Προς το περιεχόμενο

Οθόνη υπολογιστή για σχεδιασμό

bierhoff20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Θέλω να αγοράσω μια οθόνη πάνω στην οποία να μπορώ να σχεδιάζω σκίτσα όπως στο χαρτί με ειδικό "στυλό" αντί για ποντίκι και η οποία να είναι συμβατή με οποιοδήποτε πρόγραμμα ζωγραφικής, ακόμα και με το MS Paint.

Θα ήθελα να μου προτείνετε (με links αν είναι δυνατό) τέτοιες περιπτώσεις οθονών.

Σας ευχαριστώ!

Δημήτρης.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια οθόνη και αν υπάρχει δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει.

Για τέτοια δουλειά κυκλοφορούν λαπτοπ με touch screen στα οποία ανοίγεις την οθόνη την γυρνάς 180 μοίρες την ξανακλεινεις και σχεδιάζεις. Αλλά έχουνε από όσο θυμάμαι κάτι αστρονομικά ποσά.

Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει ένα pad ( βλέπε wacom ) και κάνει την δουλειά του. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να συνηθίσεις να κοιτάς στην οθόνη και να σχεδιάζεις στο wacom αλλά γρήγορα σου γίνεται συνήθεια. Πάντως αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο τα wacom είναι μονόδρομος γιατί είναι τα καλύτερα. Ολα τα άλλα είναι μουφες. Και μην μπεις στην διαδικασία να πάρεις μεγάλο, ένα Α5 είναι υπέρ αρκετό και βολεύει πιο πολύ.

Δημοσ.

η οθονη που θες ειναι η wacom cintiq h οποια ξεκιναει απο 12" στα 1200ε. επισης υπαρχουν και πανελ απο το ebay που μπορεις να ταα βαλεις μπροστα απο την tft soy kai να γινει touchscreen (οχι ομως touchsensitive οπως η cintiq) για περισοτερα εδω Τελος υπαρχει και η λυση με το wiimote (που στοιχιζει λιγοτερο απο ολες) περισοτερα εδω και

Δημοσ.

βασικά δεν είναι οθόνη αυτό που θες

αυτό που θες λέγεται γραφίδα με οθόνη (ή αλλιώς tablet, digitizer κλπ)

αν θες τη γραφίδα να χει οθόνη (οι περισσότερες δεν έχουν) τότε κοιτάς τα πιο ακριβά μοντέλα:

http://www.skroutz.gr/c/70/digitizers.html?page=3

οπότε παίρνεις μια γενική ιδέα από εδώ μέχρι να καταλήξεις στο τι θες και μετά ψάχνεις και στο εξωτερικό για καλύτερες τιμές

πάντως τις γραφίδες οι περισσότεροι τις δουλεύουν με την οθόνη του υπολογιστή τους, όπως πληκτρολογείς και κοιτάς την οθόνη και όχι το πληκτρολόγιο έτσι δουλεύεις και τη γραφίδα, δλδ δε σου χρειάζεται να είναι και οθόνη οπωσδήποτε, απλά αντί να κοιτάς το χέρι σου, κοιτάς τι ζωγραφίζεις στην οθόνη του υπολογιστή

οπότε ίσως είναι καλύτερα να έχεις μια καλή οθόνη και μια καλή γραφίδα ξεχωριστά

και οι προδιαγραφές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλύτερες και ποιοτικότερες και δε θα έχεις πληρώσει μια τεχνολογία που ίσως να μην σου χρειάζεται

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ο τυπος με το Wiimote τα σπαει κανονικα,δε το περιμενα οτι μπορεις με ενα τοσο μικρο κοστος (50-60 ευρω) να εχεις ενα τετοιο εργαλειο,μενει μονο να το δοκιμασω,εχει παρει κανεις τον εξοπλισμο,καμια εμπειρια?

thanks for info elvisjedi

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...