lethes7 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 καλησπερα παιδια οποιος θελει να μου πει την γνωμη του πανω σε αυτο το κινητο γιατι ειμαι σε διλλημα αναμεσα σε αυτο και το γνωστο σε ολους iphone. Ευχαριστω εκ των προτερων.
polidis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Εχω το Ομνια εδω και μια βδομαδα στα χερια μου και επαθα πλακα. Δηλαδη με μια λεξη απιθανο.Εχει τα παντα βρίσκεις τα παντα λογο του λειτουργικού που φοράει και το κυριοτερο δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το iphone. Μαλον το iphone πρεπει να ζηλεψει απο το OMNIA. Ισως το μονο του μειονέκτημα ειναι η οθονη κατα τα αλλα χτυπατω αβλεπως. Αν θες κατι συνγεκριμενω να ρωτησεις εδω ημαστε.
Vasilisxd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Πολύ καλές και οι δύο συσκευές που αναφέρεις. Απλώς πρέπει να καταλάβεις ότι το iPhone δεν είναι κινητό. Είναι , πώς να το πω… Σαν μία συσκευή σερφαρίσματος στο ίντερνετ. Σαν ένα video/audio player Σαν κάτι που δεν μοιάζει με κινητό αλλά με κάτι άλλο, σαν hi-tech gadget απο το μέλλον. Αυτή η απόλυτη μαυρίλα με κλειστή την οθόνη , και ένα ασημένιο χρώμα μέταλλο να διατρέχει την περίμετρο του, και με ένα και μοναδικό κουμπί. Πίστεψε με όταν σου λέω , δεν έχεις πιάσει ποτέ κάτι τόσο hi-tech στα χεριά σου, στιβαρή κατασκευή, με τεράστιες ανοχές στο νερό, και μία οθόνη που είναι σχεδιασμένη να δουλεύει μόνο με τα δάχτυλά, (π.χ με πενάκι δεν ανταποκρίνεται), ορατή κάτω από όλες τις συνθήκες, και το απόλυτο Touch interface με ανάγνωση πολλαπλών πατημάτων στιγμιαία. Βέβαια δεν έχει ακόμα Ελληνικό πληκτρολόγιο ή μενού (λένε τον Νοέμβριο!) και γενικά το λειτουργικό του είναι απλό, αλλά μιλάμε για Μία (εάν εξαιρέσουμε το 3G) συσκευή που υποστηρίζετε και συνεχώς αναβαθμίζετε στο software από την Apple ενώ οι άλλες συσκευές απλώς κυκλοφορούν στο εμπόριο μετά από ένα δίμηνο η Εταιρία βγάζει άλλη. Από την άλλη το Omnia είναι μια πολύ όμορφη συσκευή, που σίγουρα μπορεί να παραμετροποιηθεί αρκετά παραπάνω από το iPhone, αλλά όπως και να το κάνουμε το Omnia φαίνεται σαν μια φοβερή υλοποίηση με Windows mobile Λειτουργικό και λίγο από Κίνα κατασκευή (όχι δεν λέω, καλό είναι) Ενώ το iPhone φαίνεται με κάτι που ήρθε από τον Άρη , κατασκευαστικά και λειτουργικά. Omnia Wins vs iPhone Camera 5mp(Super zuuper) / Camera 2mp iPhone Wins vs Omnia Multi touch Screen / Single touch
polidis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Πολύ καλές και οι δύο συσκευές που αναφέρεις. Απλώς πρέπει να καταλάβεις ότι το iPhone δεν είναι κινητό. Είναι , πώς να το πω… Σαν μία συσκευή σερφαρίσματος στο ίντερνετ. Σαν ένα video/audio player Σαν κάτι που δεν μοιάζει με κινητό αλλά με κάτι άλλο, σαν hi-tech gadget απο το μέλλον. Αυτή η απόλυτη μαυρίλα με κλειστή την οθόνη , και ένα ασημένιο χρώμα μέταλλο να διατρέχει την περίμετρο του, και με ένα και μοναδικό κουμπί. Πίστεψε με όταν σου λέω , δεν έχεις πιάσει ποτέ κάτι τόσο hi-tech στα χεριά σου, στιβαρή κατασκευή, με τεράστιες ανοχές στο νερό, και μία οθόνη που είναι σχεδιασμένη να δουλεύει μόνο με τα δάχτυλά, (π.