oriok Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Θέλω να αγοράσω μια καινούργια Motherboard για ιντελ core 2 duo 8400 επεξεργαστή.Θα ήθελα όμως να είναι συμβατή με λινουξ.Λεγοντας συμβατή εννοώ να αναγνωρίζει ethernet,ήχο και σκληρούς δίσκους.Ποια μου προτείνετε?( αν γίνετε να υπάρχει και στο Plaisio).Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoramix222000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δες αυτό το μαγάζι και μετα ψάξε στο πλαίσιο να δεις αν το έχει : http://www.monoware.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mystirios Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Σε μια P5Q που έχω , λειτουργούν τα πάντα. Με παίδεψε βέβαια λίγο να βρω οδηγούς για ήχο και έθερνετ αλλά τελικά είναι οκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oriok Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 @Mystirios επειδή αυτήν είχα στο μάτι την asus P5Q , είπες ότι την έκανες να δουλέψει και για ethernet και για ήχο ετσι? Μιλάμε για την απλή P5Q ? η κάποια άλλη π.χ P5QC, ή την deluxe .... στο site που έδωσε από πάνω ο panoramix222000 δεν λέει κάτι για την P5Q , λέει όμως πως έιναι συμβατή μετά από κάποιο kernel η asus P5QL-E.Εχουν μεγάλη διαφορά αυτές οι κάρτες?( η μία ειναι P45 και η άλλη P43 ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Βασικα, το θετεις αναποδα το θεμα. Θες μια διανομη που να ειναι συμβατη με ενα συγκεκριμενο κομματι hardware. Εστω η P5Q που φοραει πανω ενα P45 τσιπακι. Για το P45 θες διανομη με πυρηνα 2.6.25 τουλαχιστον. Αυτη η προυποθεση αρκει για να βγαλει εκτος ολες τις διανομες με 2.6.24 και κατω (ubuntu 8.04, mint 5, mandriva 2008.1 κλπ) Και για τον επεξεργαστη που αναφερεις, θες παλι 2.6.25 τουλαχιστον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oriok Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 @jim_p Συγγνώμη αν το θέτω λάθος το θέμα , αλλά δεν ξέρω και πολλά.Μέχρι στιγμής ότι linux και να παιρνούσα στον υπολογιστή μου ,μου τα έβρισκε όλα με την πρώτη. Και επειδή δεν θέλω να μπλέκω με drivers που ίσως είναι και προβληματικοί και τέτοια, για αυτο ρωτάω για να μην έχω πρόβλημα κάτι άλλο.Οι διανομές λινουξ που κυκλοφορούν κάθε πότε ανανεώνουν τον kernel τους.Π.χ. το opensuse 11 τώρα τι kernel έχει? Την έκδοση που υπήρχε όταν βγήκε η διανομή ή κάποια ποιο καινούργια? Δηλαδή και η asus P5Q θα είναι compatible με λινουξ διανομή , η οποία έχει έκδοση του kernel που αναφέρεις και ποιό πάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ειπα οτι το θετεις λαθος γιατι ειχες αποφασισει απο πριν οτι θα παρεις την P5Q και τον E8400. Θα μπορουσα να σου πω οτι αν θες διανομη με τον 2.6.24 παρε την P5K και εναν E6xxx ή τον Q6600 πχ. Ανοησια μου φαινεται να στο πω ετσι. Νεα εκδοση πυρηνα βγαινει περιπου καθε 3 μηνες για να προλαβαινει το νεοτερο hardware σαν αυτο που εχεις εσυ. Οι ρεουσες διανομες (debian testing/unstable, arch, gentoo, sidux κλπ) ανανεωνουν τον πυρηνα τους στην τρεχουσα εκδοση μολις βγει και πακεταριστει για την εκαστοτε διανομη. Πανε δηλαδη 2.6.24 > 2.6.25 > 2.6.26 (σημερα) > 2.6.27 (οταν βγει αυτο το μηνα). Οι μη ρεουσες (ubuntu, opensuse, mandriva, fedora κλπ) ανανεωνουν τον πυρηνα μια φορα το εξαμηνο (αναλογα και με τον κυκλο εκδοσης/release cycle που εχουν παντα). Ετσι οι νεες εκδοσεις των ubuntu, mandriva, fedora θα πανε στον 2.6.27 (απο τον 2.6.24 τα ubuntu και mandriva και απο τον 2.6.25 η fedora). Το opensuse 11.0 εχει τον 2.6.25. Επισης, οταν λεμε οτι πχ η μητρικη δεν ειναι συμβατη, δεν σημαινει οτι θα βαλεις πχ ubuntu 8,04 πανω και δεν θα παιξει. Θα παιξει, αλλα ειναι καλυτερα να σου αναγνωρισει τα παντα out-of-box παρα να κανεις compile οτι θες απο μονος σου. Για σκεψου να εχεις να κανεις compile κατι για να εχεις ηχο! Μια καλη πηγη για τετοια θεματα ειναι το distrowatch.com. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Οι μη ρεουσες (ubuntu, opensuse, mandriva, fedora κλπ) ανανεωνουν τον πυρηνα μια φορα το εξαμηνο (αναλογα και με τον κυκλο εκδοσης/release cycle που εχουν παντα). Ετσι οι νεες εκδοσεις των ubuntu, mandriva, fedora θα πανε στον 2.6.27 (απο τον 2.6.24 τα ubuntu και mandriva και απο τον 2.6.25 η fedora). η fedora δίνει τον kernel σχεδόν αμέσως με το επίσημο release (σε αυτή την χρονική στιγμή η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται στο χακάρισμα των update server) η mandriva το διαθέτει αλλά η εγκατάσταση δεν είναι αυτόματη όπως το update όλων των υπόλοιπων Το OpenSuSE και το ubuntu είναι ανα εξάμηνο oriok αν θες να μην έχεις -όσο είναι δυνατόν- ποτέ πρόβλημα με hardware τότε εγκαθιστάς «ρέουσα» όπως λέει ο jim_p διανομή. Το hardware και το software εξελίσσονται καθημερινά είναι προβληματικό το «πάγωμα» που επιχειρούν ορισμένες διανομές για 6 μήνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 @Snapshot: Δεν ξερω ποτε κανει update τον πυρηνα της η καθε διανομη χρονικα, οτι βλεπω στο distrowatch λεω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mystirios Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 @oriok : τη μητρική (P5Q σκέτη) την έχω δοκιμάσει με 2.6.26 και λειτούργησαν όλα εκτος απο έθερνετ και ήχο. Τους οδηγούς γι αυτά τα 2 , τους βρήκα στο site ths asus. (αν και βέβαια για το έθερνετ δεν ήταν στο section ths p5q , άλλα κάποιου άλλου μοντέλου με το ίδιο όμως ethernet controller) Για το έθερνετ , κάπου είχε πάρει το μάτι μου οτι είναι προβληματικοί οι οδηγοί αλλα μέχρι στιγμή δε μου χει παρουσιάσει κάτι. Για τη κάρτα ήχου με είχε παιδέψει λίγο στο compile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.