Προς το περιεχόμενο

Τελικά έχουμε χάλια ιντερνετ στην Ελλάδα ή τζάμπα γκρινιάζουμε;

maximous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

adslmotionug7.gif

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=276616

Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση πριν κάποιους μήνες θα ένοιωθα και εγώ εκνευρισμένος ίσως και αδικημένος για την κατάσταση της ευζωνικής κάλυψης στην χώρα μας. Το τελευταίο όμως διάστημα βρίσκομαι στο εξωτερικό και έχω προσπαθήσει να βάλω σύνδεση ADSL σε δύο διαφορετικές χώρες την Αγγλία και την Νορβηγία. Και οι 2 θεωρούνται «προηγμένες» σε σχέση με τη διάδοση του ίντερνετ και μάλιστα όπως βλέπετε βαθμολογούνται πολύ κοντά στην έρευνα του παραπάνω thread.

Τα πράγματα όμως στην πράξη δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, καθόλου όμοια. ΟK η κατάσταση στην Αγγλία είναι σαφώς καλύτερη από την Ελλάδα. Εκεί το triple play θεωρείται σχεδόν η default σύνδεση που αξίζει να κάνει κανείς και η σχέση ποιότητα/τιμή είναι καλύτερη από ότι στη χώρα μας.

Από την άλλη στην Νορβηγία, που θυμίζω ότι η κατάσταση θεωρείται σύμφωνα με την έρευνα ισότιμη με την Αγγλία και καλύτερη από την Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Για να μην μακρηγορώ παραθέτω απλώς την καλύτερη ποιοτικά σύνδεση που μπορεί να πάρει κανείς στην Νορβηγία από την πιο δημοφιλή εταιρεία της χώρας, που είναι και η κρατική (εκεί δεν την έχουν φάει λάχανο…) :shifty: klik :shifty:όπως βλέπετε μιλάμε για 16Kbps. Η τιμή της είναι 399 κορώνες που αντιστοιχούν σε 50.5 ευρώ το μήνα. Σʼαυτό προσθέστε ότι δεν μιλάμε για double play αλλά για σκέτη σύνδεση, ενώ χρεώνουν και τον εξοπλισμό (ασύρματα router κτλ). Επιπλέον αν σκεφτούμε ότι στη Νορβηγία δεν ξέρουν ακόμη καν τι είναι το 3 play, ενώ στην Ελλάδα κάτι έχει αχρίσει, καθώς και ότι για τη σύνδεση περίμενα 2 μήνες που είναι ο μέσος όρος από ότι διαπίστωσα, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που τους κάνει τόσο «προχωρημένους» ως χώρα σʼαυτόν τον τομέα. Το μόνο στο οποίο είμαστε πραγματικά πίσω είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη ιδιόκτητα δίκτυα πολλών εταιρειών σε όλη τη χώρα, κάτι που πραγματικά πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό.

Φυσικά όλα αυτά δεν τα λέω γιατί έχω κάτι με τους συμπαθέστατους Νορβηγούς (και Νορβηγίδες... ;)), απλά γιατί βλέπω με τα μάτια μου ότι, αυτές οι έρευνες δεν αντικατοπτρίζουν τελικά πάντα την ποιότητα των υπηρεσιών που αγοράζει κανείς με τα χρήματα που διαθέτει σε πρακτικό επίπεδο…

• Moderators
Δημοσ.

16000/700 παραγγελνεις, αλλα ποσα σου ερχονται?

Τι ποσοστο του πληθυσμου εχει dsl?

Τι μισθους παιρνουν?

Δημοσ.

Εγώ ξέρω φίλε maximous ότι μου έφεραν DSL εν έτη 2007, αφού πρώτα τους έσπασα τα νεύρα. Αλλιώς ακόμα θα περίμενα.

Υ.Γ

Δεν μένω στο Καστελόριζο, 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα μένω.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά, ότι δε συσχετίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές με την ποιοτική υπηρεσία. Ας είχαμε στην Ελλάδα DSL με 5Mbit μόνο, αρκεί να μπορούσαν ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως σημείου, να έχουν 5Mbit ΟΛΟ το χρόνο, χωρίς αποσυνδέσεις, 24ωρα downtimes, χάλια γραμμές τηλεφώνου και πάει λέγοντας. Είναι σα να αγοράζεις λιμουζίνα με 20 χιλιάρικα, που όμως 2 μέρες τη βδομάδα είναι συνεργείο, κάνει θόρυβο η μηχανή και χάνει μονίμως λάδια. Δώρον άδωρον.

Ίσως να υπερβάλλω, αλλά you get the point... ;)

Δημοσ.

