profitis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Χαιρετίζω ολους τους συνφορουμίτες!!! Η φίλη μου αποφάσισε πως ειναι πλέον ώρα για αλλαγή απο το laptop που έχει σε desktop μιας και οι υπολογιστικές τις αναγκες πλέον έχουν αυξηθει. Καταρχάς, το μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για programming, διάφορες εφαρμογές που χρειάζονται στο πανεπιστήμιο οπως matlab και xilinx , τα κλασσικά όπως browsing, mail και εφαρμογές γραφείου αλλα και για αποθηκευση, διαχειρηση και φυσικά αναπαραγωγή full ΗD. Oπως και να έχει το 1080p αλλα και το matlab και xilinx απαιτουν μια σχετική υπολογιστική ισχύ και εφοσον το παιρνει που το παίρνει τώρα θέλει να της κρατήσει σε βάθος χρόνου. Επιπλέον η δυνατότητα ενος χαλαρου αλλα όχι ιδιαίτερα απαιτητικου gaming αλλα και η επεξεργασία video και φωτογραφίας θέλουμε να υπάρχει. Το θέμα οθόνης ειναι το κυριότερο εφοσον το μηχάνημα θα λειτουργήσει σαν το entertainment place του σπιτιου αλλα και οτι το pc προοριζεται για δουλεια με κώδικα. Το badget για την οθόνη ειναι περίπου στα 500-600 ευρώ. Προσανατολιζομαστε μέχρι τώρα είτε σ΄ αυτη που έχω και εγώ,την dell 2408wfp , http://www.dell.com/content/products...=us&l=en&s=dfo είτε την μεγαλύτερη αδελφούλα της την 2608 είτε την 26αρα LG που έχω δει να προτείνεται και σε άλλα θέματα εδωπέρα. Μιλάω για την W2600HP-BF ,http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1100009&HYOTHONESDIAGONIOS=26+inches&category=69978102&catalog=23 Οσον αφορά το υπόλοιπο μηχάνημα υπολογίζουμε, ανάλογα και με την οθόνη που θα αγοραστεί τελικά στα 900 με 1000 ευρώπουλα. Ως τώρα εχω καταλήξει στον αποθηκευτικο χώρο που θα ειναι απο 2xWD 640 που απο προσωπική εμπειρια αλλα και απο οσο βλέπω εχει πολυ μεγάλη απήχηση στη κοινότητα, ειναι value for money και θα προσφέρει και ασφάλεια με κάποιο raid 1 ...Πιστευω πως καλο θα ήταν το λειτουργικο να υπάρχει σε εναν ξεχωριστό δισκο και μάλλον πως σε κάποιον Raptor. Σκέφτομαι τον velociRaptor αλλα αξίζουν 172? για τον εν λόγω δισκο; Μηπως θα αξιζε να πάρουμε εναν ποιο φτηνο raptor; Στο θέμα του κουτιου επειδή έχουμε να κάνουμε και με θέμα...γούστου γλυκοκοιταμε το Cosmos-S black είτε COOLERMASTER RC-1000 με το τζάμι. Εκτος απο το αισθητικο ειναι και το θέμα θορύβου και εργονομίας που τα συγκεκριμένα κουτια με την ηχομόνωση και τη κατασκευη που έχουν πιστευω οτι ειναι πολυ καλες επιλογές. Εσεις ποιο θα επιλεγατε ως τη χρυση τομη εφοσον το cosmos-s δεν εχει ηχομόνωση ουτε συρταρια για τους σκληρους οπως το απλο Cosmos που ειναι με τη σειρα του λίγο πιο ασχημούλη απο το Cosmos-s Στα υπολοιπα δεν το εχουμε μελετήσει τοσο το θέμα αλλα εννοείται πως μας ενδιαφέρει το τροφοδοτικο να ειναι κάτι καλο και η κάρτα γραφικών να μας καλύπτει κυρίως στο 1080p και απλα στη δυνατότητα gaming και εννοειται όχι σε full αναλύσεις ΑΝ ποτε βέβαια υπάρξει αυτη η επιθυμία. Βεβαια το HD απ όσο ξέρω ειναι και θέμα CPU, που εδω δεν ξέρω τι ειναι καλυτερο να επιλέξουμε.. Αν μπορούσατε να μου προτεινετε κάποια σύνθεση μετα απο την ..."σύντομη" (Σορρυ για το μακροσκελες post (ανάλυση που σας έκανα θα σας ήμουν ευγνώμων. ...ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
antonl Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Ο velociraptor σίγουρα προσφέρει καλές επιδόσεις αλλά αυξάνει και τον θόρυβο, συν ότι μου φαίνεται υπερβολή το 1/3 του budget για το κουτί να πάει στους HDDs. Πάντως αν αποφασίσετε πως δε σας ενοχλεί αυτό, προτιμήστε τον νεότερο Velociraptor αντί του Raptor. Κουτί δεν έβαλα, θέμα γούστου και δεν είμαι και τόσο καλός γνώστης του θέματος. Πάντως η επιλογή σου φαίνεται καλή. Όπως πολύ καλή κι επιλογή της 26άρας LG. Η κάρτα γραφικών είναι υπεραρκετή για όλες τις χρήσεις που αναφέρεις μιας και το gaming από ό,τι κατάλαβα δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αν αποφασίσει πάντως να ασχοληθεί με "σοβαρά" παιχνίδια, στην native ανάλυση της 26άρας θα τα βρει σκούρα. Στην τελική, αν και όταν αποφασίσει πως ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο μπορεί να την αναβαθμίσει τότε. Το τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό. edit: Προσπάθησα να φτιάξω ένα σύστημα έχοντας κατά νου να καλύπτει τις ανάγκες που αναφέρεις κι όχι να ξοδέψω όλο το budget. Πιστεύω πως παραπάνω χρήματα θα πιάσουν τόπο με την αγορά καλών ηχείων 5.1, keyboard/mouse παρά αγοράζοντας κάποιο καλύτερο υποσύστημα απ αυτά που επέλεξα.
