HP για να μειώσει το κόστος έχει ddr2 στην κάρτα ενώ το acer έχει ddr3.Αν ψάξεις στα ξένα forums θα δεις ότι αυτό μεταφράζεται σε 15%-20% μεγαλύτερες επιδόσεις για το acer(ιδιαίτερα στα παιχνίδια που ενδιαφέρεται και ο φίλος μας).Ο επεξεργαστής τώρα έχει διπλάσια cache και μεγαλύτερη συχνότητα.Δηλαδή περίπου 5-10% από τον HP.Αν προσθέσεις τα 15-20% της κάρτας και το 10% του επεξεργαστή πιστεύω ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μηχανήματα πια.Τιμιότατη και η πρόταση της HP,αλλά καλώς ή κακώς το acer είναι καλύτερο και πάνω από ολα μια πιο αποδοτική και συμφέρουσα αγορά από τον HP.
haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Θέλω να παραθέσω μια πολύ σημαντική διαφορά που με έκανε και εμένα να προτιμήσω το acer.Και τα δύο λάπτοπ 'φορουνε' την 9600GT.Με μια σημαντική διαφορά όμως.Το HP για να μειώσει το κόστος έχει ddr2 στην κάρτα ενώ το acer έχει ddr3.Αν ψάξεις στα ξένα forums θα δεις ότι αυτό μεταφράζεται σε 15%-20% μεγαλύτερες επιδόσεις για το acer(ιδιαίτερα στα παιχνίδια που ενδιαφέρεται και ο φίλος μας).Ο επεξεργαστής τώρα έχει διπλάσια cache και μεγαλύτερη συχνότητα.Δηλαδή περίπου 5-10% από τον HP.Αν προσθέσεις τα 15-20% της κάρτας και το 10% του επεξεργαστή πιστεύω ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μηχανήματα πια.Τιμιότατη και η πρόταση της HP,αλλά καλώς ή κακώς το acer είναι καλύτερο και πάνω από ολα μια πιο αποδοτική και συμφέρουσα αγορά από τον HP. Nαι το γνωριζω αυτο για την ddr2 στην καρτα γραφικων.. Για αυτο και η συγκριση γινεται του HP PAVILION DV5-1030EV γινεται με το Acer Aspire 5930G (844G25Mn) που μπορει να εχει λιγο πιο γρηγορη καρτα, αλλα εχει πιο αργο επεξεργαστη.. Δηλαδη στα παιχνιδια το acer χανει λιγο απο επεξεργαστη , αλλα κερδιζει απο καρτα γραφικων.. Μαλλον ομως σαν συνολο στα παιχνιδια θα ειναι λιγο γρηγοροτερο.. Στις υπολοιπες εφαρμογες, το acer θα ειναι λιγο πιο αργο λογω επεξεργαστη.. Ετσι κοιτωντας αυτα τα 2 φορητα, το hp με φθηνοτερη τιμη, αισθητα ελαφρυτερο, λεπτοτερο, καλυτερο σερβις και οσο να ειναι λιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης φανταζει στα ματια μου καλυτερη επιλογη....
sfakattack Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Επειδή το παιδί ζήτησε gaming laptop για αυτό πρότεινα να πάρει το acer γιατί η κάρτα θα του δώσει αρκετά καλύτερες επιδόσεις από το HP.Επιπρόσθετα επειδή τα είδα και τα δυο μηχανήματα από κοντά πρέπει να πω πως αν και το HP έχει πάρα πολύ στιβαρή κατασκευή,υστερεί πάρα πολύ στην οθόνη.Αν τα βάλετε δίπλα δίπλα τα μηχανήματα θα καταλάβετε τη διαφορά.Θέλει gaming laptop οπότε το acer είναι η καλύτερη επιλογή.Αν ήθελε για γενική χρήση θα μπορούσε να πάρει και το HP.Τώρα δεν πιστεύω πως έχει νόημα να το κάνει.
jason88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 εκτος αυτων που λετε να προσθεσω οτι ειχα HP laptop και ειδα οτι βγαζουν πολλα προβληματα, η μητερα μου πηρε ενα για την αδερφη μου. H καρτα δικτου εχει χαλασει και την μπαταρια της την αλλαξαν στην εγγυηση μαζι με το τροφοδοτικο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.