Προς το περιεχόμενο

μηχανακια τα νευρα μου τα χαπια μου!!!

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
axaxaxaxa E αυτό τώρα είναι μισανθρωπιά ! :lol: λολ

όχι ρε συ. μην το πέρνεις έτσι. Μισαυτοκινητιά είναι και πάλι. Ο οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο πάει πακέτο με το όχημα. Οταν βγεί έξω και κυκλοφορεί στο δρόμο στο supermarket είναι άλλη φάση. χαχα

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μια φορα για παραδειγμα πριν χρονια...ταξιδευα με ενα bmw 520 που ειχα..κακα τα ψεματα ανεβασα ταχυτητα μεχρι τα 160 ,αδειος ο δρομος,μουσικουλα κλπ..οπως πηγαινα βλεπω στους καθρεφτες πολλα και διασπαρτα φωτα..στραβος να εισαι θα τον δεις..και με περνανε σαν σταματημενο τουλαχιστον 18 μηχανες μεγαλου κυβισμου οπου εβρισκε ο καθενας αριστερα δεξια κλπ..εγω εκεινη την ωρα γουσταρα διοτι τρελενομαι με μηχανες μεγαλου κυβισμου αλλα οταν ειδα και την αλλη πλευρα του νομισματος (βλεπε τραυματολογια ορθοπαιδικη κλινικη) αναθεωρησα πολλα πραγματα,πιστεψε με..

δευτερο παραδειγμα οδηγω ενος φιλου το 540 Ε34 (V8 monster) με 6ταχυτο κιβωτιο..αν ξερεις απο μπεεμβε ειναι καρασπανιο εξτρα το 6ταχυτο διοτι συνεχεια με αυτοματα εβγαιναν...βγαινουμε εθνικη και γουσταρω πως ανοιγει...αναμενα ολα τα φωτα και να παιζω σινιαλο με 250 χλμ κοντερισια παραλιγω να καβαλουσα ενα ντατσια που προσπερναγε ενα φιατ ρεγκατα...απο την τρομαρα μου θυμαμαι οτι το ντατσια ειχε αυτοκολλητο Manchester United και λιγη σκουρια στο στοπ απο κατω...πως σταματησα απο τα 250 στα 80 μεσα σε ελαχιστα μετρα αφου καποια στιγμη μαλλον ημουν στο τσακ να τον ακουμπησω απο πισω...σταματαμε σε ενα βενζιναδικο , τα φρενα να βρωμανε και εμεις να τρεμουμε με το τσιγαρο αναμενο...δεν μας εφταιγε ο ανθρωπακος αν εμεις το παιξαμε μαγκακια και ανοιξαμε 250.ετσι δεν ειναι?

Βρε ντόκτορα, φαίνεσαι πολύ λογικός άνθρωπος και μπράβο σου. Αλλά αυτό με τα 250χλμ/ω με την V6 , γιατί το κανες?

Στην Εγνατία οδό για Κοζάνη,επειδή το κάνω συχνα το δρομολόγιο, πηγαίνω εδώ και 5 χρόνια είτε με το 1000αρι, είτε με το 1800αρι με 140-150χλμ/ω ( ΙΧ και τα 2).

Μια φορά λέω να τρέξω πιο γρήγορα μιας και είμουν με το Mazda το 6 του πάτερα.

Βάζω λοιπόν, cruise control, στα 150 και με τα πλήκτρα ανεβάζω 180. Κρατάω αυτή την ταχύτητα για 20 λεπτά της διαδρομής. Πέρα από το θόρυβο αυτό πήγαινε σταθερά. Η διαφορά όμως μου φάνηκε ιδιαίτερα μεγάλη, γιατί κουραζόμουν στην συγκέντρωση που είχα στον δρόμο, μην πεταχτεί κανείς στην αριστερή λωρίδα χωρίς να προειδοποιήσει με φλας, αλλά και ο δρόμος που με τα 160 φαίνεται αεροδιαδρομος, με τα 180 φαινόταν στενός .

Με όλα αυτά τί θέλω να πώ: καλά με τον V6 κινητήρα τα 250 τα χεις σαν στραγάλια,

αλλά δεν σε κούραζε αυτή η ταχύτητα στην συγκέντρωση, στον θόρυβο, στην αίσθηση του τιμονιού... και επειδή πολλοί με Merchedes και BMW πάτε με 200, πέρα από την καλύτερη ηχομονωση, νιώθετε ασφαλείς και ήρεμοι?

Δημοσ.