profitis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Ο velociraptor σίγουρα προσφέρει καλές επιδόσεις αλλά αυξάνει και τον θόρυβο, συν ότι μου φαίνεται υπερβολή το 1/3 του budget για το κουτί να πάει στους HDDs. Πάντως αν αποφασίσετε πως δε σας ενοχλεί αυτό, προτιμήστε τον νεότερο Velociraptor αντί του Raptor.Κουτί δεν έβαλα, θέμα γούστου και δεν είμαι και τόσο καλός γνώστης του θέματος. Πάντως η επιλογή σου φαίνεται καλή. Όπως πολύ καλή κι επιλογή της 26άρας LG. Η κάρτα γραφικών είναι υπεραρκετή για όλες τις χρήσεις που αναφέρεις μιας και το gaming από ό,τι κατάλαβα δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αν αποφασίσει πάντως να ασχοληθεί με "σοβαρά" παιχνίδια, στην native ανάλυση της 26άρας θα τα βρει σκούρα. Στην τελική, αν και όταν αποφασίσει πως ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο μπορεί να την αναβαθμίσει τότε. Το τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό. edit: Προσπάθησα να φτιάξω ένα σύστημα έχοντας κατά νου να καλύπτει τις ανάγκες που αναφέρεις κι όχι να ξοδέψω όλο το budget. Πιστεύω πως παραπάνω χρήματα θα πιάσουν τόπο με την αγορά καλών ηχείων 5.1, keyboard/mouse παρά αγοράζοντας κάποιο καλύτερο υποσύστημα απ αυτά που επέλεξα. Thanks antonl...Για τα 5.1 και keyboard το εχουμε υποψιν μας αλλα πρώτα θέλουμε να κατασταλάξουμε στο πύργο. Αλλωστε με αυτη τη λογική δίνουμε το 1/3 του budget σε οθόνη αφου ειναι το πιο σημαντικο υποσύστημα του PC. Eπειδή ομως θα παίξουμε και με linux δεν ενδέχεται πρόβλημα με την επιλογή ATI;
antonl Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δυστυχώς έχω ν ασχοληθώ με linux αρκετό καιρό. Κάποτε (πριν ~2 χρόνια) είχα κι εγώ ψιλοπροβλήματα με μια Ati αλλά έχω την εντύπωση πως τελευταία υπάρχει μια βελτίωση στο συγκεκριμένο θέμα. Κάποιο καλύτερος γνώστης του Linux ίσως μπορέσει να σε διαφωτίσει καλύτερα. Αλλιώς θα πρέπει να πας σε μια 9600/9800GT της Nvidia.
profitis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Ο 9550 τι κατανάλωση εχει; Μηπως ενα τροφοδοτικο μόλις 450 W ειναι μικρο για μελλοντικες αναβαθμίσεις;
antonl Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Όχι όπως είπα και πριν είναι αρκετό. Εξάλλου δε νομίζω πως θα μπορέσεις να βάλεις και αρκετά ισχυρότερο επεξεργαστή στο μέλλον μιας και σύντομα αλλάζει πλατφόρμα η intel.
profitis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Aπ' όσο διάβασα οι Nehalem θα ερθουν κατα τα χριστούγεννα στο περίπου...Θα μπαίνουν στο ιδιο socket ή θα εχουν τελειως νέα βάση; Δηλαδή θα αξιζε η αγορα ενος σχετικα οικονομικου CPU τώρα και η μετάβαση αργότερα σε nehalem αν δεν εχουν νέο socket; Επιπλέον το DDR3 αξιζει τώρα ή καλυτερα να μείνουμε στο DDR2;
antonl Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Θα τοποθετούνται σε νέο socket. Πιστεύω πως η επιλογή DDR3 δε συμφέρει ακόμα μιας και εκτός του αυξημένου κόστους των μνημών (που δε θα σου προσφέρουν ορατά καλύτερες επιδόσεις) θα χρειαστείς και μια ακριβότερη μητρική.
