Προς το περιεχόμενο

Sony Vaio VGN-SR19VN πρόβλημα με εγκατάσταση Windows

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Έχω το παραπάνω laptop και προσπαθώ να του βάλω windows xp. Δυστυχώς αυτό δεν γίνετε.

Εφόσον διαβάζει τα πρώτα, μόλις βγάλει το μύνημα "Starting Windows" πριν προχωρησει για την εγκατάσταση, βγάζει ένα μύνημα ότι το σύστημα σταματάει για να το αποτρέψει από σοβαρό λάθος.

Έτσι δεν προχωράει να κάνει εγκατάσταση. Άλλαξα CD, έσβησα το partition και έκανα format το Partition Που είχε τα Vista με ένα Rescue CD, αλλά πάλι δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση.

Κατέβασα ξεχωριστά του SATA drivers του δίσκου και τους έβαλα σε δισκέτα, αλλά το σύστημα όταν πατάω το F6, δεν βλέπει το USB floppy drive που έχω συνδέσει. Στην συνέχεια με ένα συνάδελφο φτιάξαμε ένα CD Windows που περιείχε τους drivers του sata, αλλά το μύνημα παραμένει.

Παρακαλώ μία βοήθεια, γιατί είναι εταιρικό και δεν παίζει με Vista το όλο σύστημα και οι εφαρμογές που θα μπουν επάνω.

Καμία βοήθεια κανείς;

Ευχαριστω

-----Προστέθηκε 1/10/2008 στις 11 : 50 : 03-----

παρατηρήσαμε ότι είναι θέμα drivers του sata το όλο πρόβλημα.

δυστυχώς δεν έχουμε κατεβάσει τους σωστούς, καθότι παρόλο που με τους drivers Που κατέβασα από το ελληνικό site της Sony, το πρόβλημα δεν εμφανίζετε, αλλά βγάζει μύνημα ότι δεν βρίσκει δίσκο.

οπότε μάλλον θα χρειαστούμε βοήθεια με την αναζήτηση του σωστού sata driver

Δημοσ.

http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2991&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21

Από εδώ θα κατεβάσεις τον σωστό οδηγό στο σημείο που λέει για "32-bit Floppy Configuration Utility", θα το κάνεις αποσυμπίεση και με το NLITE θα το ενσωματώσεις σε ένα καινούργιο δισκάκι με ΧΡ που θα φτιάξεις.

Δημοσ.

το κατεβάζω και ενημερώνω

-----Προστέθηκε 2/10/2008 στις 01 : 03 : 00-----

τζίφος... ψάχνω άλλον τρόπο

έγινε δοκιμή και με CD με τους drivers και με F6 και δισκέτα

Δημοσ.

dear blackman

exw kai egw to idio laptop kai katafera na valw ta xp mia xara me tous drivers pou dinei i sony apo to site tis (akolouthontas to link downgrade to xp)

kata ta alla tha prepei na kaneis ena custom installation me to nline

http://www.nliteos.com

kai na ftiaxeis kai ena unattended bootable installation twn xp me to

http://unattended.msfn.org/unattended.xp/view/web/15/

meta bootareis me to cd/dvd kai ta gnwsta...

kali tyxi :-)

j-_-son

Δημοσ.

το πρόβλημα παραμένει.

μπορεί κάποιος να μου στείλει ή να μου δώσει link των sata drivers που έβαλε;

εγώ έχω κατεβάσει το πακέτο που περιέχει και τον sata driver από την sony με όνομα SR1_XP_DriversND

όπως επίσης και άλλο ένα πακέτο με όνομα FZ29_XP_DRIVERS που μου είπε ένας φίλος.

πλέον δεν βγάζει το μύνημα λάθους, αλλά δεν βρίσκει δίσκο. (sata drivers)

χεεεεεεεεεελπ

Δημοσ.

dear blacman,

arxika pas sto site tis sony:

http://support.vaio.sony.gr/index/index.asp?site=voe_el_GR_cons

meta to path me ta links einai: programmata odigisis->arxika egkatestimena-> epilegeis sta pedia to modelo tou sony vaio vgn-s219vn ->ypovathmisi windows xp ->se parapempei meta na valeis ta stoixeia sou kai ton kwdiko tou laptop sou -> kai meta katevazeis to full xp drivers package (opou mesa ekei exei to 10 SATA Driver (Intel) Registry Patch C - 080521 kai SATA Driver (Intel) (Non-RAID) 8.0C - 8.0.0.1039 pou tha xreiasteis sto custom installation sou)

good luck :-)

j-_-son

Δημοσ.

dear blackman,

an to exeis kanei ayto tote exeis tous swstous drivers dedomenou oti exeis ton idio disko pou dinei i sony ( ti ratsa einai o diskos mporeis na to deis kai apo to bios)

apo ekei kai pera se parapempw sto proigoumeno minima mou peri nligth kai tou cdimage gui gia na ftiaxeis ena custom kai swsto installation twn xp.

se emena exoun doulepsei ta parapanw gia na valw windows xp se sony vaio vgn-sr19vn

j-_-son

Δημοσ.

εμένα δεν μου έχει δουλέψει τίποτα από αυτά...

και όταν λες bios...εννοείς το utility που τρέχει με F2?

Δημοσ.

nai sto BIOS (pou gia tin akriveia einai den einai utility alla tespa) mpaineis me F2 i' me del

eisai sigouros oti exeis kanei swsta to custom installation me to nlite kai meta me to cdgui opws sou egrapsa?

otan kaneis to custom installation me to nlite vazeis multiple drivers kai epilegeis to folder pou yparxoun oi sata drivers kai meta pou sou petaei ena menu (gia to poious drivers na xrisimopoiisei) epilegeis ola kai meta kaneis next?

poio einai to minima pou sou vgazei akrivws to installation twn xp?

j-_-son

Δημοσ.

Αυτό που μπαίνεις με το F2 (γιατί με DEL δεν μπαίνει) δεν είναι το BIOS, καθότι έχει μόνο κάποιες ρυθμίσεις του BIOS και πάνω αναφέρει ότι είναι Utility. Το BIOS στα laptop Vaio είναι κλειδωμένο.

έκανα ότι μου έγραψες...και πριν από αυτό είχα κάνει τα ίδια πράγματα με το XPisobuilder...δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Είναι η δουλειά μου...και δεν το έκανα μόνο εγώ...το έκαναν και άλλοι δύο συνάδελφοι με τα ίδια αποτελέσματα.

οι drivers δεν περνάνε σωστά γιατί απλά βγάζει ότι δεν βρίσκει δίσκο για να κάνει εγκατάσταση...και με την χρήση usb floppy έχω αντίστοιχα προβλήματα.

αυτή την στιγμή προσπαθώ να το ξεκινήσω με linux live cd για να δω αν ξεκινήσει να κάνει εγκατάσταση.

η άλλη ιδέα που έχω είναι να βγάλω τον δίσκο και να τον συνδέσω σε εξωτερικό κουτί που έχω εδώ και μέσω κάποιου εργαλείου πχ Acronis True Image, να περάσω την εγκατάσταση μέχρι κάποιο σημείο και μετά να τον ξαναβάλω στο laptop για να συνεχίσει. Έχει δουλέψει στο παρελθόν, να δω αν δουλέψει και τώρα.

Και επειδή όλα αυτά γίνονται σε εταιρικό περιβάλλον και υπάρχουν και άλλα που τρέχουν, να σας αναφέρω ότι κάποια στιγμή πήρα την Sony Hellas για να μου δώσουν λύση και εκείνοι μου έδωσαν το τηλ του service των Vaio στην Γαλλία και δεν αναλλαμβάνουν τίποτα που έχει σχέση με XP (τουλάχιστον για την Ελλάδα)

θα κάνω και άλλες δοκιμές σήμερα και θα δούμε...

τα παιδιά στο γραφείο με δουλεύουν που έχω κάψει 500cds για τις δοκιμές με τους drivers...κάθε φορά προσθέτω και άλλους και θα φτάσει σε σημείο να μην χωράει η εγκατάσταση σε ένα CD.

-----Προστέθηκε 9/10/2008 στις 01 : 15 : 09-----

να αναφέρω επίσης, ότι γενικώς το laptop δεν έχει σωστή συμπεριφορά.

για παράδειγμα, μετά που βγάζει ότι δεν βρίσκει δίσκο και επιλέγεις να κάνει επανεκκίνηση το laptop κολάει...

επίσης οταν το ξεκινάς χωρίς CD και φτάνει στο σημείο που δεν βλέπει λειτουργικό (εφόσον έσβησα το partition Και το έκανα format) ότι βγάζει κανονικά ότι δεν βρίσκει σύστημα...ωραία... πατάς ctrl-alt-del Και κόλησε...ή πατάς enter 2-3 φορές και μετά πάλι κολάει...

Δημοσ.

dear blackman,

de mas ta les kala..

delete se recovery partition, twra thes na tp valeis se allo ypologisti na to formareis apo ekei..ti na sou pw

an exeis kapsei ta recovery dvd tha sou proteina na epanafereris apo ekei to laptop sou stin arxiki tou katastasi wste na xanadimiourgithei kai to recovery partition kai meta na prospathiseis na xanavaleis ta xp opws exoume pei..

episis sto bios mpaineis mia xara me del sta laptop tou sony (diladi egw pote den eixa tetoia themata kai me paliotera vaio)

egw pistevw oti kati sou paei strava me tin egkatastasi twn windows..

diaforetika an thes na koitaxeis to hardware sou proteinw to hiren's

http://www.hiren.info/pages/bootcd pou einai ena boot cd me diafora tests

good luck

j-_-son

Δημοσ.

Έχω και εγώ το ίδιο laptop.

Bootαρε με GParted και φτιαξε τα partitions οπως θες. Μετά βρες ένα CD εγκατάστασης των XP που να έχει SP3 (κατέβασε το από κάπου και μετά παιρνάς την άδεια χρήσης σου). Όταν θα bootάρεις από το CD δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Έχω περάσει τουλάχιστον 10 φορές XP με SP2 ή SP3 σε Sata HDD με αυτό τον τρόπο και ποτέ δεν μου ζήτησε drivers είτε σε laptop είτε σε desktop. Νομίζω drivers ήθελε όταν είχες CD εγκατάστασης με XP SP1 και πίσω.

Και όταν περάσει τα Windows η διαδικασία είναι λίγο πολύ γνωστή.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην εχει απαντησει ο blackman μαλλον τα καταφερε επιτελους.

Για να βοηθησω και οχι για εξυπναδα (καθώς αυτές οι διαδικασίες έχουν παντα τις δυσκολίες τους), μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πηγαίνοντας ενα βημα παραπέρα, έβαλα σχετικά "εύκολα" και τα 2 λειτουργικά μαζί.

Σαν διαδικασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μετα τα αρχικά Vista, χρησιμοποίησα software για μετατροπη μεγέθους του vista partition και με nlite περασα τον οδηγό και κατοπιν τα XP κανονικά στον ελευθερο χώρο.

Χρειάστηκε μόνο να πειράξω το boot menu των XP, για να επιτρεπει το boot απ το vista partition (αν δεν θελει καποιος να το πειράξει, είναι πιο εύκολο να γίνει ανάποδα η εγκατάσταση, πρωτα τα XP κ μετα τα vista για να φτιάξουν αυτά το μενου).

Το δε αυτοματοποιημένο πρόγραμμα της Sony, εγκατέστησε όλους τους drivers αυτόματα!

Τα 2 λειτουργικά στο ίδιο σύστημα θα φανούν απίστευτα χρήσιμα στο μέλλον σε πολλών ειδών πιθανά προβλήματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...