χ με πενάκι δεν ανταποκρίνεται), ορατή κάτω από όλες τις συνθήκες, και το απόλυτο Touch interface με ανάγνωση πολλαπλών πατημάτων στιγμιαία. Βέβαια δεν έχει ακόμα Ελληνικό πληκτρολόγιο ή μενού (λένε τον Νοέμβριο!) και γενικά το λειτουργικό του είναι απλό, αλλά μιλάμε για Μία (εάν εξαιρέσουμε το 3G) συσκευή που υποστηρίζετε και συνεχώς αναβαθμίζετε στο software από την Apple ενώ οι άλλες συσκευές απλώς κυκλοφορούν στο εμπόριο μετά από ένα δίμηνο η Εταιρία βγάζει άλλη. Από την άλλη το Omnia είναι μια πολύ όμορφη συσκευή, που σίγουρα μπορεί να παραμετροποιηθεί αρκετά παραπάνω από το iPhone, αλλά όπως και να το κάνουμε το Omnia φαίνεται σαν μια φοβερή υλοποίηση με Windows mobile Λειτουργικό και λίγο από Κίνα κατασκευή (όχι δεν λέω, καλό είναι) Ενώ το iPhone φαίνεται με κάτι που ήρθε από τον Άρη , κατασκευαστικά και λειτουργικά. Omnia Wins vs iPhone Camera 5mp(Super zuuper) / Camera 2mp iPhone Wins vs Omnia Multi touch Screen / Single touch Θελω να μου πεις τι παραπανω εχει το iphone απο το OMNIA εκτος απο ποιοτητα κατασκευής. Απλα τιποτα. Ισα-ισα υπερτερεί σε παρα πολλα. Οσο για το θεμα ποιοτητας κατασκευης πρεπει να ξερεις οτι με το περασμα του χρονου και το πως χειριζετε καποιος τη συσκευη του και οι 2 συσκευες θα υποστουν αλλοιώσεις. Αρα αυτο για μενα δεν μετραει και πολυ. Αλλωστε σχεδον καθε χρονο το πολυ 2 αλλαζουμε συσκευες.
Vasilisxd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Κοιτά εάν μιλάγαμε για άλλη συσκευή (π.χ Htc Diamond) τότε iPhone δαγκωτό. Αλλά το Omnia είναι μια άλλη ιστορία. Είναι ίσως το μονό κινητό μέχρι σήμερα που δεν παρουσιάζει μεγάλη δυσχρηστία έχοντας πάνω του το Mobile της Microsoft και έχει όλα τα καλούδια που υπάρχουν σε αυτήν την πλατφόρμα. Αλλά όπως είπα, πράγματα ανόμοια δεν συγκρίνονται. Μιλάμε για μια φορητή τηλεφωνική συσκευή (Single touch) Windows και για ένα εξωπραγματικό (Multitouch) interface πάνω σε μία υπερφορητή συσκευή σερφαρίσματος web με multimedia δυνατότητες με μεγάλη βάση από Software. (π.χ Τα παιχνίδια που μπορείς να κατεβάσεις από το ενσωματωμένο appStore φτάνουν τα 1088 άλλα επί πληρωμή(περίπου 2 ευρώ) και άλλα δωρεάν, και όλα σχεδιασμένα να δουλεύουν μόνο για το iPhone, καθώς επίσης και 513 utilities μέχρι τώρα κτλπ…) Επίσης αυτή η συσκευή Ναι μπορεί να πάρει και Τηλέφωνο. Μην ξεχνάς ότι παρόλο το βρισίδι που ακούει από παντού η Apple λόγω της κλειστής αρχιτεκτονικής της , είναι αυτή που πρώτη κατασκεύασε Γραφικά συστήματα στους υπολογιστές (βλέπε windows), είναι η πρώτη που κατασκεύασε το γνωστό πλέον σε όλους Mouse, και είναι η πρώτη που τώρα δημιουργεί το Multituch interface. Εάν και πάλι δεν σου έλυσα την απορία, πήγαινε σε ένα Vodafone μαγαζί και παίξε λίγο μαζί του.
lethes7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Σας ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας.Η αληθεια ειναι οτι εξακολουθω να ειμαι μπερδεμενος και επειδη δεν ειναι 100 η 200 ευρω το σκεφτομαι ακομα περισσοτερο. Τελικα μηπως να περιμενω λιγακι ακομα μηπως ξεκαθαρισουν περισσοτερο τα πραγματα? Παντως βλεπω και απο πολλους γνωστους μου οτι υπαρχει μια αρνητικη σταση απεναντι στο iphone ακομα και απο εναν φιλο μου που δουλευει στην vodafone. Ευχαριστω και παλι...
gr_thalia Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Έχω το omnia στα χέρια μου εδώ και 3 μέρες και έχω πάθει την πλάκα μου! Πραγματικά αξιόλογο σε ότι κι αν έχω δοκιμάσει για την ώρα, αν και κάθε μέρα ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο στις λειτουργίες του. Το μόνο θέμα είναι τα windows mobile. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος θα δυσκολευτείς αρκετά. π.χ. έχω φιλαράκι που το κράτησε μια βδομάδα και το πούλησε αμέσως γιατί δεν μπορούσε να βγάλει άκρη!!! Το interface του iphone από την άλλη είναι πολύ πιο φιλικό αλλά ειλικρινά θα αισθανόμουν σαν να πετάω τα λεφτά μου! Αλλά επειδή ο καθένας το θέλει για διαφορετική χρήση θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στην σύγκριση αυτού του site http://www.phonearena.com/htmls/Touchscreen-phone-comparison-Q3---GSM-phones-review-r_2007.html Αναφέρει τα + και τα - της κάθε συσκευής σε κάθε κατηγορία αρκετά αντικειμενικά.
aladdin7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Προτεινω Omnia! Δεν θα εδινα ποτε 500 ή 600 ευρω για να αγορασω ενα κινητο μονο λογω "ομορφιας". Το Omnia ειναι μια ολοκληρωμενη συσκευη! Μην γινομαστε θυματα της διαφημισης και του marketing!
manifesto_gr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Παιδια,οπως και να το κανουμε απο θεμα ποιοτητας τουλαχιστον η APPLE δεν παιζεται..Απο την αλλη το service της apple ειναι λιγο gtp..Προσωπικα δεν εχω κανενα απο τα δυο τηλεφωνα αρα δεν μπορω να εκφερω γνωμη σχετικα με λογισμικα κλπ.Παντως εγω θα προτιμουσα Apple i-Phone.
telegamesvg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 http://instinctthephone.com/?dl=video/vs&id9=Ad_2008q3_instinct_refresh_EWRM_boxer_300x250
runner1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Έχω το ΟΜΝΙΑ από την Παρασκευή! Φοβερή ποιότητα,καμιά σχέση με πλαστικαδούρες,πραγματικό κόσμημα (μέχρι και το κουτί του θυμίζει κουτάκια από κοσμηματοπωλεία...!χεχε),γρήγορο,πλήρως παραμετροποιήσιμο,ΑΨΟΓΗ κάμερα,πλήρως συμβατό με ότι έχει να κάνει με windows,παίζει από την "μάνα" του DIVX,έχει TV-OUT κ.α.!! Iphone: -Γιατί να δώσω 500-600? για να πάρω ένα κινητό το οποίο μετά από τόσο καιρό στην αγορά (εννοώ ότι η πρώτη έκδοση iphone βγήκε πριν αρκετούς μήνες και περίμενα από την καινούρια κάποια αυτονόητα πράγματα να υπάρχουν!) ΔΕΝ υποστηρίζει ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!! -Για να σβήσω κάτι από το κινητό πρέπει να το κάνω ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!!!!! -Μικρότερος αριθμός εφαρμογών σε σχέση με Windows Mobile συν ότι τα πληρώνεις!!!!!!!ΕΛΕΟΣ! -Το GPS είναι άχρηστο χωρίς ίντερνετ!Και πάλι δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο ένα πχ Destinator το οποίο είναι πολύ πιο ενημερωμένο και ΔΩΡΕΑΝ! -Κλειδωμένο.....BLUETOOTH!ΕΛΕΟΣ!Γυρίσαμε σε εποχές που η ΝΟΚΙΑ κλείδωνε υπέρυθρες κ.α.!!! -Προβλήματα με το 3G συν ότι δνε θα έπαιρνα μια συσκευή στην οποία έχουν ενσωματώσει ένα τσιπάκι το οποίο είναι αυτό που λέμε "παλιά σειρά" και έχει απορριφθεί από πολλούς κατασκευαστές για τις δυνατότητες και την αξιοπιστία του! -Καλός,γρήγορος ο Safari αλλά αυτά τα κολλήματα που έχει σου σπάνε τα νεύρα ώρες ώρες! -Δεν υποστηρίζει αναφορά παράδοσης και πρέπει να κάνεις τους παλιούς γνωστούς κωδικούς για να δουλέψει κάθε φορά....! Στο μόνο που έχει καλύτερο από το ΟΜΝΙΑ είναι: -0.3'' μεγαλύτερη οθόνη και πιο ευκρινής -και λίγο καλύτερος χειρισμός όσον αφορά την οθόνη αφής κ.α. αν και στο ΟΜΝΙΑ με 1-2 προγράμματα το καλύπτεις και αυτό!!!! Σε όλα τα άλλα το ΟΜΝΙΑ απλά ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!
FarCry Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μιλάμε για μια φορητή τηλεφωνική συσκευή (Single touch) Windows μέχρι τα windows mobile 7 που θα το υποστηρίξουν και θα βγούν το 2009. για να είμαστε ακριβής έτσι? -----Προστέθηκε 15/10/2008 στις 01 : 37 : 39----- ρε μη κανεις άλλη βλακεία το nokia 5800 αξίζει μονο τέλος. είναι το μονο που έχει και proximity sensor όπως τo iphone http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2422&idPhone1=2537 http://www.phonegg.com/comparison/Comparez.php?p1=705&p2=838
runner1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Επίσης ξέχασα να αναφέρω και άλλες σημαντικές ελλείψεις του IPHONE: -ΔΕΝ υποστηρίζει MMS και η δικαιολογία της Aplle.......είναι καλύτερο το e-mail.....!! -ΔΕΝ υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά bluetooth,μόνο απλά hands free! -Ούτε καν τα απλά copy paste δεν κάνει -ΔΕΝ παίρνει κάρτα μνήμης σε σχέση με το ΟΜΝΙΑ που παίρνει SDHC άρα αυτό σημαίνει απίστευτα μεγάλος ΕΞΤΡΑ αποθηκευτικός χώρος -Στα μηνύματα μέσα σε άλλα ούτε μια προώθηση δεν κάνει! -Και όπως ανέφερα πιο πριν εκτός του ότι η κάμερα είναι χάλια ΔΕΝ μπορείς να τραβήξεις ΒΙΝΤΕΟ!!!!Το ΟΜΝΙΑ μέχρι και σταθεροποιητή εικόνας έχει!!!!Επίσης δες το φλας που έχει το ΟΜΝΙΑ....για το "μήλο"....άστο καλύτερα! -Ηχείο.....άστο καλύτερα! -Ακόμα και στο μέγεθος είναι λίγο πιο μεγάλο από το ΟΜΝΙΑ -Το ΟΜΝΙΑ έχει ράδιο με RDS σε αντίθεση με.... -Το ΟΜΝΙΑ έχει δεύτερη κάμερα για βίντεοκλήσεις Μετά από αυτά εννοείται πώς εγώ προτίμησα να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που κάνει ότι υποστηρίζει και όχι για κάτι που ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ! Για το ΝΟΚΙΑ 5800.......δεν θα καθήσω να κάνω ανάλυση γιατί απλώς δεν αντέχει την σύγκριση!Είναι εντελώς αλλού....!Ακόμα δεν έχει βγει και ήδη χάνει σε πολλά χαρακτηριστικά,από την κάμερα μέχρι την μνήμη αλλά και όσον αφορά το λειτουργικό!
FarCry Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Επίσης ξέχασα να αναφέρω και άλλες σημαντικές ελλείψεις του IPHONE: -ΔΕΝ υποστηρίζει MMS και η δικαιολογία της Aplle.......είναι καλύτερο το e-mail.....!! -ΔΕΝ υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά bluetooth,μόνο απλά hands free! -Ούτε καν τα απλά copy paste δεν κάνει -ΔΕΝ παίρνει κάρτα μνήμης σε σχέση με το ΟΜΝΙΑ που παίρνει SDHC άρα αυτό σημαίνει απίστευτα μεγάλος ΕΞΤΡΑ αποθηκευτικός χώρος -Στα μηνύματα μέσα σε άλλα ούτε μια προώθηση δεν κάνει! -Και όπως ανέφερα πιο πριν εκτός του ότι η κάμερα είναι χάλια ΔΕΝ μπορείς να τραβήξεις ΒΙΝΤΕΟ!!!!Το ΟΜΝΙΑ μέχρι και σταθεροποιητή εικόνας έχει!!!!Επίσης δες το φλας που έχει το ΟΜΝΙΑ....για το "μήλο"....άστο καλύτερα! -Ηχείο.....άστο καλύτερα! -Ακόμα και στο μέγεθος είναι λίγο πιο μεγάλο από το ΟΜΝΙΑ -Το ΟΜΝΙΑ έχει ράδιο με RDS σε αντίθεση με.... -Το ΟΜΝΙΑ έχει δεύτερη κάμερα για βίντεοκλήσεις Μετά από αυτά εννοείται πώς εγώ προτίμησα να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που κάνει ότι υποστηρίζει και όχι για κάτι που ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ! Για το ΝΟΚΙΑ 5800.......δεν θα καθήσω να κάνω ανάλυση γιατί απλώς δεν αντέχει την σύγκριση!Είναι εντελώς αλλού....!Ακόμα δεν έχει βγει και ήδη χάνει σε πολλά χαρακτηριστικά,από την κάμερα μέχρι την μνήμη αλλά και όσον αφορά το λειτουργικό! σκέψου ότι θα πωλείται στη μιση τιμή περίπου του omnia και ότι δίνεται μαζί με το πακέτο 8GB μνήμης. επίσης δες σε παρακαλώ τα σημεία που κερδίζει το 5800 ENANTI tou omnia κατά κράτος Display Resolution 240x400px 360x640px Display Color 256K 16M Sensors Accelerometer Proximity Sensor Accelerometer Camera Flash LED Dual LED Audio Output 3.5mm Audio Connector UPnP Supported GPRS Class 12 Class 32 HSCSD Supported EDGE Class 12 Class 32 A ΚΑΙ ΠΟΥ SAI ΤΟ SYMBIAN ΘΑ ΑΝΟΊΞΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.