Ασε που κάθε φορά που βρέχει ή χιονίζει κόβεται το ίντερνετ ή σέρνεται, κάθε φορά που κάνει έργα ο δήμος μιας περιοχής κόβει τα καλώδια κατά λάθος, το καλοκαίρι με τις ζέστες και την υπερτροφοδότηση της ΔΕΗ πέφτει το ρεύμα στα DSLAM, και παρόλο που κάθε 3 και λίγο δεν έχεις νετ ή το νετ που έχεις σέρνεται η αποζημίωση που παίρνεις είναι τα 3 τους. Αλλά λογαριασμούς πληρώνουμε κανονικά σα μαλάκες κάθε μήνα.

Εμένα προσωπικά στα 4-5 χρόνια που έχω ADSL με τις τόσες πολλές βλάβες θα έπρεπε να μου δώσουν άλλα 2 χρόνια τζάμπα νετ σαν αποζημίωση. (γιατί υποτίθεται οτι τις μέρες που δεν έχεις νετ δεν τις πληρώνεις)

Αλλά κατά τα άλλα ναι.. μαμάει και δέρνει η Ελλάδα ... (μόνο στα χαρτιά γιατί στη πράξη μάλλον εμάς μαμάνε)

• Super Moderators
Δημοσ.

ελάχιστες οι ώρες που είχα πρόβλημα με την adsl μου εδώ και 4-5 χρόνια, ταχύτητες αναμενόμενες...

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη λιγοτερο απο 15Mbps ε? :P

Ε κι εδω οσοι ειναι αθηνα διπλα στα DSLAM μια χαρα 1,8-2,3MB/s πιανουν...

Εγω που ειμαι στα 3+ χιλιομετρα απο το DSLAM τι να πιασω ο καημενος? 1MB/s και πολυ μου ειναι :-(

Παντως τα πραγματα εχουν ΣΑΦΩΣ βελτιωθει σε σχεση με π.χ. πριν 1,5 χρονο που επαιρνες σκετο 2mbps με 20? το μηνα και πριν 2 χρονια που επαιρνες στην ιδια τιμη σκετο 1. (χωρις τηλεφωνια κτλ κτλ κτλ κτλ).

Τωρα εγω πλερωνω 20? κι εχω αστικα/υπεραστικα/διεθνη σε 21 χωρες απεριοριστα και στις 2 γραμμες που μου δινουν και dsl 24/1 (*εως 24, οσο αντεχει η γραμμη).

Αυτο δεν ειναι ΣΑΦΗΣ βελτιωση?

Πριν 2 χρονια ετσι και σκεφτομουν για dsl στα 2 χωρια μου (ενα ναξο και αλλο κρητη), μονο για τρελο θα μπορουσαν να με περασουν...

Τωρα και στα 2 μερη (και τα δυο χωρια 300 κατοικων ειναι ετσι?) δινουν DSL 2mbps...

Δημοσ.
16000/700 παραγγελνεις' date=' αλλα ποσα σου ερχονται?

Τι ποσοστο του πληθυσμου εχει dsl?

Τι μισθους παιρνουν?[/quote']

Εγώ ξέρω φίλε maximous ότι μου έφεραν DSL εν έτη 2007, αφού πρώτα τους έσπασα τα νεύρα. Αλλιώς ακόμα θα περίμενα.

Συμφωνώ και με τους δυό σας φιλαράκια, άλλωστε το λέω οτι το κύριο πρόβλημα για μένα είναι το ποσοστό γεωγραφικής κάλυψης και όχι οι τιμές. Πάντως διαπιστώνω οτι τα προϊόντα τεχνολογίας δεν έχουν να κάνουν με τους μισθούς κτλ. Είναι σε όλη την Ευρώπη πάνω κάτω ίδια και αυτό είναι λογικό καθώς οι τιμές καθορίζονται απο πολυεθνικές που τα διακινούν παντού και όχι απο τον μανάβη της γειτονιάς...

Βέβαια σε μας ένα laptop φαίνεται πιο ακριβό γιατί έχουμε το 1/3 του εισοδήματος του μέσου Νορβηγού ή Άγγλου...

Ασε που κάθε φορά που βρέχει ή χιονίζει κόβεται το ίντερνετ ή σέρνεται, κάθε φορά που κάνει έργα ο δήμος μιας περιοχής κόβει τα καλώδια κατά λάθος...

Αυτά γίνονται παντού trust me... χθες δεν είχα σύνδεση στο γιατί έβρεχε και είμαι στο λονδίνο...

θες να σου πω με τι ταχυτητα κατεβαζω αρχεια εδω στο βελγιο;

1' date='8Μεγα το δευτερολεπτο [/quote']

Εντάξει ρε evabb είναι πιο εύκολο να είσαι ISP στο Βέλγιο αποτι μόνο στη μισή... Θεσσαλονίκη. Βάλανε δυο DSLAM εκεί και πέτυχαν 100% κάλυψη όλης της χώρας... :P

ελάχιστες οι ώρες που είχα πρόβλημα με την adsl μου εδώ και 4-5 χρόνια, ταχύτητες αναμενόμενες...

Τωρα εγω πλερωνω 20? κι εχω αστικα/υπεραστικα/διεθνη σε 21 χωρες απεριοριστα και στις 2 γραμμες που μου δινουν και dsl 24/1 (*εως 24' date=' οσο αντεχει η γραμμη).

Αυτο δεν ειναι ΣΑΦΗΣ βελτιωση?[/quote']

Χαίρομαι που υπάρχουν και κάποιοι πιο... ψύχραιμοι... ;)

Δημοσ.

Και όλα αυτά τα λέτε για ADSL. H ADSL και τα download speeds είναι αδιάφορα από κάποιο σημείο και πέρα... Οι διαφορές είναι μικρές.. Κι εγώ κατεβάω με 5MB/s.. Και με 4 να κατέβαζα δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά... Το θέμα είναι πια το upload και όχι το download... Εγώ πχ έχω 10Mbps upload.. Και ανέβασμα του upload δεν γίνεται με τεχνολογία ADSL.. Όταν λοιπόν οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια deployment VDSL και η Ελλάδα ασχολείται ακόμα με ADSL καταλαβαίνετε πόσο πίσω είναι... Και η VDSL δεν είναι απλό πράγμα.. Θέλει σκάψιμο, καινούρια DSLAM κλπ..

Δημοσ.

offtopic//Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ταζουν ταχυτητες και ταχυτητες δεν βλεπουμε ακουω απο εσας κατι τρελες ταχυτητες που πιανετε κ με πιανουν τα νευρα μ...

2 βδομαδες στο ιδιωκτητο δικτυο της fothnet με 3mbit μεγιστο(στο πακετο μεχρι 24 mbit) γραμμη τι να κανω?

Και να σου λενε κλειδωνει στα 3 δεν παει παραπανω?

Kαι γενικα δεν πιανουν τρελες ταχυτητες εδω το μεγιστο να πιασουν 7mbit ειτε σε οτε ειτε σε forthnet και μιλαμε για μεγαλη φοιτητικη περιοχη δημου Ηρακλειου//

Γενικα εγω χαλια τα πραγματα τα βλεπω δεν ειμαι ευχαριστημενος(εχω και δευτερη γραμμη double play σε αλλη πολη να μην νομιζετε οτι τα βγαζω μεμονομενα τα συμπερασματα..) με την υπαρχουσα κατασταση...

Δημοσ.

Αυτά γίνονται παντού trust me... χθες δεν είχα σύνδεση στο γιατί έβρεχε και είμαι στο λονδίνο...

Η διαφορά είναι ότι στο Λονδίνο ΜΟΝΟ βρέχει.

Έχω ζήσει στην Αγγλία αρκετά χρόνια (έκανα και Λονδίνο ) και ξέρω πολύ καλά οτι το ίντερνετ εκεί δεν έχει καμία σχέση με εδώ.(Άσχετα που και εκεί έχουνε την BT ως νταβά των telecomunication).Αλλά παρόλα τα νταβατζιλίκια όλα δούλευαν ρολόι γιατι υπήρχε ανταγωνισμός.

Άσε που εκεί το customer support γαμάει, και αν γίνει μαλακία είναι ικανοί να σου δώσουν ίντερνετ για τον επόμενο χρόνο τζάμπα...ενώ εδώ παίρνεις τα 3 σου.

• Super Moderators
Δημοσ.
offtopic//Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ταζουν ταχυτητες και ταχυτητες δεν βλεπουμε ακουω απο εσας κατι τρελες ταχυτητες που πιανετε κ με πιανουν τα νευρα μ...

2 βδομαδες στο ιδιωκτητο δικτυο της fothnet με 3mbit μεγιστο(στο πακετο μεχρι 24 mbit) γραμμη τι να κανω?

Και να σου λενε κλειδωνει στα 3 δεν παει παραπανω?

Kαι γενικα δεν πιανουν τρελες ταχυτητες εδω το μεγιστο να πιασουν 7mbit ειτε σε οτε ειτε σε forthnet και μιλαμε για μεγαλη φοιτητικη περιοχη δημου Ηρακλειου//

Γενικα εγω χαλια τα πραγματα τα βλεπω δεν ειμαι ευχαριστημενος(εχω και δευτερη γραμμη double play σε αλλη πολη να μην νομιζετε οτι τα βγαζω μεμονομενα τα συμπερασματα..) με την υπαρχουσα κατασταση...

