Προς το περιεχόμενο

Αγορά φοιτητικού laptop

sfakattack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι δικαιούχος του 'Δες την ψηφιακά'.Ήθελά ήδη να πάρω λαπτοπ,οπότε μου ήρθε κουτι.Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς στο ίντερνετ και ξεχώρισα δύο περιπτώσεις:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900406

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907367

Κάνοντας μια πρόχειρη σύγκριση βλέπω:

Το Acer έχει

- καλύτερο επεξεργαστή (οχι πολύ καλύτερο,αλλά έχει διαφορά)

- 1 GB περισσότερη μνήμη (που δεν το χρησιμοποιούν τα 32bita Vista)

- ddr3 μνήμη στην 9600GT σε σχέση με την ddr2 που έχει το HP

Το HP έχει

- μεγαλύτερο σκληρό (λίγο με νοιάζει)

- 70 εύρω λιγότερο κόστος απόκτησης

- δώρο εξωτερικό σκληρό (που ήδη ήθελα...)

Να σημειώσω πως μόλις προχτές είδα και τα 2 μοντέλα από κοντά.(όχι τις φοιτητικές εκδόσεις τους,αλλά έχουν το ίδιο σασί,οπότε...).Ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος από τη σύγκριση.Περίμενα το HP να είναι καλύτερο,αλλά δεν ισχύει αυτό.Η ποιότητα και των δύο είναι περίπου ίδια δηλαδή σε αρκετά καλό επίπεδο,πράγμα που δεν περίμενα από το acer.Όσον αφορά τις οθόνες η οθόνη του acer είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερη από του HP.Για να ακριβολογώ το χειρότερο σημείο του HP,όπως το είδα,είναι η οθόνη.

Σας ανέφερα τις εντυπώσεις μου και περιμένω να μου δώσετε τις απόψεις σας για το δίλημμα μου,ιδιαίτερα αν είστε κάτοχοι κάποιου από τα δύο μηχανήματα.

Δημοσ.

Χωρίς παραξήγηση φίλε μου,δε χρειάζομαι τέτοιες αυθαίρετες απαντήσεις.Ρίσκο είναι γενικότερα να αγοράσεις laptop λόγω του ΓΤΠ σέρβις των περισσότερων αντιπροσωπειών εδώ.Ποιοτικά ανέφερα ήδη ότι δεν είδα διαφορές.Κανείς δεν είναι κάτοχος ρε παιδιά έστω ενός εκ των δύο μηχανημάτων να μου πει τη γνώμη του;

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 07 : 22 : 33-----

Επειδή από εδώ βοηθεία δυστυχώς δε βλέπω,έψαξα για μερικές ώρες τα τα ξένα site.Και είδα μερικά πραγματάκια που θέλω να επισημάνω

Καταρχάς για το acer δεν βρήκα πολλά πράγματα καθώς είναι καινούργιο κομμάτι.Όσες απόψεις είδα ήταν θετικές και ιδιαίτερα για την απόδοση στα παιχνίδια(που με ενδιαφέρει).

Είδα κάποια πραγματάκια και για το HP.

Όλοι τονίζουν την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.Το είδα από κοντά και ομολογώ πως συμφωνώ.Μεγάλο παράπονο όλων είναι η οθόνη που είναι κυριολεκτικά σαν καθρέφτης.Άλλο ένα παράπονο είναι οτι ζεστένεται πάρα πολύ.Αυτό πραγματικά περιμένα να το έχει διορθώσει στο νέο της σασί αλλά μάλλον μάταια.Μεγάλο θέμα αυτό λοιπόν.Επίσης οι επιδόσεις σε παιχνίδια είναι κατα 15%-20% μικρότερες σε σχέση με αυτές του acer.Γιατί συμβαίνει αυτό;ddr2 μνήμες στην 9600GT αντί των δδr3 που έχει το acer.Βλέπω λοιπόν πως το HP δεν μου πολυκάνει,οπότε κατέληξα στο Acer.Δυστυχώς όμως πριν μερικά λεπτά είδα και το μικρότερο αδερφάκι από το μοντέλο που ήθελα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907353

Διαπίστωσα ότι η διαφορά τους είναι μόνο στη cpu.Τ9400 ο ένας και P8400 ο άλλος.Γιατί πονοκεφαλιάζω λοιπόν; Γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι 110ευρώ.Αρκετά σημαντικό ποσό δηλαδή.Ποια η άποψη σας;Ποιο να πάρω;Θα έχω τόσο μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις(σημειώστε ότι θα παίζω και games...);Αξίξει να το ξανασκεφτώ για το HP;Πείτε τις απόψεις σας ρε παιδιά;Γιατί κανείς δεν απαντάει;

-----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 04 : 16 : 03-----

Λυπάμαι που το λέω αλλά απλά απογοητέυτηκα.Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το post μου εδώ και δύο μέρες.Τελικά θα πάρω το μεγαλό acer,βασιζόμενος σε ξένα forum.Περίμενα βοήθεια αλλά μάταια μάλλον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...