miza Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Προγραμματίζω σε c++ και θέλω να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ στα προγράμματα μου κάποιο interface. Είδα λίγο το mfc αλλα δεν μου φάνηκε και πολύ βολικό. Πια άλλα gui υπάρχουν για c++; Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο(με ένα tutorial άμα ξέρετε)και πια είναι η δικη σας γνώμη για το mfc;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Σε ποιο IDE προγραμματίζεις; Στο visual studio to Net μπορεις να χρησιμοποιήσεις το .Νετ framework winforms για αυτο το σκοπο.Η καλύτερα Native API που ειναι το πιο γνήσιο απο όλα!
Evgenios1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 MFC δεν εμαθα ποτε αποτι ξερω ειναι καλo τεσπα, αν ασχολιθεις με winapi κειτα και αυτο: dwmapi.dll και κανε export τουτο εδω DwmExtendFrameIntoClientArea(IntPtr hwnd, ref Margin** margins) Ρυθμιζεις* το "γυαλι"(το γυρο γυρο το διαφανες του παραθυρου) τον vista *πρεπει να εχεις ανικτα τα Aero ** > public struct Margin { public int Left; public int Right; public int Top; public int Bottom; }
miza Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Visual Studio χρησιμοποιώ.Θα κοιτάξω για αρχή το .net,αν έχεις και για το nativa κάνα tutorial να μου πεις να το κοιτάξω και αυτό.Και γενικά αν έχει να προτείνει και κάποιος κάτι άλλο ας το πει να καταλήξω σε κάποιο τελικό.Σε σύγκριση με Win32 Api και .net πιο προτείνεται?
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ρίξε οπωσδήποτε μια ματιά στην Qt ( http://trolltech.com/ ) είναι cross platform GUI toolkit με πολύ οργανωμένο API. PS. Υπάρχει commercial και open source edition
Directx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Προγραμματίζω σε c++ και θέλω να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ στα προγράμματα μου κάποιο interface. Είδα λίγο το mfc αλλα δεν μου φάνηκε και πολύ βολικό. Πια άλλα gui υπάρχουν για c++; Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο(με ένα tutorial άμα ξέρετε)και πια είναι η δικη σας γνώμη για το mfc; Εκτός του Windows API, του MFC και .NET υπάρχει και το VCL Framework που χρησιμοποιεί ο C++ Builder για γρήγορο οπτικό προγραμματισμό. Η μορφή προγραμματισμού VCL σε C++ Builder ομοιάζει με εκείνη της Delphi -για να καταλάβεις. Από εδώ http://cc.codegear.com/free/turbo μπορείς να κατεβάσεις την ελεύθερη έκδοση του εργαλείου (Turbo C++ Explorer) για να το αξιολογήσεις. Υ.Γ. Ένα παράδειγμα προγραμματισμού σε C++ Builder: http://www.youtube.com/watch?v=gBvtEG67NWw# --κάνε κλικ στο "watch in high quality" για να δεις το βίντεο σε καθαρότερη & ανώτερη ανάλυση!
miza Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Έχω ξεκινήσει να διαβάζω ήδη το Win32 Api.Αλλα το vcl μου φαίνεται πιο εύκολο.Το θέμα είναι πιο έχει περισσότερες δυνατότητες η είναι ισάξια?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Το Win32 API είναι το φυσικό δηλαδή αυτο που καταλαβαίνει το σύστημα.Ολα τα αλλα ειναι χτισμένα πάνω στο Win32 API!Ειναι εντολες του συστηματος κατα καποιο τροπο .Ειναι στανταρ για τα windows Τα αλλα ειναι απλα για να σε βοηθησουν να κανεις πιο ευκολα καποια πραγματα!
miza Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ok οποτε συνεχίζω με win32.thanks για τις πληροφορίες παιδιά.
