Erazer_ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Εχεται ακουσει για καμια επιδοτηση για αγροτες για την αγορα ηλεκτρονικου υπολογιστη ?
peravrexei Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Αν δεν βαριέσε διάβασε αυτά: Αγορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή από πολυδραστήριους αγρότες με επιδότηση 80%.... Κατʼ αρχήν να προσδιορίσουμε κάτι πολύ βασικό σε αυτήν την επιδότηση το οποίο δημιουργεί μεγάλη παραπλάνηση. Δεν επιδοτούνται οι απλοί αγρότες. Αυτή η άτιμη λέξη «πολυδραστήριοι» αγρότες κάνει την ζημιά. Εννοεί ότι αυτήν την επιδότηση την δικαιούνται μόνο οι αγρότες που κάνουν και δεύτερη δουλεία εκτός της αγροτική !!!! Και εδώ … προτού καν αρχίσουμε το άρθρο μας μπορείτε να βρίσετε ελεύθερα… Άκουσον-άκουσον .. δεν επιδοτεί τους αγρότες που είναι πραγματικοί αγρότες αλλά αυτούς που έχουν και δεύτερη απασχόληση… Και να το πάρει το ποτάμι εάν η δεύτερη απασχόληση π.χ. ένα εμπορικό κατάστημα αγροτικών προϊόντων αλλά εάν είναι π.χ. κουρείο, καφετέρια, μπιλιαρδάδικο ή πρατήριο εμπορίας μαντζουνιών…. Για άλλη μια φορά οι πραγματικοί αγρότες παρακαλώ να καθίσουν εις τα ζεστά αυγά τους. Επειδή όμως η εν λόγω επιδότηση είναι πολύ καλή αφού παίρνεις πίσω το 80% της δαπάνης ας ηρεμίσουμε λίγο και ας κάνουμε μια ανάλυση για όσους τελικά το δικαιούνται.. Πρόκειται για την δράση «Ενίσχυση Πολυδραστήριων Αγροτών και Αλιέων για τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής» εντάσσεται στο μέτρο 3.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Σκοπός της δράσης ενίσχυσης είναι : η ενσωμάτωση των Πολυδραστήριων αγροτών - αλιέων στην γνώση του και τα οφέλη της χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και του διαδικτύου, στην δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς επίσης και η προώθηση του αγροτουρισμού Η κίνηση αυτή αφορά στην οικονομική ενίσχυση 11.000 πολυδραστήριων αγροτών και αλιέων (10.000 αγρότες και 1.000 αλιείς) για την χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής στις δραστηριότητές τους. Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε ποσοστό 80% και μέχρι του ποσού των 1040 ?, δίνοντας τη δυνατότητα στους ωφελούμενους: Προμήθειας σύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής (h/w, s/w) Διετούς σύνδεσης Internet. Φορέας Υλοποίησης(Τελικός Δικαιούχος) του προγράμματος είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδική Γραμματεία Προγραμματισμού και Εφαρμογών Γ΄ ΚΠΣ, Διεύθυνση Πληροφορικής, που έχει την γενική ευθύνη της διαχείρισης και της παρακολούθησης υλοποίησης του προγράμματος. Η δράση ενίσχυσης έχει εφαρμογή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα γενικά κριτήρια βάσει των οποίων καθορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικών ωφελούμενων των ενισχύσεων είναι τα εξής: Ασκούν γεωργική/αλιευτική δραστηριότητα και παράλληλα άλλη εμπορική/επιχειρηματική δραστηριότητα, ή ελευθέριο επάγγελμα ή είναι μισθωτοί. Η ποσοστιαία κατανομή του ατομικού εισοδήματός τους για ένα τουλάχιστον από τα τρία τελευταία έτη υπόκειται και στις δύο ακόλουθες προϋποθέσεις: α. Τουλάχιστον 25% του συνολικού τους εισοδήματος προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες ( μεταξύ άλλων φυτική παραγωγή, κτηνοτροφία, δάση, αλιεία) β. Τουλάχιστον 25% του συνολικού τους εισοδήματος προέρχεται από μη αγροτικές δραστηριότητες (μεταξύ άλλων αγροτουρισμός, εμπόριο, αγροβιοτεχνία, παραδοσιακή βιοτεχνία-χειροτεχνία, κλπ). Έχουν αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και έχουν υποβάλει μία τουλάχιστον Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις – αιτήσεις τους από την ημερομηνία έναρξης . Κάθε αίτηση δυνητικού ωφελούμενου ενίσχυσης περιλαμβάνει την Αίτηση Συμμετοχής η οποία επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για ένταξη στο πρόγραμμα υποβάλλονται καθ όλη την διάρκεια του προγράμματος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδική Γραμματεία Προγραμματισμού και Εφαρμογών Γʼ ΚΠΣ, Δ/νση Πληροφορικής, ηλεκτρονικά. Βλέπε πληροφορίες στην Ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης http://www.minagric.gr ή επικοινωνήστε με τους αρμόδιους σχετικούς φορείς π.χ. η Δνση Γεωργίας επί της οδού Σφακίων. Κάθε υποψήφιος … ημιαγρότης (… καινούργια λέξη !!!) έχει δικαίωμα να υποβάλει μία (1) αίτηση συμμετοχής στη δράση ενίσχυσης και έχει δικαίωμα επανυποβολής αίτησης για ενίσχυση εφόσον η αρχική αίτησή του έχει απορριφθεί και έχουν αρθεί οι λόγοι (αιτίες) απόρριψης. Τι πρέπει να αγοράσει όμως για να επιδοτηθεί; Δείτε παρακάτω: Α) Δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού (hardware και εκτυπωτής) και δαπάνες λογισμικού εφαρμογών (εφαρμογές γραφείου, λογισμικό antivirus, λειτουργικό σύστημα). Ο εξοπλισμός κάθε μορφής για να είναι επιλέξιμος πρέπει οπωσδήποτε να είναι καινούργιος και σύγχρονης τεχνολογίας. Οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού και λογισμικού, περιλαμβάνουν: Το κόστος αγοράς καινούργιου εξοπλισμού και λογισμικού. Το κόστος μεταφοράς και εγκατάστασης του παραπάνω εξοπλισμού. Το κόστος των απαιτούμενων υλικών και εργασιών για την εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού και για την εγκατάσταση και λειτουργία του λογισμικού. Δαπάνες για άδειες χρήσης του λογισμικού Δαπάνες εγκατάστασης e-mail και σύνδεσης στο Internet. Β) Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Δαπάνες συνδρομών σε Παροχείς υπηρεσιών Διαδικτύου για δύο (2) χρόνια Θα πρέπει βέβαια να προσέξουμε τα παρακάτω: Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ σε καμία κατηγορία δαπανών, καθώς δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη και επιβαρύνει εξʼ ολοκλήρου τον ωφελούμενο της ενίσχυσης Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες, που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη εξαγγελία του προγράμματος, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, αξιολόγησης, υπαγωγής, υλοποίησης και ολοκλήρωσης. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν δαπάνες πριν την έγκριση της αντίστοιχης κατά περίπτωση πρότασης, δεν είναι δυνατή η έγερση τυχόν απαίτησης για ενίσχυση, σε περίπτωση απόρριψης της πρότασης κατά τη διαδικασία αξιολόγησης Η υλοποίηση της δράσης ενίσχυσης διέπεται από τον Κανονισμό de minimis (Κανονισμός ΕΚ 69/2001 της Επιτροπής). Ο Κανονισμός της προβλέπει δυνατότητα ενίσχυσης φυσικού ή νομικού προσώπου, με συνολικό ποσόν που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ σε περίοδο τριών ετών. Αυτά περί της περίφημης … «αγροτικής» επιδοτήσεως.. Να ευχηθούμε επιτέλους να σοβαρευτούν κάποιοι… Δεν πρέπει να οπισθοχωρήσουμε στην λογική να δοθούν οι επιδοτήσεις στον κόσμο έτσι χύμα, απλά και μόνο με το σκεπτικό να μην χαθούν τα χρήματα. Θα μπορούσε να σκεφθεί κάτι καλύτερο ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού. Αφού δεν θέλουν να τα δώσουν στους καθαρούς αγρότες ας τα έδιναν τουλάχιστον σε αγροτοεμπόρους που ασχολούνται με την πώληση μόνον αγροτικών προϊόντων και όχι σε κάποιον που η άλλη δραστηριότητα του είναι π.χ. ασφαλιστής… Για να το καταλάβετε καλύτερα δείτε: Έχω π.χ. εισόδημα από αγροτικά στην φορολογική μου δήλωση 2.550 ευρώ και από το λογιστικό μου γραφείο 7.220 ευρώ. Δικαιούμαι την επιδότηση. Ο αδελφός μου ο Δημόκριτος ασχολείται μόνο με την γεωργία και έχει αγροτικό εισόδημα π.χ. 10.000 ευρώ. Δεν έχει άλλο εισόδημα. Αυτός λοιπόν δεν δικαιούται την επιδότηση !!!! Και φαντασθείτε ότι το υπεύθυνο Υπουργείο για αυτήν την επιδότηση είναι το Υπουργείο Γεωργίας … και θα την πάρω εγώ που είμαι λογιστής και όχι ο αδελφός μου που είναι αγρότης… Και δεν με πειράζει τίποτα άλλο, παρά που θα βλέπει ο κόσμος εμένα, να τρέχω στους δρόμους του Φωτακάδο και να φωνάζω στον αδελφό μου το Δημόκριτο που με κυνηγά από πίσω «Δεν φταίω εγώ Δημόκριτε …το Υπουργείο …το Υπουργείο !!!!»
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.