Το ότι το πρωϊ που πάμε στην δουλειά μας μας ενοχλεί κάθε άλλος που κάνει ακριβώς το ίδιο, το καταλαβαίνω: πρωϊ είναι, βιαζόμαστε, στην Αθήνα έχουμε γίνει πραγματικά πάρα πολλοί...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με πια λογική περιμένουμε ότι αυτός ο εξαιρετικά μ@@ οδηγός που κακώς του δώσανε δίπλωμα (για να μην πω κακώς του επιτρέπουνε να ζει) , ότι ακριβώς αυτός ο άχρηστος θα μας προσέξει όταν τον προσπερνάμε από δεξια, κάνουμε σφήνα κτλ κτλ. κτλ.

Ειδικά όταν αυτός, όλοι ξέρουμε ότι είναι ζώο, αναίσθητος και μισοκοιμισμένος, με το τσιγάρο του, το καλοριφέρ, το κινητό και την Βανδή;;

Στα παραπάνω προσθέστε ότι όποιος και να φταίει, αν κάτσει η στραβή, ο ένας οδηγός θα έχει το αυτοκίνητο μία μέρα off στο συνεργείο με σπασμένο φανάρι και ο άλλος οδηγός τον κώλο του στην καρέκλα για πάντα με σπασμένη μέση.

Φυσικά και συμφωνώ απολύτως με όσους έγραψαν ότι πρέπει να μάθουμε να οδηγούμε καλύτερα το όποιο μέσο έχουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να σεβόμαστε τους άλλους, να πηγαίνουμε στην εκκλησία την Κυριακή κτλ. κτλ.

Μέχρι όμως να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να γίνουν όλα αυτά, η δική μου λογική λέει ότι συμφέρει τον οδηγό της μηχανής να προσέχει παραπάνω και να μην στηρίζεται στην καλή καρδιά και πνευματική κατάσταση κανενώς.

Υ.Γ. Πριν αρχίσετε να με πυροβολείτε, εγώ πάω με τα πόδια ή το λεωφορείο.

Εκτός και αν έχω παιδιά, σκυλιά και 17 σακούλες super market.

Δημοσ.

εγω απο την αλλη που το μονο που εχω οδηγησει στη μικρη μου ζωη ειναι "Λεωνιδας" και που τρακαρα πανω σε μια ελια who cares απλα την εριξα το αρμα δεν επαθε τιποτα ως επαγκελματιας πεζος -δεν οδηγω λογω οικολογικης συνειδησης- εως τα τωρα -οικογενεια=παρε αμαξι- αφου ετοιμαζομαι να βγαλω τωρα διπλωμα εχω να πω εκ του ασφαλους πρωφανως οτι αν απλα γινοταν 1 μετρο που οποιος εκανε μλκια απλα του επαιρναν το διπλωμα για παντα τα πραγματα θα ηταν πολυ πιο απλα,ομορφα και ασφαλη για ολους μας

Δημοσ.
αφου ετοιμαζομαι να βγαλω τωρα διπλωμα εχω να πω εκ του ασφαλους πρωφανως οτι αν απλα γινοταν 1 μετρο που οποιος εκανε μλκια απλα του επαιρναν το διπλωμα για παντα τα πραγματα θα ηταν πολυ πιο απλα,ομορφα και ασφαλη για ολους μας

Υπάρχει αυτό το μέτρο. Απλώς οι μπάτσοι δεν έχουν ελικόπτερα και ένα στόλο περιπολικά, με δίχτυα και καρφιά.

Έτσι έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια. Κακά τα ψέματα. Νομοταγείς έχει εκεί που έχει και φυλακές.

Δημοσ.

λοιπον, δεν ειμαι αθηνα τα τελευταια 2 χρονια, αλλα οδηγουσα αθηνα καιρο. ισως να μήν το πιστεψετε αλλα στην επαρχια που ειμαι τωρα (ροδο) οδηγουν ολοι, 4τροχοι και 2τροχοι πολυ χειροτερα απ΄οτι στην αθηνα. αυτο μαζι με κατι χιλιαδες τουριστες που εχουμε εδω τα καλοκαιρια, που δε ξερουν πού πανε ετσι και αλλιως, κανει τα πραγματα ονειρο! πραγματικα.

για μενα ειναι κατι διαφορετικο το 2τροχο (φυσικα και το 4τροχο) οταν κινειται και οταν ειναι παρκαρισμενο. οταν κινειται θεωρω δεδομενο οτι ο 2τροχος κινδυνευει πολυ περισσοτερο-για ευνοητους λογους. το οποιο ομως δε μου εξηγει γιατι δεν το δεχονται αυτο και οι ιδιοι οι 2τροχοι και οδηγουν επιτηδες με επικινδυνο και για τους ιδιους τροπο.

μολις σταματησουν ομως τα 2τροχα, αλλαζει η λογικη τους. εκει τους βγαινει μια εκδικητικοτητα απιστευτη, ειτε σε κοκκινο φαναρι σταματουν ειτε παρκαρουν. δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο παρα να ενοχλησουν και οαο περισσοτερους τοσο καλυτερα. αν ειναι στο κοκκινο θα περασουν ολοι μπροστα - τοσο μπροστα που δε θα βλεπουν καν ποτε θα αλλαξει χρωμα. αν ειναι να παρκαρουν θα κανουν το παν για να φανε τοσο χωρο που να τους καταριεται οποιος αλλος τυχαινει ή να ψαχνει θεση ή απλα να τους βλεπει πως το βολευουν το μικρο τους!

αν χρησιμοποιουν οι 2τροχοι το επιχειρημα πως ρυπαινουν και ενοχλουν λιγοτερο απ΄τα αμαξια, φροντιζουν οι ιδιοι να τα ακυρωνουν και τα δυο με τη συμπεριφορα τους. αυτο δε σημαινει πως τα ζωα που οδηγουν αμαξι ειναι καλυτερα. απλα κινδυνευουν λιγοτερο.

Δημοσ.
θεωρω δεδομενο οτι ο 2τροχος κινδυνευει πολυ περισσοτερο-για ευνοητους λογους.

Αγαπητή Φραντσέσκα

Σε μία μόνο πρόταση αποδεικνύεται ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα (με το συμπάθειο δηλαδή) από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά παρόλα αυτά εκφέρεις γνώμη με σιγουριά. Αυτό στη χώρα μας συνηθίζεται, γενικώς, σε όλα τα θέματα, αλλά το καλό από αυτό είναι πως βγαίνουν πολύ... διδακτικές συζητήσεις.

Έκλεισα μια χαρά μία 20ετία επάνω στις μοτοσυκλέτες, είμαι μια χαρά, ούτε θεωρώ πως κινδυνεύω. Αν έβγαινα με αυτό το πνεύμα στην άσφαλτο, καλύτερα να μην έβγαινα καθόλου.

Θα στο θέσω αλλιώς:

Το πιρούνι είναι ένα εργαλείο για να τρώμε. Αυτό δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο το πιρούνι να γίνει φονικό όπλο.

Δημοσ.
Αγαπητή Φραντσέσκα

Σε μία μόνο πρόταση αποδεικνύεται ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα (με το συμπάθειο δηλαδή) από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά παρόλα αυτά εκφέρεις γνώμη με σιγουριά. Αυτό στη χώρα μας συνηθίζεται, γενικώς, σε όλα τα θέματα, αλλά το καλό από αυτό είναι πως βγαίνουν πολύ... διδακτικές συζητήσεις.

Έκλεισα μια χαρά μία 20ετία επάνω στις μοτοσυκλέτες, είμαι μια χαρά, ούτε θεωρώ πως κινδυνεύω. Αν έβγαινα με αυτό το πνεύμα στην άσφαλτο, καλύτερα να μην έβγαινα καθόλου.

Θα στο θέσω αλλιώς:

Το πιρούνι είναι ένα εργαλείο για να τρώμε. Αυτό δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο το πιρούνι να γίνει φονικό όπλο.

να τα εκατοστησεις! αλλα αν εχεις στοιχεια απο στατιστικες που να υποστηριζουν οτι οι μοτοσυκλετιστες κινδυνευουν λιγοτερο σε σχεση με τους αυτοκινητιστες να μας τα δειξεις ... μεχρι τοτε ειναι μια προσωπικη σου εκτιμηση που δε με καλυπτει, οχι τοσο οσο η κοινη λογικη και η προσωπικη μου εμπειρια.

ενδιαφερουσα προσεγγιση παντως ;)

Δημοσ.
να τα εκατοστησεις! αλλα αν εχεις στοιχεια απο στατιστικες που να υποστηριζουν οτι οι μοτοσυκλετιστες κινδυνευουν λιγοτερο σε σχεση με τους αυτοκινητιστες να μας τα δειξεις ... μεχρι τοτε ειναι μια προσωπικη σου εκτιμηση που δε με καλυπτει, οχι τοσο οσο η κοινη λογικη και η προσωπικη μου εμπειρια.

ενδιαφερουσα προσεγγιση παντως ;)

Ω, να χαρείς, δεν άνοιξα εγώ το νήμα. Τις στατιστικές πρέπει να τις φέρεις εσύ.

Δημοσ.
Αγαπητή Φραντσέσκα

Θα στο θέσω αλλιώς:

Σε δίτροχο έχω υπάρξει μόνο συνεπιβάτης (εξαιρείται το ποδήλατο). Αλλά συμερίζομαι την άποψης της ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ. Ο λόγος είναι ότι όλοι οι φίλοι/συγγενείς/γνωστοί* δικυκλιστές που έχω (ανεξαρτήτως ηλικίας), έχουν πέσει κάποια στιγμή. Κανείς δεν έχει σκοτωθεί αλλά και σχεδόν κανείς δεν έχει γλυτώσει το πασάλειμμα με γύψο.

Αντίθετα οι τετράτροχοι φίλοι/συγγενείς/γνωστοί* ούτε όλοι έχουν τρακάρει, ούτε κάποιος απ αυτούς νοσηλεύτηκε ποτέ μετά από ατύχημα.

Μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα αλλά απ' αυτά που βλέπω δικαιολογούμαι νομίζω να θεωρώ τους δύο τροχούς πιο επικίνδυνους απ τους τέσσερις.

*: Μιλάω για άτομα που έχουν κάποια χρόνια πίσω από το εκάστοτε τιμόνι.

Δημοσ.
Ω, να χαρείς, δεν άνοιξα εγώ το νήμα. Τις στατιστικές πρέπει να τις φέρεις εσύ.

σορυ, δεν ειχα δει τί εγραψες ... ελπιζω παντως να κανεις πλακα γιατι δε μπορει να μήν ακουσες καπου οτι τα διτροχα ειναι πιο επικινδυνα απ΄τα τετρατροχα ... φιλακια!

http://cc-oms.inrets.fr/WebCourses/Risk_Evaluation.pdf

Δημοσ.

Η μ@λ@κεία δεν κοιτάει μέσα μεταφοράς..

Ώντας οδηγός αμφότερων των στρατοπέδων δεν βλέπω την αναλογία της μ@λ@κείας να κλίνει προς μια πλευρά..

Γεννιέσαι..δεν δίνεις εξετάσεις για να γίνεις..

Το αρχικό πόστ ήταν πάντως απο τα πλέον μονόπλευρα που έχω δει τελευταία...

Gz.

Δημοσ.
σορυ, δεν ειχα δει τί εγραψες ... ελπιζω παντως να κανεις πλακα γιατι δε μπορει να μήν ακουσες καπου οτι τα διτροχα ειναι πιο επικινδυνα απ΄τα τετρατροχα ... φιλακια!

http://cc-oms.inrets.fr/WebCourses/Risk_Evaluation.pdf

Εντάξει, μιας και η συζήτηση έφερε στατιστικές, νομίζω η εθνική στατιστική υπηρεσία είναι η πιο αρμόδια. Ή για στατιστικές θα μιλάμε ή με υποθέσεις.

http://www.statistics.gr/gr_tables/S801_SDT_1_TB_AN_05_42_Y.pdf

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μόνο η παθητική ασφάλεια, αλλά και η ενεργητική. Το γεγονός οτι ο (σωστός) μοτοσυκλετιστής είναι, εκ των πραγμάτων, περισσότερο εκτεθειμένος από τον οδηγό αυτοκινήτου, τον κάνει να είναι καλύτερος οδηγός, με αυξημένη έκκριση αδρεναλίνης, πράγμα που οδηγεί σε οξυμένα αντανακλαστικά, αυξημένη ετοιμότητα και καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας και εκτίμηση του κινδύνου σε σχέση με έναν οδηγό αυτοκινήτου που βρίσκεται λίγο εκτός πραγματικότητας και θεωρεί εαυτόν άτρωτο επειδή βρίσκεται σε ένα λαμαρινένιο κουβούκλιο με 4 αερόσακους, και έτσι βγαίνει να οδηγήσει τελείως κλασμένος απο ξίδια π.χ., κάνοντας κόντρες και χτυπώντας 200άρες για την πλάκα του.

Με συνέπεια αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε καθημερινά και ειδικά σε περιόδους γιορτών τότε που η ευφορία και το συναίσθημα "γαμάω και είμαι άτρωτος" κυριαρχεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...