million_voices Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 ο chrome θα τα #@μιση ολα ακομα και beta που ειναι δειχνει να καταλαβαινει την αγορα μην ξεχνατε ειναι απλα στα σπαργανα ακομα ο Chrome θα παρει μεγαλο κομματι της πιτας αλλα δεν θα μαμησει ο κοσμος βλεπει την Google οπως και την MS ,δλδ με δυσπιστια Opera,Firefox και Safari μακροπροθεσμα θα ανεβουν
mpohom Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 .o opera εχει ποσοστο κατω του 1% και αν δεν κανω λαθος ειναι παλαιοτερος του mozilla οποτε λιγο δυσκολο μου φαινεται να δουμε δραματικη αυξηση χρηστων.Για τον mozilla μαζι σου ειναι μακραν ο καλυτερος αλλα mozilla = google αν αρχισει να ανεβαινει ο chrome οπως και εσυ υποψιαζεσαι τερμα τα κονδυλια προς mozilla οποτε.....προσωπικη μου αποψη παντα δεν ειμαι και κανα μεντιουμ . Υγ.Για τη δυσπιστια που λες ξερεις πολλους που δεν εχουν default page το google?
afentiko7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Σε μηχάνημα Pentium 4 1,8 GHz κάνει τόση ώρα να ανοίξει και όταν ανοίξει έχει τέτοια καθυστέρηση το UI του που θέλεις να σπάσεις το PC....Τον δοκίμασα κ μετά από φορμάτ + σε ένα άλλο παρόμοιο μηχάνημα και κάνει τα ίδια!Οι εκδόσεις 2.0.0.14~17 δεν κάνουν αυτά τα πράγματα. Συκοφαντίες!!!. Και γω σκέφτομαι για downgrade αλλά μόνο για 2 μήνες διότι μετά τέρμα οι αναβαθμίσεις για την έκδοση 2. Πάντως παραμένει ο ασφαλέστερος σε συνδυασμό με noscript, flashscript και addblock. Για μας που νομίζουμε ότι η flash τεχνολογία είναι ένα τσίρκο
Αδμιν Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Συκοφαντίες!!! Βγαίνουμε offtopic αλλά τι να κάνω όταν ακούω τέτοια ανυπόστατα πράγματα. Σε PC στα 2.4GHz με 512ΜΒ RAM για να ανοίξει θέλει 200sec και το UI πράγματι είναι παν-αργό. Ειδικά όταν έχει και flash η σελίδα μπορεί και να κρασάρει αν προσπαθήσω να αλλάξω tab. Aνεβάζει 30% CPU Usage για 4 σελίδες κειμένου -χωρίς flash- την ίδια ώρα που οι άλλοι με 30+ σελίδες δε ξεπερνούν το 10%, ακόμα και με flash? Ο Firefox 2+ αμαυρώνει το όνομα των προγόνων του. Δε ξέρω τι του έχουν κάνει αλλά δεν υποφέρεται. (Yep, πρώην χρήστης Firefox -and derivatives)
maximous Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Σε PC στα 2.4GHz με 512ΜΒ RAM για να ανοίξει θέλει 200sec και το UI πράγματι είναι παν-αργό. Ειδικά όταν έχει και flash η σελίδα μπορεί και να κρασάρει αν προσπαθήσω να αλλάξω tab. Aνεβάζει 30% CPU Usage για 4 σελίδες κειμένου -χωρίς flash- την ίδια ώρα που οι άλλοι με 30+ σελίδες δε ξεπερνούν το 10%, ακόμα και με flash? Ο Firefox 2+ αμαυρώνει το όνομα των προγόνων του. Δε ξέρω τι του έχουν κάνει αλλά δεν υποφέρεται. Είσαι λίγο υπερβολικός, εμένα ένα 15% ανεβάζει και αυτό με flash. Εντάξει πέσανε και αυτοί στο τρυπάκι με τα add ons και την ασφάλεια και ξεχάσανε οτι πάνω απο όλα ο browser πρέπει να είναι ελαφρύς. αλλά όχι και έτσι... Ο opera ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν έπιασε (και ούτε και πρόκειται) αφού μέχρι τώρα τόσα χρόνια μόνο οι οικογένειες των developers του opera φαίνεται να τον προτιμούν. Πάντως είναι καλός. Αλλά ούτε εγώ τον έχω default browser... και πάλι δεν ξέρω γιατί!! Μάλλον πρέπει να τον αλλάξουν όνομα δεν εμπνέει φαίνεται τι να πω...
