CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας,είμαι φοιτητής στο τμημα μηχανικων υπολογιστων του πολυτεχνείου Κρήτης(Χανιά)στο 3ο έτος και πλεον έχω συνειδητοποιήσει ότι το αντικείμενο δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί προτιμώ άλλες επιστήμες όπως είναι το management ,διοίκηση επιχειρήσεων κτλπ..Αυτο το καιρό σκέφτομαι σκέφτομαι δυο πιθανές λύσεις για το θέμα το σπουδών μου. 1ον) να ξαναδώσω πανελλήνιες και να μπω στο τμήμα οργάνωσης και διοιήκσης επιχειρήσεων του παμακ,μια σχολή που γουσταρω πολύ το αντικείμενο της,το τρόπο που δουλεύει κανεις ως manager,και απ ότι φανταζομαι έχει πολύ ζήτηση αργότερα έξω στην αγορά εργασίας. ή 2ον)Να συνεχίσω την σχολή μου που όπως είπα ούτε κρύο ούτε ζέστη για το τμημα και αργότερα μόλις τελειώσω να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω σε management(δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται κάτι τέτοιο και αν μπορούν να συνδυαστούν) αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει ζήτηση έξω. Όσοι ασχολείσται με παρόμοια πραγματα ή γνωρίζεται οτιδήποτε θα ταν βοηθίσιμη η απάντηση σας. Ευχαριστώ
georgemarios Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 τα χρονια που εχουν περασει μεχρις στιγμης δε ξαναγυρνανε. Εισαι ηδη στο 3ο ετος και φανταζομαι εχεις περασει καποια μαθηματα, χωρια τα νοικια που εχεις δωσει και λοιπα εξοδα. Γνωμη μου ειναι, τελειωσε πρωτα τη σχολη σου και μετα αν σε παιρνει προχωρα και για κατι αλλο
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 τα χρονια που εχουν περασει μεχρις στιγμης δε ξαναγυρνανε. Εισαι ηδη στο 3ο ετος και φανταζομαι εχεις περασει καποια μαθηματα, χωρια τα νοικια που εχεις δωσει και λοιπα εξοδα. Γνωμη μου ειναι, τελειωσε πρωτα τη σχολη σου και μετα αν σε παιρνει προχωρα και για κατι αλλο ε κοίτα υπάρχουν πάρα πολλοί που όχι μόνο άφησαν τη σχολή τους για κάτι άλλο όταν ήταν στα μέσα αυτής αλλά και άλλοι που την τελείωσαν κανονικά σε 5-6 χρόνια ξανάδωσαν πανελλήνιες και πήγαν να σπουδασουν κατι τελείως διαφορετικό.είχα διαβάσει σε ένα αλλό τοπικ εδώ μέσα που ένα παιδί τελείωσε την ιατρική μετα έδωσε πανελληνιες και μπήκε σχολή πληροφορικής,στα 26 του έγινε ξανά φοιτητης.Για τα μαθήματα,ενταξεί είναι τσαμπουκα να σκεφτεσαι ότι πηγε διαβασμα χαμένο αλλά έχεις μαθει να δουλεύεις όμως και όσο για το οικονμικό ας πούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...
Filos19 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 όσο για το οικονμικό ας πούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... αυτό είναι μάλλον φίλε μου το πρόβλημα, ότι τα βρήκες έτοιμα +δεν έχεις φιλότιμο. Δεν μπορεί μετά από 3 χρόνια σπουδών, εξόδων κλπ να ξυπνάς μια ωραία πρωία και να θες να παρατήσεις τη σχολή σου για μια άλλη, και φτού από την αρχή.Οι γονείς ας πληρώνουν ποιος τους γ@μ@ει ε?, μαλάκες είναι, θέλουν και τα παθαίνουν και εσύ να χρησιμοποιείς ως βασικό σου επιχείρημα το "Εντάξει μωρέ...το κάνουν πολλοί αυτό, και υπάρχουν και χειρότερα...δεν έγινε και τίποτα". Το πληρώνεις όμως αυτό...γιατί θα ψάχνεσαι τουλάχιστον η ζωή σε μερικά πράγματα είναι δίκαιη, και ξέρει να ανταμοίβει ______________ εντιτ:προσθήκες ______________
gerr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Κατά τη γνώμη μου καλύτερα τέλειωσε πρώτα τη σχολή σου και μετά κάνε MBA Αγγλία. Αν ασχοληθεις με την πληροφορική θα έχεις καλές προοπτικές εξέλιξης με σπουδές και στα οικονομικά. Αλλά αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με την Η/Υ καλύτερα παράτησέ τα τώρα.
Freakster Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 αυτό είναι μάλλον φίλε μου το πρόβλημα, ότι τα βρήκες έτοιμα +δεν έχεις φιλότιμο.Δεν μπορεί μετά από 3 χρόνια σπουδών, εξόδων κλπ να ξυπνάς μια ωραία πρωία και να θες να παρατήσεις τη σχολή σου για μια άλλη, και φτού από την αρχή.Οι γονείς ας πληρώνουν ποιος τους γ@μ@ει ε?, μαλάκες είναι, θέλουν και τα παθαίνουν και εσύ να χρησιμοποιείς ως βασικό σου επιχείρημα το "Εντάξει μωρέ...το κάνουν πολλοί αυτό, και υπάρχουν και χειρότερα...δεν έγινε και τίποτα". Το πληρώνεις όμως αυτό...γιατί θα ψάχνεσαι τουλάχιστον η ζωή σε μερικά πράγματα είναι δίκαιη, και ξέρει να ανταμοίβει ______________ εντιτ:προσθήκες ______________ Έλεος ρε συ, ένα δάκρυ κύλησε Κουμάντο σε ξένο πορτοφόλι και έτσι.
Filos19 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 έλεος ρε συ, που κουμάντο? σχόλιο κάνω εκτός και αν θεωρείς ότι ένα απλό σχόλιο έχει τόση δύναμη. Τα περι δακρύων άστα, δεν χρειάζονται, δε γίνεσαι χαριτωμένος, παίζει να συγκαταλάγεσαι στους "ομοίους", γιαυτό και η τόσο ένθερμη υποστήριξη. Εκτός και αν όντως πιστεύεις ότι έχω άδικο, τότε πάω πάσο.
clevercitizen Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Τέλειωσε τη σχολή σου όσο πιο γρήγορα μπορείς, προσπάθησε να βρεις δουλειά πάνω στο αντικείμενο της πληροφορικής (καθηγητής που λέει ο λόγος-θα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο) και μετά δώσε κατατακτήριες (ή και πανελλήνιες, δε θα είναι και τόσο δύσκολο έχεις ήδη επαφή με τα περισσότερα μαθήματα) και σπούδασε αυτό που γουστάρεις χωρίς να επιβαρύνεις τους γονείς σου.. Τώρα άν έχεις περάσει 2-3 μαθήματα και απο τα 3 χρόνια καλύτερα να τα παρατήσεις και να στραφείς προς αυτό που πραγματικά θέλεις, δουλεύοντας όμως παράλληλα, αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα των γονιών. Όπως είπε κάποιος και πιο πάνω οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν συνέχεια για τις δικές μας μ@λ@κίες
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 αυτό είναι μάλλον φίλε μου το πρόβλημα, ότι τα βρήκες έτοιμα +δεν έχεις φιλότιμο.Δεν μπορεί μετά από 3 χρόνια σπουδών, εξόδων κλπ να ξυπνάς μια ωραία πρωία και να θες να παρατήσεις τη σχολή σου για μια άλλη, και φτού από την αρχή.Οι γονείς ας πληρώνουν ποιος τους γ@μ@ει ε?, μαλάκες είναι, θέλουν και τα παθαίνουν και εσύ να χρησιμοποιείς ως βασικό σου επιχείρημα το "Εντάξει μωρέ...το κάνουν πολλοί αυτό, και υπάρχουν και χειρότερα...δεν έγινε και τίποτα". Το πληρώνεις όμως αυτό...γιατί θα ψάχνεσαι τουλάχιστον η ζωή σε μερικά πράγματα είναι δίκαιη, και ξέρει να ανταμοίβει ______________ εντιτ:προσθήκες ______________ ρε φιλε τι θες τωρα?Θα πιάσω δουλειά και θα ελαφρύνω κατά πολύ τους γονείς,φχαριστήθηκες? Μια ερώτηση έκανα για το τι προοπτικές έχει να συνδυάσεις δύο διαφορετικά αντικείμενα σπουδών και ο κάθε κομπλεξικός μπαίνει και τα χώνει. Αν έχεις κανένα πρόβλημα για το ότι τα βρήκα έτοιμα τράβα πες τα στους γονείς μου. Έλεος πια.
Filos19 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ρε φιλε τι θες τωρα?Θα πιάσω δουλειά και θα ελαφρύνω κατά πολύ τους γονείς,φχαριστήθηκες?Μια ερώτηση έκανα για το τι προοπτικές έχει ένα επάγγελμα και ο κάθε κομπλεξικός μπαίνει και τα χώνει. Αν έχεις κανένα πρόβλημα για το ότι τα βρήκα έτοιμα τράβα πες τα στους γονείς μου. Έλεος πια. Φίλε όχι, δεν στο είπα αυτό για να ευχαριστηθώ, αλλά για να δεις ότι δεν ξεκίνησες καλά. Όχι, δεν μπήκα απλά για να τα χώσω, μπήκα, είδα και σου τα χώνω, έχει διαφορά, αν καταλαβαίνεις... Για το ότι τα βρήκες έτοιμα δεν είναι πρόβλημα, άλλωστε όλοι μας έτοιμα τα βρίσκουμε μέχρι ένα σημείο, το θέμα όμως με σένα είναι ότι λειτουργείς με ασυδωσία, δεν υπολογίζεις τους κόπους τους, αλλά ούτε και τους δικούς σου. Ήταν ένα απλό σχόλιο κυρίες κα κύριοι. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, μην επεκτείνουμε μια παρένθεση!
elven Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Αυτό που σπουδάζει το παιδί είναι λογικά αυτό που θα κάνει για τα υπόλοιπα 30+ χρόνια σαν επάγγελμα,είναι λογικό ότι αν δεν του αρέσει θα μιζεριάσει στη πορεία,με αυτό τα σκεπτικό τα 3 χρόνια που έχασε είναι λίγα εώς ελάχιστα.
Freakster Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 έλεος ρε συ, που κουμάντο? σχόλιο κάνωεκτός και αν θεωρείς ότι ένα απλό σχόλιο έχει τόση δύναμη. Τα περι δακρύων άστα, δεν χρειάζονται, δε γίνεσαι χαριτωμένος, παίζει να συγκαταλάγεσαι στους "ομοίους", γιαυτό και η τόσο ένθερμη υποστήριξη. Εκτός και αν όντως πιστεύεις ότι έχω άδικο, τότε πάω πάσο. Μα έκατσες και έφτιαξες ολόκληρο σενάριο, χωρίς να σου έχει εξηγήσει τίποτα το παιδί, αν δουλεύει, αν έχει κερδίσει το λόττο, αν φοιτεί στο σπίτι του κ.τ.λ. Και στην τελική εγώ είμαι υπερ των αλλαγών όταν κάτι δε σου αρέσει, δεν του αρέσει αυτό το επάγγελμα ας στρωθεί να μάθει κάποιο άλλο και ας μη φάει μια ζωή με την απορία. Απο το δεύτερο ποστ βγήκες οφτοπικ κατευθείαν, καμία σχέση με την ουσία της ερώτησης. p.s. Το αν είμαι των όμοιων (ποιών; αυτών που έχουν τα κότσια να αλλάξουν τη ζωή τους; ) θα σε αφήσω με την απορία Νίκο Ξανθόπουλε. No more offtopic plz.
