mariav Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα παιδια.... Γνωρίζει κανεις κανενα καλο και φθηνο εστιατόριο για σουσι στην αθηνα? Να ειναι δηλαδη εστιατόριο με ωραιο περιβάλλον αλλά οχι παραπανω απο 15-20 ευρω το ατομο? Ευχαριστώ..
livewire Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα παιδια.... Γνωρίζει κανεις κανενα καλο και φθηνο εστιατόριο για σουσι στην αθηνα? Να ειναι δηλαδη εστιατόριο με ωραιο περιβάλλον αλλά οχι παραπανω απο 15-20 ευρω το ατομο? Ευχαριστώ.. Δηλαδή θέλεις να φας σούσι με 20Ε και μάλιστα σε ωραίο περιβάλλον, ε? Χμμμ ... Ιδέα Γιατί δεν πάτε σε κανένα ουζερί με θαλασσινά να φάτε γαύρο-μαρινάτο και αχινοσαλάτα, να ακούσετε και τις πενιές σας, και να γουστάρετε, Ε !?!? Αστειεύομαι, αλλά δεν κάνω πλάκα. Αν υπάρχει τέτοιο μαγαζί, που εγγυάται πως με 20έουρος, ΔΕΝ θα περάσεις το υπόλοιπο βράδυ αγκαλιά με τη λεκάνη σου, εγώ θα φάω το χελωνάκι-σταχτοδοχείο μου.
kx5 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Θέλεις να φας ωμό ψάρι, θέλεις όμορφο περιβάλλον και θέλεις να το φας φθηνά?...
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ωμο ψαρι; το σουσι δεν ειναι αυτο. τουλαχιστον οχι μονο αυτο. το κανονικο σουσι ειναι με ρυζι και τυλιγμενο με φυκια και μπορει να εχει και ψαρι η κοτοπουλο μεσα, η εστω ωμο ψαρι σκετο. αν και δεν ειναι και συνηθως οι ασιατες αυτο με το ρυζι τρωνε. τεσπα απο μαγαζια δεν ξερω, απλα εκανα μια διευκρινηση
Garnele Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Τρεις ολόκληρες σειρές για να πεις ότι το σούσι δεν είναι ωμό ψάρι, αλλά ΚΑΙ ωμό ψάρι.
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Τρεις ολόκληρες σειρές για να πεις ότι το σούσι δεν είναι ωμό ψάρι, αλλά ΚΑΙ ωμό ψάρι. να στο πω πιο απλα. το ωμο ψαρι ειναι μια παραλαγη κι οχι το μοναδικο σουσι οπως νομιζει ο πολυς ο κοσμος, ειμαι γλωσσοκοπανα και θελω 3 σειρες για οτι λεω η μηπως δεν χρειαζοταν να πω τι ειναι κανονικα το σουσι; ειναι οτιδηποτε τυλιχτο. τα ντολμαδακια ειναι το ελληνικο σουσι
mariav Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά εχετε δικιο! Και γελασα πολυ! Αλλά θελω να κανω το τραπεζί σε ενα πρόσωπο που απο ο,τι εχω καταλαβει ειναι περίεργο να δει πώς ειναι το σουσι.... Τωρα να κατσω να μαγειρεψω εγω και να προσπαθησω να φτιαξω σουσι, δεν παιζει.... Ειχα βρει ενα εστιατοριο στη Ξενοκρατους στο Κολωνακι, αλλα εκει λεει 60 ευρω το ατομο... Δε μπορει να μην υπαρχει καποιο φθηνο γιαπωνέζικο... Οπως βρισκεις φθηνο κινέζικο, ετσι θα υπαρχει και φθηνό γιαπωνέζικο..... Καμια ιδεούλα? Ευχαριστω.. :-) ΥΓ: Να συμπληρώσω οτι ουτε εγω εχω φαει σουσι ποτέ (αν και πλεον θεωρείται λιγο μπαναλ), οπότε η περιεργεια για δοκιμή ισχύει και για μενα... Ισως οχι τοσο μεγαλη, αλλά εχω λιγη.... Περιμενω καποια βοηθεια, γιατι να παιρνω σβαρνα τηλεφωνο ολα τα γιαπωνεζικα και να ρωταω τιμουλες, και να τσεκαρω υστερα και απο κοντα αν ο χωρος ειναι ωραίος, θελει λιγο χρονο.... Σας ευχαριστω για τη βοηθεια..φιλια
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά εχετε δικιο! Και γελασα πολυ!Αλλά θελω να κανω το τραπεζί σε ενα πρόσωπο που απο ο,τι εχω καταλαβει ειναι περίεργο να δει πώς ειναι το σουσι.... Τωρα να κατσω να μαγειρεψω εγω και να προσπαθησω να φτιαξω σουσι, δεν παιζει.... Ειχα βρει ενα εστιατοριο στη Ξενοκρατους στο Κολωνακι, αλλα εκει λεει 60 ευρω το ατομο... Δε μπορει να μην υπαρχει καποιο φθηνο γιαπωνέζικο... Οπως βρισκεις φθηνο κινέζικο, ετσι θα υπαρχει και φθηνό γιαπωνέζικο..... Καμια ιδεούλα? Ευχαριστω.. :-) και οι κινεζοι τρωνε σουσι για κοιτα σε κανα κινεζικο
mariav Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ θα το κοιταξω! Ωστόσο περιμενω προτασεις για γιαπωνέζικο εστιατόριο στην αθηνα....
