Προς το περιεχόμενο

Ερωτηματολόγιο (survey) στο site μου

Gryzor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Θα ήθελα να φτιάξω ένα ερωτηματολόγιο το οποίο να ανεβάσω στο site μου. Παλιότερα που το είχα ξανακάνει είχα βρει ένα σύστημα (php νομίζω, άντε cgi)) με τη βοήθεια του οποίου το έκανα αυτό αλλά... ξέχασα ποιο ήταν (τι περίεργο!). Έχει κανείς να μου συστήσει κάτι ανάλογο; Μιλάω για ένα σύστημα που θα μου παρέχει ένα interface να φτιάξω το ερωτηματολόγιο και μετά θα το τρέχει.

Εναλλακτικά, κανένα καλό δωρεάν σύστημα ξέρετε; Όλα όσα έχω δει ξεκινάνε από 'δωρεάν' και μετά αρχίζουν και σου βγάζουν διάφορα...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Οοοοh ευχαριστώ!!! Το LS είναι, απ'ό,τι φαίνεται εξέλιξη του άλλου και πολύ δυνατό!

Δυστυχώς (...) θα γίνει σε Oracle Application Express γιατί πέφτει πολύ βαρύ στους αϊτάδες της εταιρίας μου να εγκαταστήσουν php στο web server... τί να πεις :( Πάντως το κρατάω στα υπ'όψιν για μελλοντική χρήση, φαίνεται πραγματικά φοβερό...

Δημοσ.

Ήμαρτον και κρίμα! Στην εταιρεία μου εγώ το πρότεινα και το ανέλαβα όλο μόνος μου. Υπήρξαν στιγμές απελπισίας δε λέω αλλά μετά πολύ χάρηκα που επέλεξα μια open source λύση.

Δημοσ.

...Εννοείται! Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να το κάνω, αλλά τί να τους πεις που δεν ξέρουν καν πώς να εγκαταστήσουν php (κάποτε προσπαθήσαμε λίγο αλλά είχαμε προβλήματα...); Και μου λέει η διευθύντρια, έχουμε .NET, Access και Οracle, σου κάνει; Οπότε κατέληξα να μιλάω με τον αναλυτή της Oracle για ένα τόσο απλό πράγμα που θα μπορούσα στη χειρότερη να το τρέξω (στην κυριολεξία!) από το πισί του γραφείου μου...

Δημοσ.

Για να κανουμε λιγο και το δικηγορο του διαβολου, δεν μπορεις να περιμενεις ο καθενας να αλλαζει την υποδομη του για να βολεψει εσενα.

Δεν ξερω τι IT εχετε στην εταιρια και αν το ερωτηματολογιο ειναι προσωπικο η για δουλεια, αλλα εφοσον ζητας συγκεκριμενα εργαλεια που δεν χρησιμοποιουνται απο την εταιρια λογικο ειναι το IT να γκρινιαζει. Εσυ σκεφτεσαι open source, ελευθερια, 0 κοστος, Αυτοι σκεφτονται οτι θα πρεπει να εγκαταστησουν ενα ακομα πακετο (με οτι vulnerabilities μπορει να εχει) σε ενα production server για να ικανοποιησουν το καπριτσιο σου. Ασχετα με το ποσο καλοι ειναι στη δουλεια τους (λες δεν ξερουν να το εγκαταστησουν, μπορει και να ειναι αληθεια, δυστυχως υπαρχουν πολλοι αναρμοδιοι σε αυτο οπως και σε καθε επαγγελμα), δεν θεωρω λαθος τη λογικη τους να αρνουνται κατι τετοιο σε πρωτη φαση.

Τωρα αν ησουν και προθυμος να παρεις ενα PCακι και να φτιαξεις εσυ ενα LAMP και εκεινοι απλως να σου ανοιξουν μια πορτα για να βγεις εξω αυτο ειναι αλλη υποθεση

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω 100% με αυτά που λες, τα οποία και ισχύουν στο ακέραιο στις περισότερες των περιπτώσεων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση: το ερωτηματολόγιο που θέλω να κάνω είναι για εσωτερική και μόνο χρήση, και μετά από αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να απεγκατασταθεί και πάλι το PHP. Είτε Windows τρέχει ο σερβερ, είτε λινουξάκι (η διευθύντρια νομίζω δεν ήταν σίγουρη), το να μπει και να βγει είναι αφ'ενός πανεύκολο, αφ'εταρίρου σίγουρα πιο εύκολο γι αυτούς από το να πρέπει να απασχοληθούν για να φτιάξουν, εν τέλει, το ερωτηματολόγιο που θέλω μέσα από το περιβάλλον της Oracle. Λίγο σαν να πυροβολάνε κουνούπι με 45άρι.

