Zderg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας,είμαι φοιτητής στο τμημα μηχανικων υπολογιστων του πολυτεχνείου Κρήτης(Χανιά)στο 3ο έτος και πλεον έχω συνειδητοποιήσει ότι το αντικείμενο δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί προτιμώ άλλες επιστήμες όπως είναι το management ,διοίκηση επιχειρήσεων κτλπ..Αυτο το καιρό σκέφτομαι σκέφτομαι δυο πιθανές λύσεις για το θέμα το σπουδών μου.1ον) να ξαναδώσω πανελλήνιες και να μπω στο τμήμα οργάνωσης και διοιήκσης επιχειρήσεων του παμακ,μια σχολή που γουσταρω πολύ το αντικείμενο της,το τρόπο που δουλεύει κανεις ως manager,και απ ότι φανταζομαι έχει πολύ ζήτηση αργότερα έξω στην αγορά εργασίας. ή 2ον)Να συνεχίσω την σχολή μου που όπως είπα ούτε κρύο ούτε ζέστη για το τμημα και αργότερα μόλις τελειώσω να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω σε management(δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται κάτι τέτοιο και αν μπορούν να συνδυαστούν) αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει ζήτηση έξω. Όσοι ασχολείσται με παρόμοια πραγματα ή γνωρίζεται οτιδήποτε θα ταν βοηθίσιμη η απάντηση σας. Ευχαριστώ Δεν διαβασα τα προηγουμενα μηνυματα, γι'αυτο δεν ξερω αν εχει αναφερθει αυτο που γραφω παρακατω.. Φίλε μου τέλειωσα πληροφορικη στο αριστοτελειο.. Τωρα ειμαι στο University of Surrey στο προγμαμμα MSc Management Information Systems.. Πιστευω οτι ειναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.. Συνδυαζει πληροφορικη με πολύ management και γινεται απο το school of management.. Οι πιο πολλοι φοιτητες του προγραμματος ειναι αποφοιτοι σχολων πληροφορικης.. Τα μαθηματα που κανουμε ειναι: operations maanagement, fundamentals on information systems, principles of accounting, corporate strategy, business process management, information strategy, information systems development και reasearch methods for business students.. Να προσθεσω οτι το προγραμμα δεν περιλαμβανει καθολου προγραμματισμο.. Επισης στο προγραμμα κανεις χρηση του SAP, ενος πολυ δημοφιλους erp.. Για οτιδηποτε αλλο pm me..
Praetorianos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Αυτό με τα MIS μπορείς να αναφέρεις περισσότερες πληροφορίες? πχ κάποιος που έχει αποφοιτήσει από καθαρά οικονομικό τμήμα μπορεί να παρακολουθήσει άνετα τέτοια μαθήματα και να βρει δουλειά έυκολα μετα? Γιατί ναι μεν λες ότι δεν έχει μαθήματα προγραμματισμού, αλλά ήδη μερικά πράγματα που θα μάθεις εκεί μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα σε ένα απόφοιτο πληροφορικής που όμως σε ένα οικονομικό τμήμα δεν κάνουμε. Και κάτι άλλο, ρώτησα ακόμα και καθηγητή τι κάνει πρακτικά ένας απόφοιτος του MIS και δεν μπορούσε να μου δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση. Ο λογιστής κρατάει τα βιβλία, ο marketeer προβάλλει την δημόσια εικόνα, στο MIS τι γίνεται και κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφαρμοστέο στις ελληνικές επιχειρήσεις.