Αδμιν Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Καθόλου υπερβολικός, έχω μπροστά μου το System Monitor και βλέπω Opera: 4% Firefox: 27%
afentiko7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Βγαίνουμε offtopic αλλά τι να κάνω όταν ακούω τέτοια ανυπόστατα πράγματα. Σε PC στα 2.4GHz με 512ΜΒ RAM για να ανοίξει θέλει 200sec και το UI πράγματι είναι παν-αργό. Ειδικά όταν έχει και flash η σελίδα μπορεί και να κρασάρει αν προσπαθήσω να αλλάξω tab. Aνεβάζει 30% CPU Usage για 4 σελίδες κειμένου -χωρίς flash- την ίδια ώρα που οι άλλοι με 30+ σελίδες δε ξεπερνούν το 10%, ακόμα και με flash? Ο Firefox 2+ αμαυρώνει το όνομα των προγόνων του. Δε ξέρω τι του έχουν κάνει αλλά δεν υποφέρεται. (Yep, πρώην χρήστης Firefox -and derivatives) Ο 2 αργεί να ανοίξει? Σε laptop με 256 και 40άρη σκληρό και πάει σφαίρα. Ο 3 άστα βράστα και σε 2 μηχανήματα με xp (δν ξέρω αν είναι vista optimized). Και εσύ βάλε ένα flashblock + noscript να ξεμπερδεύεις από τα flash
Αδμιν Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Και δε μένω με τον Opera να έχω και flash + content blocker + PerSitePreferences? (να το κλείσουμε κάπου εδώ το offtopic νομίζω). ΥΓ. Το Firefox 2 + Flock είχα επί Windows εποχής, πράγματι δεν ήταν τόσο αργός όσο ο 3 αλλά και πάλι Opera + Safari + IE6 ήταν πολύ πιο γρήγοροι.
CloudConnected Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μην κάνετε το λάθος με τον Chrome... Έλεος... Έχετε την αντίληψη πώς ό,τι μα ό,τι βγάζει η Google είναι το super προ'ι'όν που τα γ@μ@ει όλα. Αφού ακούτε πόσοι λένε ότι απώτερο σκοπό έχει την υποκλοπή δεδομένων και την παρακολούθησή μας μέσω του Chrome... Τουλάχιστον να ασχοληθεί με κανά λειτουργικό αφού πάμε να την αναδείξουμε σε νέα Microsoft. Αυτό έχουμε ανάγκη νομίζω, όχι κι άλλον browser...
afentiko7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Και δε μένω με τον Opera να έχω και flash + content blocker + PerSitePreferences? (να το κλείσουμε κάπου εδώ το offtopic νομίζω). ΥΓ. Το Firefox 2 + Flock είχα επί Windows εποχής, πράγματι δεν ήταν τόσο αργός όσο ο 3 αλλά και πάλι Opera + Safari + IE6 ήταν πολύ πιο γρήγοροι. Δλδ σε φορμαρισμένο πσ έβαλες firefox2 (το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος μετά από format είναι ένας browser) και πήγαινε πιο αργά από ie6? Με τπτ. Με την καμία.Και δε νομίζω να ναι και τόσο άσχετο. Τι θες να αραδιάζουμε στατιστικά στοιχεία? Επιπλέον εμένα γιατί ο firefox μου τρώει με 4 tab μόνο 90MB μνήμη και καθόλου cpu?
Αδμιν Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Επιπλέον εμένα γιατί ο firefox μου τρώει με 4 tab μόνο 90MB μνήμη και καθόλου cpu? Έχουμε μήπως το ίδιο σύστημα και OS για να κάνουμε συγκρίσεις; Εγώ λέω ότι στα δικά μου pcια ανεβάζει από 20~40% CPU Usage -ανάλογα με το OS.