Directx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Έχω ξεκινήσει να διαβάζω ήδη το Win32 Api.Αλλα το vcl μου φαίνεται πιο εύκολο.Το θέμα είναι πιο έχει περισσότερες δυνατότητες η είναι ισάξια? Δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού εδώ, το VCL framework δεν δοκιμάζει να κρύψει το Windows API στον βαθμό που προσπαθεί το .NET framework, αντίθετα συνεργάζεται άνετα μαζί του ώστε όπου νομίζεις ότι χρειάζεσαι τις υπηρεσίες του WinAPI, να μπορείς να τις καλείς άμεσα Ρεαλιστικά τώρα, αν σκοπεύεις να γράψεις μια σοβαρή εφαρμογή, δηλαδή μεγάλη & περίπλοκη η χρήση κάποιου framework είτε αυτό λέγεται VCL ή MFC ή .NET είναι επιβεβλημένη, όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο με το WinAPI (φυσικά και μπορείς!) απλά θα χρειασθεί να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσεις πράγματα (πχ. ένα Grid Control..) που είναι ήδη έτοιμα σε κάποια από αυτά τα framework ενώ ο "ανταγωνισμός" ξεκινά κατευθείαν από εκεί που εσύ αφιέρωσες μέρες για να φτάσεις εφευρίσκοντας από την αρχή τον τροχό.. Τέλος σε κάποιες υπηρεσίες, πχ. γραφικά, controls, τα framework σου λύνουν τα χέρια σε σχέση με τον κόπο που θα χρειασθεί να καταβάλεις σε Windows API για να έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Φυσικά τα framework όπως η VCL, δεν μένουν μόνο στο να καλύψουν όσο μπορούν το Windows API, αντίθετα παρέχουν και άλλα components ή ρουτίνες που διευκολύνουν την διαχείριση αρχείων, την σύνδεση με το Δίκτυο ή ακόμα και πιο εσωτερικά θέματα, πχ. την διαχείριση strings, και πολλά άλλα που διευκολύνουν / επιταχύνουν την ανάπτυξη μιας εφαρμογής. Τι κάνω εγώ λοιπόν; Αν έχω κέφι και η εφαρμογή είναι σχετικά μικρή την γράφω σε καθαρό Windows API, όταν όμως θέλω να γράψω κάτι πολύπλοκο (εφαρμογή ή παιχνίδι), που θέλω να είναι ποιοτικό, και συνάμα έχω να ταλαιπωρηθώ με δεκάδες άλλα ζητήματα του business-logic της, τότε στρέφομαι αυτόματα σε VCL framework και αν χρειασθεί Windows API όπου η πρώτη δεν μπορεί να με καλύψει -όπως είπα η VCL επιτρέπει εύκολη διασύνδεση μαζί του. Αυτά.
fromaz Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Επιτρέψτε μου λίγες σημειώσεις σε όσα προηγήθηκαν: Win32 + Ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις πρόγραμμα Windows με μέγεθος μικρότερο από 100KB. Συνιστάται για μικρο-utilities με ένα υποτυπώδες dialog.- Το "hello world" θέλει 2 σελίδες κώδικα και πολύ διάβασμα για να κατανοήσεις ένα API 20ετίας. Αν σκοπεύεις να φτιάξεις "εφαρμογή" τότε θα το παρατήσεις πολύ γρήγορα. Εκτός κι αν είσαι από αυτούς που κάνουν το γύρο του κόσμου με τα πόδια. Εννοείται, καμιά σχέση με C++ MFC+ Το πιο διαδεδομένο framework για Windows, με άπειρο κώδικα να περιφέρεται στο διαδίκτυο.- Είναι παλιό και παρωχημένο. Όχι ιδιαίτερα οργανωμένο. Όχι ιδιαίτερα OOP, επίσης. Είναι κλασσική περίπτωση "C with Classes". NET+ Defacto framework για Windows GUI εφαρμογές. Καμιά σχέση με το MFC. Σύγχρονο, OOP, με πολλές δυνατότητες. Εικάζεται πως θα αντικαταστήσει το Native API, εκτός κι αν η Microsoft αλλάξει πάλι γνώμη. Υποστηρίζεται με θέρμη.- Τα γνωστά της Microsoft. Κάθε τόσο αλλάζει έκδοση και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν η έκδοση στην οποία ανέπτυξες την εφαρμογή σου, θα είναι εγκατεστημένη και στον υπολογιστή του χρήστη. Γι' αυτό συνήθως το "κουβαλάνε" στα setup. Γι αυτό και βλέπεις γελοίες εφαρμογές των 100GB !!! VCL+ Ευφυέστατο framework, υπόδειγμα OOP. Σε συνδυασμό με C++ Builder, είναι ο γρηγορότερος τρόπος να φτιάξεις εφαρμογή Windows. Πραγματικό RAD.- Είναι Borland, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κινείται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν υποστηρίζει Unicode, αλλά το παρωχημένο multi-byte API. QT+ Σοβαρό και ενδιαφέρον, cross-platform.- Όχι ιδιαίτερα μεγάλη βάση χρηστών, κυρίως λόγω του ότι ήταν ακριβό. Σήμερα προσφέρεται με διπλή άδεια. Παρατηρήσεις: Εκτός των προαναφερθέντων, υπάρχουν και 10άδες άλλα. Παράδειγμα (click). Εάν επιμείνεις σε Visual C++, τότε η επιλογή 3 είναι μονόδρομος. Μιας και αρχίζεις τώρα, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να παράγεις κώδικα cross-platform. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνω το συνδυασμό που σκοτώνει: Codeblocks + wxWidgets. Και τα δύο δωρεάν με μεγάλη υποστήριξη. Για light εφαρμογές, κρατάς το Codeblocks και χρησιμοποιείς άλλο framework (π.χ. FLTK) Υ.Γ.: Μιας και είναι το πρώτο μου post, καλώς σας βρήκα!
parsifal Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Καλώς ήρθες. Η είσοδός σου ήταν το λιγότερο εντυπωσιακή!
Evgenios1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Εγω προτηνω .Net και ασε τα api . Εαν τωρα θες κατι το πολιπλοκο ασχολισου με x86 >name "helloworld" org 100h jmp start msg db 'Hello, world!', 0 start: mov si, 0 next_char: mov al, msg[si] cmp al, 0 je stop mov ah, 0eh int 10h inc si jmp next_char stop: mov ah, 0 int 16h ret end Ακομα προσπαθω να καταλαβω πως λυτουργει αυτο
Aesmade Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Εγω προτηνω .Net και ασε τα api . Εαν τωρα θες κατι το πολιπλοκο ασχολισου με x86 >name "helloworld" org 100h jmp start msg db 'Hello, world!', 0 start: mov si, 0 next_char: mov al, msg[si] cmp al, 0 je stop mov ah, 0eh int 10h inc si jmp next_char stop: mov ah, 0 int 16h ret end Ακομα προσπαθω να καταλαβω πως λυτουργει αυτο Το al παίρνει την τιμή του χαρακτήρα στη θέση si, αν είναι 0 πάει στο stop και βγαίνει, αλλιώς γράφει τον χαρακτήρα στην οθόνη (με int 10h, ah=0eh, al=χαρακτήρας), αυξάνει το si και κάνει loop. Βέβαια αυτό είναι άσχετο και με gui και με C++... fromaz: Πολύ χρήσιμο post, νομίζω όμως ότι έκανες λάθος στο .net (100GB). Μπορείς να πεις λίγα παραπάνω για τα αρνητικά του VCL; Ήθελα να χρησιμοποιήσω το Borland C++ αλλά διάβασα πως άλλα RAD όπως η delphi είναι καλύτερα και αναρωτιέμαι τι διαφορά έχουν...
Directx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 - Είναι Borland, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κινείται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν υποστηρίζει Unicode, αλλά το παρωχημένο multi-byte API. Καλωσόρισες, απλά μια διόρθωση, δεν είναι Borland εδώ και δυο χρόνια πια, αρχικά ήταν CodeGear και σήμερα ET. Όσον αφορά το Unicode, αυτό ήταν αλήθεια μέχρι την έκδοση 2007, καθώς ο C++ Builder 2009 είναι πλήρως συμβατός μαζί του (Unicode VCL). Ήθελα να χρησιμοποιήσω το Borland C++ αλλά διάβασα πως άλλα RAD όπως η delphi είναι καλύτερα και αναρωτιέμαι τι διαφορά έχουν... Ο C++ Builder & Delphi μοιράζονται κοινό framework, δηλαδή την VCL και μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους όσον αφορά το IDE τους. Η VCL έκανε το ντεμπούτο της με την Delphi και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι γραμμένη σε .. Delphi (δηλαδή σε Object Oriented Pascal) και ο C++ Builder compiler κάνει τα απαραίτητα binds μεταξύ των δυο κόσμων. Αυτό εκλαμβάνεται αρνητικά από ορισμένους ανθρώπους που σοκάρονται στην ιδέα ότι η VCL είναι Delphi library. Το δεύτερο πρόβλημα στις παλιές εκδόσεις (2002) ήταν κάποια προβλήματα συμβατότητας με την C++ STL. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την ουσία του C++ Builder, δυστυχώς από την στιγμή που εμφανίσθηκε ήταν ένα προϊόν που λάμβανε λιγότερη φροντίδα από την Delphi. Η Borland έδινε πάντα μεγαλύτερη σημασία στην Delphi και ύστερα στον C++ Builder, ήταν ένα αποπαίδι. Ειρωνεία της τύχης είναι ότι αυτό το αποπαίδι μπορούσε να σκοτώσει (άνετα) την Microsoft Visual C++ αλλά η Borland ήταν αιώνια ερωτευμένη με την Delphi της! Ακόμα και όταν ο ειδικός τύπος επαινούσε τον C++ Builder ως ένα τουλάχιστον πρωτοποριακό εργαλείο (μέχρι σήμερα είναι το Παράδειγμα για C++ RAD programming tools επηρεάζοντας δεκάδες άλλες freeware προσπάθειες ). Για παράδειγμα η έκδοση C++ Builder 6 (θρυλική πια) κυκλοφόρησε το 2002 μέχρι το 2006, δηλαδή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια η Borland απλά έβγαζε μερικά patches οπότε σχεδόν όλοι θεωρούσαν τον C++ Builder νεκρό. Το 2006 όμως η Borland αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγορά compilers και δημιούργησε (spin-off) την CodeGear οπότε για πρώτη φορά άρχισε να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για τον C++ Builder. Η CodeGear φέτος πουλήθηκε σε μια άλλη εταιρία την Embarcadero Technologies κυκλοφορώντας πια τους C++ Builder 2009 & Delphi 2009 υπό την νέα επωνυμία. Σήμερα, Delphi & C++ Builder πάνε σχεδόν παρέα, καθώς η CodeGear/ET (η νέα κάτοχος αυτών των πακέτων) κατάλαβε ότι ο C++ Builder είναι ένα μοναδικό προϊόν, ένας compiler που μπορεί να συνδυάζει VCL, WinAPI, C++ (STL/BOOST κτλ) αλλά και καθαρή C (!) σε ένα πανίσχυρο RAD περιβάλλον προγραμματισμού native Windows εφαρμογών καλύπτοντας τις πιο ετερόκλητες ανάγκες. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει ο C++ Builder, για όσους τον δούλεψαν έστω και περιστασιακά, είναι σίγουρα μια εξαιρετική τεχνολογία, απλά δολοφονήθηκε κατ' επανάληψη από το άθλιο Borland managment αλλά είναι ακόμα εδώ "C++ Builder 2009"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.