Δημοσ.

[Offtopic]

...... το ερωτηματολόγιο που θέλω μέσα από το περιβάλλον της Oracle. Λίγο σαν να πυροβολάνε κουνούπι με 45άρι.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

έχω πεθάνει στα γέλια!!!!!!!!

Ίσως η καλύτερη παρομοίωση για την περίπτωση σου (και τις αντίστοιχες που περνάμε όλοι μας στις δουλειές μας....)

Κάτι μου λέει ότι θα χρησιμοποιήσω την φράση αυτή πολύ σύντομα.....:-)

[/Offtopic]

Δημοσ.

E, μα τόσο αστείο είναι :D

Θυμήθηκα τώρα αυτό: όταν δούλευα σε μεγάλη πολυεθνική, το ΙΤ αποφάσισε κάποια στιγμή να 'εκσυγχρονιστεί και να εγκαταστήσει σύστημα εκδόσεως tickets για προβλήματα στους υπολογιστές. Λογικό, από τη μία, μέχρι να σκεφτείς ότι η εταιρία μπορεί να ήταν μεγάλη, αλλά από προσωπικό ήταν πολύ μικρή: κάθε πρόβλημά μας λυνότανε με ένα τηλεφωνηματάκι άμεσα, ή όταν ο αιτάς έκανε τις γύρες του. Οπότε προφανώς το νέο σύστημα με open ticket/close ticket/revise ticket/kourafeksala απλά έκανε τα πράγματα χάλι μαύρο...

Για να μην πώ ότι, πλέον, μέρος της διαδικασίας ήταν η αποστολή (υποχρεωτικά!) screenshot, ακόμη κι αν, πχ, δεν δούλευε το ποντίκι σου! Και, το script/πρόγραμμα που εγκαταστήσανε σε όλους μας μία ωραία πρωία, έτρεχε αυτόματα όταν πατάγαμε F5. Εμ, έλα όμως που το F5 ήταν ΤΟ πιο σημαντικό πλήκτρο στο σύστημα ERP της εταιρίας, μια που καταχωρούσε παραγγελίες και αλλαγές στο σύστημα, και κάθε παρασκευή που στέλναμε τις παραγγελίες στα εργοστάσια το πατάγαμε όλοι στο marketing σαν τρελλοί! Ε, εκεί να δείτε γέλια...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας,

θέλω την βοήθεια σας σχετικά με την δημιουργία ενός online survey που θέλω να φτιάξω

χρησιμοποιόντας κάποιο open source (όπως joomla, limesurvey κλπ).

θέλω οι χρήστες να κάνουν το survey (να απαντούν στις ερωτήσεις) και μετά να

βγαίνουν τα αποτελέσματα με μορφή γραφημάτων.

και επίσεις να μπορώ να κάνω φίλτρα για να για να βλέπω τα αποτελέσματα των απαντήσεων.

εχω χρησιμοποιήσει το limesurvey αλλα δεν ξερω πως βγάζει γραφήματα και φίλτρα

σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
γεια σας,

θέλω την βοήθεια σας σχετικά με την δημιουργία ενός online survey που θέλω να φτιάξω

χρησιμοποιόντας κάποιο open source (όπως joomla, limesurvey κλπ).

θέλω οι χρήστες να κάνουν το survey (να απαντούν στις ερωτήσεις) και μετά να

βγαίνουν τα αποτελέσματα με μορφή γραφημάτων.

και επίσεις να μπορώ να κάνω φίλτρα για να για να βλέπω τα αποτελέσματα των απαντήσεων.

εχω χρησιμοποιήσει το limesurvey αλλα δεν ξερω πως βγάζει γραφήματα και φίλτρα

σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Ψηφοφορίες ή ερωτηματολόγια; Polls ή Surveys;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...