alkisg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δλδ σε φορμαρισμένο πσ έβαλες firefox2 (το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος μετά από format είναι ένας browser) και πήγαινε πιο αργά από ie6? Με τπτ. Με την καμία.Και δε νομίζω να ναι και τόσο άσχετο. Τι θες να αραδιάζουμε στατιστικά στοιχεία? Επιπλέον εμένα γιατί ο firefox μου τρώει με 4 tab μόνο 90MB μνήμη και καθόλου cpu? Ο ΙΕ6 παίζει σε Windows 98 με 32Mb RAM σύνολο, μαζί με το λειτουργικό. Είναι όντως πολύ πιο ελαφρύς από το firefox, και τον 2 και τον 3. Και όντως είναι πολύ λιγότερο συμβατός με τα web standards. Και όντως έχει πολύ λιγότερα features. Ανάλογα λοιπόν τι μηχάνημα έχει ο καθένας, διαλέγει. Δε χρειάζεται να βάζουμε όλες τις ανάγκες στο ίδιο τσουβάλι...
jsmith6 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Σε μηχάνημα Pentium 4 1,8 GHz κάνει τόση ώρα να ανοίξει και όταν ανοίξει έχει τέτοια καθυστέρηση το UI του που θέλεις να σπάσεις το PC....Τον δοκίμασα κ μετά από φορμάτ + σε ένα άλλο παρόμοιο μηχάνημα και κάνει τα ίδια!Οι εκδόσεις 2.0.0.14~17 δεν κάνουν αυτά τα πράγματα. Erm.... σε Linux έτρεχα FF2 και FF3. Σε Windows επηδή έκανα ελάχιστα browsing δεν μπορώ να πω. Είχα και nvidia drivers, πήγαινε καλύτερα από ότι με τους nv. Πάντως ένα F5 (reload) στην σελίδα έτρωγε χαλαρά καμια 68% από την CPU για 3-4 δευτερόλεπτα. Ο ΙΕ6 παίζει σε Windows 98 με 32Mb RAM σύνολο, μαζί με το λειτουργικό. Είναι όντως πολύ πιο ελαφρύς από το firefox, και τον 2 και τον 3. Και όντως είναι πολύ λιγότερο συμβατός με τα web standards. Και όντως έχει πολύ λιγότερα features. Ανάλογα λοιπόν τι μηχάνημα έχει ο καθένας, διαλέγει. Δε χρειάζεται να βάζουμε όλες τις ανάγκες στο ίδιο τσουβάλι... Μα είναι ένας browser από το 2001! Συγκρινέ τον με τον Opera 6 που είναι της ίδιας εποχής. Αν και σε τέτοιο μηχάνημα θα δοκίμαζα και K-Meleon. Από ότι έχω καταλάβει πολλά από τα libraries που χρησιμοποιεί ο IE φορτόνονται ούτος ή άλλως από τα Windows διότι είναι κοινά, οπότε η σύγκρηση δεν είναι εντελώς δίκαιη. Παρόλα αυτά, σαν αποτέλεσμα, ο IE6 είναι όντως πολύ ελαφρής.
Αδμιν Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μα είναι ένας browser από το 2001! Συγκρινέ τον με τον Opera 6 που είναι της ίδιας εποχής. Αν και σε τέτοιο μηχάνημα θα δοκίμαζα και K-Meleon. Από ότι έχω καταλάβει πολλά από τα libraries που χρησιμοποιεί ο IE φορτόνονται ούτος ή άλλως από τα Windows διότι είναι κοινά, οπότε η σύγκρηση δεν είναι εντελώς δίκαιη. Παρόλα αυτά, σαν αποτέλεσμα, ο IE6 είναι όντως πολύ ελαφρής. Σωστό. ΥΓ. Ο Opera 9.26 τρέχει ικανοποιητικά σε PIII 400MHz 64MB RAM (δοκιμασμένο από Linux Live CD).
alkisg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μα είναι ένας browser από το 2001! Συγκρινέ τον με τον Opera 6 που είναι της ίδιας εποχής. Σύμφωνοι σε όλα, δεν έκανα εγώ τη σύγκριση, απλά απάντησα σε σύγκριση που έκανε άλλος. Όπως τα λες είναι: Ο IE χρησιμοποιεί ήδη φορτωμένα .dll των Windows. Ο Firefox μειονεκτεί και σε RAM και σε χρόνους εκκίνησης αφού φορτώνει και πολλά δικά του, αναγκαστικά αφού είναι cross platform. Αντίθετα στο Linux ο Firefox χρησιμοποιεί ήδη φορτωμένα .so, οπότε ανοίγει γρηγορότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα