tomasss Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μα είναι δυνατόν; Ούτε για αστείο δεν λέγονται αυτα.... Μπορώ να δεχτώ οτι η στραβή μπορεί να συμβεί είτε απο απροσεξία, βλακεία ή οποιοδήποτε άλλο λόγο. Αλλά ήμαρτον! Ε όχι και να σκοτώνουμε κόσμο ΕΠΙΤΗΔΕΣ και μάλιστα με ανάλαφρο ύφος!!!! Aνάθεμα σε! Πλάκα έκανε!
lary7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Aπλως κανε αποτομα δεξια καποια στιγμη οταν οδηγας και ριξε κατω καποιον με μηχανακι που προσπαθει να σε προσπερασει παρανομα... Απλο, ασφαλες και νομιμο Απλά φρόντισε να το κάνεις σωστά, γιατι αμα δεν τον καθαρίσεις τότε θα σηκωθεί απο την ασφαλτο και θα σε σαπίσει στο ξύλο, και θα έχει και δίκαιο. Σκεφτηκε κανείς πώς αμα ήταν να βγάζω την τσιμισκη-εγνατιά στην σειρά χωρις προσπεράσεις τότε γιατι να παρω το μηχανάκι και να μη πάρω το ΙΧ, να είμαι ανετα ζεστα και με ασφαλεια??? Οποιός οδηγάει μηχανή στις ελληνικές πόλεις γίνετε συνηδειτα καμικάζι γιατι ετσι το επιβάλουν οι συνθήκες. Αμα και οι οδηγοι ΙΧ πρόσεχαν λίγο και δεν αλλαζαν λωρίδα οποτε τους κατέβει, τοτε η συνυπαρξη θα ήταν ποιο ομαλή.
Sorath Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ρε παιδιά κι εγώ με μηχανή κυκλοφορώ μέσα στην Αθήνα. Για μένα είναι η μόνη επιλογή. Παρόλαυτά, δεν παίρνω το μέρος κανενός. Σωστοί, λάθος, έξυπνοι, χαζοι κλτ κλτ υπάρχουν παντού ΟΤΙ και να οδηγούν. Φυσικά και υπάρχουν αυτοκινητιστές που προσέχουν τα δίκυκλα και έχουν το νου τους. Άλλοι οδηγούν και μάλλον αγνοούν την ύπαρξή τους. Απο την άλλη, υπάρχουν και δικυκλιστές που και διευκολύνουν την κυκλοφορία αλλά και οδηγούν συνετά. Αλλά φυσικά και άλλοι που τα θέλει ο κώλος τους ή κάνουν τραγικά λάθη. Δεν έχει σημασία τι οδηγάς αλλά τι κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου!
clevercitizen Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ο κ.ο.κ. αναφέρει ρητά ότι απαγορεύονται οι προσπεπάσεις απο δεξιά (εκτος αν βγάλει αριστερο φλας ο μπροστινος μπλα μπλα....) Οι μηχανόβιοι λοιπόν είναι μάγκες που το κάνουν αυτό? Τους τρώει το κεφάλι τους. Αλλά βέβαια ούτε και η λογική του chrisxxxx ειναι σωστή(καλά για πλάκα το είπε έτσι αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν και τέτοιοι). Πρέπει όλοι, είτε έχουμε μηχανή είτε αυτοκίνητο, να τηρούμε πιστά τον κ.ο.κ. Έτσι δε θα χάνονται τόσες ζωές κάθε χρόνο στην άσφαλτο. Για μένα λάθος είναι και αυτός που προσπερνά από δεξιά αλλά και αυτός που θα τον κλείσει επίτηδες για να τον σακατέψει....
