dimitris2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) O Steve Ballmer παραβρέθηκε σε συνέδριο πληροφορικής που έγινε στο Λονδίνο και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει μία πρώτη γεύση για το λειτουργικό Windows Cloud. Αν και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της Microsoft θα γίνουν σε ένα μηνά περίπου, ο Ballmer έσπευσε να τονίσει το γεγονός ότι το λειτουργικό αυτό θα απευθύνεται και σε προγραμματιστές που γράφουν cloud-computing εφαρμογές. Γενικά το cloud computing αναφέρεται σε προγράμματα που εμφανίζονται και διαχειρίζονται από τον χρήστη μέσα από web browser ενώ όλες οι εργασίες και η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται σε απομακρυσμένα data centers. Να τονίσουμε εδώ οτι τα Windows Cloud, που μάλλον δεν θα ονομάζονται έτσι στην ανακοίνωση της Microsoft, είναι ένα ξεχωριστό project απο αυτό των Windows 7 που θα αντικαταστήσουν τα Vista. Εταιρείες όπως η Google και η Salesforce.com έχουν επενδύσει πολλά στην ιδέα παροχής λογισμικού μέσα από το διαδίκτυο. Από την άλλη η Microsoft έχει χτίσει το βασίλειο της στο desktop λογισμικό. Βλέπει όμως τις εξελίξεις και προσπαθεί να μην χάσει το τρένο των νέων τάσεων στην πληροφορική. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι στόχος της είναι η μεταφορά του desktop λογισμικού στο web. Η στρατηγική της ονομάζεται «software plus services», κάτι που δηλώνει τον εμπλουτισμού των εφαρμογών της από online υπηρεσίες. Ο Ballmer μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «επιθυμούμε λογισμικό αρκετά δυνατότερο από κάτι που μπορεί να τρέξει μέσα σε έναν web browser» Πηγή: http://www.pcw.gr/Article/Latest/windows_cloud_ballmer_microsoft_services_online/179-3554.html"]pcw.gr[/url] Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2015 από dimitris2006
Αδμιν Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Πρώτα η Google, τώρα η Microsoft και παράλληλα η Apple... Και ερωτώ, νομίζετε ότι το cloud-computing είναι για το καλό μας; Εμένα με τρομάζει η ιδέα και μόνο.
dop Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Απλά είναι ο νέος τρόπος δουλειάς. Ναι και εμένα δε με ενθουσιάζει η ιδέα τα αρχεία μου να βρίσκονται σε κάποιο αόριστο "κάπου", αλλά δε μου πολυπέφτει και λόγος - όσο μπορώ θα έχω δίσκο, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο κάθε μέρα να κρατάς δεδομένα σε ένα σημείο. Πρέπει να μεταφέρεις αυτό το σημείο μαζί σου και αν είναι μεγάλο είναι άβολο (βλ. laptop).
kurkosdr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Πισω στα mainframes λοιπόν, με τα dummy περιφερειακα μηχανακια σε ρολο εξαρτημενων συσκευων. Καλο το cloud, αλλα μονο για δημοσιευση και μεταφορα αρχειων. Τιποτα παραπανω. Μπορει μεν για παραδειγμα, το Microsoft Office να απαιτει αγορα και το OpenOffice κατεβασμα, ενω το Google Docs και τα συναφη να ειναι δωρεαν service, αλλα στα δυο πρωτα ξερω οτι θα τα εχω για παντα, και οσο ειναι εγκατεστημενα, θα μπορώ να ανοιγω τα αρχεια μου οποτε θελω. Φαντασου να εχεις ολες τις φωτο σου στο flickr, και να σου διαγραφει το account επειδή κατι παραβιασες στο licence agreement ή κατι τους χαλασε. Εγω προσωπικα, προτιμω να κατεχω και το λογισμικο που με βοηθαει να δημιουργω τα δεδομενα, αλλα κυριως, τα αρχεια μου. Και σε backup σε DVD!
Αδμιν Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Εκτός του privacy και αυτού που λέει ο kurkosdr υπάρχει και τεχνικό θέμα. Λέει ο Ballmar θα κάνουμε τα πάντα από τον browser. Εγώ ασχολούμαι με video editing. Ξέρετε τι ταχύτητες σύνδεσης (up και down) με τον server τους θα χρειάζομαι; Ελάχιστο bitrate τα 7Μbit/s. Εκτός αν θα κάνει εξαίρεση για την εφαρμογή Α, Β και Γ οπότε παραδέχονται ότι το cloud computing είναι ανεπαρκές.
