Προς το περιεχόμενο

Μια βοήθεια στο SONY DVD ARCHITECT PRO

niktsol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους, έχω το SONY DVD ARCHITECT PRO εγκατεστημένο στο PC μου και έχω στα σκαριά να φτιάξω ένα dvd με επεισόδια από γνωστή σειρά. Ενώ έχω κάνει import όλα τα avi έχω φτιάξει μενού κλπ, στο τελευτάιο avi που κάνω import, βγάζει ένα μήνυμα του στυλ "The selected file is not required type". Το αρχείο είναι avi, κωδικοποιημένο με xvid codec. Κατέβασα το τελευταίο update από το xvid.org, αλλά το μήνυμα συνεχίζει να υφισταται. Υπάρχει κάποιο plug in για το πρόγραμμα αυτό που λύνει το πρόβλημα;

Δημοσ.

Ίσως κάτι στην συμπίεση του avi να μην του κάθεται καλά. Ίσως αν κατέβαζες ξανά το εν λόγω επεισόδιο από άλλη πηγή να στο δεχτεί.

Το καλύτερο θα ήταν να είχες τα αρχεία σε m2p μορφή (mpeg2) αλλά θα χρειαστεί επανασυμπίεση και δεν είναι και η καλύτερη λύση τώρα πια.

Δημοσ.

Ίσως το συγκεκριμένο AVI να έχει κάποιο πρόβλημα στο indexing/multiplexing του. Δοκίμασε να ξαναπολυπλέξεις σωστά audio και video, περνώντας το από το VirtualDub: File-->Open, μετά Video-->Direct Stream Copy και στη συνέχεια από File-->Save As το σώζεις σε νέο αρχείο. Και εισάγεις το νέο AVI στο DVD Architect.

Τα υπόλοιπα AVI που κάνεις import και δεν έχουν πρόβλημα, κανένα από αυτά δεν είναι κωδικοποιημένο επίσης με XviD;

Δημοσ.
Ίσως το συγκεκριμένο AVI να έχει κάποιο πρόβλημα στο indexing/multiplexing του. Δοκίμασε να ξαναπολυπλέξεις σωστά audio και video, περνώντας το από το VirtualDub: File-->Open, μετά Video-->Direct Stream Copy και στη συνέχεια από File-->Save As το σώζεις σε νέο αρχείο. Και εισάγεις το νέο AVI στο DVD Architect.

Τα υπόλοιπα AVI που κάνεις import και δεν έχουν πρόβλημα, κανένα από αυτά δεν είναι κωδικοποιημένο επίσης με XviD;

Το τελευταίο που κατέβασα είναι επίσης Xvid και το δέχεται, τα προηγούμενα 4 που δεν είναι Xvid τα δέχεται, ένω το προβληματικό και πάλι δεν το δέχεται, παρ'όλο που το κατέβασα από άλλη πηγή

Δημοσ.
Μάλιστα. Για δοκίμασε να αλλάξεις τον FourCC code από XVID σε DIVX. Υπάρχει ένα εργαλειάκι που το κάνει, το AVI FourCC Code Changer

Τελικά κατέβασα το αρχείο απο 3 άλλα sources, ***1***, ***2***, και rapidshare, αλλά τζίφος. Έκανα και το convert με το προγραμματάκι που είπες, αλλά τίποτα και πάλι. To Sony το απορρίπτει και Corel DVD Movie Factory Pro όταν το κάνω import, κολλάει. Τελοσπάντων το αρχείο είναι το 5o επεισόδιο του Prison Break (Prison.Break.S04E05.HDTV.XviD-NoTV). Ας το δοκιμάσει κάποιος άλλος, μήπως και κάνω κάτι λάθος.

Δημοσ.

Δεν απάντησες όμως, αυτό που σου είπα παραπάνω να κάνεις:

...το δοκίμασες;

Δημοσ.
Δεν απάντησες όμως, αυτό που σου είπα παραπάνω να κάνεις:

...το δοκίμασες;

Συγνώμη, παράλειψή μου. Το δοκίμασα και με το VirtualDub, ακριβώς όπως περιγράφεις, και όταν το έκανα import, ναι μεν έγινε κανονικά, όμως στο thumbnail βγάζει μήνυμα "Render failed". Και στο preview της ταινίας, ακουγότανε μόνο ήχος, η οθόνη ήτανε μαύρη

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο αυτό. Για να κάνει την εκ νέου πολύπλεξη audio/video το VirtualDub, δεν χρειάζεται να ξέρει πώς να αποκωδικοποιήσει το κάθε stream. Αυτό χρειάζεται μόνο για να έχεις σωστό preview. Άσε το preview και προχώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν...

Δημοσ.
Δεν παίζει ρόλο αυτό. Για να κάνει την εκ νέου πολύπλεξη audio/video το VirtualDub, δεν χρειάζεται να ξέρει πώς να αποκωδικοποιήσει το κάθε stream. Αυτό χρειάζεται μόνο για να έχεις σωστό preview. Άσε το preview και προχώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν...

ΟΚ εγώ θα φτιάξω απόψε ένα δισκάκι αλλά το preview ήτανε έτσι και με το SONY. Ευχαριστώ πάντως όλους για τη βοήθεια να' στε καλά όλοι

Δημοσ.

A ξέχασα όταν κάνω open το αρχείο στο VirtualDub μου βγάζει το μήνυμα αυτό που έχω κάνει attach

post-42321-129062974457_thumb.jpg

Δημοσ.

Αγνόησέ το προς το παρόν. Αν μετά παρατηρήσεις ότι το νέο AVI εμφανίζει αποσυγχρονισμό audio/video, τότε ξαναδοκίμασε, με το VirtualDubMod αυτήν την φορά.

Δημοσ.
Αγνόησέ το προς το παρόν. Αν μετά παρατηρήσεις ότι το νέο AVI εμφανίζει αποσυγχρονισμό audio/video, τότε ξαναδοκίμασε, με το VirtualDubMod αυτήν την φορά.

Έφτιαξα ένα DVD με τα 5 επεισόδια, το πέμτπο, το λεγόμενο "προβληματικό" εμφανίζει μαύρη εικόνα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος και φαίνονται οι υπότιτλοι. Τα άλλα 4 είναι όλα ΟΚ. Λες να δοκιμάσω με το VirtualDubMod;

Δημοσ.

Για ανέβασε ένα text report του AVI από το διαγνωστικό προγραμματάκι MediaInfo, μήπως βρεθεί το γιατί είναι τόσο «ατίθασο» και σου δημιουργεί τόσα προβλήματα...

Δημοσ.
Για ανέβασε ένα text report του AVI από το διαγνωστικό προγραμματάκι MediaInfo, μήπως βρεθεί το γιατί είναι τόσο «ατίθασο» και σου δημιουργεί τόσα προβλήματα...

Έφτιαξα ένα report.....

report.txt

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...