Filos19 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ΟΚ!!! ότι πείτε, έχετε δίκιο! Μαζί σας! εγώ σας αφήνω, έτυχε κάτι απρόοπτο.
kirimis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας,είμαι φοιτητής στο τμημα μηχανικων υπολογιστων του πολυτεχνείου Κρήτης(Χανιά)στο 3ο έτος και πλεον έχω συνειδητοποιήσει ότι το αντικείμενο δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί προτιμώ άλλες επιστήμες όπως είναι το management ,διοίκηση επιχειρήσεων κτλπ..Αυτο το καιρό σκέφτομαι σκέφτομαι δυο πιθανές λύσεις για το θέμα το σπουδών μου.1ον) να ξαναδώσω πανελλήνιες και να μπω στο τμήμα οργάνωσης και διοιήκσης επιχειρήσεων του παμακ,μια σχολή που γουσταρω πολύ το αντικείμενο της,το τρόπο που δουλεύει κανεις ως manager,και απ ότι φανταζομαι έχει πολύ ζήτηση αργότερα έξω στην αγορά εργασίας. ή 2ον)Να συνεχίσω την σχολή μου που όπως είπα ούτε κρύο ούτε ζέστη για το τμημα και αργότερα μόλις τελειώσω να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω σε management(δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται κάτι τέτοιο και αν μπορούν να συνδυαστούν) αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει ζήτηση έξω. Όσοι ασχολείσται με παρόμοια πραγματα ή γνωρίζεται οτιδήποτε θα ταν βοηθίσιμη η απάντηση σας. Ευχαριστώ 1) Πολλοι σε αυτη την ζωη δεν κανουμε αυτο που θελουμε, αλλα δεν τρεχει και τίποτα... Θεμα συμβιβασμου λιγάκι... 2) Λες πως δεν σε ενδιαφερει το αντικειμενο που σπουδαζεις.... δεν το εχεις δουλεψει καν θα σου πω. Εχει πολυ καλες προοπτικες! Μην το παρατηρησεις ουτε για πλακα. 3) Management? Manager? Ζητηση? Με το συμπαθειο... πολλες ταινιες βλεπεις! Θα σε προσγειωσω φοβερα αποτομα. Η εννοια του manager σε μικρες-μεσαιες επιχειρησεις ειναι χαρακτηριστικα ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! Δουλεια λοιπον σαν "manager" δεν θα βρεις .- Καμια απολυτως ζητηση... και μην φανταζεσε τους τροπους που δουλευει ενας manager γιατι σιγουρα φανταζεσε λαθος! 4) Παρε το πτυχιο σου... και μετα κανε οτι μεταπτυχιακο γουσταρεις!
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά επειδή υπαρχουν και ΛΑΚΑΜΑΔΕΣ εδώ μέσα που γ@μ@νε τη συζήτηση θα ήθελα να επαναφέρω το topic στην αρχική του μορφή στις, απορίες μου,δηλαδή τι εξέλιξη μπορεί να έχει κάποιος συνδυάζοντας την πληροφορική με το management.Όποιος με θεωρεί κακομαθημένο,οτι φέρομαι με ασυδωσία,οτι θεωρώ μ@λ@κες τους γονείς μου που πληρώνουν και οτι δε λογαριάζω(;; ας μου στείλει pm γιατι νομίζω οτι αυτά δεν ενδιαφερουν όλους εδώ μέσα αλλά οι αρχικές απορίες μου περισσότερο.ίσως και κάποιος άλλος εδώ μέσα έχει τις ίδιες αναζητήσεις με εμένα. Όποιος ξέρει λοιπόν απο management σπουδάζει ή δουλεύει ας καταθέσει τις απόψεις του Φιλικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.