Προς το περιεχόμενο

Fritz!Box και Conn-x

ncckl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια adsl στα 2ΜΒ από την ΗOL (μεσω ΟΤΕ) και σκεφτομαι να την αλλάξω σε 24MB Conn-x που υποστηρίζεται στην περιοχή μου, μιας και τα λεφτα είναι τα ίδια αλλά η (ονομαστική) ταχύτητα 12πλάσια.

Διαθέτω το ασύρματο router Fritz!Box Fon WLAN Annex A (http://www.avm.de/en/Produkte/FRITZBox/FRITZ_Box_Fon_WLAN) που πήρα από την HOL (δουλεύει άψογα) και επειδή δε θέλω να δίνω τζαμπα χρήματα σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και με τη νέα συνδεση Conn-x.

Γνωρίζει κανείς αν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, αν υφίσταται κανένα 'κλείδωμα' από τη HOL, ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω ανεπιφύλακτα;

Thanx in advance. ;)

Δημοσ.

καταρχην θα σου δωσουν και απο connex καποιο ρουτερ δωρο.αν ειναι speedtouch wireless λεει πολυ.απο οτι βλεπω στο manual γραφει οτι ειναι adsl2+.οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα και νομιζω οτι δεν εινα ιLocked.ακομα και να ειναι με αλλαγη firmware θα γινει unlocked.

Δημοσ.

Μόλις είδα οτι στο site των oteshops αναρτηθηκε μια προσφορά που ξεκίνησε από σημερα και δίνει 'κάποιο' (?) ενσύρματο router και 1 mp4. Ελπιζω να προκειται για δωρο (κανονικό) και να μην περιλαμβανεται ως κρυφη χρέωση.

Thanx για το ενδιαφερον, poulinos.

Δημοσ.

τα ρωτας αυτα.παντως λογικα θα παιξει πιστευω το fritz.απλα φοβομουν μην δεν ηταν adsl2+ αλλα οπως εισα γραφει οτι ειναι.

Δημοσ.
Διαθέτω το ασύρματο router Fritz!Box Fon WLAN Annex A (http://www.avm.de/en/Produkte/FRITZBox/FRITZ_Box_Fon_WLAN) που πήρα από την HOL (δουλεύει άψογα) και επειδή δε θέλω να δίνω τζαμπα χρήματα σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και με τη νέα συνδεση Conn-x.

δεν κατάλαβες...Δεν διαθέτεις τίποτε, το ρούτερ είναι δανεικό από τη HOL και επιστρέφεται με την απενεργοποίηση με δικά τους έξοδα. Δεν χαρίζουν τόσο ακριβό ρουτερ έτσι απλά. Μήπως είχες πετύχει καμιά προσφορά που σίγουρα το χάριζαν? Αν είναι έτσι είναι σούπερ, γιατί το ConnX δίνει ένα απλό aDsl μόντεμ της πλάκας με μια ethernet μόνο.

Γιατί δεν αναβαθμίζεις απλώς την ταχύτητά σου στη HOL, που θα γίνει και άμεσα και χωρίς διακοπές, και σίγουρα είναι φθηνότερο από το ConnX (νομίζω)?

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι ειχα διαβασει στους όρους αυτο που λες (ότι το το router ειναι δανεικο και οτι επιστρεφεται μετα την αποσυνδεση), αλλα μετα την ανανεωση συμβολαιου που εκανα περσυ -και πηρα το ασυρματο Fritz- ΔΕΝ μου ζητησαν να επιστρεψω το παλιο. Ισως επειδη δεν αποσυνδεθηκα.

Το γιατι δεν αναβαθμιζω στην HOL, νομιζω ειναι απλο:

εχω 2ΜΒ μεσω ΑΡΥΣ και πληρωνω 30Ε στη HOL, ενω με τα ιδια χρηματα παιρνω 24ΜΒ στο Conn-x.

Αν και μολις ειδα οτι με 16,5Ε παιρνω το 6Χ της HOL (σε μενα θα τρεχει ως 4ΜΒ ελεω ΑΡΥΣ-ενω στον ΟΤΕ τα 4ΜΒ κοστιζουν 22,5Ε). Χμμ....προβληματιστηκα, αν πρεπει να επιστρεψω και τα 2 Fritzakia μου (ενσυρματο+ασυρματο).

Το οτι η αναβαθμιση στη HOL θα γινει ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ασ'το καλυτερα...οταν εκανα την αναβαθμιση απο το 1 στα 2ΜΒ ημουνα 1εβδομαδα ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Φρικη λεμε!

Δημοσ.

το θεμα ρουτερ δε θα επρεπε να σε απασχολει, θα παρεις το conn-x απο καταστημα γερμανο που δινουν δωρο ενα ασυρματο ρουτερ.

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να ψαξεις για το speedtouch 585 v7 που ειναι το μονο που αξιζει.

Προχθες πηγαμε με ενα φιλαρακι και μας το εδοσαν απο γερμανο, πηραμε και το πολυμηχανημα με 35 ευρω και φυγαμε.

Μην παρεις καποιο αλλο ρουτερ γιατι δεν αξιζουν μια, στα καταστηματα εχουν 3-4 διαφορετικα αναλογα τι τους εστειλαν.

Οσο για το fritz Πολλοι ειναι που τα κρατανε και περιμενουν μπας και φιλοτιμηθει και τα ζητησει η Hol αλλα και παλι να σε ενημερωσω οτι δεν τα πανε και καλα με τις 24αρες με το τελευταιο firmware.

Απο προσωπικη εμπειρια εδινε ενα τετοιο απο 1,2 - 1,6Mb/sec σε καθαρη γραμμη του αδερφου μου και μολις εβαλα το φθηνο d-link G624T μου καρφωσε πανω απο 2Mb/sec σταθερα χωρις αποσυνδεσεις και διακυμανσεις.

Οποτε ψαξε γερμανους, αν εισαι σαλονικα εμεις το βρηκαμε τυχαια με την πρωτη στο γερμανο στην Οσια Ξενη στην Παπαναστασιου(Χαριλαου)

Δε θα εχεις καμια διακοπη οτι και αν επιλεξεις ολα θα γινουν αυτοματα, οσο για την οικονομικη διαφορα σκεψου οτι το ρουτερ που δινει ο οτε-γερμανος κοστιζει 65 ευρω και ειναι παρα πολυ καλο και στο δινει χωρις να το ζητησει πισω, οποτε επειδη θα εχεις και καλυτερη ποιοτητα και πολυ γρηγορη αλλαγη πανε καλυτερα οτι και ας δινεις κατι παραπανω

Δημοσ.

καλο ειναι να εχεις δικο σου ρουτερ και οχι δανεικο και β.κανονικα παντα οταν κανεις αναβαθμιση απο μια ταχυτητα σε αλλη η απο μια ετερεια στην αλλη θεωρητικα παντα το downtime ειναι του 5λεπτου.θεωρητικα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες θα ήθελα τη βοήθειά σας, έχω:

• ένα Frizt Box Fon WLAN 7140, το οποίο το είχα πάρει πριν 4 χρόνια όταν είχα HOL σύνδεση
  • μία σύνδεση Conn-x

και ενώ όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι λειτουργεί δε μπορώ να συνδεθώ στο internet. Όταν λέω ενδείξεις εννοώ

1. οι ενδέιξεις από τον interface του FritzBox
  2. αλλά και όλα του τα φωτάκια

Πλήν του φωτακίου που λέει INTERNET όλα τα άλλα είναι αναμμένα σταθερά.

Επίσης, έχω ένα Edimax router το οποίο το έχω συνδέσει και έχω κανονικά internet αλλά όταν βάζω το FritzBox μου κάνει νερά.

Καμιά ιδέα για να μην αγοράζω καινούργιο router(θέλω να το δώσω σε έναν συγγενή μου ο οποίος και αυτός έχει Conn-x)?

Δημοσ.

Παίδες θα ήθελα τη βοήθειά σας, έχω:

• ένα Frizt Box Fon WLAN 7140, το οποίο το είχα πάρει πριν 4 χρόνια όταν είχα HOL σύνδεση
  • μία σύνδεση Conn-x

και ενώ όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι λειτουργεί δε μπορώ να συνδεθώ στο internet. Όταν λέω ενδείξεις εννοώ

1. οι ενδέιξεις από τον interface του FritzBox
  2. αλλά και όλα του τα φωτάκια

Πλήν του φωτακίου που λέει INTERNET όλα τα άλλα είναι αναμμένα σταθερά.

Επίσης, έχω ένα Edimax router το οποίο το έχω συνδέσει και έχω κανονικά internet αλλά όταν βάζω το FritzBox μου κάνει νερά.

Καμιά ιδέα για να μην αγοράζω καινούργιο router(θέλω να το δώσω σε έναν συγγενή μου ο οποίος και αυτός έχει Conn-x)?

αν το edimax παιζει μια χαρα αλλα στο Fritz δεν αναβει το ιντερνετ τοτε μαλλον κατι με τα στοιχεια.πρεπει να μπεις μεσα στο fritz και να περασεις ta username kai password Που εχεις για το connex.για να εισαι σιγουρος για τα στοιχεια δοκιμασε τα και στο

https://tools.otenet.gr/tools/index.do

Δημοσ.

Μπήκα και στο Interface του Router και πήγα στο Account Settings και έφτιαξα Σύνδεση με τα στοιχεία της Conn-x και η ένδειξη στο site(fritz.box) δείχνει και μετρά κανονικά το πόση ώρα είμαι συνδεδεμένος στο Internet. Το θέμα είναι το αντίστοιχο φωτάκι στο Router δεν ανάβει.

- Δοκίμασα και άλλο φίλτρο ADSL μήπως και έφταιγε αυτό.

:wacko:

Δημοσ.

δοκιμασε να περασεις αλλο firmware.dokimase και Pppoe/llc και Pppoa/vcmux.

πριν κανεις ομως αυτο δοκιμασε να βαλεις username [email protected] και password otenet και πες μου αν αναψε το λαμπακι τοτε.

τα counters μαλλον μετρανε το adsl.

Δημοσ.

Τα δοκίμασα όλα πέρα από το firmware και σε κανένα δεν άναψε το κουμπάκι και ούτε κατάφερα να μπώ στο internet.

Ορίστε τι δείχνει όταν έβαλα το USERNAME: [email protected] και PASS: otenet -> Fritz.Box.Interface

Η έκδοση του Firmware μου είναι η: 39.04.47

Ποιά έκδοση να βάλω την πιο νέα?

Δημοσ.

Τα δοκίμασα όλα πέρα από το firmware και σε κανένα δεν άναψε το κουμπάκι και ούτε κατάφερα να μπώ στο internet.

Ορίστε τι δείχνει όταν έβαλα το USERNAME: [email protected] και PASS: otenet -> Fritz.Box.Interface

Η έκδοση του Firmware μου είναι η: 39.04.47

Ποιά έκδοση να βάλω την πιο νέα?

μισο λεπτακι.α.αν εβγαλε Ip εκει σημαινει οτι εχεις συνδεθει.

β.οταν βαζεις τα στοιχεια σου σου βγαζει Ip?β.δεν χρειαζεται να την κανεις μαυρη .και στις 2 περιπτωσεις einai dynamic οποτε αλλαζει.

λογικα θα πρεπει να αναψε και το λαμπακι εκτος αν εχει καει το λαμπακι πλεον.

β.μπες με τα στοιχεια σου παλι

και αν βγαλει Ip ανοιξε παραθυρο command prompt και γραψε

Ping 194.219.227.2 Και πατα enter και πες τι εβγαλε

και μετα Ping www.insomnia.gr και πες τι εβγαλε.αλλα μπες με τα στοιχεια σου οχι με της Otenet.και αν δεν βγαλουμε ακρη με αυτο τοτε πολυ απλα θα περασεις οποιο πιο νεο firmware βρεις.σκεφτομαι μηπως εχει μεσα καρφωτα dns της Hol και σου κανει θεμα αλλα με βαση το τεστ που σου ειπα να δοκιμασεις θα δουμε αν φταιει αυτο.αν φταιει αυτο διορθωνεται ειτε με firmware update ειτε με καρφωτα dns.το λεω επειδη ισως η hol το εχει με custom firmware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...