alexnir Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 ..... Δεν έχει σημασία τι οδηγάς αλλά τι κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου! α, ν'αγιασει το στομα σου ρε ανθρωπε. [funny mode on:] τραγικα τα μηχανακια, τραγικα τα αυτοκινητα, τραγικοι οι ταξιτζιδες (αυτοι παιζουν μονοι τους σε ξεχωριστη κατηγορια).....τι να πουμε και εμεις με τις ιπταμενες σκουπες δλδ [/funny mode off]
Chrisxxx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Καταρχην το ειπα για πλακα. 2ον οταν οδηγω ειμαι πολυ προσεκτικος. και 3ον μου εχει τυχει παρα πολλες φορες να με προσπερασουν απο δεξια και να μην τους δω. Με πιο ακραια περιπτωση ενα μηχανακι να ερχεται απο δεξια να βγαλω φλας να στριψω δεξια, δεν με βλεπει και αν δεν χρειαζοταν να κοψω για να παρω τη στροφη θα ειχα περασει απο πανω του. Ειναι εξαιρετικα εκνευριστικη η συνηθεια πολλων να νομιζουν οτι εχω πολλα ματια και βλεπω ταυτοχρονα μπροστα και στους 3 καφρεφτες. Επισης ειναι απαραδεκτη η οδηγικη συμπεριφορα ενος 80% των οδηγων μηχανης. Τοσο οταν στο φαναρι κλεινουν τις διαβασεις, οσο και στη συμπεριφορα τους σε συνθηκες κινησης. Δεν ειναι πιστα ο δρομος οδηγειστε προσεκτικα και φταστε 5' αργοτερα στον προορισμο σας. Για καποιο λογο επισης εχουν την εντυπωση οσοι οδηγουν μηχανη οτι αν τρακαρουν με αμαξι δεν θα παθουν τιποτα, καλα δεν φοβουνται; Το αμαξι ζητημα να εχει 2 γρατζουνιες και αυτοι στην καλυτερη λιγα καταγματα...
Houston Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 δε μπορω να καταλαβω, στις εξετασεις για το διπλωμα ειναι απαραιτητο να δειξεις οτι ξερεις αντικανονικο προσπερασμα? επικινδυνες μανουβρες? πρεπει να αποδειξεις οτι μπορεις να δημιουργησεις μποτιλιαρισματα ακομα και στην ερημο? πρεπει να φανει καθαρα η αδιαφορια για τα κοκκινα/στοπ? στο παρκαρισμα μηπως εχει bonus το να κλεινεις οσο περισσοτερες θεσεις για αυτοκινητα μπορεις? λεω αν καποιοι ξερετε να πειτε και σε μενα γτ μενω με την απορια και καθε μερα το σκεφτομαι αν θα κανω φονο ή θα τ΄αφησω γι΄αλλη φορα Φραντζέσκα που ζεις??? Δεν έμαθες ακόμη ότι για να πάρεις δίπλωμα για μηχανάκι πρέπει να ξέρεις όλα αυτά και επίσης να κυκλοφορείς νύχτα χωρίς φώτα, να κάνεις με την εξάτμιση όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο ώστε όταν περνάς δίπλα από τα παρκαρισμένα να βαράν οι συναγερμοί, να ξυπνάς τον κόσμο, να στέλνεις γριές με έμβραγμα από την τρομάρα, και όταν ανάβει το πράσινο να ορμάς κατευθείαν στους πεζούς που τους πρόλαβε το φανάρι και να κάνεις τους γέρους να διασχίζουν την Πανεπιστημίου τρέχοντας , τους παπάδες να σηκώνουν τα ράσα, τις εγκύους να πιάνουν την κοιλιά τους και μείς όλοι τα αυτιά μας. Τι λες τώρα…το μηχανάκι είναι και αυτό όχημα …δικαιούται 4 – 5 μέτρα όπως όλα τα οχήματα…μη σου πω και 20…δηλ τα λεωφορεία είναι πιο έξυπνα? σε παρακαλώ
kdiam Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά και υπάρχουν αυτοκινητιστές που προσέχουν τα δίκυκλα και έχουν το νου τους. Απο την άλλη, υπάρχουν και δικυκλιστές που και διευκολύνουν την κυκλοφορία αλλά και οδηγούν συνετά. Ναι. ναι τους είδα και εγώ μια μέρα αυτούς τους δύο τύπους που λες, αλλά ξέχασα να το γράψω στο ημερολόγιο μου!!!
nikos_e34 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 δεν ξερω αν κανει πλακα αν δεν κανει ειναι τραγικος και φοβαμαι οτι θα φαει πολυ ξυλο απο καποιο μηχανοβιο εαν δεν τον εχει ξαπλωσει πρωτα...Σαν μηχανοβιος εχω να σας πω οτι σιγουρα υπαρχουν οδηγοι μηχανων δολοφονοι και αχρηστοι.Ομως υπαρχει ενα ακομα μεγαλυτερο ποσοστο οδηγων ιχ που ειναι οχι απλως αχρηστοι αλλα δεν επρεπε να εχουν καν διπλωμα...Να ξερετε ενα πραγμα κατα 99% οι οδηγοι μηχανων ειναι ποιο συγκεντρωμενοι στο δρομο παρα οι οδηγοι ιχ που πηγαινουν σε μια σειρα με το καλοριφερ στην τσιτα ετοιμοι για υπνο μιλανε στο κινητο και ακουνε βανδη στην τσιτα... απο αυτο το 99 τοις εκατο το 80 τοις εκατο ειναι συγκεντρωμενοι κανοντας σφηνες αναμεσα στα αμαξια με 180..10 χρονια οδηγαω αυτοκινητο και ενα σκουτερ 100 κυβικα..ζητημα το υπολοιπο να οδηγαει συγκεντρωμενο στην οδηγηση..τι ειπες τωρα και εσυ?αν ειναι αυτοι συγκεντρωμενοι να μην πω τιποτα παραπανω γιατι γινονται τα ατυχηματα με μηχανες Μα είναι δυνατόν; Ούτε για αστείο δεν λέγονται αυτα.... Μπορώ να δεχτώ οτι η στραβή μπορεί να συμβεί είτε απο απροσεξία, βλακεία ή οποιοδήποτε άλλο λόγο. Αλλά ήμαρτον! Ε όχι και να σκοτώνουμε κόσμο ΕΠΙΤΗΔΕΣ και μάλιστα με ανάλαφρο ύφος!!!! αν χωνεται ο αλλος δεξια να προσπερασει σαν τσουτσεκι που βιαζεται και εγω εκεινη την ωρα ειμαι στη δεξια λωριδα και απο αριστερα μου ερχονται αμαξια προσωπικα θα τον λυπηθω το μηχανοβιο αλλα ας προσεχε.το αναλαφρο υφος το εχει ο μηχανοβιος που χωνεται παρανομα απο δεξια και εχει την παιδικη αφελεια οτι θα τον προσεξει ο αλλος..ειναι παρανομος συμφωνα με τον ΚΟΚ οσο και να τον εκθειασεις σαν θυμα συνεχιζει να ειναι παρανομος.ελεος πια! και εγω να ειμαι και με χτυπησει αυτοκινητο θα κανω τουμπεκι και θα ξεφυλιζω τα προσπεκτους για αναπηρικες καρεκλες επειδη ημουν τοσο ηλιθιος για τον ΑΒΓ λογο να προσπερασω απο δεξια και μια ζωη θα μουτζωνομαι στον καθρεφτη..οπως μουτζονονται πολλοι ασθενεις στην ορθοπαιδικη κλινικη που εκανα εφημεριες το καλοκαιρι.συγνωμη που ειμαι απολυτος αλλα οι μηχανοβιοι μεγαλη μεριδα ευθυνης για την διαφυλαξη της σωματικης τους ακερεοτητας και υγειας εχουν οι ιδιοι!σ'αρεσει δεν σ'αρεσει! σε ποσα θανατηφορα ατυχηματα εχω δει με μηχανες και το 99 τοις εκατο ο μηχανοβιος πηγαινε με πανω απο 160 και πανε και σκανε πανω σε αμαξια που κανουν προσπεραση..δικαιολογημενα ο οδηγος ΙΧ δεν τους βλεπει η τους βλεπει και ειναι πολυ μακρια και μεχρι να αναψουν το φλας ηδη εγιναν χαλκομανια απο πισω. θλιβερο γεγονος αλλα πραγματικοτητα! εχω δει στο παρελθον νηματα απο τετοια "θυματα" που χτυπησαν αλλα αν τους ρωτησεις με ποσα πηγαιναν δεν υπαρχει ενας να σου πει "ξερεις πηγαινα με 80" γιαυτο αραχτε τα κυβικα σας ρε παιδες και μη πουλατε μαγκιες στους δρομους γινεστε επικυνδινοι για εσας τους ιδιους πρωτα απ'ολα και μετα για τους υπολοιπους
Sorath Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Άλλα αντί άλλων.... Συγνώμη nikos_e34 αλλά λες απλά μπούρδες. Ναι άνθρωπέ μου, ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς το "σε ποσα θανατηφορα ατυχηματα εχω δει με μηχανες και το 99 τοις εκατο ο μηχανοβιος πηγαινε με πανω απο 160 και πανε και σκανε πανω σε αμαξια που κανουν προσπεραση." Τι λες ρε μεγάλε; Σε κάθε ατύχημα μπροστά είσαι; Αυτόπτης μάρτυρας κι έτσι; Μην μου πεις οτι είχες και όργανο να μετράς την ταχύτητα της μηχανής; Βλέπω κρατάς και στατιστικά, 99 στα 100 λέει... πςςςς... Η αερολογία και ανυπαρξία επιχειρημάτων σε όλο το μεγαλείο τους. Και στο quote που κάνεις, δεν δικαιολογώ κανέναν. Απλό είναι αυτό που λέω: Πρέπει να είσαι ψυχάκιας ώστε να προκαλείς ατυχήματα επίτηδες!
