fromaz Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 ...νομίζω όμως ότι έκανες λάθος στο .net (100GB)... Φυσικά και έχεις δίκιο, ζητώ συγγνώμη. Εννοούσα ΜΒ. Μπορείς να πεις λίγα παραπάνω για τα αρνητικά του VCL; Ήθελα να χρησιμοποιήσω το Borland C++ αλλά διάβασα πως άλλα RAD όπως η delphi είναι καλύτερα και αναρωτιέμαι τι διαφορά έχουν... Είχα ετοιμάσει ένα κειμενάκι, αλλά στο preview είδα την απάντηση του DirectX, με την οποία συμφωνώ.
Directx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Εγω προτηνω .Net και ασε τα api . Εαν τωρα θες κατι το πολιπλοκο ασχολισου με x86 >name "helloworld" org 100h jmp start msg db 'Hello, world!', 0 start: mov si, 0 next_char: mov al, msg[si] cmp al, 0 je stop mov ah, 0eh int 10h inc si jmp next_char stop: mov ah, 0 int 16h ret end Ακομα προσπαθω να καταλαβω πως λυτουργει αυτο Υπάρχει και μια πιο εύκολη εκδοχή βασιζόμενη στο DOS Interrupt 21 - την καταθέτω για πλάκα (και ανάμνηση του παρελθόντος). > ; Hello world with DOS I/O functions (Int 21h) ; Directx. ; ; FASM 1.67.27 for Windows. org 100h ; Ask for COM file ; Print string with DOS I/O mov AH, 09h mov DX, Hello int 21h ; Print quit string again with DOS I/O mov DX, AnyKey int 21h ; Wait for keyboard press mov AH,07h int 21h ; End DOS program mov AH, 4Ch xor AL,AL int 21h Hello DB "Hello world!", 13, 10, '$' AnyKey DB "Press any key to resume..$" Το έγραψα μια στιγμή σε FASM, ζητώ συγγνώμη από τους assembler coders αλλά έχω να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα (COM & DOS) αρκετά χρόνια
Evgenios1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 DirectX Θελω να μαθω assemble γιατι προγεαμματιζεις Microcontrols (εχω καταλαβει κατι ψιλα) . Τεσπα σε κανα μηνα θα εχω παει στο καιρουριο μου σπιτι και θα στησω το Personal Computer μου που εχει θυρα COM (γιατι το laptop δεν) και θα αρχισω να καιω chips .
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 DirectX Θελω να μαθω assemble γιατι προγεαμματιζεις Microcontrols (εχω καταλαβει κατι ψιλα) . Τεσπα σε κανα μηνα θα εχω παει στο καιρουριο μου σπιτι και θα στησω το Personal Computer μου που εχει θυρα COM (γιατι το laptop δεν) και θα αρχισω να καιω chips . - Εννοεις Assembly - Εννοεις Microcontrollers - Personal Computer, εννοεις Desktop, Personal Computer ειναι ολα. Microcontrollers μπορεις φυσικα και με C ή ακομα και με VB (ειδικα αν μιλαμε για απλα PIC-ακια, υπαρχει SDK). Επισης μπορεις και μεσα απο το Simulink του Matlab που εχει υποστηριξη για αρκετους DSP processors COM θυρα αν δεν εχεις μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα USB to Serial converter (με chip το CP2101), δουλευει μια χαρα.
miza Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που γράφετε .Για αυτό προτιμώ να συνεχίσω με το win32 api και να ανακαλύψω μονος μου την αλήθεια για το θέμα .Αργότερα θα δω και το vcl,απλά θέλω να γνωρίζω την γράφω και για να γνωρίζω τι γράφω πρέπει να ανακαλύψω τον τροχό.
Evgenios1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 - Εννοεις Assembly- Εννοεις Microcontrollers - Personal Computer, εννοεις Desktop, Personal Computer ειναι ολα. Microcontrollers μπορεις φυσικα και με C ή ακομα και με VB (ειδικα αν μιλαμε για απλα PIC-ακια, υπαρχει SDK). Επισης μπορεις και μεσα απο το Simulink του Matlab που εχει υποστηριξη για αρκετους DSP processors COM θυρα αν δεν εχεις μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα USB to Serial converter (με chip το CP2101), δουλευει μια χαρα. Personal Computer ειναι αυτο που εχω και οι κατιγοριες ειναι: Supercomputer Mainfram minicomputer personal computer notbook palam computer pocket computer pda iphone mobilePhone Το PC καθιεροθικε απο τη IMB και νομειζω πος και τα Mac θεωρουντε ξεχοριστα Να χρισιμοποιησω USB??? Οχι!! Ενα pic εχει εχει 0,50 ~ 7 ευρω μαζη με το κρυσταλακι . Τεσπα , αυτο περη SDK δε με στελνεις κανα site πεζει κανα ref για c#?(sound's good) Και τελος δεν το εχω σπουδασει το αθλημα αλα μ'αρεσει , ξερεις τωρα, χομπι που λενε.
PCharon Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 [*]Win32 + Ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις πρόγραμμα Windows με μέγεθος μικρότερο από 100KB. Συνιστάται για μικρο-utilities με ένα υποτυπώδες dialog. (...)Εκτός κι αν είσαι από αυτούς που κάνουν το γύρο του κόσμου με τα πόδια. Χα χα! Λοιπόν, επειδή είμαι από αυτούς που τολμάνε να κάνουν το γύρο του κόσμου με τα πόδια και μάλιστα... τρέχοντας, να πω πως το προγραμματάκι που θα βρείτε από την υπογραφή μου είναι φτιαγμένο με pure C και WinAPI για το GUI! Τα πάω μια χαρά με δαύτο, αλλά είμαι μάλλον εξαίρεση, χα. Φίλε fromaz για ρίξε μια ματιά στο hacked pagesheet του "File Workshop" και πες μου μετά πόσο "υποτυπώδες" είναι, χα. [*]Μιας και αρχίζεις τώρα, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να παράγεις κώδικα cross-platform. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνω το συνδυασμό που σκοτώνει: Codeblocks + wxWidgets. Και τα δύο δωρεάν με μεγάλη υποστήριξη. Για light εφαρμογές, κρατάς το Codeblocks και χρησιμοποιείς άλλο framework (π.χ. FLTK)Πέρα από την πλάκα τώρα, αυτό είναι το πιο σωστό πράγμα που ειπώθηκε σε τούτο το topic.
alex2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Personal Computer ειναι αυτο που εχω και οι κατιγοριες ειναι:Supercomputer Mainfram = mainframe minicomputer personal computer notbook = notebook palam computer = palm pocket computer pda iphone mobilePhone Το PC καθιεροθικε απο τη IMB = IBM και νομειζω πος και τα Mac θεωρουντε ξεχοριστα Να χρισιμοποιησω USB??? Οχι!! Ενα pic εχει εχει 0,50 ~ 7 ευρω μαζη με το κρυσταλακι . Τεσπα , αυτο περη SDK δε με στελνεις κανα site πεζει κανα ref για c#?(sound's good) Και τελος δεν το εχω σπουδασει το αθλημα αλα μ'αρεσει , ξερεις τωρα, χομπι που λενε. Τα σκότωσες . Χα χα! Λοιπόν, επειδή είμαι από αυτούς που τολμάνε να κάνουν το γύρο του κόσμου με τα πόδια και μάλιστα... τρέχοντας, να πω πως το προγραμματάκι που θα βρείτε από την υπογραφή μου είναι φτιαγμένο με pure C και WinAPI για το GUI! Τα πάω μια χαρά με δαύτο, αλλά είμαι μάλλον εξαίρεση, χα. Φίλε fromaz για ρίξε μια ματιά στο hacked pagesheet του "File Workshop" και πες μου μετά πόσο "υποτυπώδες" είναι, χα. Πέρα από την πλάκα τώρα, αυτό είναι το πιο σωστό πράγμα που ειπώθηκε σε τούτο το topic. Εντάξει ωραίες είναι οι εφαρμογούλες που έχεις κάνει, αλλά μην γελιέσαι υποτυπώδης είναι. Δεν ξέρω πόσο σου πήρε για να φτιάξεις το File Workshop αλλά με .net δεν θα σου έπαιρνε πάνω από 2-3 μέρες.(και το λέω με πλήρη γνώση αυτό καθώς έχω κάνει και εγώ στον ελεύθερό μου χρόνο κάποιες εφαρμογούλες, και μάλιστα μία έχει κάποια κοινά στοιχεία με το File Workshop αλλά την είχα κάνει σε C#)
