Προς το περιεχόμενο

Raid ?

vassilis3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

GeorgeKatz συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά αναρωτιέμαι αν και 'συ συμφωνείς μαζί μου, γιατί παραξενεύτηκα με το quote στο ΔΙΚΟ μου μήνυμα.

RAID-1=ασφάλεια, ξεγνοιασιά, υψηλά επιτόκια, γυμνόστηθες κοπέλες, αστακοί και πίνα-κολάντες, δροσερή αναπνοή. CERN warranty and batteries, not included.

Σύμφωνοι;

Δημοσ.
Στην πράξη πάντως αφορά την πλειονότητα των χρηστών (το ότι δεν κάνουν ποτέ backup όλα όσα λέγανε, και το θυμούνται όταν κρασάρει είτε ο δίσκος, είτε το λειτουργικό).

Ο καθένας είναι υπέυθυνος για τα data του. Αν κάποιος ξεχνάει/βαριέται να πάρει backup, πρόβλημα δικό του.

Από την άλλη, λες κι ο ίδιος πως πήρες κι έναν εξωτερικό. Αν εξαιρέσεις την "λειτουργικότητα" ενός εξωτερικού (φορητότητα) (...που αν πάλι βέβαια συνυπολογίσεις ότι ΣΥΝΗΘΩΣ οι εξωτερικοί βγαίνουν πιο μαπέ απ΄τους άμεσα εσωτερικούς δεν ξέρω τί πηλίκο παίρνεις), που είναι το "ουσιαστικό" "συν" ενός εξωτερικού, δεν βλέπω γιατί να μην κάνεις ένα RAID-5 με τα λεφτά του εξωτερικού(προϋποθέτει βέβαια μηχάνημα με @@) για να 'χεις και ταχύτητα, και αυτόματο backup...

Καταρχήν γράφω πως σκέφτομαι να πάρω ένα δίσκο, δεν το έχω κάνει ακόμα. Κατα δεύτερον, έχω ήδη 2 σκληρούς εξωτερικούς 2 χρόνια τώρα και δεν έχουν κάνει ούτε ένα "κιχ". Άτοπη και η σύγκριση βεβαίως γιατί ποιά η διαφορά για τον δίσκο που θα πάρω αν τον συνδέσω εσωτερικά στο PC ή στην εξωτερική θήκη. Ο ίδιος σκληρός παραμένει, αν χαλάσει η εξωτ. θήκη, παίρνω άλλη.

Επίσης, φαίνεται πως μέχρι τώρα (τοκ-τοκ), οι δίσκοι σου έχουν φερθεί καλά. Ίσως αλλάξεις γνώμη όταν (nothing is forever) έρθει η μοιραία ώρα για μία από τις συστοιχίες. Αν βέβαια είσαι την τάδε ώρα ακόμη καλυμένος από backup, στην *beep* σου πριγκήπισσες και γύρω-γύρω δράκοι, που είπε κι ένας φίλος...

Οι δίσκοι δεν είναι αφημένοι στην μοίρα τους. Ανεμιστήρες δουλεύουν αποκλειστικά για αυτούς, και τους διατηρούν στους 23c συνεχώς. To UPS αναλαμβάνει την προστασία απο τα ρεύματα. Τώρα πόσο πιθανό είναι να συμβεί το παρακάτω ταυτόχρονα: Κατάρευση και των 2 array καθώς και του εξωτερικού. Άσε που τα πιο ευαίσθητα data αποκηθεύονται και σε dvd.

Καλό το Raid5 αλλά δεν είμαι εταιρία, και ούτε έχω τόσο μεγάλο budget για να αντικαταστήσω όλο το μηχάνημά μου. Το χειρότερο που μπορώ να χάσω είναι τις φωτογραφίες μου από τις διακοπές, όχι κανένα πελατολόγιο ;)

...Θα είσαι όμως ;

Ποπό... μου κάνει εντύπωση πόσο ανυσηχούν μερικοί για τα data των άλλων. Φίλε μου ασχολούμαι εππαγελματικά με μηχανογραφικά συστήματα 10 χρόνια, και μέσα στον Η/Υ μου έχω data με created ημερομηνία πριν το 1996.

Α! Και που'σαι; Μόλις θυμήθηκα οτι σημαντικά αρχεία τα αποθηκεύω και στο 2ο PC που έχω. Τελικώς, πρέπει να καταστραφεί το σπίτι μου για να χάσω κάτι. Μήπως να στέλνω σε κασσέτες backup τα αρχεία μου σε καμιά θυρίδα......;

Δημοσ.

κλείνω λίγο προς την λύση 2x250αριδες σε raid 0 κ με κάποιο software τροπο (acronis) backup στον 1 tera που έχω,

Dεν έχω καταλήξει ακόμα το ψάχνω, και αυτό γιατί το raid1 σε προστατεύει μόνο από hardware error k όχι apo softoware (μπλε οθόνες κλπ) βέβαια ακόμα και έτσι, θα μου πείτε, έχεις τα δεδομένα σου στον δίσκο και μπορείς να τον βάλεις σε ένα άλλο μηχάνημα και να τα ανασύρης, σε αυτή όμως την περίπτωση δεν θα ήταν καλύτερο να πέρνεις ένα προγραμματισμένο backup μέρα παρά μέρα και να έχεις την δυνατότητα restoration?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...