Προς το περιεχόμενο

Θέμα με τον BootLoader των XP

Alexandrosc2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα έκοψα τον σκληρό μου από 2 σε 3 partitions. Το ένα έχει το Windows XP (D:), το άλλο έχει τα αρχεία μου (C:), το τρίτο, το δημιούργησα με την εγκατάσταση του OpemSuse 11.

Μου παρουσιάσε λοιπόν κατά την εκκίνηση του XP το κλασσικό "hal.dll is missing". Μέσα από το forum τράβηξα πληροφορίες που βρήκα και το διόρθωσα αυτό το κομμάτι. Θέλω αν ξέρει κάποιος να μου πεί πώς μπορώ να σβήσω τις επιπλέον επιλογές που έχει ο bootloader του XP.

Οχι μέσα από το ΒΟΟΤ.ΙΝΙ του msconfig. Εκεί το δοκίμασα ήδη αλλά βρίσκει ενεργές ριθμύσεις στα επιπλέον αρχεία boot. Αυτή την στιγμή ο bootloader του ΧP μου εμφανίζει 4 επιλογές. Θέλω να μου εμφανίζει μόνο μια ή ακόμα καλύτερα επείδή όπως προανέφερα έβαλα Linux, όταν επιλέγω, στον Bootloader των OpenSuse, το XP να με βάζει αυτόματα και να μην χρειάζεται να φορτώνει και bootloader για XP.

Με λίγα λόγια θέλω να βρώ, αν υπάρχει, το αρχείο που αποθηκέυονται τα boot - options στo XP και να σβήσω τις επιπλέον επιλογές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπορέσουν να βοηθήσουν.:o

-----Προστέθηκε 3/10/2008 στις 07 : 21 : 59-----

Βοήθεια κάποιος???

Δημοσ.

Αν τα πας καλά με περιβάλλον console υπάρχει τρόπος... Το πέτυχα τυχαία πριν λίγες μέρες, όταν φορμάρισα το δικό μου μηχάνημα... Θα χρησιμοποιήσεις το δισκάκι των WIN98 (ναι 98 καλά διαβάζεις! :) ) και θα κάνεις boot από εκεί... Μόλις βγείς στην κονσόλα, θα ψάξεις το αρχείο boot.ini (νομίζω βρίσκεται στον C:\ ). Όταν το βρείς πληκτρολόγησε "edit boot.ini" για να το δουλέψεις. Κοίταξε τις σχετικές καταχωρήσεις που υπάρχουν για τα επιλεγόμενα λειτουργικά (είναι της μορφής: multi(0)disk(0)partition(1)\WINDOWS............ ή κάτι παρόμοιο) και σβήσε αυτές που δεν σου κάνουν (πάντα με προσοχη βέβαια! για καλό και για κακό κράτα κι ενα backup του αρχείου). Κάνε restart και δες αν παίζει...αν όχι μπορείς να μου τα χώσεις μετα! :) :P

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκίμασω καί αυτό. Και να μην πετύχει δέν τρέχει και κάτι.Το format είναι το πιο εύκολο πλέον... χε χε. Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Eυχαριστώ πολύ και πάλι!!!:-D:-D:-D:-D

-----Προστέθηκε 3/10/2008 στις 09 : 16 : 26-----

Λοιπόν... Για μελλοντικά προβλήματα. Καταρχήν ανοίγουμε το Ms-Dos και γράφουμε C: για να μπούμε στο δίσκο που υπάρχει το boot.ini. Το XP αποθηκέυει πάντα το boot.ini στον δίσκο C:\, αυτό το βλέπουμε γράφοντας την εντολή dir /A στο C:\.

Έπειτα πληκτρολογούμε attrib -H -R -S boot.ini. ΠΡΟΣΟΧΗ να είναι τα κενά σωστά.

έπειτα γράφουμε edit boot.ini και σβήνουμε προσεκτικά τις εγγραφές που δεν θέλουμε!!! Ύστερα πρέπει να ξανακάνουμε το αρχείο boot.ini όπως το πήραμε. Γράφοντας δηλαδή attrib +H +R +S boot.ini . Νομίζω ότι αυτό δουλέυει!!!;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...