mynam3 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Απο χθες συγκεκριμενα το συστημα κολλαει και αναγκαστικα το κλεινω ωστε να λειτουργησει παλι . Εχω windows xp professional service pack 2, το συστημα δεν επιβαρυνεται με κατι περιττο ( συγκεκριμενα αν τρεξω mame κολλαει, αν ανοιξω το cryptolad καμια φορα κλπ ) και ουτε ανεβαζει παραλογες θερμοκρασιες. Το συστημα ειναι: Intel Core Duo 2 3,00 GHZ 2 GB RAM 500 GB WD
o_magazatoras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Φύσα το στη πίεση του βενζινάδικου όλο εσωτερικά.Επισταμένως! Σοβαρά μιλάω. Αν συνεχίσει τα ίδια μετά,πας για τροφοδοτικό.
xania4ever Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Μην κάνεις την βλακεία που σου είπε o_magazatoras.Μπορεί να ξεκολλήσει κάτι από την mobo η από αλλού και να τρέχεις.Επίσης μην χρησιμοποιείσεις σκούπα η πιστολάκι.Θα πάς να πάρεις ένα σπρέυ αέρα και θα το καθαρίσεις κρατώντας το ίσια. Εdit:Aν και δύσκολο να είναι το πρόβλημα η σκόνη για το πρόβλημα σου.Τώρα για το κόλλημα μπορεί να φταίει η motherboard(το πιο πιθανό δλδ).Τώρα από software μπορεί κάποιο antivirus κάποιο conflict μεταξύ προγραμμάτων.ΤΙ να σου πώ.Τι προγράμματα εχεισ εγκατεστημένα για πές μας.
kfyros Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 στο 90% των περιπτώσεων , είναι κολλημένο το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών, ή έχει φύγει από τη θέση του. Τα πιο περίεργα προβλήματα, είναι αυτά που πρέπει να λύσεις όλα τα εντόσθια και να τα ξαναδέσεις , μήπως και κάτι δεν πατάει καλά στο mobo. Μου έχει τύχει να μην πατάει καλά στο pci express η κάρτα γραφικών και να τα παίζει ο υπολογιστής...
ctru Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Θα πρέπει να ελέγξεις την θερμοκρασία του συστήματος - επεξεργαστή - κάρτας γραφικών και παροχή ρεύματος από τροφοδοτικό - σίγουρα πρέπει να μην έχει σκόνες. Κατόπιν, και εφόσον όλα είναι φυσιολογικά θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο τα λογισμικά - πολλές φορές πιο εύκολο είναι να το κάνουμε format.
mynam3 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Προμηθευτηκα ενα σπρευ αερα και αφου το ανοιξα διαπιστωσα οτι ολα τελικα ηταν απο σκονη. Η μητρικη γεματη, το τροφοδοτικο επισης, η ψυχτρα του επεξεργαστη τα ιδια, δραμα η κατασταση αν εχεις στη γειτονια να φτιαχνουν πολυκατοικιες δεξια και αριστερα ποσους μηνες.. Ολα πανε ρολοι ξανα. Ευχαριστω για τον χρονο που διαθεσατε.
o_magazatoras Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μην κάνεις την βλακεία που σου είπε o_magazatoras... Καλό μου παιδί,είναι αλήθεια ότι το 99.9% των posts μου αποπνέουν έναν αέρα μαλακίας.Όμως έπεσες στην περίπτωση του 0.1% που δεν λέω βλακεία.Αν πρόσεξες,λέω κάπου και bold μάλιστα,"επισταμένως".Υποθέτοντας ότι το ραντάρ σου δεν έχει database γι αυτή τη λέξη,σε συγχωρώ για την αμφισβήτηση στο πρόσωπό μου και σε προτρέπω να ανοίξεις και κανα λεξικό. Επίσης η δικιά μου πρόταση είχε εκμηδενίσει τον παράγοντα κόστος,ενώ η δική σου εισήγηση εμπεριείχε υπερεκτιμημένο "αέρα κοπανιστό",κάτι σαν τη διαφήμιση του "αντι-con-x"... Βάζω χαμογελάκια,έτσι;Μην παρεξηγηθείς.
parsifal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Χαχα, σωστός o_magazatoras! Πάντα αναρωτιόμουν ποιο είναι το πραγματικό target group του κοπανιστού αέρα σε φιάλη. Προσωπικά, είχα γι' αυτήν τη δουλειά ένα blower ρεύματος των 15?. Από Praktiker αγορασμένο, κράτησε αρκετές χρήσεις (== πολλές φιάλες αέρα), μέχρι που παρέδωσε πνεύμα. Τα λεφτά του τα έβγαλε πάντως. Όταν έρθει ο καιρός να κάνω το «τακτικό» φύσημα των PCs μου, απλά θα πάρω ένα καινούργιο.
kfyros Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Τα chips πάνω στα mobos δεν είναι κολλημένα με σάλιο. Ή surface mount είναι ή καρφωμένα πάνω στο mobo με μηχάνημα. Τόσα χρόνια με αέρα κομπρεσσέρ (όπου υπάρχει) και με blowers φυσάω υπολογιστές και servers και δεν έχει φύγει ποτέ τίποτα. Αν κάτι ξεκουμπώσει (συνήθως κάποιο βύσμα από το κούνημα των καλωδίων, ή καμιά καρτούλα που δεν πατάει καλά στη βάση ) το ξανακουμπώνεις. Αν είναι μαζεμένα τα καλώδια μέσα στο σασσί και δεν είναι αχταρμάς, δεν κουνιέται τίποτα. Για ένα υπολογιστή θέλεις 2 spray αέρα αν έχει αρκετή σκόνη. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη <offtopic> Απλά αν χρησιμοποιήσει κάποιος κομπρεσσέρ αέρα, θα πρέπει να προσέχει να μην πετάει και νερό και βρέξει το μηχάνημα αντί να το ξεσκονήσει. Ψεκάζεις λίγο πάνω στο χέρι σου και βλέπεις αν έχει σταγόνες. Το νερό μαζεύεται στο βαρέλι του κομπρεσσέρ με τον καιρό,ιδιαίτερα σε περιβάλλον με πολλή υγρασία την οποία τραβάει το κομπρεσσέρ, γι αυτό χρειάζεται κατά περιόδους να ανοίγουν μια τάπα που έχει το βαρέλι στο κάτω μέρος για να αδειάζει (και να μην σκουριάζει κιόλας) </offtopic>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.