antonisid Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα,θελω να στησω vpn δικτυο απ το γραφειο στο σπιτι μεσω των αντιστοιχων router.Οι ip δεν ειναι static ομως.Ξερει κανεις περιπου την διαδικασια να μου την περιγραψει? Λογικα θα πρεπει να μπω στο router που θα ξεκινα η συνδεση και θα δινω την ip τoυ client? Επισης εχω ακουσει για το OpenVPN το οποιο ειναι openSource αλλα θελω να το κανω μεσω router για να μαθω κι όλας.... Καμμια ιδέα κανεις?
nske Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα,θελω να στησω vpn δικτυο απ το γραφειο στο σπιτι μεσω των αντιστοιχων router.Οι ip δεν ειναι static ομως.Ξερει κανεις περιπου την διαδικασια να μου την περιγραψει? Το πρώτο μηχάνημα θα πρέπει να γνωρίζει πού μπορεί να βρει το δεύτερο μηχάνημα. Αν ούτε το ένα ούτε το άλλο έχει στατική διεύθυνση θα πρέπει να σκεφτείς κάποιον άλλον τρόπο, η πιο απλή λύση είναι το dynamic DNS. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δωρεάν υπηρεσία όπως το dynds.org ή το afraid.org και να τρέχεις έναν dyndns client στο δίκτυο του ενός άκρου, ώστε το άλλο να έχει τρόπο να το βρει μέσω του δυναμικά ανανεώσιμου hostname. θελω να στησω vpn δικτυο απ το γραφειο στο σπιτι μεσω των αντιστοιχων router. Δεν είναι σίγουρο ότι οι routers που ήδη έχεις το υποστηρίζουν και με ποιον τρόπο. Υπάρχουν τουλάχιστον διάφορα πρωτόκολλα μέσα από τα οποία μπορεί να υποστηρίζουν VPN οι embedded routers, θα πρέπει να διαπιστώσεις από το documentation αν και τι υποστηρίζεται. Επισης εχω ακουσει για το OpenVPN το οποιο ειναι openSource αλλα θελω να το κανω μεσω router για να μαθω κι όλας... Χρησιμοποιώ OpenVPN και το θεωρώ ό,τι καλύτερο, αλλά θέλει να ασχοληθείς περισσότερο.
antonisid Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Εγινε σ ευχαριστω πολύ..ο ενας router χρησιμοποιεί PPTP.Θα ξεκινησω με το OpenVPN και θα επανέλθω για νεότερα. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή πληροφορία θα φανει χρήσιμη...
antonisid Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά μεσω windows xp θα το κανω απ'οτι φαινεται. Γνωριζει κανεις - στη δημιουργια νεας συνδεσης - στο πεδιο που ζητα "ονομα η διευθυνση κεντρικου υπολογιστη τι βαζω? διοτι αν βαλω την Ip του υπολογιστη που θελω να συνδεομαι,οταν εκεινη αλλαξει επειδη δεν ειναι static θα υπάρχει προβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.