21century Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Σιγουρα χρειάζονται μεγάλες συνδέσεις, απο εκει και πέρα για να λειτουργήσει χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας και κίνητρα στους χρήστες..
elven Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Σε τι ακριβώς χρησιμεύει να έχω τα έγγραφα μου online εκτός απο το να φακελώνομαι απο την εκάστοτε εταιρία(Google,Microsoft κτλ)? Αν τόσο πολύ δεν μπορώ να κάνω χωρίς τα αρχεία μου και: δεν μπορώ να κουβαλάω Laptop, δεν μπορώ να κουβαλάω ένα εξωτερικό σκληρό με μέγιστη επιφάνεια 5cm, δεν μπορώ να κουβαλάω ένα φλασάκι τότε θα μου χρησίμευε αυτή η μούφα.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι καταδικασμένο να αποτύχει λόγω τον ταχυτήτων που υπάρχουν στο ίντερνετ...
pluss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Σε τι ακριβώς χρησιμεύει να έχω τα έγγραφα μου online εκτός απο το να φακελώνομαι απο την εκάστοτε εταιρία(Google,Microsoft κτλ)?Αν τόσο πολύ δεν μπορώ να κάνω χωρίς τα αρχεία μου και: δεν μπορώ να κουβαλάω Laptop, δεν μπορώ να κουβαλάω ένα εξωτερικό σκληρό με μέγιστη επιφάνεια 5cm, δεν μπορώ να κουβαλάω ένα φλασάκι τότε θα μου χρησίμευε αυτή η μούφα. +1 (10 χαρακτήρες)
michael92 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι καταδικασμένο να αποτύχει λόγω τον ταχυτήτων που υπάρχουν στο ίντερνετ... To 2015 Που θα βγει λογικά θα έχουμε πολύ καλύτερες συνδέσεις παντού...
afentiko7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Εχμ παληκάρια στα τέτοια της μσ η της γκουγκλ τι θα κάνατε εσείς στα αρχεία σας. Το θέμα αφορά περισσότερο τις επιχειρήσεις. Δλδ είναι σαν η μετεξέλειξη του intranet ένα πράγμα.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 To 2015 Που θα βγει λογικά θα έχουμε πολύ καλύτερες συνδέσεις παντού... Στο εξωτερικό μπορεί.Στην Ελλάδα και ειδικά σε επαρχιακές μεγάλες πόλεις όμως;
thanocaster Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 είναι ένα ξεχωριστό project απο αυτό των Windows 7 που θα αντικαταστήσουν τα Vista. Κατ' αρχάς, ούτε αύριο το πρωί θα βγούνε, ούτε πρόκειται να δουλεύουν όπως το EyeOS. Μια καινούργια τεχνολογία είναι, που με το πέρασμα του καιρού είτε θα ενσωματωθεί ομαλά στη ζωή μας, είτε θα μετεξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό. Το σίγουρο είναι ότι τα όποια προβλήματα διαφαίνονται με τα σημερινά δεδομένα θα ξεπεραστούν. Όπως όταν είχε βγει η ιδέα του ασύρματου δικτύου, που όλοι προέτασσαν το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων ως αξεπέραστο και παρά το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί πλήρως, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. -----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 04 : 40 : 28----- Στο εξωτερικό μπορεί.Στην Ελλάδα και ειδικά σε επαρχιακές μεγάλες πόλεις όμως; Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ασύρματο internet παντού μέχρι τότε, με το ενσύρματο μέσω τηλεφωνικής γραμμής να είναι η εναλλακτική.
afentiko7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Κατ' αρχάς, ούτε αύριο το πρωί θα βγούνε, ούτε πρόκειται να δουλεύουν όπως το EyeOS. Μια καινούργια τεχνολογία είναι, που με το πέρασμα του καιρού είτε θα ενσωματωθεί ομαλά στη ζωή μας, είτε θα μετεξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό. Το σίγουρο είναι ότι τα όποια προβλήματα διαφαίνονται με τα σημερινά δεδομένα θα ξεπεραστούν. Όπως όταν είχε βγει η ιδέα του ασύρματου δικτύου, που όλοι προέτασσαν το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων ως αξεπέραστο και παρά το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί πλήρως, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. -----Προστέθηκε 5/10/2008 στις 04 : 40 : 28----- Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ασύρματο internet παντού μέχρι τότε, με το ενσύρματο μέσω τηλεφωνικής γραμμής να είναι η εναλλακτική. Και το τσιγάρο όταν είχε πρωτοβγεί το χρησιμοποιούσαν οι ευγενείς. Μετά από κάποια χρόνια διαπιστώθηκαν οι βλαβερές συνέπειες του. Το ίδιο θα συμβεί και με το κινητό τηλέφωνο, το ασύρματο και το wireless internet. Το να έχει κάποιος ασύρματο δίκτυο στο σπίτι του ενώ μένει μόνος του το θεωρώ βλακώδες για τον ίδιο και επικίνδυνο που το λέει στους άλλους. Τώρα το να χρησιμοποιούμε εφαρμογές διαδικτυακές για να κάψουμε ένα cd μου φαίνεται τόσο μπουρδα όσο τα παπαγαλάκια της ms που λένε ότι το κατεβαστικό περιεχόμενο θα είναι το μέλλον και όχι το blu ray λες και έχει κανενας όρεξη να κατεβάζει 50giga ταινία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα