Προς το περιεχόμενο

Βιβλια για αρχαριους

nikolio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

είμαι αρχάρια στο θέμα της κατασκευής ιστοσελίδων και ψάχνω για βιβλία που θα με βοηθήσουν να ξεκινήσω..έχετε κάτι να μου προτείνετε?

Δημοσ.
1. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

2. Έχεις κάποια γνώση από προγραμματισμό;

1. Ασχολούμαι με πληροφορική γενικά, το θέμα του web design μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και θέλω να ασχοληθώ περισσότερο.

2. Γενικά από προγραμματισμό γνωρίζω αρκετά πραγματάκια..Από html ξέρω τα πολύ βασικά, αλλά από τα υπόλοιπα τπτ..

Πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα..Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ.

Πέρα από την html σημαντικό είναι το css και η javascript. Αυτό όμως που εγώ έχω διαπιστώσει είναι ότι πέρα από τα πολύ βασικά που χρειάζεται να ξέρεις από την κάθε γλώσσα, χρειάζεται να διαβάσεις πολλές έτοιμες σελίδες. Και να αρχίσεις να πειράζεις μία μία τις ιδιότητες για να βλέπεις τι γίνεται. Το addon firebug το κάνει αυτό live και θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Δημοσ.
Το addon firebug το κάνει αυτό live και θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Το κατέβασα και μπορώ να πω ότι έχω κολλήσει..αν και χάνομαι ακόμη σε αρκετά σημεία, νομίζω ότι βοηθάει πάρα πολύ.. Μπορείς να παρέμβεις και εσύ σε μια σελίδα και να την αλλάξεις! Πολύ καλό..Σε ευχαριστώ πολύ..

Δημοσ.

Και να συμπληρώσω πως επειδή πλέον το web development είναι κάτι πολύ παραπάνω από στατικές σελίδες και HTML/css/javascript, ότι όταν τελειώσεις το διάβασμα με αυτά καλό θα ήταν να αρχίσεις να μαθαίνεις μία server side γλώσσα (java,php, asp.net κτλ.) και βάσεις δεδομένων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σας..

Και να συμπληρώσω πως επειδή πλέον το web development είναι κάτι πολύ παραπάνω από στατικές σελίδες και HTML/css/javascript, ότι όταν τελειώσεις το διάβασμα με αυτά καλό θα ήταν να αρχίσεις να μαθαίνεις μία server side γλώσσα (java,php, asp.net κτλ.) και βάσεις δεδομένων.

Ήδη έχω κάνει κάτι ψιλά για java..τα άλλα σιγά σιγά με τον καιρό..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...