george_o/c Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 θα μπορουσε καποιος να μου πει ποιοι επεξεργαστες λειτουργουν σε θερμοκρασιες -100 και πιο κατω??? Tα έχεις μπερδέψει νομίζω ... Δεν υπάρχουν επεξεργαστές που να πηγαίνουν μέχρι -100*C, και άλλοι που έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν τους -130*C ... Αν ήταν έτσι θα ζητούσαμε τους επεξεργαστές ανάλογα με τις θερμοκρασίες που μπορούν να φθάσουν ... Τι θέλω να πω ... Πελάτης :" Έναν 8600 που να πιάνει τους -192*C παρακαλώ" Πωλητής :" Ξέρετε μας τελείωσαν οι -192 Ε8600 ... Μήπως θα θέλατε έναν που πιάνει -110 ? Ότι πρέπει για dual stage phase change cooling " Νομίζω ότι έγινα κατανοητός Το πόσους βαθμούς μπορεί να αντέξει ένας cpu εξαρτάται από την θερμοκρασία που τον πιάνει το CB (coldbug) ... Δλδ η θερμοκρασία την οποία αν ξεπεράσει, παύει να λειτουργεί ... Μόνο αν επιστρέψεις μέσα στο doable temp zone (δλδ σε temps < cb temps) λειτουργεί ξανά Για παράδειγμα ο P4 3GHz Northwood που έχω άντεξε μέχρι και -183*C ... ενώ ο P4 1.8GHz Willamete που έχω παίζει μέχρι τους -38*C περίπου ... λόγω του CB
giannis_sa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 ok νομιζω καταλαβα... δηλαδη χρειαζομαι ενα cpu που να εχει coldbug temps μεχρι και -180 π.χ. μπορεις να μου πεις ενα τετοιο cpu? το πιο οικονομικο μιας και δε παω για ρεκορ overclocking...
george_o/c Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Το CB είναι τυχαίο ... Αυτό σου είπα παραπάνω ... Μπορεί να βρεις QX9650 με CB στους -70*C, αλλά μπορείς να βρεις και QX9650 με CB στους -160*C ... Δεν μπορείς να γνωρίζεις με κάποιο τρόπο, στους πόσους C θα έχει CB το υποψήφιο για αγορά cpu ...
HighT3ch Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Αφού δεν πας για ρεκορ Overclocking τι ψάχνεις για -100c και CPUs χωρίς cold bug. Και ξέρεις δεν αρκεί μόνο το CPU για να κάνεις αυτό που φαντάζομαι οτι έχεις στο μυαλό σου, θες μεγάλο και ακριβό πακέτο και φυσικά γνώσεις και εμπειρία.
oneofthem Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 το πιο οικονομικο μιας και δε παω για ρεκορ overclocking... δεν είμαι κανένας σχετικός με subzero overclocking αλλά όντως αφού δεν πας για ρεκόρ τότε δε χρειάζεται να πας και τόσο χαμηλά και να χεις τόσα προβλήματα να επιλύσεις αφού ασχολείσαι με ψυκτικά, μπορείς να πας πάλι χαμηλά απλά όχι τόσο πολύ όσο λες
NOPSTRIM Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Ξεθάβω το θέμα γιατί άρχισα να αναρωτιέμαι αν αξίζει... Vatos_locos θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου γιατί ξέρω ότι ασχολείσαι όχι τόσο με αυτό αλλά το θέμα το κατέχεις! επίσης και οποιοσδήποτε άλλος... Είμαι τώρα με αέρα, αλλά θα πάω σε νερό και σκέφτομαι μήπως αντί για νερό πάω σε κάτι τέτοιο. 1) Αξίζει; 2) μπορείς να ψύξεις ότι μπορείς και με νερό; η μόνο cpu; 3) έχετε να μου προτείνετε κάποιο έτοιμο αρκετά καλό; να κρατάει -40 -50 load; να ρίξω καμιά ματιά να δω τι παίζει από τιμές...
Vatos_locos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 1) όχι πολύ φασαρία και πολύ ρεύμα για το τίποτα αν το θες για 24/7 πρέπει να είσαι έτοιμος να βρεις κάποιον να το tuneάρει σωστά και να είσαι έτοιμος να πληρώσεις πολλά στην ΔΕΗ και να αντέχεις τον θόρυβο 2) Cpu, Vga και αν είσαι δημιουργικός μπορείς και ram αλλά όχι όλα μαζί για να φτιάξεις phase να έχεις 2 evap η πάς σε 2βάθμοιο aka cascade που θα σου φύγει ένα χιλιαρικάκι χαλαρά η 2 ξεχωριστά phase που έχεις το 1) x 2 3) marsh prometeia αν βρεις used και moded ακόμα καλύτερα αλλιώς used phase φτιαγμένα από ονόματα unseen, skinny, και άλλους συνοψίζοντας δεν αξίζει για 24/7 εκτός αν έχεις πολύ μεγάλη τρέλα και είναι καθαρά για πολύωρο benching λόγο οτι δεν τελειώνει όπως ο πάγος ή το άζωτο
NOPSTRIM Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 κατάλαβα αρχηγέ! μάλλον δεν λέει τελικά τόσο όσο πίστευα τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον! θα πάω σε νερό!
HighT3ch Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Πράγματι το κόστος λειτουργίας είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός phase change. Όσα χρόνια το δουλεύω οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ανέβει αρκετά κάθε δίμηνο. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς και παίζεις ψηλά 24/7 χωρίς προβλήματα. Αν ασχολείσαι με benching είναι ακόμα καλύτερα γιατί σε βοηθάει πολύ. Μεταχειρισμένο πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς καλό, αν και είδα πολλούς παλιούς στο χώρο να εγκαταλείπουν και να πουλάνε την προίκα τους. Εγώ προσωπικά σε κάποια φάση είχα πεί να το δώσω αλλά τελικά σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναβρώ τόσο καλό (τουλάχιστον σε μονοβάθμιο) και έτσι το κρατάω με το τίμημα των φουσκωμένων λογαριασμών. Πραγματικά θα σε συμβούλευα - όπως και ο Vatos - ότι αν δεν το θες πολύ και δεν το έχεις πάρει πολύ σοβαρά, να μην ασχοληθείς με phase change. Με ένα καλό νερό θα είσαι αρκετά καλά και απροβλημάτιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.