mihachris Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα, Μιας και το εχω μελετησει το θεμα σχετικα με το port forwarding του Baudtec router και δεν ειδα κανενα οδηγο ειπα να δημοσιευσω εναν. 1. Βαζουμε την διευθυνση 192.168.1.1 στον browser μας. Ως username βαζουμε admin και password 1234. 2. Παμε στo Advanced Setup. Εκει ενεργοποιουμε το Firewall και απενεργοποιουμε το SPI. 3. Παλι στο Advanced Setup στην καρτελα NAT επιλεγουμε Virtual Server για να κανουμε το port forward. Στο Aplication βαζουμε το ονομα της εφαρμογης που θελουμε. Στο Protocol διαλεγουμε ALL (αν και εξαρταται πολλες φορες απο την εφαρμογη). Μετα στο Start Port Number και End Port Number γραφουμε τις θυρες που θελουμε να ανοιξουμε. Τελος στο Local Ip Address βαζουμε την εσωτερικη ip του pc μας (μπορουμε να την βρουμε πηγαινοντας Start>Accessories>Command Prompt. Eκει παταμε ipconfig και Enter. Βρισκουμε την IPv4 Address η οποιοα ειναι και η εσωτερικη μας ip). 4. Τελος παταμε SAVE και ειμαστε ετοιμοι. Ελπιζω να βοηθησα καποιους.
Stern Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Να σαι καλα φιλε μου.Το πηρα προσφατα απο connex και καποια στιγμη θα το σεταρω.Με γλυτωσες απο ψαξιμο
mihachris Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Kαι εγω τωρα προσφατα το πηρα και αρχισα να ψαχνομαι. Ετσι εμαθα πολλα. Και αμα εχεις καμια απορια γραψε.
tsakonas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Αφου ειναι στα ελληνικα, οκ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=101637 http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Baudtec/TW263R4-A0/TW263R4-A0index.htm http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Baudtec/TW263R4-A0/Utorrent.htm
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 διο πραγματακια.το firewall δεν εισαι υποχρεωμενος να το εχεις ενεργοποιημενο . β.εκει που γραφεις οτι την Ip την περνουμε με ipconfig θα κανω μια διορθωση.απο default στην καρτα δικτυου ειναι obtain an ip address automatically.οταν πατησεις ipconfig θα σου πει ποια ip εχει παρει το pc σου ΑΥΤΟΜΑΤΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ PC ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση για τον α β λογο να παρει αλλη ip μετα το pc και να μην παιζει το port forward.οποτε θα ηταν καλο να παμε εμεις οι ιδιοι και να δωσουμε manual τις ip ,subnet mask.default gateway στο tcp ip της καρτας δικτυου για να μην υπραχει περιπτωση αν εχουμε πολλα pc να γινει μπερδεμα με τις ip.μερικα ρουτερακια βεβεα μπορει να τα βαλεις στην συγκεκριμενη mac address να δινουν παντα την ιδια ip.
mihachris Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 το firewall δεν εισαι υποχρεωμενος να το εχεις ενεργοποιημενο . Για να σου πω την αληθεια αυτο με την ip δεν το ηξερα. Ουτε ειμαι ειδικος σ'αυτα, απλως σκεφτηκα να γραψω εναν απλο οδηγο για να βοηθησω οσο μπορω (μιας και δεν υπαρχει σχετικος οδηγος) και αυτοι που ξερουν να κανουν καποιες διορθωσεις σε εμενα και να βοηθησουν τους αλλους. Αυτος ηταν ο σκοπος μου. Επισης το firewall δεν ειναι προτεινομενο να το εχουμε ενργοποιημενο για την καλυτερη προστασια? Αυτο εννουσα. Απο εκει και περα καποιος κανει οτι θελει στο router του.
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 για το firewall δινει καποια προστασια απλα λεω οτι δεν εχει σχεση με το port forward για να μην μπερδευτει ο αλλος και νομιζει οτι πρεπει να το εχει ενεργοποιημενο για να παιξει το port forward.γενικως αυτο με το spi και το firewall δεν ειναι υποχρεωτικο.οσο για την ip επειδη καποοοι εχουν πολλα pc καλο ειναι να δινετε καρφωτα η ip.μια χαρα τα εγραψες.παρομοιο setup exoyn και τα crypto.
mihachris Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Απο οτι ξερω το SPI πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο για να δουλεψει το port forward. Η κανω λαθος?
tsakonas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Οχι. Το λεει ξεκαθαρα (για το SPI). Το firewall δεν παιζει ρολο απτη στιγμη που εχεις rule στο virtual server.
mihachris Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Οχι. Το λεει ξεκαθαρα. Δεν το ηξερα. Νομιζα οτι επρεπε να ειναι ενεργοποιημενο. Συγνωμη. Το firewall το ξερω, για το SPI νομιζα πως επηρεαζει το port forward.
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 to spi δεν εχει καμια σχεσημε το port forward.να τι ειναι το spi. SPI is a little different than ordinary ʽpacket inspectionʼ. The basic interpretation of SPI is that a router/firewall with SPI will protect you from more attacks than a router without SPI. SPI means that the router will look at a packet of information, examine it in some way, and determine what to do with it (beyond simple routing). SPI routers not only understand TCP/IP, they understand the kind of applications that are running on the protocol. This understanding allows the router to filter out advanced forms of attacks on the internet like Denial of Service attacks.
datanet Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδια, εγω εχω κανει ακριβως τα ιδια πραγματα, γιατι θελω να τρεχω Apache στο μηχανημα μου (port 81), και ΔΕΝ δουλευει οταν προσπαθω να δω την σελιδα απο το Ip το εξωτερικο που εχει ο router... Τι λετε να φταει? (χρησιμοποιω WinXP SP2, wamp server 2).
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδια, εγω εχω κανει ακριβως τα ιδια πραγματα, γιατι θελω να τρεχω Apache στο μηχανημα μου (port 81), και ΔΕΝ δουλευει οταν προσπαθω να δω την σελιδα απο το Ip το εξωτερικο που εχει ο router... Τι λετε να φταει? (χρησιμοποιω WinXP SP2, wamp server 2). me ti router?β.το Port στο βγαζει ανοιχτο?σιγουρα δεν σε κοβει κανα firewall.???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα