revalt Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω πάρει το πακέτο της On μαζί με τον σχετικό εξοπλισμο και επειδή η τηλεόραση και ο αποκωδικοποιητής είναι σε άλλο δωμάτιο, άλλαξα το ethernet καλώδιο της On με ένα κανονικό καλώδιο δικτύου (όχι ανεστραμμένο). Ο αποκωδικοποιητής δεν "έπαιξε" ποτέ. Πήρα τηλέφωνο την τεχνική υποστίρηξη της On και μου είπαν ότι χρησιμοποιούν ανεστραμμένο καλώδιο, αλλά με επιφύλαξη για την ακριβή διάταξη των χρωμάτων των καλωδίων. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Πάντως, ο αποκωδικοποιητής δεν εμφανίζει καν την ένδειξη της ώρας, που απ' ό,τι μου είπανε αυτό δείχνει ότι δεν συγχρονίζει και δεν παίρνει καθόλου σήμα από τον router. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 καταρχην το ανεστραμενο φτιαχνεται με ειδικο τροπο και δεν ειναι υποχρεωτικο να μπουν τα χρωματα με συγκεκριμενη σειρα απλα να ακολουθησεις το pattern.απλα σου λενε με συγκεκριμενο χρωμα για να ακολουθουνται οι κανονες και να μη μπερδευτεις. αν παιζει με το καλωδιο της συσκευασιας τοτε φτιαξε η παρε καλωδιο ανεστραμενο αν και μου φενεται χλωμο διοτι το ρουτερ συνηθως αναγνωριζει και τα 2.οποτε δοκιμασε με το καλωδιο συσκευασιας να δεις αν παιζει γενικα η οχι.μετα βλεπωντας πραττεις.το μεγαλο το καλωδιο εσυ το εφτιαξες η το πηρες ετοιμο.το λεο διοτι αν δεν προσεξεις κατι στο straight Καλωδιο τοτε ενω φαινομενικα φαινεται οτι ειναι σωστο στην πραξη δεν θα παιξει σε πολλα μετρα.τα 2 μεσαια ζευγαρια πρεπει να ανταλαζουν το χρωμα τους μεταξυ τους.αν δεν το καταλαβες πες να σου σηκωσουμε εικονα πως θα τα φτιαξεις σωστα .καλως ηρθες στο φορουμ.και στην ον αυτο που σου ειπαν ότι χρησιμοποιούν ανεστραμμένο καλώδιο, αλλά με επιφύλαξη για την ακριβή διάταξη των χρωμάτων των καλωδίων μαλλον καποιος εκειμεσα δεν ξερει να φτιαχνει καλωδιο.το καλωδιο μπορει να φτιαχτει με πολλους τροπους και να ειναι σωστο αλλα τα patterns ειναι 2 .a kai b οπως τα λενε για να υπαρχει κατι κοινο για ολους.απο εκει και περα μπορει να το φτιαξεις λαθος και να παιζει σε λιγα μετρα αλα οχι σε πολλα η να το φτιαξεις με αλλη σειρα και να ειναι σωστο
revalt Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Σ' ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική σου απάντηση. Δυστυχώς, το καλώδιο της On δεν παίζει, ώστε να δω τα χρώματα. Το μεγάλο καλώδιο το έφτιαξα εγώ, χρησιμοποιώντας ένα κλασσικό pattern τύπου: καφέ / άσπρο-καφέ, πράσινο / άσπρο-πράσινο, μπλε / άσπρο-μπλε, πορτοκαλί / άσπρο-πορτοκαλί. Αυτό το έκανα και στις δυο άκρες. Φαντάζομαι ότι κάπου εκεί θα έχω κάνει το λάθος... Αν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία με το σωστό τρόπο διάταξης των χρωμάτων θα με βοηθήσεις πολύ. Σʼ ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 εχεις κανει ενα λαθος .δεν θα σε μπλεξω με σχεδιο συμφωνα με τα patterns απλα θα σου πω τι να διορθωσεις .απο καφέ / άσπρο-καφέ, πράσινο / άσπρο-πράσινο, μπλε / άσπρο-μπλε, πορτοκαλί / άσπρο-πορτοκαλί θα το κανεις καφέ / άσπρο-καφέ, πράσινο / άσπρο-μπλε, μπλε / άσπρο-πρασινο, πορτοκαλί / άσπρο-πορτοκαλί οπως θα δεις η διαφορα ειναι οτι τα 2 μεσαια ζευγαρια ανταλαζονται μεταξυ τους.αυτο θα το κανεις και απο την αλλη πλευρα.παλι θα βγει 1 προς 1 απλα ειναι το πως μεταφερονται τα δεδομενα και οι παρεμβολες.στην θεωρια θα βγει παλι 1 προς 1 οπως το δικο σου.στην πραξη ομως το δικο σου δεν θα παιξει στα πολλα μετρα λογωπαρεμβολων να το πω με απλα λογια για αυτο γινετε αυτο το mix με τα δυο μεσαια ζευγαρια.
poulinos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 το εφτιαξες?αμα παρεις ενα ετοιμο πχ απο ενα ρουτερ και δεις τα καλωδιακια κατω απο το βυσματακι θα καταλαβεις τι εννοω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.