Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Adium και Messenger

Thakyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι σχετικά νέος στα μακ, και το προβλημα με το Adium και το Messenger είναι ζωτικής σημασίας γιατί είμαι στη Σλοβακία και θέλω να επικοινωνώ με την πατρίδα.

Λοιπόν, παρότι μπορώ να συνδεθώ κανονικά στο ασύρματο ίντερνετ της σχολής, και μάλιστα μπορώ να δω κανονικά το mail μου (hotmail), δεν μπορεί να συνδεθεί με το Adium. Γράφει απλά "connecting..." και τίποτα άλλο.

Να σημειώσω ότι:

1.με τους κωδικούς μου ο αδερφός μου μπόρεσε να μπεί χωρίς πρόβλημα στο msn στην Αθήνα.

2.εδώ υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιώντας το ίδιο ασύρματο δίκτυο και windows συνδέονται κανονικά.

3.πριν έρθω εδώ το Adium το χρησιμοποιούσα κανονικά και στο σπίτι και στο ασύρματο δίκτυο της σχολής χωρίς κανένα πρόβλημα.

4.δοκιμασα απεγκατάσταση και πάλι εγκατάσταση αλλά δεν έγινε τίποτα.

Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι κανείς άλλος δεν έχει μακ ώστε να έχει το ίδιο πρόβλημα, και αυτός πού είναι υπεύθυνος για τους υπολογιστές στη σχολή, είναι ένας ανθρωπάκος που δεν μιλάει αγγλικά και δεν έχει ξαναδεί μακ!Οπότε είστε η μόνη μου ελπίδα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομίζεις! ότι δεν έχει κανένας mac στη slovakia, και εγώ τι κάνω εδώ? :P (τι σχολη είσαι?)

λοιπόν, δοκίμασε να βάλεις το messenger τις microsoft και δοκίμασε, ίσος είναι κάποιο firewall τις σχολης.

Δεν λέω ότι δεν έχουνε mac εδώ, απλά εγώ δεν έχω συναντήσει κανέναν. (είμαι στην Banska Bystrica).

Το μήνυμα που μου βγάζει είναι αυτό:

"Sign in to Microsoft Messanger failed because the service is not available or you may not be connected to the internet"

και την ίδια στιγμή και στο ίντερνετ είμαι και υπάρχουν άλλοι που χρησιμοποιούν δίπλα μου το msn.

Αφού οι άλλοι χρησιμοποιούν το πρόγραμμα πώς μπορεί εμένα να με σταματάει κάποιο firewall και εκείνους όχι;

Πήγαινε στον λογαριασμό που έχεις δημιουργήσει στο Adium και κάνε edit. Στην καρτέλα Options τσέκαρε την επιλογή Connect via HTTP και δες αν δουλεύει έτσι.

Ίσως το πανεπιστήμιο μπλοκάρει την θύρα που χρησιμοποιεί το Adium γι αυτό δεν μπορείς να συνδεθείς.

Άλλο ζήτημα:

Τα περίεργα εικονίδια του MSN που μου στέλνουν κάποιοι, υπάρχει τρόπος να τα δω;

Ο MSN των Windows κάνει αυτόματα εναλλαγή στον τρόπο που προσπαθεί να συνδεθεί, πρώτα directly και μετά αν δεν μπορέσει over http. Στο adium πρέπει να το δηλώσεις manually και ναι φίλε στο firewall του δικτύου είναι κλειστό το port 1863 είναι κλειστό και πρέπει να βγεις από το 80.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...