pixies451 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 αχαχα, πλακα κανεις για το παμακ,ετσι? Οργανωση και διοικηση εχω τελειωσει εκει και δε βρισκω τιποτα ουτε γω ουτε συμφοιτητες μου! μεινε εκει που εισαι! ψαχνω συνεχως αγγελιες και υπαρχει μεγαλη ζητηση στα πληροφορικα επαγγελματα. μια πολυ καλη ιδεα ειναι να κανεις μεταπτυχιακο ΜΒΑ, εκει θα εισαι σουπερ
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 αχαχα, πλακα κανεις για το παμακ,ετσι?Οργανωση και διοικηση εχω τελειωσει εκει και δε βρισκω τιποτα ουτε γω ουτε συμφοιτητες μου! μεινε εκει που εισαι! ψαχνω συνεχως αγγελιες και υπαρχει μεγαλη ζητηση στα πληροφορικα επαγγελματα. μια πολυ καλη ιδεα ειναι να κανεις μεταπτυχιακο ΜΒΑ, εκει θα εισαι σουπερ να ρωτήσω δειλά δειλά τι είναι το MBA.?
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 εε παιδια πειτε γτ ουτε κι εγω ξερω. το μαστερ ειναι ;
Typhoon Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Ρε τι του λέτε του ανθρώπου... α) το Management of Information Systems υπάρχει και έχει πολύ ψωμί. β) πολύ πιο περιζήτητοι στην αγορά εργασίας είναι manager με πτυχίο μηχανικού και MBA παρά manager που έχουν βγει από την ΟΠΑ πχ. Ξεκαθαρίζω ότι αναφέρομαι σε βιομηχανίες και τεχνικές/τεχνολογικές εταιρίες και όχι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τέτοια. Συνεπώς δεν βλέπω το λόγο να παρατήσεις τη σχολή και να πας σε κάτι σχετικό με διοίκηση επιχειρήσεων, ειδικά αφού μιλάμε για ολόκληρη μανούβρα (δώσιμο πανελληνίων, κλπ). Τελείωσε, κάνε ένα Master στο management είτε στην Ελλάδα, είτε έξω και θα είσαι μια χαρά.
Filos19 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Χαίρομαι που θεωρούμαι ως "λουκουμάς που γαμάω μια συζήτηση" είναι πράγματι ενδιαφέρον.:lol: Το MBA ναι είναι μάστερ,...στη διοίκηση επιχειρήσεων. Περιζήτητος τίτλος ειδικά αν συνδυαστεί με καλό πτυχίο. Αν κάποιοι όμως δυσκολεύονται να αρχίσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους (φαντάσου στο μεταπτυχιακό τι γέλιο έχει να πέσει) τότε είναι χαμένοι από χέρι γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές. Αν ο άλλος κόβει βόλτες σε σχολές και δεν ξέρει τι του γίνεται(γενικά μιλώντας ε, πχ...πχ) υπογράφω εγώ εγγυημένα σαν φίλος19 ότι το μόνο που θα διοκήσει όταν με το καλό θα βγει στην αγορά εργασίας θα είναι το κοτέτσι του μπάρμπα Μήτσου με το πορσελάνινο το μάτι.(όποιος θέλει υπογραφή να μου στείλει πμ γιατί δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους) Κατά τα άλλα, ένα πτυχίο στους υπολογιστές (μηχανικού ή οτιδήποτε) σε συνδυασμό με MBA θεωρώ ότι είναι μεγάλο προσόν γιατί συνδυάζει την ειδική γνώση αλλά και την ικανότητα διοίκησης ( αν θέλεις να ανέβεις στην ιεραρχία) Πάντως τα πάντα είναι άχρηστα αν το ίδιο το άτομο δεν αξίζει και δεν γουστάρει τη δουλειά του, ας εχει και 15 πτυχία, το πολύ πολύ να μπει σε κανα δημόσιο να διδάσκει στα παιδάκια του γυμνασίου.
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 κοιτα επειδη μπορει καποιος να εκανε μια επιλογη και στην πορεια να ειδε οτι δεν του αρεσει η ακομα χειροτερα να επελεξε κατι που δεν του αρεσε ποτε επειδη ηταν αναγκασμενος η δεν ειχε αλλη λυση, δεν ειναι κατακριτεο. αν εσυ παντα ηξερες τι ηθελες και ησουν σιγουρος για ολες τις επιλογες συχγαριτηρια και δεν το λεω ειρωνικα. αλλα μην αποπερνεις ετσι καποιον.
cosmosfera Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Αμα δε σου αρεσει η σχολη φυγε και πηγαινε σε αλλη που σου αρεσει... Ειναι δικαιωμα καθε ανθρωπου και δικο σου να κανεις ΟΤΙ θελεις στη ζωη σου. Δεν εχεις να δωσει λογαριασμο σε κανενα,οτι αποφασισεις εσυ με την οικογενεια σου. Αυτα γιατι μου τη σπασανε κατι κομπλεξικα ποστ...
4saken Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Τελειωνεις την σχολη σου και κυνηγας ΜΒΑ κατα προτιμηση στο ΠΑΜΑΚ (μακρυα απο Πειραια!!!).Ειναι τρελος συνδυασμος πληροφορικη και ΜΒΑ...Και τουλαχιστον το 30% των μεταπτυχιακων φοιτητων στο τμημα μου ηταν απο Πολυτεχνειο και δεν ειχαν κανενα προβλημα προσαρμογης στον νεο τροπο σκεψης κτλ.Επισης πολυ καλη επιλογη το MIS
Lupus Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Τελειωνεις μηχανικος και κανεις MBA. Ειναι η καλυτερη λυση γιατι και υποβαθρο μηχανικου θα εχεις αλλα και θα μπορεις να γινεις manager γρηγοροτερα απο καποιον αλλον. Εαν πας κατευθειαν σε σχολη διοικησης επιχειρησεων ξεκινας απο την αρχη και παλι θα χρειαζεσαι καποιο μεταπτυχιακο για να βρεθεις σε ψηλοτερο επιπεδο απο τους αποφοιτους της ιδιας σχολης. Προτιμοτερο ειναι να κανεις MBA στο εξωτερικο και ειδικα Λονδινο. Αν θελησεις να δουλεψεις μαλιστα εκει -που εκτιμουν το MBA περισσοτερο απο οτι στην Ελλαδα- ενδεχομενως να εργαστεις και σε εταιρεια εκτος πληροφορικης. Εχω χαρακτηριστικο παραδειγμα ατομου που τελειωσε ΗΜΜΥ στο πολυτεχνειο, εκανε MBA στο LSE νομιζω και τωρα εργαζεται σε πετρελαικη εταιρεια στο Λονδινο με αμοιβες αρκετες χιλιαδες λιρες το χρονο.
Praetorianos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 +1 και από μένα στο να τελειώσεις το πτυχίο σου και μετά να πας για MBA. Είμαι στην ΟΔΕ στο ΟΠΑ και απλά κάνουμε "προMBA μαθήματα". Καλύτερα έχεις μια τεχνική γνώση πιο πριν και μετά αν σου αρέσει το management παίρνεις MBA και γίνεσαι γαμάτος. Όσο για το ότι οι managers είναι περιζήτητοι ας γελάσω γάργαρα που λεει και ο luci. Η μισή Ελλάδα έχει σπουδάσει management/marketing και εξειδίκευση σε ότι π@π@ριά μπορείς να σκεφτείς λες και η καρδιά του επιχειρηματικού κόσμου χτυπάει στην Ελλάδα.
josiexatzo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Τελείωσε παιδί μου τη σχολή σου αφού έχεις φτάσει στην πηγή, και μετά δώσε κατατακτήριες (η σχολή του Project Management / Διοίκηση και Διαχείριση Έργων που τελείωσα εγώ είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα, με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και μοναδική μέχρι στιγμής στην ειδικότητά της στην Ελλάδα, αν και προφανώς δεν θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον καθώς είναι στη Λάρισα) Επόμενη λύση το μεταπτυχιακό. Μη τρελλαίνεσαι, για όλα υπάρχει λύση, όρεξη να υπάρχει.
Critter Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Ας πω και γω τη γνωμη μου μιας ειμαι σχετικος με το θεμα. Πρωτα απʼολα manager δεν σε κανει η σχολη. Δεν παει να κανεις 10 μεταπτυχιακα και 30 διδακτορικα αν δεν το εχεις μεσα σου δεν προκειται να γινεις ποτε. Πρεπει να εχεις ηγετικη φυσιογνωμια, να εισαι κοινωνικος ανθρωπος, να μπορεις να δουλεψεις-συνεργαστεις αριστα με ομάδες ατόμων διαφορετικου επαγγελματος και μη, να μπορεις να γινεις ευκολα κατανοητος απο τους γυρω σου, να μπορεις να επιβληθεις και να διαχειριζεσαι καταστασεις διαφωνιας καθως και να εχεις αρκετη δοση διπλωματιας. Αυτα τα πραγματα δεν στα μαθαινει καμμια σχολη. Τα εχεις μεσα σου και τα καλλιεργεις στο χωρο εργασιας σου. Αναλογα λοιπον με το πόσο το κατεχεις σε συνδιασμο με τις γνωσεις που αποκομισες απο τη σχολη, μπορεις να χαρακτηριστεις ως εξελιξιμος, καλος, μετριος ή κακος manager (κατι που δηλωνει και το μεγεθος της εταιριας στην οποια μπορεις να δουλεψεις). Αν λοιπον νομιζεις οτι εχεις μέσα σου αυτα τα χαρακτηριστικα ως ενα βαθμο και γουσταρεις να το προχωρησεις, τοτε