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Όπως όλοι γνωρίζουμε τώρα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, θα αντικρίσουμε εικόνες από ξεκληρισμένες οικογένειες, αλλά αυτοί φυσικά δεν οδηγούσαν μηχανές. Οπότε το επιχείρημα μηχανές-ατυχήματα βγαίνει άκυρο λόγω της στατιστικής των αριθμών. Νίκος_34 το αληθινό σου πρόβλημα είναι ότι ο οδηγός της μηχανής "πήγαινε με πάνω από 160", θεωρώντας φυσικά αυτονόητο τον κώδικα που λέει ότι δικαιούσαι να πας με δικά σου όρια ταχύτητας των 160, αλλά τα ταχύτερα οχήματα δεν μπορούν να τρέχουν παραπάνω γιατί... είναι επικίνδυνο. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του νεοέλληνα. Επίσης από το νόημα των γραφόμενών σου εγώ προσωπικά κατάλαβα πως πρώτα ξεκινάς να αλλάζεις λωρίδα και κατόπιν βγάζεις φλας, με αποτέλεσμα ο οδηγός της μηχανής να "γίνεται χαλκομανία" μιας και επιπλέον έχεις ανικανότητα να υπολογίσεις την ταχύτητα από τους καθρέφτες (άκρως επικίνδυνο γιατί αντί για οδηγό μηχανής θα μπορούσαμε να μιλάμε για ασθενοφόρο). Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
pournaras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 δε μπορω να καταλαβω, στις εξετασεις για το διπλωμα ειναι απαραιτητο να δειξεις οτι ξερεις αντικανονικο προσπερασμα? επικινδυνες μανουβρες? πρεπει να αποδειξεις οτι μπορεις να δημιουργησεις μποτιλιαρισματα ακομα και στην ερημο? πρεπει να φανει καθαρα η αδιαφορια για τα κοκκινα/στοπ? στο παρκαρισμα μηπως εχει bonus το να κλεινεις οσο περισσοτερες θεσεις για αυτοκινητα μπορεις? λεω αν καποιοι ξερετε να πειτε και σε μενα γτ μενω με την απορια και καθε μερα το σκεφτομαι αν θα κανω φονο ή θα τ΄αφησω γι΄αλλη φορα Εγω απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω, στις εξετασεις για το διπλωμα αυτοκινητου, ειναι απαραιτητο να δειξεις πως να παρκαρεις πανω στα πεζοδρομια, πως να χρησιμοποιεις το αυτοκινητο ακομη και για αποστασεις 500 μετρων, πως να κανεις επικυνδυνα προσπερασματα στην εθνικη απειλωντας τις ζωες ολων των αλλων γυρω σου (εκτος της δικης σου), και πως τελικα να πιανεις μονος σου μια θεση που θα μπορουσαν καλλιστα να παρκαρουν 5-6 μηχανακια. Επισης δεν μπορω να καταλαβω ποσοι ειναι αυτοι που περνανε με κοκκινο οδηγωντας μηχανη, και ποσοι αυτοι με τα αυτοκινητα. Οπως επισης, (και σε αυτο αν μπορεις μου το εξηγεις καπως καλυτερα), πως μπορει ενα μηχανακι να προκαλεσει μποτιλιαρισμα... και αν μια στο εκατομμυριο το καταφερει (με τον τροπο που θα ηθελα να μας δειξεις), τι ειδους μποριλιαρισμα θα εκανε ενα αυτοκινητο στη θεση της εν λογω μηχανης. Τελικα ολοι εχουμε τις αποριες μας, και αν μπορειτε και αλλοι εκτος του topic starter, ας με βοηθησετε, γιατι κι εγω ετοιμος για φονο ειμαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Η Φρατζέσκα άσχετε pournara έδωσε εξετάσεις για δίπλωμα στην χώρα που έχει ποσοστό επιτυχίας 15%, δηλαδή το μισό από το ποσοστό επιτυχίας στις θεωρητικές εξετάσεις που είναι το 30% Ο δάσκαλος την πήγε να οδηγήσει κάτω από όλες τις συνθήκες, και όχι γύρω-γύρω το τετράγωνο, ούτε στο τέλος της ζήτησε 1000 ευρώ για να πάρει επιτέλους το δίπλωμα. Αυτό ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους όπου είναι ξεκάθαρο από τα ίδια τα γραφόμενά τους, ότι έχουν πλήρη γνώση του κ.ο.κ κι άμα σε ξαναδώ με μηχανάκι, θα σου σπάσω τα πόδια.
