antreasM77 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα σε ολους,ειμαι σε απογνωση.εχθες ανοιγωντας τον υπολογιστη μου αντιμετωπισα το εξης,εβγαζε το boot screen της μητρικης κανονικα και εμενε εκει.ουτε bootαρε windows ουτε τιποτα.δοκιμαζω 2-3 πραγματακια ωσπου λεω να ανοιξω το καπακι να δω εαν ολα μεσα ειναι οπως πρεπει.ακουω λοιπον τον τρομο...εναν απ τους σκληρους μου να κανει εναν ηχο σαν να ανοιγει και να κλεινει.σαν να χτυπαει.τον ξεμπριζωνω το μηχανιμα ανοιγει κανονικα. Το προβλημα μου ειναι το εξης,ο δισκος αυτος ειναι μεγαλης αξιας για μενα.Εχει μεσα τα παντα(φωτογραφιες μιας ζωης κυριως)...Τι να κανω????Δεν κρατησα backup ειμαι αδικαιολογιτος το ξερω... Προσπαθησα να τον ξαναμπριζωσω ενω ειμαι σε windows αλλα παγωνει το συστημα. Δεν ξερω τι να κανω αν εχει καποιον να προτεινει ενα τροπο να σωσουμε οτι μπορουμε θα ημουν υποχρεος...Επισης εαν τελικα βγει οτι ο δισκος εχει κατασταφει και τα αρχεια ειναι μη προσπελασιμα ας μου προτεινει καποιος μια εταιρια που να αναλαμβανει τετοιες περιπτωσεις να απευθυνθω εκει.Περιπου για τι τιμες μιλαμε σε αυτη την περιπτωση ξερει κανεις...??? Συγνωμη εαν σας κουρασα με το μεγαλο μυνημα αλλα ειλικρινα ειμαι σε απογνωση...
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ...Δυστυχώς το πιο ειλικρινές είναι να σε προετοιμάσει κανείς με ένα "περαστικά", όχι τίποτ' άλλο αλλά γα να μην "τυραννιέσαι" με ελπίδες (με βάση αυτά που λες). Κατά τα άλλα : http://www.tictac.gr http://www.anaktisis.gr τηλέφωνο, κι επιβεβαίωση ότι για ΕΛΑΧΙΣΤΗ προσπάθεια χρεώνουν γύρω στο διακοσάρι (και μάλιστα χωρίς "εγγύηση" ανάκτησης). Ανάλογα με το τί θα χρειαστεί να κάνουν, το ποσό χαλαρά μπορεί να φτάσει το 1000οάρι. Αν τα έχεις και προτίθεσαι να τα δώσεις, εφ' όσον χρειστεί, πάρε τηλέφωνο, και κυρίως μην συνδέεις άλλο τον δίσκο. Το παραμικρό μπορεί να αποτελειώσει τα δεδομένα σου, αν δεν έχει ήδη γίνει... Σε περίπτωση που επιβεβαιώσεις τα ποσά που είπα, και δεν είναι μέσα στις δυνατότητές σου, και ο δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS, αλλά κάνει εκείνο το φρικιαστικό "τσλακ...τσλακ...", μια "απέλπιδα" προσπάθεια είναι να τον βάλεις σε ένα - δυο σακκούλες για να μην πάρει άμεσα υγρασία και να τον αφήσεις στην κατάψυξή σου για μερικές ώρες (νομίζω οτι 1-2 αρκούν για μια δοκιμή, κι αν τζίφος, ξαναδοκίμασε με περισσότερες) , και μετά να είσαι έτοιμος να αντιγράψεις τα ΠΙΟ σημαντικά σου αρχεία σε άλλο δίσκο, ΑΝ κι ΕΦ' ΟΣΟΝ το "κόλπο" με το πάγωμα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Υπ' όψιν ότι όσες φορές έχω ΕΓΩ δοκιμάσει να τον πουντιάσω , δεν έχω καταφέρει τίποτα. Κι αν κάτι γίνει, να έχεις στο μυαλό ότι μπορεί να "κρατήσει" από ένα δευτερόλεπτο μέχρι ποιός ξέρει πόσο, 2 ,10 60, 300, 3600 και πάει λέγοντας. Γι' αυτό ό,τι και να κάνεις, να το κάνεις γρήγορα. Το ξαναλέω όμως, ΑΝ είναι να πας σε εταιρία, πάνε κατευθείαν. Η κατάψυξη μπορεί και να τον αποτελειώσει και μετά ούτε η εταιρία να μην μπορεί να κάνει πολλά. Το ψυγείο είναι η λύση του πνιγμένου (και "φτωχού") που απ΄τα μαλλιά του πιάνεται... Το μοναδικό "καλό" που βγαίνει από τέτοιες περιπτώσεις, είναι "το πάθημα που γίνεται μάθημα" και την επόμενη φορά τα "αναντικατάστατα" αρχεία φροντίζει ο παθών να τα έχει σε backup, γιατί ένας δίσκος ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε προδώσει, μπορεί να είναι από το πρώτο δευτερόλεπτο λειτουργίας του, μπορεί και να κρατήσει χρόνια
antreasM77 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση,θα παρω τηλ την δευτερα στην ανακτησις...μου φαινεται καλη εταιρια και λεει στην σελιδα τους οτι η διαγνωση και το ποσο θα στοιχισει στα λενε δωρεαν...οποτε ο θεος βοηθος...εχεις καθολου εμπειρια τετοιου ειδους?εννοω εχεις παει ποτε?ποσα καταφεραν να ανακτησουν και ποσο σου στοιχισε?εγω με εναν 500αρι απ τον οποιο ομως καιγομαι για τα 200γβ ποσο λες να στοιχισει???οπως και να εχει μαλλον θα τα δωσω...εκτος αν υπερβουμε τα 600-700 ε...μετα οντως καταψυξη...εχω διαβασει περιπτωσεις που δουλεψε ο δισκος για 20(!!!!) λεπτα...διατηρω τις οποιες ελπιδες...αλλος κανεις...???
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ...από το interface του site και μόνο, θα "εμπιστευόμουν" πιο πολύ την tictac (ήταν και η πρώτη που είχα ακούσει ποτέ). Προσωπική εμπειρία δεν έχω, και λίγο δύσκολα θα βρεις κάποιν στο φόρουμ να σου πει από πρώτο χέρι πληροφορίες : Η λογική λέει ότι αυτές οι εταιρίες δουλεύουν με...εταιρίες (πολύτιμα επαγγελματικά δεδομένα, υψηλά οικονομικά περιθώρια κτλ). Ίσως καθαρίσεις με κανένα 300άρι, που στο εύχομαι. Όσο για την κατάψυξη, όλα πιθανά είναι. Άλλοι έχουν αναφέρει ότι τους δούλευε για μέρες, άλλοι ότι δεν πρόλαβαν καν ένα αρχείο ν' αντιγράψουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.