τελειωσε με τη σχολη στην οποια βρισκεσαι απο την οποια θα παρεις ενα πολυ καλο πτυχιο εναρμονισμενο με τη συγχρονη εποχη και στη συνεχεια προχωρησε με ενα MBA και ίσως και ενα δευτερο (παρομοιο) πάνω σε επιχειρησιακη στρατηγικη. Προκειται για συνδιασμο που σκοτωνει και αν πραγματικα το εχεις δεν εχεις να φοβηθεις καμμια ανεργια. Ο κλαδος των οικονομικων έχει μεγαλη ανεργια και οι θεσεις για τους manager σιγουρα δεν ειναι πολλες αλλα αυτο συμβαινει γιατι όπως περιεγραψα παραπανω, δεν κανουν τα πτυχια τον manager. Σκεψου καποιον ο οποιος καθεται ολη μερα πανω απο ενα βιβλιο με αποτελεσμα να βγαλει τη σχολη και το μεταπτυχιακο στα οικονομικα με αριστα. Αυτος ο ανθρωπος που δεν θα βγαινει να διασκεδασει, δεν θα εχει κοινωνικες επαφες-φιλους και δεν θα εξασκει την επιρροη του στους ανθρωπους προφανως αν παει σε μια εταιρια για να γινει manager θα φαει πορτα γιατι δεν θα εχει τα χαρακτηριστικα του manager. Τετοιοι τυποι κάνουν για να παραγουν ερευνητικο εργο (κατι πολυ σημαντικο) χωρις βεβαια να φαινονται πουθενα εξω απο την επιχειρηση. Υ.Γ: Αν στα 3 χρονια που περασανε εχεις περασει 5 μαθηματα, τοτε με αυτο το ρυθμο υπολογιζεται να τελειωσεις σε 70 χρονια. Επομένως τοτε ΝΑΙ να φυγεις απο τη σχολη. Αν ομως εχεις περασει καμμια 15αρια - 20αρια, ειναι αμαρτια να την αφησεις (δεν ξερω βεβαια και ποσα εχετε στο συνολο).
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,με καλύψατε και λύθηκαν οι απορίες μου.Αν και έχω περάσει λίγα μαθήματα αρχίζω να σκέφτομαι πως δε πρέπει να την αφήσω γιατί τελικά μπορώ να τα συνδυάσω κ τα δύο...
kirimis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Ο κλαδος των οικονομικων έχει μεγαλη ανεργια και οι θεσεις για τους manager σιγουρα δεν ειναι πολλες αλλα αυτο συμβαινει γιατι όπως περιεγραψα παραπανω, δεν κανουν τα πτυχια τον manager. Για την ακριβεια ο κλαδος των οικονομικων εχει πολυ πολυ μικρα ποσοστα ανεργειας... μιας και αποροφουνται σε μεγαλο μερος δραστηριοτητων μιας επιχειρησης. Αλλα οχι ως manager... γιατι στην Ελλαδα η νοοτροποια που υπαρχει δεν εχει επιτρεψει την αναπτυξη τους... παρα μονο σε εταιριες πολυεθνικες που δραστηριοποιουνται και εδω... και σε ελαχιστες μεγαλες δικες μας.
Critter Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Για την ακριβεια ο κλαδος των οικονομικων εχει πολυ πολυ μικρα ποσοστα ανεργειας... μιας και αποροφουνται σε μεγαλο μερος δραστηριοτητων μιας επιχειρησης. Αλλα οχι ως manager... γιατι στην Ελλαδα η νοοτροποια που υπαρχει δεν εχει επιτρεψει την αναπτυξη τους... παρα μονο σε εταιριες πολυεθνικες που δραστηριοποιουνται και εδω... και σε ελαχιστες μεγαλες δικες μας. Εγω πάντως διαφωνω. Πολλοι αποφοιτοι οικονομικων σχολων που απλα πηραν ενα πτυχιο (και δυστυχως ειναι οι περισσοτεροι) βρισκουν δουλειες του στυλ γραμματεια, πωλητές, βοηθοι του βοηθου ω βοηθε και γενικα δουλειες μακρια απο αυτο που σπουδασανε (διοικηση επιχειρησεων, οικονομολογοι, λογιστες, χρηματοοικονομικα κτλ). Και εν πασει περιπτωσει και αν υποθεσουμε οτι ισχυει αυτο που λες, οι μισθοι που περνουν ειναι των 700? (μιλωντας παντα για το σωρο που ειναι και η πλειοψηφια). Το εν λογο συμπερασμα το βγαζω εμπειρικα απο το χωρο εργασιας μου, απο φιλους αλλα κυριως απο τη σχολη οπου βλεπω τους κακομοιρους τους πρωην φοιτητες να δουλευουν στα μπαρ και να μοιραζουν φυλλαδια. Το 700αρι παντως παει συννεφο και χωρις μεταπτυχιακο θεωρεισαι ποταπος (οχι πως με αυτο δεν θεωρεισαι)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.