Zderg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Εκτος απο αποφοιτους πληροφορικης υπαρχουν κ αρκετοι, αλλα σαφως λιγοτεροι, αποφοιτοι σχολων διοικησης επιχειρησεων.. Δεν μου ετυχε ακομα να γνωρισω αποφοιτο οικονομικων (γιατι μολις την δευτερα αρχισα τα μαθηματα).. Αλλα ξερω οτι κ εσεις κανετε αρκετα μαθηματα διοικησης επιχειρησεων. Σωστα;; Καποια μαθηματα οπως operations management, accounting και corporate strategy προφανως θα ειναι πολυ ευκολοτερα για σας. Ομως το fundamentals on Information Systems ειναι ευκολοτερο για αποφοιτους πληροφορικης.. Αν κ δεν μπορω να στο εγγυηθω, πιστευω οτι ανετα δεχονται αποφοιτους οικονομικων.. Αν θες να σιγουρευτεις, τους στελνεις ενα e-mail και σου απαντανε.. Γενικα πιστευω οτι θα ειναι πολυ ευκολοτερο για σενα παρα για μενα.. Αλλα μαλλον θα μαθεις και λιγοτερα καινουρια πραγματα εσυ.. Οσο για το τι μπορεις να κανεις σαν αποφοιτος MIS ουτε εγω μπορω να σου δωσω μια συγκεκριμενη απαντηση.. Πρωτον γιατι ουτε εγω δεν ξερω αλλα κ επειδη ειναι πολλα τα πραγματα που μπορεις να κανεις.. Δλδ μπορεις να γινεις π.χ. project manager, business consultant, μπορεις να εισαι το συνδετικο προσωπο αναμεσα σε ενα οποιοδηποτε department της εταιριας και στο IT department.. Θα ρωτησω απο προσωπικο ενδιαφερον για περισσοτερα πανω σ αυτο το θεμα κ θα σου πω.. Παντως απ'οτι εχουν πει πολλοι καθηγητες, ελληνες κ ξενοι, εχει πολυ δουλεια αυτο το κομματι..
nikita13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2008 ΤΕχω χαρακτηριστικο παραδειγμα ατομου που τελειωσε ΗΜΜΥ στο πολυτεχνειο, εκανε MBA στο LSE νομιζω και τωρα εργαζεται σε πετρελαικη εταιρεια στο Λονδινο με αμοιβες αρκετες χιλιαδες λιρες το χρονο. Επειδή έχω το ίδιο δίλλημα.. Τελείωσα ΗΜΜΥ και θέλω να κάνω MBA στο Λονδινο ή στο LSE ή στο CAss έχω απογοητευτεί όμως γτ ζητάνε τουλάχιστον τρια χρόνια προυπηρεσία μετά την αποφοίηση.. και δε ξέρω τι να κάνω.. Ο φίλος σου αυτός είχε προυπηρεσία κτλ?
Giwrgos7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μια παρατήρηση μόνο. Το LSE δεν έχει πρόγραμμα MBA.
myNameIsMrV Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μια παρατήρηση μόνο. Το LSE δεν έχει πρόγραμμα MBA. πλέον όταν λέμε LSE αναφερόμαστε στο LANCASTER SCHOOL OF ECONOMICS και εκεί έχει MBA και είναι και βαρβάτο.
Giwrgos7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 πλέον όταν λέμε LSE αναφερόμαστε στο LANCASTER SCHOOL OF ECONOMICS και εκεί έχει MBA και είναι και βαρβάτο. Δε νομίζω. Lancaster University Management School λέγεται, αλλά εντάξει δε θα κολλήσουμε εκεί τώρα
Cue Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μιας και έχουμε το θέμα, υπάρχει κάποιο Master in Management που να μην ασχολείται με accounting/business administration αλλά με team management/project management/software development methodologies/software engineering etc? Για Αγγλία ενδιαφέρομαι (εκτός αν υπάρχει Ελλαδα? Open University ίσως?) αλλά δια αλληλογραφίας ή για κάποιο παράρτημα εδώ.
Lomar Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 @CHOcolATE(+50%) φίλε μου εγώ σε παροτρύνω (αφού στο 1ο σου ποστ το ανέφερες σαν ενδεχόμενο σενάριο) να τελειώσεις τη σχολή σου και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό σε management ή οικονομικά, αφού λες οτι σου αρέσει περισσότερο, και απ'ότι φαίνεται το έχεις ψάξει το γνωστικό αντικείμενο των σχολών αυτών, και δεν είσαι θύμα της μόδας "σπουδάζω μπιζνες αντμινιστρεϊσον" με πτυχίο πληροφορικής και κάτι άλλο - άσχετο - για μεταπτυχιακό, μπορείς να γίνεις αναλυτής πληροφοριακών συστημάτων και να βγάζεις πάρα πολύ καλά χρήματα, άσε που θα είναι μια δουλειά in the middle, και η οποία έχει και πάντοτε θα έχει, μέλλον. ελπίζω να σε κατατόπισα λιγάκι. edit με πρόλαβαν άλλοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.