pournaras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Φραντζέσκα που ζεις???Δεν έμαθες ακόμη ότι για να πάρεις δίπλωμα για μηχανάκι πρέπει να ξέρεις όλα αυτά και επίσης να κυκλοφορείς νύχτα χωρίς φώτα, να κάνεις με την εξάτμιση όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο ώστε όταν περνάς δίπλα από τα παρκαρισμένα να βαράν οι συναγερμοί, να ξυπνάς τον κόσμο, να στέλνεις γριές με έμβραγμα από την τρομάρα, και όταν ανάβει το πράσινο να ορμάς κατευθείαν στους πεζούς που τους πρόλαβε το φανάρι και να κάνεις τους γέρους να διασχίζουν την Πανεπιστημίου τρέχοντας , τους παπάδες να σηκώνουν τα ράσα, τις εγκύους να πιάνουν την κοιλιά τους και μείς όλοι τα αυτιά μας. Τι λες τώρα…το μηχανάκι είναι και αυτό όχημα …δικαιούται 4 – 5 μέτρα όπως όλα τα οχήματα…μη σου πω και 20…δηλ τα λεωφορεία είναι πιο έξυπνα? σε παρακαλώ Ενω οι αθωοι αυτοκινητιστες με τα ηχοσυστηματα των 10Κw που περνανε στις 3 το πρωι με το Γονιδη στο τερμα, αυτοι δεν ενοχλουν ουτε ξυπνανε συναγερμους, αφου νιωθω καθε φορα που περναει καποιος να σηκωθω να ριξω κι εγω μια ζεμπεκια, και να ευχαριστησω τον ευγενη φιλο για το καλο που μου εκανε. Ουτε κανεις αθωος οδηγος αυτοκινητου ξεκιναει αποτομα στο φαναρι, ποσο δε μαλλον που κανεις απο τους πισω δεν κορναρει ωστε να ειδοποιησει τον προστινο οτι αργησε 2 χιλιοστα του δευτερολεπτου. Ναι αγαπητε μου φιλε, το μηχανακι ειναι κι αυτο οχημα, πληρωνει τελη κυκλοφοριας αναλογα με τα κυβικα του, και δικαιουται θεση σταθμευσης, οι θεσεις σταθμευσης δεν ειναι προνομιο και αποκλειστικοτητα των αυτοκινητων. Edit: Η Φρατζέσκα άσχετε pournara έδωσε εξετάσεις για δίπλωμα στην χώρα που έχει ποσοστό επιτυχίας 15%, δηλαδή το μισό από το ποσοστό επιτυχίας στις θεωρητικές εξετάσεις που είναι το 30% Ο δάσκαλος την πήγε να οδηγήσει κάτω από όλες τις συνθήκες, και όχι γύρω-γύρω το τετράγωνο, ούτε στο τέλος της ζήτησε 1000 ευρώ για να πάρει επιτέλους το δίπλωμα. Αυτό ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους όπου είναι ξεκάθαρο από τα ίδια τα γραφόμενά τους, ότι έχουν πλήρη γνώση του κ.ο.κ κι άμα σε ξαναδώ με μηχανάκι, θα σου σπάσω τα πόδια. Αυτο οντως δεν το γνωριζα, ζητω λοιπον απο ολους αυτους ταπεινα συγνωμη
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Τα μαθηματικά είναι στυγνά φίλε pournara. Δηλαδή αν το πραγματικό ποσοστό επιτυχίας είναι το 15%, ενώ σήμερα παρουσιάζεται στο 80%, αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο μισός απ' όσους έγραψαν εδώ μέσα, πήρε το δίπλωμά του με καθαρό τρόπο. Αν αποφασίσουν μεταξύ τους ποιος είναι αυτός ο μισός (μιας και όλοι θα ισχυριστούν ότι το πήραν καθαρά όπως συνηθίζεται), τότε θα το έχουμε λύσει το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.