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Σας αρέσει να τρώτε σκουπίδια πάντως...Καλή συνδιάσκεψη με την τουαλέτα μετά...Γιατί από ποιότητα τέτοιου είδους μαγαζιά είναι φεύγα κ από την άλλη τα στομάχια της φυλής μας δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοιες τροφές...
mariav Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! :cool: Μια δοκιμουλα θελουμε να κανουμε...... Εννοειται οτι τιποτα δεν μπορει να αντικαταστήσει το παραδοσιακο σουβλάκι, αλλά για μια δοκιμουλα μια φορα, δε νομιζω να κανει κακό.... Δε μιλαω για ψευτοκουλτούρα και "δήθεν" συμπεριφορα, μιλαω για μια και μονο φορά... Περιμενω καποια προταση... ευχαριστω...
livewire Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που έχει γενικότερη ισχύ, ιμο. Δηλαδή, αν πρόκειται να κάνουμε κάτι για πρώτη φορά, ας φροντίζουμε να το κάνουμε καλά. Έτσι, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να αποκομίσουμε λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά. Άλλωστε, κανείς δεν ένιωσε εκείνο το γλυκό σφίξιμο στο στομάχι, με το τρέμουλο στα γόνατα που το συνοδεύει, όταν δοκίμασε για πρώτη φορά γύρο στην Αθήνα. Έτσι Μαρίαβ? Δε μιλαω για ψευτοκουλτούρα και "δήθεν" συμπεριφορα, μιλαω για μια και μονο φορά... Γιατί δεν κάνεις υπομονή μέχρι να παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία(γιορτή, γενέθλια) για να πάτε αποφασισμένοι να το ρίξετε λίγο "έξω". Εν τω μεταξύ κάνεις μια μικρή αποταμίευση, όπως αν σκόπευες να πάρεις ένα δώρο σε κάποιον δικό σου. Συγκεκριμένα μαγαζιά στην Αθήνα δεν έχω να προτείνω, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι επιλογές σας είναι αρκετές. Επίσης, δεν χρειάζεται να πάτε για να χορτάσετε φαγητό για 2 μέρες....Μπορείτε κάλλιστα να πάρετε ένα μπουκάλι κρασί, μια σαλάτα και μια μικρή ποικιλία από sushi rolls(τα γιαπωνέζικα ντολμαδάκια ζομλ), sashimi και nagiri. Το τελευταίο είναι και το πιο χάρντκορ, με το μπαχαρικό wasabi, που είναι αηδιαστικό και καυτερό. Αυτά αρκούν για να πάρετε μια καλή γεύση, νομίζω. Και δεν πρόκειται να σας κοστίσει με τίποτα πάνω από 100Ε. Καλή διασκέδαση, λοιπόν. Edit Ωραία ιδέα για υπογραφή το παρακάτω: τα ντολμαδακια ειναι το ελληνικο σουσι
Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 το κλασσικο sushi ειναι το ψαρι πανω στο ρυζι (nigiri) μετα εχουμε το maki το οποιο ειναι το φυκι απεξω απο το ρυζι και στο κεντρο το ψαρι (παραλλαγη σε αυτο ειναι το california roll το οποιο ειναι το ιδιο αλλα το μεσα ειναι εξω) το ψαρι σκετο ειναι το sashimi και θελει αλλο κοψιμο και μαχαίρι και οσοι λενε οτι δεν ειναι συνιθισμενος ο οργανισμος σε αυτη την τροφη, μην λεμε οτι θελουμε....οταν τρωτε σε οτι νανε μαγαζια λογικο ειναι να σας παει αιμα μετα στην τουαλετα ps: ευα αστο δεν το εχεις ps2: οχι και αηδιαστικο το wasabi ! OP: δες και το yo sushi αν εισαι στην αθηνα. δεν ειναι το πιο καλο μιας και ειναι westernised, αλλα αν εχει κοσμο εχεις πιο λιγες πιθανοτητες για να εχουν κατι χαλασμενο
Lucifer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ΤΟΥΦΑ!!! ΤΟΥΦΑ! Βέβαια, γιατί δε σε ρώτησα,γιατί δε ρώτησα εσένα;;; Μόλις ψοφήσει το θρεντ θα σε ρωτήσω κάτι περί παρασκευής της αγαπημένης μου ωμίλας.
livewire Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Ps3. Toufa, έχεις υπόψη σου μήπως, αν ζητούσα nigiri χωρίς προσθήκη wasabi, θα εξύβριζα ανεπανόρθωτα τη Γιαπωνέζικη - με κεφαλαίο Γ - κουλτούρα? Γιατί - επίσης με κεφαλαίο Γ- δεν θα το ήθελα ποτέ αυτό, αλλά το άτιμο δεν παλεύεται με τίποτα! =ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.