nurse Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 To ερώτημά μου είναι απλό και ίσως κουτό. Όταν ο ΟΤΕ στη περιοχή μου δίνει το μέγιστο 2Mbps ταχύτητα στις ΑDSL γραμμές του, είναι δυνατό ή HOL να μου προσφέρει max 24Mbps;
parsifal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Αν ο ΟΤΕ έχει παραδώσει χώρο μέσα ή πέριξ του Αστικού Κέντρου στην HOL για συνεγκατάσταση και η τελευταία έχει εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατί να μην είναι δυνατόν... ;
nurse Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδή είναι θέμα της HOL και όχι του ΟΤΕ..... Όχι τίποτα άλλο αλλά περιμένω σύνδεση 2Play από τη HOL με 24, και περιμένω κάτι περισσότερο απο 2 που δίνει το μέγιστο ο ΟΤΕ. .............................................................................................................................................................................................................................................. Επίσης λέξη κλειδί στα παραπάνω είναι η λέξη "περιμένω"
parsifal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Κοίτα, για να μη δίνει ο ΟΤΕ στην περιοχή σου ταχύτητες από 4 και πάνω Mbps, πάει να πει ότι δεν έχουν αναβαθμίσει ακόμη σε ADSL2+ DSLAM και έχουν μείνει τα παλαιότερα ADSL1. Ίσως το έχουν στο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει έναν οποιονδήποτε άλλο πάροχο να σου δώσει μεγαλύτερες ταχύτητες μέσω LLU. Ούτως ή άλλως, ο βρόχος σου (δηλαδή, το δισύρματο καλώδιό σου που φεύγει από τον κατανεμητή του οικίσματος που μένεις και φτάνει μέχρι το Αστικό Κέντρο) ο ίδιος ήταν και πέρυσι και πρόπερσι. Το άκρο που φτάνει στο Α.Κ. λοιπόν, θα το παραλάβει ο νέος σου πάροχος (Αδεσμοποίηση της Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο) και θα το "μπριζώσει" σε δικό του εξοπλισμό (σχηματικά τα προηγούμενα). Έτσι, θα μπορεί να σου δώσει τα "έως 24Mbps". Λέξη-κλειδί στα παραπάνω είναι η λέξη "έως"...
parsifal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Αν υπάρχει αυτήν τη στιγμή ADSL στη γραμμή σου, μπορείς να πάρεις μία ένδειξη του τί max ταχύτητες συγχρονισμού θα πρέπει να περιμένεις από τη HOL, αν μας δώσεις ορισμένα στατιστικά από το modem/router σου: Line Attenuation και SNR (Signal to Noise Ratio).
nurse Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Attenuation Downstream = 15db Attenuation Upstream = 6db Noise Margin Downstream= 31 dB Noise Margin Upstream =31 dB
gvard Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα, Το γεγονός οτι ο OTE δίνει μέχρι 2mbit δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν εχει γίνει αναβάθμιση της γραμμής σε ADSL2+ οπως είπε ο φίλος μας πιο πάνω. Εγώ από ΟΤΕ στον Αλιμο (λόφο Πανί) είχα 2mbit μέγιστο και από Tellas έχω 4mbit, απλώς οι γραμμές είναι παλιές και η απόσταση από το DSLAM μεγάλη. Τα νούμερα που έδωσες πάντως δείχνουν οτι σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσες να είχες αρκετά υψηλή ταχύτητα, μήπως έχεις κάποιο ασύρματο ή μήπως η γραμμή σου είναι PSTN και είσαι πάνω σε φερέσυχνο; Τσέκαρε τον αριθμό του τηλεφώνου σου στο http://www.oteshop.gr/adslwizard.asp?hop=h&wid=265 και θα σου δείξει αν το κέντρο σου από πλευράς ΟΤΕ έχει αναβαθμιστεί σε 24mbit και πες μας τι εμφανίζει εκεί. Επίσης θα σου φανεί παράξενο αλλά δοκίμασε και ένα διαφορετικό ADSL modem. Με ένα modem έπιανα στο Κερατσίνι 4,7mbit και με ένα άλλο 11mbit με την Tellas.
nurse Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Ουσιαστικά αυτό μου λέει η ιστοσελίδα του OTESΗΟR ότι "Υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL στην περιοχή σας στις ταχύτητες: 1Mbps, 2Mbps" και γι αυτό λέω μήπως όταν θα μου γίνει η σύνδεση της HOL 2play (ιδιόκτητο δίκτυο), θα έχω υψηλότερες ταχύτητες από τα 2Μbps....;;; Πάντως όπως κατάλαβα από τις αποκρίσεις σας αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά από τα μηχανήματα της HOL και όχι από αυτά του ΟΤΕ. .......................................................................................................................................................................................................................... "γραμμή σου είναι PSTN και είσαι πάνω σε φερέσυχνο;" Η γραμμή μου είναι pstn το άλλο δεν ξέρω τι είναι για να σου απαντήσω.
parsifal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Το γεγονός οτι ο OTE δίνει μέχρι 2mbit δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν εχει γίνει αναβάθμιση της γραμμής σε ADSL2+ οπως είπε ο φίλος μας πιο πάνω. Για την ακρίβεια, αναφέρθηκα στο κέντρο του ΟΤΕ και όχι στη γραμμή. Αν ο ΟΤΕ δεν έχει εγκαταστήσει ADSL2+ εξοπλισμό, δε μπορεί να δώσει και ADSL2+ ταχύτητες στις γραμμές των συνδρομητών του στην περιοχή. Για κάποιον λόγο που δε γνωρίζω (ίσως λογιστικό), αποφάσισε να δίνει 4+ Mbps μόνο εκεί που έχει ADSL2+ DSLAMs (ενώ φυσικά, θα μπορούσε να δώσει και μέχρι 8Mbps σε ADSL1 DSLAMs)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.