PCharon Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξέρω πόσο σου πήρε για να φτιάξεις το File Workshop αλλά με .net δεν θα σου έπαιρνε πάνω από 2-3 μέρες.(και το λέω με πλήρη γνώση αυτό καθώς έχω κάνει και εγώ στον ελεύθερό μου χρόνο κάποιες εφαρμογούλες, και μάλιστα μία έχει κάποια κοινά στοιχεία με το File Workshop αλλά την είχα κάνει σε C#) 2-3 μέρες? Όχι δα! Το GUI (που είναι το πρώτο που έφτιαξα σε αυτό το προγραμματάκι) το έκανα μέσα σε μερικές ώρες, όχι επειδή ήταν μεγάλος ο κώδικας γι αυτό (όχι βέβαια, λίγα kB είναι), αλλά επειδή είναι special (hacked pagesheet, όπως είπα). Κι έλεος, μη μου συγκρίνεις αυτό που βλέπεις φτιαγμένο σε C με .NET! Είναι η μέρα με τη νύχτα. Αυτό που βλέπεις είναι ένα super speed εργαλείο προγραμματισμένο σε low level γλώσσα ώστε να είναι άξιο για τη δουλειά που κάνει, όχι φτιαγμένο για εντυπωσιασμό του χρήστη με μακρογλώσσα της συμφοράς. Εξάλλου δεν έφερα τον εαυτό μου ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά ως εξαίρεση, είμαι συγκεκριμένος.
alex2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Εξάλλου δεν έφερα τον εαυτό μου ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά ως εξαίρεση, είμαι συγκεκριμένος. Να με συγχωρείς τότε, πάω πάσο. Και δεν θα την έλεγα της συμφοράς, είναι πολύ πιο RAD από ότι είναι το WinApi με C. Όσο για την ταχύτητα....μαζί σου.
georgemarios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 παντως PCharon, πολυ γαματη η διακοσμηση της σελιδας σου
eliascm21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Πολύ καλό το topic, μου λύθυκαν και εμένα πολλές απορίες. Μπράβο PCharon για τα προγραμματάκια σου! Πολύ καλό και το site.
gtroza Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 απλά θέλω να γνωρίζω την γράφω και για να γνωρίζω τι γράφω πρέπει να ανακαλύψω τον τροχό. πολύ ωραία άποψη ! .
krot Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Για προγραμματισμό σε γραφικό περιβάλλον υπάρχουν πολλά GUIs http://www.free-soft.org/guitool/ (δίπλα από το Qt γράφει best , εγώ προτείνω το GTK)
eliascm21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Βλέπω πολλούς να λένε φράσεις όπως "Το MFC πέθανε" και ότι αν θέλεις να κάνεις κάνεις GUI ασχολήσου με .NΕΤ ή και εγώ δεν ξέρω με τι άλλο... Και ρωτάω: Εγώ που θέλω να φτιάξω απλά προγραμματάκια και όχι το δικό μου Photoshop ή το δικό μου Autocad, γιατί να μην χρησιμοποιείσω το MFC ?? Το MFC δε στηρίζεται στα winApi? Τα GUI του .NET, της VB κτλ κλήσεις στις συναρτήσεις του winApi δεν κάνουν? Για πιο λόγο λοιπόν τόσο απαίχθια για τα MFC και winApi??? Γιατί και εγώ της παρακάτω άποψης είμαι: απλά θέλω να γνωρίζω την γράφω και για να γνωρίζω τι γράφω πρέπει να ανακαλύψω τον τροχό. πολύ ωραία άποψη ! .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.