Προς το περιεχόμενο

νέα οθόνη 19" vs 22"

oriok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω μία καινούργια οθόνη και προβληματίζομαι για το πόσες ίντσες θα είναι.Μέχρι στιγμής είχα μια 17"(4:3) και μια 17 σε λαπτοπ (wide).Και οι 2 μου αρκούσαν και με το παραπάνω.Οι 19" ήδη μου φαίνονται πολύ μεγάλες, αλλά όποιον ρωτάω για το τί οθόνη να πάρω μου λένε να πάρω μια 22" wide,και ότι σε λίγα χρόνια θα το μετανιώσω αν πάρω τώρα μια 19" (4:3).Και σας ρωτάω λοιπόν ,για ένα άτομο που κάθεται πάρα πολλές ώρες μπροστά στον Η/Υ για programming και διάβασμα ebooks, δεν θα του έρχεται λίγο μεγάλη η οθόνη 22" , μιας και θα βρίσκεται πολύ κοντά της συνέχεια?Δεν θα κουράζεται πιο πολύ με το να έχει μια μεγάλη οθόνη σε πολύ κοντινή απόσταση από τα μάτια του?

• Moderators
Δημοσ.

Η πιο φθηνη 19'' (οχι wide, αλλα 5:4) που βλεπω να υπαρχει κανει 173?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168198

Η πιο φθηνη 22'' (wide, 16:10) κοστιζει 154!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169527

Αρα: Γιατι να μην εχεις απειρως μεγαλυτερο πλατος, τετοιο ωστε να μπορεις να εχεις δυο σελιδες word διπλα διπλα και να χωρανε, ή 2 σελιδες internet? Ή να χωρανε αρκετα περισσοτερα παραθυρα στη taskbar?

Και στο κατω κατω, βαλε την 5 ποντους πιο πισω ΑΝ σε κουραζει, παρολο που πιστευω οτι ειναι θεμα συνηθειας.

Δημοσ.

+1 στον GeorgeMan. Με τον καιρό θα τη συνηθίσεις.

[offtopic]

Για σοβαρό gaming σε 22άρα (δεν αναφέρομαι στο Crysis) αξίζουν τα +82Ε για μια 4870 σε σχέση με μια 4850;

[offtopic]

Δημοσ.

Η καρτα γραφικών που εχεις ειναι καινούρια ? αν ναι εχει καλώς αλλιως μεχρι τι αναλυσεις υπόστηρίζει, διοτι να πάρεις 22" και να κανεις downscaling δεν ειναι και οτι καλύτερο.

Εχω μια Samsung 22" wide και μια Viewsonic 19" wide διπλα δίπλα....

....

(η μία εχει φυσική ανάληση 1680χ1050 και η αλλη 1440χ900 νομίζω)

δεν το σηζητώ λοιπόν εαν ο υπολογιστής σου μπορεί να αποδόσει στην φυσηκή ανάληση της οθόνης οτι θα πας για 22" και wide (απο αποψης οπτικου πεδίου ειναι πολύ πιο ξεκούραστες απο τις 4:3). και οταν συνηθησεις σε 22" δεν θα θές να ξαναδείς 19αρα.

Δημοσ.

Πάρε μια καλή 22" και άλλαξε την μετά από μια 5 ετία. Μην πάρεις κάτι φθηνό για να πεις οτι πήρες οθόνη, μιλάμε για τα μάτια σου. 22" προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στη δουλειά καθώς θα έχεις περισσότερο χώρο. Εξάλλου δεν είναι ότι είναι πολύ πιο ακριβές. Άσε που μέσα σε μερικές μέρες θα έχεις συνηθίσει το μέγεθος.

Δημοσ.

Πιστεύετε όλοι όσοι προτείνετε οθόνες 20+ ότι θέλει όλος ο κόσμος ένα τέτοιο πράγμα στο γραφείο του? Να απλώνεται σε όλον τον τοίχο?

Δημοσ.

Και εγω τις ιδιες σκεψεις εκανα και τωρα μετα απο 2 βδομαδες στις 22 λεω οτι επρεπε να παω 24 :)

σε 2 μερες θα τιν συνηθισεις

Δημοσ.

Πριν δυο χρόνια έδωσα αρκετά χρήματα για 19" 5:4 (ή 4:3 αν προτιμάς) και τραβάω τα μαλλιά μου (μέχρι τότε ήμουν σε 17" για καμιά 10ετία). Λυπάμαι τα λεφτά που δωσα κι αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν πάω σε 24-26.

Αν δεν έχεις κάποιο περίεργο πρόβλημα με μάτια/συγκέντρωση/ξέρω-γω-τι δε νομίζω να σε προβληματίσει η μετάβαση σε 22".

Δημοσ.

παιδια εγω εχω μια 19αρα 2 χρονια τώρα και καθε φορα.. που καθομαι πολλη' ώρα στο πισι... αρχιζουν και τσουζουν τα ματια .. μου και εχω πονοκεφαλους. Οποτε καθομαι στο λαπτοπ δεν κουραζομαι καθόλου .. νιωθω σαν να διαβαζω ενα βιβλιο.

Προσεχτε μην παιρνετε μεγαλες οθόνες γιατι σε μερικους ισως φανούν αρκετά κουραστικες(οπως και σε μενα)

αν ειχα δυνατότητα επιλογής σιγουρα θα διαλεγα μια 17αρα...

που οπως την εχω δει σε φίλους μου ειναι αρκετα πιο ξεκουραστη για τα ματια μου.-ειναι και ιδιο μοντελο με τη δικια μου.. για να αποφυγουμε παρεξηγησεις

Απλα .. στις μεγαλες οθονες.. οσο και πισω να τις πας..

είτε θαχεις προβλημα να διαβαζεις τα γραμματα.. αν την εχεις μακρια και απο την αλλη αν την εχεις πολύ κοντα... θα δυσκολευεσαι να ελέγχεις τις γωνίες της (το ματι κανει μεγαλες κινήσεις και κουραστικες)

αυτα απο μενα.

Δημοσ.

Εσύ φίλε καλό θα είναι να κάνεις μια επίσκεψη σε έναν οφθαλμίατρο γιατί οι πονοκέφαλοι είναι ύποπτοι...

Εάν πάλι φοράς γυαλιά φρόντισε βρεις κάποια που να έχουν ειδικά φίλτρα για οθόνες.

Ξέρω πολλούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα όρασης αλλά επειδή δουλεύουν πολλές ώρες στον υπολογιστή φοράνε γυαλιά που έχουν μόνο φίλτρα.

Δημοσ.
Εγώ πήρα πρόσφατα αυτή!

Απλά τα σπάει...

Και είναι και τηλεόραση...

το παλικαρι εχει την LG 22'' LCD M228WA. επειδη τη σκεφτομαι κι εγω, μπορειτε να ριξε καμια γνωμη? ειναι συμφερουσα προσφορα..

εκανα ενα ψαχτηρακι εδω μεσα και παρατηρησα οτι την ψιλοκραζετε. 'νταξει, μπορει να μην ειναι το καλυτερο LCD-TV αλλα συμφαιρει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...