δεν τάζουν ταχύτητες...λένε ΕΩΣ 24mbit...

εσένα δλδ το router στα πόσα κλειδώνει?

Δημοσ.

Δουλεύω ( ή μήπως να πω δουλευα,διοτι η παραίτηση είναι θέμα ημερών) στην τεχνική υποστήριξη της ΟΝ Telecoms.

Tο τι ακούω δεν λέγεται.:confused::confused:

Ο άλλος ένα μήνα χωρις νετ και τηλέφωνο νεκρο. Βλέπω το ιστορικό του και έχουνε γίνει 2 αιτήσεις στον ΟΤΕ( διοτι απαγορεύεται εναλακτικος πάροχος να πάει ΚΑΙ στο αστικο κεντρο ΚΑΙ στα ΚΑΦΑΟ),

την μία έκανε 10 μερες να πάει και την άλλη 15 μέρες ο ΟΤΕτζης.

Το αστειο : ενώ γνωρίζουμε ότι ο χαλκος ειναι ΚΑΚΙΣΤΗΣ ποιοτητας/υπάρχει βραχυκύκλωμα/έχει κοπει το καλώδια , ο ΟΤΕτζης βλεπω στα σχόλεια ότι μας έχει δώσει

" Μετρησεις / ΟΛΑ οκ".

Με λίγα λόγια , βάσει νόμου , ο ΟΤΕτζης είναι υποχρεωμένος να πάει , ΟΧΙ όμως υποχρεωμένος να το φτιάξει !!!!!!!!!!!!

Και πετάει το μπαλάκι στον παροχο , ο πάροχος ξανακάνει αίτηση , ξαναπάει ο ΟΤΕτζης ,ξαναπίνει το καφεδάκι του και κάνει δυο μετρήσεις ο δημόσιος υπάλληλος , και τελικα γίνονται ping-pong τα νεύρα του πελάτη ( και των εργαζομένων).

Δεν υπερασπίζομαι την ΟΝ , προς Θεού , είναι η μονη όμως που έχει triple play.

Με τέτοιες υποδομές όμως , πως να δουλέωει triple play???

Πως να σηκώσεις ταχύτητα τουλάχιστον 6 Mbps που θέλει η ΤV για να δουλέψει?

Πως να μην έχεις dissconnections? Αντε εξήγα το τώρα αυτό στον εξοργισμένο ( και με το δίκιο του ) πελάτη.

Και εγώ θα ήθελα ενα triple play , και μια ταχύτητα να κλειδώνει στα 15-16 , αλλά αναγκάζομαι και έχω Conn-x 4mbit σταθερή ταχυτητα(με κάκιστο upload 256 MONO) , για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Διοτι αν πάρω τηλεόραση και δεν σηκώνει 6mbps ή πληρώνω 24 και έχω το πολύ 7-8 ποιο το νόημα?

Επίσης , ποιος μου λέει εμένα , ότι κάποια στιγμή , εάν το έχω το triple play , δεν θα κρασάρει ο βρόγχος απο την συνεχή ροή δεδομένων μεγάλης συχνότητας?

( Το μόνιμό μας πρόβλημα).

Αντε κάτσε μετά κανα μήνα χωρις τηλέφωνο και ιντερνετ !!

Αντι να περάσουμε καμιά οπτική ίνα , έχουμε έναν νταβατζή ΟΤΕ που κάνει ότι γουστάρει σε θέμα τηλεπικοινωνιών.Μονοπώλιο και πατάμε πάνω σε γραμμές τηλεφώνου ADSL2+.

Και μόνο αυτό δηλαδή να σκεφτεις , (Adsl2+ απο τηλέφωνο , αντι να έχουμε κανα coaxial που είχαμε στην Αγγλια,με ιδιοκτητα Δίκτυα Telewest/BT/whatever) , φτάνει για να καταλάβεις το χάλι της Eλλάδας.

Σε καμια 50αρα χρόνια ίσως τους φτάσουμε......και έχουμε και μεις υποδομη καλή.

Υγ : όπως φάγαμε πρόστιμα για τις υπερβολικές χρεώσεις που είχαμε για τιποτένιες ταχύτητες πριν 2-3 χρόνια (384/ 20ευρω τον μηνα), έτσι πρέπει να ξαναφάμε και να αναγκαστουμε να φτιάξουμε τις υποδομες , που παρεπιπτόντως υποτίθεται θα φτιαχνόντουσαν στο Αθηνα 2004 , 250 km οπτικη ινα αλλά φτιάχτηκε μόνο 30 km( ξέρετε , εκει τριγύρω στο ΟΑΚΑ , για τα μάτια του κόσμου) ......τα υπόλοιπα χαθήκανε κάπου στο υπερπεραν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...