Kapazo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδια!! Θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να αγορασω μια ξεχωριστη καρτα ηχου σαν αυτες http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=926426&catalog=20&category=69977761 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=926434&catalog=20&category=69977761 και αν αξιζει η διαφορα στην ποιοτητα σε σχεση με την οnboard της asus p5k prepium(εχω ηχεια 2.1)
Deorum Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Κοίτα θα έχεις καλύτερη ένταση σίγουρα. Τώρα αν θα έχεις καλύτερη ποιότητα στην τελική, εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το πιο βασικό που θα παίζει αυτή η κάρτα, και πιο είναι στο bottleneck στο σύστημά σου. Φοβάμαι ότι το bottleneck θα είναι τα ηχειάκια σου, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα δείς μεγάλη διαφορά, εκτός αν έχεις πολύ καλά ηχεία. Με παλιότερη Motherboard που είχα σε ένα p4, είχα δει τεράστια διαφορά (να καταλάβεις αν έβαζα δυνατά τον ενισχυτή ακουγόταν ο δίσκος όταν δούλευε κτλ...). Οι καινούργιες κάρτες ήχου όμως είναι πολύ καλύτερες και η ψαλίδα έχει μικρύνει. Και εγώ στο ίδιο δίλλημα είμαι...
koulouri Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδη εγω που εχω μια συνηθισμενη μητρικη και καρτα ηχου onboard και παραγγειλα αυτα plaisio link δεν θα εχουν καλη αποδοση και θα πρεπει να παρω και καρτα ηχου?
madsc Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Μην περιμένεις τρελή διαφορά στην ποιότητα/ένταση ήχου σχεδόν ότι κάρτα ήχου και να πάρεις από αυτή που έχεις με 2.1 ενεργά ηχεία, οπότε μην πας σε υψηλά κοστολόγια. Μεγαλύτερη διαφορά θα ακούσεις με καλύτερα ηχεία. /sc
Deorum Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδη εγω που εχω μια συνηθισμενη μητρικη και καρτα ηχου onboard και παραγγειλα αυταplaisio link δεν θα εχουν καλη αποδοση και θα πρεπει να παρω και καρτα ηχου? Μια χαρά απόδωση θα έχουν. Αυτό που είπα με λίγα λόγια είναι πώς στην εποχή μας τα ήχεια περιορίζουν την ποιότητα της κάρτας ήχου και όχι η κάρτα ήχου την ποιότητα των ηχείων. Αν έχεις πολύ καλά ηχεία (και τα δικά σου καλά είναι όχι όμως όπως το εννοώ) τότε αξίζει να πάρεις κάτι καλύτερο. ΥΓ> Λέγοντας καλά ηχεία εννοώ κάποιον πχ που έχει συνδεμένο σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή το PC του, (να μην έχει μια 300-400 το ελάχιστο?) και σε ένα καλό HiFi ζευγάρι ηχεία (να μην έχει και αυτό άλλα τόσα?) . Αν έχεις δώσει πές 600ευρώ για ήχο, είναι (μάλλον) αμαρτία να έχεις την Onboard Κάρτα ήχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.