val007 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 1)CPU: AMD PHENOM X4 9950BE 2,6GHz 2)Scythe Cooler Mugen 3)TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz Dark 4)Asus M3A78 PRO (AM2, 780G, DDR2) 5)Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) 6)Sapphire HD 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB) 7)Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk 8)CoolerMaster M620 Real Power Modular 9)Antec Three Hundred συνολο τιμη 685 ευρω απο πλαισιο. αν θελεις windows vista 64 bit και θα βαλεις 4 gb τις μνημες TeamGroup Ram 4GB (DDR2, Kit 800 5-5-5-15) τιμη 59,00 ?. Αναβαθμίσημη πλατφόρμα σε βάθος χρόνου, 2gb 1066MHz ή 4gb ram, μεγάλο σκληρό, δυνατό τετραπύρηνο επεξεργαστή που θα σου αντέξει για πάρα πολύ καιρό, ποιοτικότατο κουτί και τροφοδοτικό, πολύ καλή ψύκτρα, και sata dvd-rw! Ενα υπερπλήρες pc! Θα σε καλύψει πλήρως!
ctru Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Φίλε νομίζω ότι αν θέλεις raid θα πρέπει να έχεις ίδιους δίσκους - οπότε άν μιλάς για raptor θα πρέπει να υπολογίζεις το κόστος χ2. Δεν νομίζω να σε συμφέρει - αυξημένο κόστος και χαμηλή χωρητικότητα. Δοκίμασε τον Western Digital που σου δείχνω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303731 και θα έχεις ασφάλεια - ταχύτητα - χωρητικότητα. Καλή επιλογή.
profitis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 1)CPU: AMD PHENOM X4 9950BE 2,6GHz 2)Scythe Cooler Mugen 3)TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz Dark 4)Asus M3A78 PRO (AM2, 780G, DDR2) 5)Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) 6)Sapphire HD 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB) 7)Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk 8)CoolerMaster M620 Real Power Modular 9)Antec Three Hundred συνολο τιμη 685 ευρω απο πλαισιο. αν θελεις windows vista 64 bit και θα βαλεις 4 gb τις μνημες TeamGroup Ram 4GB (DDR2, Kit 800 5-5-5-15) τιμη 59,00 ?. Αναβαθμίσημη πλατφόρμα σε βάθος χρόνου, 2gb 1066MHz ή 4gb ram, μεγάλο σκληρό, δυνατό τετραπύρηνο επεξεργαστή που θα σου αντέξει για πάρα πολύ καιρό, ποιοτικότατο κουτί και τροφοδοτικό, πολύ καλή ψύκτρα, και sata dvd-rw! Ενα υπερπλήρες pc! Θα σε καλύψει πλήρως! Τhanks φίλε val007 για τη πρόταση σου... Με τον phenom δεν ξέρω ρε γμτ, απο τη μία σε ακραιες καταστάσεις θα δει την διαφορα των Intel αλλα απο την άλλη στα ίδια λεφτα που εχει ο Q6600 ποιον αξιζει να πάρεις; Τον 9550 δεν το σηκώνει το budget μας αφου αποφασίσαμε να δώσουμε παραπάνω λεφτά σε κουτι και οθόνη. Το minimum απο RAM ειναι στα 4gb, DDR2 πάντα. ΑΞιζει να αγοραστουν μια και καλή τώρα αλλα 4gb προκειμένου το μηχάνημα να μην λειτουγει καθόλου με page file ή μπορώ και με τα 4 GB να κάνω την ίδια δουλεια χωρις να προσθέσω τη παραπάνω κατανάλωση βάζοντας τη διπλάσια RAM. Cosmos RC-1000 vs Cosmos S Σκεφτομαστε το πρώτο συν ενα πλαινο τζαμι οπότε σε περίπτωση που δεν τρελαθούμε αισθητικά να εχουμε το ...δικαιώμα επιλογής... Επειδή το θέμα της ταχύτητας των δισκων ειναι επίσης σημαντικο...Αξιζει η αγορα ενος velociRaptor για να τοποθετηθει πάνω του το λειτουργικο;Κάποιας μορφη raid;
antonl Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Όπως είπα και πριν ο Velociraptor αξίζει αρκεί να μη θες να χτίσεις ένα (σχετικά) αθόρυβο pc. Για raid-0 δε θα δεις διαφορά στην απόκριση του λειτουργικού μιας και το access time δε μειώνεται. Για video editing ίσως δεις μια βελτίωση αν δουλεύεις συχνά με μεγάλα αρχεία.
profitis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Σορρυ για τον veloci, το ειχα ξεχάσει τελειως οτι το ρώτησα και πριν Oτι θέλουμε να ειναι αθόρυβο το pc το θέλουμε, απλως ειναι οτι με τους raptor κακα τα ψέμματα, κερδίζεις πολυ σε επίδοση αν του βάλεις πάνω προγραμματα και λειτουργικο...
antonl Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Οπότε θα πρέπει να ζυγίσετε τις απαιτήσεις σας θόρυβος vs απόκριση/ταχύτητα
profitis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Η αλήθεια ειναι οτι το κουτι θα εχει ηχομόνωση οπότε οχι οτι δεν θα ακούγονται καθόλου αλλα όλο και κάτι θα γινεται... Για μνήμες κατέληξα σε δύο απο αυτες ωστε να βγει τελικα 8gb... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143832&page=4&category=69977727&catalog=20
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.