magnaman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Σερφαροντας στη δουλεια βρηκα αυτο http://www.overclock3d.net/news.php?/cases_cooling/ocz_cryo-z_ready_to_ship/1 Ξερει κανεις απο που μπορω να το παρω στην Ελλάδα ?(Κυπρο αποκλειεται να υπάρχει) Ακόμα και κάποιο αξιόπιστο online κατάστημα του εξωτερικού καλοδεχούμενο... Εννοείτε οτι ειμαι ανοικτός σε εναλλακτικές λύσεις
Vatos_locos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 το plaisio έχει αλλά όχι της ocz αλλά Vapochill
giannis_sa Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 τι θερμοκρασιες μπορει να κατεβασει ενα τετοιο μηχανημα στον επεξεργαστη? εστω στα περιπου...? αυτο απο το πλαισιο ειναι μονο για cpu. υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμησης του για πληρη καλυψη του συστηματος η καποιο μηχανημα αλλης εταιριας? Δηλαδη για cpu,chipset,ram,vga...???
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Εεεεεεεεε αυτα παιζουν σε subzero θερμοκρασιες... Απ οτι βλεπω μαλλον δε το κατεχεις το αντικειμενο, καλυτερα αστο γιατι μπορει να καταστρεψεις κατι...
magnaman Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Vatos εκτος από αυτό του πλαισιου υπαρχει καποια αλλη επιλογη? Ελλάδα η εξωτερικό ?)Τελικά ο D945 δεν καταλαβαίνει Θεό και λέω να πάω για πιο πιο extreme καταστάσεις (συμφωνα πάντα με τις δικές μου δυνατότητες) Όπως και να χει θα ήθελα να έχω και κάποια ή κάποιες αλλες επιλογές ...
Vatos_locos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 υπάρχουν άτομα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις αν τους βρεις βέβαια και στο XS πολλοί μπορούν να σου φτιάξουν ένα custom και να στο στείλουν αλλά κοστίζει
giannis_sa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 δεν κατεχω τα του overclocking φιλε δικιο εχεις , αλλα κατεχω τα ψυκτικα... δουλευω αρκετο καιρο με επαγγελματικα ψυγεια... τελειωνω τι μηχανολογια τωρα σκεφτομαι θεμα πτυχιακης και ηθελα να ρωτησω το εξης... αν φτιαξω ενα συστημα phace cooling που θα δουλευει σταθερα στους -100 χωρις αζωτο και τετοιους μπελαδες θα εχει ενδιαφερων? εχει ξαναφτιaχτει κατι τετοιο??? βασικα στοχευω για -150C αλλα λεω -100 για ναμαι μεσα σιγουρα μιας και ειμαι ακομα σε θεορητικο σταδιο... απο οτι ειδα μολις τωρα το συστημα στο plaisio 'vapochill' δουλευει με R507 που σημαινει οτι στη καλυτερη θα κατεβασει -40 αντε -45C...
Vatos_locos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 -100 για να φτάσεις και σε load θες πολλά μα πολλά λεφτά και σε καμία περίπτωση με μονοβάθμιο με κάτι σαν αυτό ίσως το καταφέρεις αλλά δύσκολα σε βλέπω η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ και να είχε ενδιαφέρον και να γινόταν και εύκολα δεν νομίζω να μπορούν να παίξουν όλα τα cpu -100 γιατί θα σε φάει το coldbag καλύτερα ένα να μπορεί να παίξει -20 -25 σε load
Kapazo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Για να επιτευχθει κατι τετοιο θα πρεπει να διαθεσεις πολλα χρηματα 2000-2500 ευρω ελπιζω να εισαι προετιμασμενος
george_o/c Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Και γιατί να μην φτιάξεις ένα απλό μονοβάθμιο ? Κοστίζει πολύ λιγότερο (τα υλικά θα βγουν γύρω στα 250? ίσως και λίγο παραπάνω) και από θερμοκρασίες υπολόγιζε γύρω στους -40*C σε idle καταστάσεις Για το cascade που λέτε, και για να φτάσεις τους -100*C θα χρειαστείς πάνω κάτω 2000? ... ... οπότε άφησέ το καλύτερα ... Ο sascha35, ένας από τους πιο γνωστούς o/cers της Αγγλίας, έφτιαξε ένα "τριπλό" cascade, που idle βρίσκεται στους -135*C, με κόστος γύρω στα 2500? (εκτός τις άπειρες ώρες που έχει περάσει πάνω από το cascade, για να το ρυθμίσει να αποδίδει σωστά, και πάλι έχει πολλά προβλήματα όμως, και χρειάζεται πολλά ακόμη χρήματα για να στρώσει ...) Άλλο ένα παιδί ξέρω από το xs, τον Xavier (aka before), που έχει επίσης triple cascade ... Τέσπα, ψάξε το το θέμα, αλλά θεωρώ μακράν καλύτερο από αρκετές απόψεις ένα μονοβάθμιο ...
giannis_sa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 εχω ρωτησει και εχω μαθει για αεριο το οποιο στην εκτονωση φτανει -195C.... εχουμε στη δουλεια πολυ εμπειρους ψυκτικους και βασιζομαι και σε αυτους πολυ... θα το ψαξω καλυτερα μεσα στη βδομαδα και θα σας ενημερωσω... ευχαριστω για το ενδιαφερον... Α... και οσο για το κοστος θα εχω μεσα στη βδομαδα νεα και απο αυτο απλα οταν αγοραζεις σαν εταιρια χρονια ψυκτικα εξαρτηματα εχεις διαφορετικες τιμες,οχι τρελες διαφορες αλλα οσο ναναι υπαρχουν εκπτωσης... -----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 02 : 53 : 46----- βασικα πια cpu μπορουν να παιξουν σε αυτες τις θερμοκρασιες?
Vatos_locos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 -192 φτάνει ονομαστικά το υγρό άζωτο ( LN2 ) για το αέριο που λες δύσκολο μόνο αν βάλεις αιθυλένιο η όπως σκατά το λένε αλλά -150 και πάλι δύσκολα θα φτάσεις
HighT3ch Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 magnaman εγώ σου προτείνω να ξεκινήσεις από ένα vapochill ls σαν και αυτό που πουλάει το Πλαίσιο (τώρα μάλιστα που έπεσε η τιμή του). Είναι πλήρες και θα έχεις απροβλημάτιστη τοποθέτηση και λειτουργία που τα θεωρώ σημαντικά για ένα αρχάριο σε phase change cooling. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Αν δεν σκέφτεσαι να πας άμεσα σε nehalem και lga 1336 στο προτείνω/συστήνω ανεπιφύλακτα.
magnaman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Όπως το βλέπω το πράμα εκεί καταλήγω... Από θόρυβο πως πάνε ?
giannis_sa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 θα μπορουσε καποιος να μου πει ποιοι επεξεργαστες λειτουργουν σε θερμοκρασιες -100 και πιο κατω???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.