Προς το περιεχόμενο

Διαφορά Intel Celeron - P4

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας..

Θα ηθελα να μου πειτε ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ INTEL CELERON και INTEL P4..

Οι επιδοσεις διαφερουν κατα πολυ?

π.χ. εαν ενα παιχνιδι εχει min. requirements P4 2.2 GHZ, ενας αντιστοιχος celeron μπορει να το τρεξει,η εστω και αν ειναι μεγαλυτερος π.χ. 2,4 ghz....

ευχαριστω εκ των προτερων

• Moderators
Δημοσ.

Εξαρταται για τι P4 και τι Celeron μιλαμε.

Αλλο P4 1,7 με 400ρι FSB και 256ΚΒ L2 cache και αλλο P4 με 800ρι FSB, 2MB L2 και Hyper Threading...

Οπως επισης αλλο Celeron III 1,7 με 400ρι FSB και 128ΚΒ L2 cache και αλλο Celeron D με 533ρι FSB, 512ΚΒ L2 cache και 65nm...

Χοντρικα P4 2,2 (533FSB/512KB L2) = Celeron III 2,8 (400FSB/128KB L2)

και P4 2,2 (533FSB/512KB L2)= Celeron D 2,4-2,53 (533FSB/256KB L2)

Δημοσ.

CALL OF DUTY 4 MIN.REQ.:Intel® Pentium® 4 2.4 GHz

ο δικος μου ειναι:

CPU Type Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)

CPU Alias Prescott-256

CPU Stepping E0

Instruction Set x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3

Original Clock 2400 MHz

Min / Max CPU Multiplier 14x / 18x

Engineering Sample No

L1 Trace Cache 12K Instructions

L1 Data Cache 16 KB

L2 Cache 256 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

μπορει να το τρεξει?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα τα minimun requirements ενος παιχνιδιου αναφερονται ακριβως στο 'αν μπορει να το τρεξει', δηλαδη με τις χαμηλοτερες δυνατες ρυθμισεις!

Πες μας ποση μνημη εχεις, τι καρτα γραφικων και ποιο λειτουργικο, αν και πονταρω στο οτι θα μπορεις να το παιξεις στα Minimum...

Δημοσ.

Πηγαινε τον 18 Χ 180 = 3240 Mhz -και θα εισαι αρκετα κοντα, σε P4 2.4 GHz :confused:

Σοβαρα, ειδικα για games, οι Celeron ειναι πολυυυ πισω σε σχεση με /απο P4 :cry:

[Και δεν ειναι καθολου τυχαιο = Intelοστιαπου: θελετε παιχνιδακια? ΠΛΕΡΩΣΤΕ!]

• Moderators
Δημοσ.

Οι CeleronD ειχαν βγει αρκετα μετα, και εχουν πολυ καλες δυνατοτητες Oc, οπως επισης μπορουν να συγκριθουν αμεσα με τους τοτε καταργηθεντες Pentium4 (οπως ο 2,2).

Συγκεκριμενα, σε μητρικη των 53? (Gigabyte 8S-661FXMP-RZ), ειχα καταφερει να παω τον δικο μου CeleronD 335 2,8GHz s478 ΧΩΡΙΣ παστα, χωρις overvoltage στα... 3,88GHz full stable (!!!)

Ο 2,4 του παιδιου συγκρινεται σχεδον αμεσα με τον P4 2,2, καθως εχουν ιδιο FSB και ο Celeron εχει τη μιση L2 cache (αυτο ειναι και το μονο του μειονεκτημα).

Ο δικος μου 2,8 (533/256) ηταν καλυτερος απο εναν P4 2,4 (533/512) συμφωνα με μετρησεις στο ίδιο (δικο μου) συστημα.

Δημοσ.

[offtopic]

GeorgeMan όταν λες χωρίς πάστα εννοείς επαφή μέταλλο με μέταλλο ή με πάστα της πλάκας;

Κι αν εννοείς το 1ο, γιατί να το κάνεις αυτό;

[/offtopic]

• Moderators
Δημοσ.

Εννοώ μεταλλο με μεταλλο και το εκανα εντελως προσωρινα και δοκιμαστικα μεχρι να παρω παστα γιατι δεν ειχα και ηθελα να δουλεψει το pc, αν δε με απατα η μνημη μου.

Αλλα επειδη εχω μολυνθει με το μικροβιο του overclocking (:P) και θερμοκρασιων επιτρεποντων, δοκιμασα να το ανεβασω και αυτα ηταν τα αποτελεσματα...

Με full load temp στον Celeronακο 'μολις' 76 βαθμους.

Λιγοι αν αναλογιστει κανεις την οχι παστα (:P) και τη στοκ ψυξη...

Δημοσ.

Απο Celeron D 325 2.53 GHz, στο ιδιο συστημα, αναβαθμιση σε Pentium 4 2.66 GHz,

ειδα μεγααλη διαφορα (που δεν περιμενα!) σε: a] games, και b] βασεις δεδομενων :shifty:

Σε αυτα δηλαδη ο P4 δε μασαγε μια, ενω ο Celeron τεντωνοταν να τα καταφερει :fear:

Επαναλαμβανω πως δε το περιμενα, για μολις +133MHz, τοσο πια αισθητη υπεροχη...

• Moderators
Δημοσ.

Ναι διοτι ο Celeron ειχε και μικροτερη Cache και λιγοτερα MHz.

Αν ειδες πριν συγκρινω P4 με πολυ λιγοτερα Mhz (καταργηθεντες οταν ειχαν βγει οι CeleronD) απο τους αντιστοιχους CeleronD.

Δημοσ.

Παντως και εγω ειδα περρισοτερη διαφορα απο celeron d 2.66 σε p4 2.66(northwood) παρα οταν ημουν @3200 με τον celeron d,κυριως σαν αισθηση στα windows/firefox...

Σε παιχνιδια οσο τραβαγε ο ενας αλλο τοσο και ο αλλος,default(ισως να εφταιγε και η 9600xt κιολας)

Y.ΓΑπο μετρησεις που το ειχα ψαξει ομως σε encoding video θεωρητικα ο cel d ηταν καλυτερος σε σχεση με p4 2.4.

Δημοσ.

Σε encoding τα MHz μετρανε :devil: Και ο Celly ανεβαινε παραπανω :P

Αλλα σε 3DMark03 o P4 εδινε τουλαχιστον +1000 points σε 7600GT,

και το minimum real games framerate, παιζει να ηταν ως διπλασιο :shock:

• Moderators
Δημοσ.

Α εγω τους μετρησα σε επιδοσεις super PI και αλλα χαζο 2d benchmarkουλια που υπηρχαν τοτε (οπως το Performance test 5.1, Dacris Benchmark... ενα BMX θυμαμαι xD )

Σε 3d ουδεμια ευθυνη εχω :P Δε φταιω γω που τοτε ειχα HIS Ati 9600Pro :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...