Προς το περιεχόμενο

Βιβλιογραφια για νεο και απειρο σε c#

ARIANAROS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Θα ηθελα να με προτεινετε καποιο-καποια βιβλια για ΕΝΤΕΛΩΣ αρχαριο σε c# και σε προγραμματισμο γενικοτερα. Τα μονα που ξερω ειναι ενα κεφαλαιο 30 σελισων στο σχολικκο βιβλιο( Γ Γυμνάσιου πάω ) . Δεκτη και οποιαδηποτε αλλη αποψη για εκμαθηση της c# ( φροντιστηριο ή ακομα καλυτερα καποια σειρα μαθηματων στο internet ). Να θυμαστε ομως. Αρχαριος στο φουλ με μπολικη ορεξη για μαθηση.

Δημοσ.

Δεν εχω ασχοληθει με αυτη τη γλώσσα για να σου πω.Παντως ειναι κατι ενδιαμεσο σε C και Java.Βιβλια δεν ξερω να σου προτείνω παντως αν θες ηλεκτρονικα να βρεις υπάρχουν πολλά .

http://www.ebookee.com

http://www.dbebooks.in

Ισως θα ηταν καλα να ασχοληθεις με Java η Visual Basic και αργοτερα με C++.Aλλα καλυτερα ειναι να κανεις καποια γενικά πραγματα που θα εχουν ενδιαφέρον.Παντως γενικά δεν υπάρχει ανθρωπος που να ξερει όλες τις γλωσσες και τις τεχνολογιες.Υπάρχουν απειρα πραγματα.Μονο το framework του Net να δεις εχει αμετρητες ετοιμες εντολες που δεν τελειώνουν ποτε!

Δημοσ.

Kανεις που να εχει ασχοληθει ? Ρε παιδες please καποιος να απαντησει γιατι χανω απειρες ωρες μπροστα απο τον υπολογιστη προσπαθωντας να βρω κατι καταλληλο για εντελως αρχαριο και δεν βρισκω πουθενα ( εχει σχεδον μηνα που μονο αυτο κανω στον ελευθερο χρονο μου !)

Δημοσ.

Φιλε ασχολουμε με προγραμματισμο απο τοτε που πηγαινα εκτη δημοτικού. Η αρχη δεν χρειάζεται να ειναι πολυπλοκη και πιστευω πως η C# αν πας μεσω του .Νet ειναι κατι δυσκολο σχετικα να ξεκινήσεις .Θα σου πρότεινα να ξεκινουσες με κατι απλο html σκριπτακια για σελίδες κτλ. javascript κτλ. Ενα καλο site να αρχισεις ειναι το http://www.w3schools.com.

Αν επιμένεις παντως σε C# και θες βιβλιο στα ελληνικα δεν ξέρω καποιο.Μπορεις να πας σε καποιο βιβλιοπωλειο οποως στον Παπασωτηρίου αν μενεις Αθηνα στη Στουρνάρη που εχει άπειρα βιβλία θα πάθεις τη πλάκα σου για υπολογιστές και επέλεξε οποιο σου αρεσει περισσότερο.Σημασία εχει να γινει η αρχή.Απο την εμπειρεία μου εχω καταλήξει στο οτι περισσότερη σοφία κρυβετε στα βιβλία που ειναι μικρά σε μεγεθος παρα στα τεράστια που ειναι πολυλογια κυριως και πολλα δυστυχως ετσι ειναι.Αυτα απο εμένα.

Σε ποιο περιβαλλον θελεις να κανεις C#;

Δημοσ.
Φιλε ασχολουμε με προγραμματισμο απο τοτε που πηγαινα εκτη δημοτικού. Η αρχη δεν χρειάζεται να ειναι πολυπλοκη και πιστευω πως η C# αν πας μεσω του .Νet ειναι κατι δυσκολο σχετικα να ξεκινήσεις .Θα σου πρότεινα να ξεκινουσες με κατι απλο html σκριπτακια για σελίδες κτλ. javascript κτλ. Ενα καλο site να αρχισεις ειναι το http://www.w3schools.com.

Αν επιμένεις παντως σε C# και θες βιβλιο στα ελληνικα δεν ξέρω καποιο.Μπορεις να πας σε καποιο βιβλιοπωλειο οποως στον Παπασωτηρίου αν μενεις Αθηνα στη Στουρνάρη που εχει άπειρα βιβλία θα πάθεις τη πλάκα σου για υπολογιστές και επέλεξε οποιο σου αρεσει περισσότερο.Σημασία εχει να γινει η αρχή.Απο την εμπειρεία μου εχω καταλήξει στο οτι περισσότερη σοφία κρυβετε στα βιβλία που ειναι μικρά σε μεγεθος παρα στα τεράστια που ειναι πολυλογια κυριως και πολλα δυστυχως ετσι ειναι.Αυτα απο εμένα.

Σε ποιο περιβαλλον θελεις να κανεις C#;

Eυχαριστω πολυ και καταλαβαινω οτι μιλας οσο πιο απλα μπορεις για να σε ''πιανω'' αλλα εκει με τα .net και σε ποιο περιβαλλον θελω να κανω c# σε εχασα τελειως. Επισης και εκει με τα σκριπτακια.

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια

Δημοσ.

Μερικά γενικά.

Θα ξεκινησω με το .Net.

To λειτουργικό συστημα που χρησιμοποιείς windows (κατα πασα πιθανότητα) εχει κάποιες στανταρ εντολές οι οποιες λεγονται windows API. Για παραδειγμα αν υποθεσουμε οτι θέλεις να φτιάξεις ενα προγραμμα που απλά να δειχνει ενα παραθυρο ο προγραματιστής επρεπε να καλέσει την αντιστοιχη εντολή συστήματος για να δημιουργήσει το παραθυρο.Φυσικα και ειναι αδυνατον να φτιάξει ενα παραθυρο απο το μηδέν γιατι ειναι χιλιάδες γραμμες κωδικα απο πίσω.Ετσι το συστημα εχει διαφορες εντολές για πολλά πραγματα. Πχ υπαρχει μια εντολη για να κανει shutdown τον υπολογιστή. Ετσι λοιπον ολες οι γλωσσες προγραμματισμου οσες διαφορες και να εχουν για να κανουν καποια πραγματα καλούν ακριβως τις ιδιες εντολες συστήματος! Βεβαια αλλες εντολες ειναι στα LINUX αλλες στα WIndows.Για αυτο ενα προγραμμα σε windows δεν τρεχει σε linux.Επειδή αυτές οι εντολές που σου ανεφερα οι API είναι δύσχρηστες κατα κάποιο τρόπο και κάνουν 'απλες' λειτουργιες. Ετσι φτιαχτηκε το .Νετ απο τη microsoft για να απλοποιησει τα πραγματα.Δηλαδή μπορεις να κανεις καποια πραγματα που θελουν 60 API με μια εντολή και γενικά και αλλα πραγματα που δεν θα καταλαβεις αν στα πω.Ετσι λοιπον ειτε προγραμματιζεις σε C++ ειτε σε visual basic ειτε σε c# μπορεις να χρησιμοποιησεις το Νετ.

Αλλες ετεριες εχουν φτιαξει παρομοια framework oπως το Νετ και γενικά είναι ενα μπερδεμα στη τελική!

Το περιβάλον IDE είναι ενα γραφικο περιβάλον που σε βοηθάει να προγραμματίσεις.Παρεχει πολλα εργαλεία για να διορθωσεις σφαλαματα και αλλα πολλά.

Ψαξε visual studio να δεις.Εσυ σε τι περιμένεις η σε τι εγραφες τα προγραματα c#;

http://www.microsoft.com/express/vcsharp/Default.aspx

δες και αυτο που ειναι και δωρεαν!

-----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 11 : 19 : 52-----

Επιπλέον πλεον ειναι πολυ ευκολο να μαθεις.Παλαια θυμάμαι που επρεπε να παω σε ατομο που αντιγραφει cd για να παρω τη visual basic γιατι ηταν πανακριβη αν την επερνα γνήσια, βλέπεις τοτε δεν γινόταν να κατεβασω γιατι αντε να κατεβασεις με 56K 700mb!

Δημοσ.
...σε εχασα τελειως.

Συγνώμη, αλλα αφού δεν έχεις ιδέα ουτε για προγραμματισμό γενικά, ούτε για τη C#,

γιατί έχεις κολλήσει να μάθεις αυτή τη γλώσσα;

ξερεις τα υπέρ και τα κατά αυτής, και μερικών άλλων δημοφιλών γλωσσών, και διάλεξες;

ή εισαι αναγκασμένος να φτιαξεις μια εργασία αποκλειστικά σε C# ;

αν δεν εχεις εργασία, μηπως να ρωτάς πχ. "με ποια γλώσσα να ξεκινήσω", και μετα πάμε σε ποιό βιβλίο.

πιο εύκολη είσοδος στο θέμα θα ειναι αν ξεκινήσεις με μία απο τις pascal, απλή basic, python, και μετά VB.net ή Delphi για windows programming, ή php για web.

Δημοσ.

Εγω πάντος επειδή δουλεύω σε αυτή τη γλώσσα δεν την προτείνω ως γλώσσα για να ξεκινήσει κάποιος......μπορείς να πάιξεις με Java η c++ και αν ξεκινήσεις και δεις οτι κατέχεις το άθλημα μετά πηγαίνεις σε c#....

Δημοσ.

Βασηκα κατεβασε το Express Studio της ms και αρχησε με C#. Αλλα κανε μονο Console application.

Για αρχη θα σου προτινα να κανεις το εξης:

Ανιγεις τη C#

Στο μενου πας File-> New Project.. και επιλεγεις Console Application απο τα templates τοτε θα σου βγει αυτο εδω :

>[color="Silver"]using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication1
{
   class Program
   {
[/color]
       static void Main(string[] args)
       {
       }
[color="Silver"]
   }
}
[/color]

Για αρχη αγνωισε τα γκρι.

Μαθε τα βασικα ΙΟ (Input/Output)

Διλαδι εισαγεις και να προβαλεις δεδωμενα.

Καλο θα ειναι να αρχησεις με μαθηματικες πραξεις με δεκαδικου αρηθμους.

Λοιπον για να βγαλεις δεδωμενα προς το χρηστη του προγραματος

θα χρησιμοποιεις την "ενδολη" Console.WriteLine();

ενα παραδιγμα:

>static void Main(string[] args)
       {
           Console.WriteLine(12);

Console.Read();//Αγνωισε το αλλα βαλτω
       }

(Αγνωεις τα υποληπα, δουλεβεις μονο με το Main block , αλλα δεν τα πιραζεις)

Πηγενοντας στο μενου Debug->Start Debugging

Το αποτελεσμα θα ειναι να εμφανιστει ενα ψεβδο-DOS ενα εχεις XP και πανω (κοινος Consola cmd)

To oποιο θα σου εμφανησει "12"

Οπως ειπα πιο πανω θα αρχησεις με μαθηματηκες πραξεις.

Για να δηλοσεις μια μεταβλιτη (μια θεσει στη μνημη) θα χρησιμοποιησεις int (οπως στο γυμνασειο που δηλονατε τον αρηθμο με το "ΑΡΗΘΜΟΣ" ) και μετα το ονομα που θες να εχει (αλλα να αρχηζει με γραμα ή _)

Γραψε αυτο (οχι CopyPaste προς θεου)

{
           int a;
           Console.WriteLine(a);

}

Αποτελεσμα:

Error ειναι null δεν εχει τπτ

Για να εισαγεις δεδωμενα στη μεταβλητη σου θα χρησιμοπειησεις = , τα δεδωμενα πιγενουν απο δεξια πρως τα αριστερα "a=1;" οχι "1=a;"

{
           int a;
           a=12;
           Console.WriteLine(a);

}

Αποτελεσμα:

12

Για τα μαθηματηκα θες το + - / *

Πχ θελουμε τη περιμετρο ενος τετραγωνου (δλδ Π=α+α+α+α)

{
            int a;
            int p;
            a=10;
            p=a+a+a+a;//ή p=a*4;
           Console.WriteLine(p);

}

Αποτελεσμα:

40

Εξασκισου σε αυτα και βλεπουμε.

Τωρα το να παρεις ενα ebook για C# δε θα καταλαβεις και πολλα θα κολισεις στεις Classes (Θημαμε που ρωταγα το καθηγιτη μου στο λυκειο,το τι ειναι αντικειμενικη γλωσσα προγραμματισμου και δεν ειχε ιδεα τι του ελεγα, δε πιστυω να εχεις μαθει τπτ απο το σχολειο <<διστιχος>> )

Δημοσ.

Καλύτερα C ή C++ όπως λένε και οι απο πάνω...Πάρε το βιβλίο του Γκιούρδα για C ή C++, θα σου φανεί τεράστιο! ειναι επειδή έχει πολλά παραδείγματα και τα εξηγεί αρκετά αναλυτικά..ειναι και στα Ελληνικά!! για νέους ειναι πολύ καλο..!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...