Προς το περιεχόμενο

Η γραφικων κλεβει μνημη απο τη RAM

doupiaki_ole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Εχω τα windows vista x64 και οπως γραφω και στον τιτλο η καρτα γραφικων κλεβει μνημη απο τη ραμ. Η καρτα γραφικων ειναι μια Sapphire Radeon 2600 512mb. Οταν μπαινω στις πληροφοριες προσαρμογεα δειτε τι λεει:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaju8.jpg

Τι πρεπει να κανω για εχω αποκλειστικα 512mb μνημη βιντεο??? Δεν θελω να κλεβει απο τη ραμ διοτι εχω τα Vista και εχω μονο 1gb RAM!

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

-----Προστέθηκε 30/9/2008 στις 09 : 52 : 19-----

κανεις??? σας ευχαριστω

• Moderators
Δημοσ.

Eχουν αναφερθει παμπολες περιπτωσεις 'λαθος αναγνωρισης μνημης της καρτας γραφικων' στα Vista.

Απο το 'Υπολογιστης', ποση ραμ σου λεει οτι εχεις?

Αν σου λεει 1GB τοτε οκ.

Αν σου λεει 768ΜΒ τοτε οντως 'κλεβει'.

Δημοσ.

Μπές στο Bios και δες αν έχει στα integrated peripheriacs κάτι για την μνήμη ram shared ή vga. Αν έχει βάλτο disabled ή 0 και θα είναι εντάξει. Πάντως σίγουρα 1 GB RAM ακόμη θα σου έκανε αρκετή δουλειά

Δημοσ.

Ασχέτως με το αν υπάρχουν λάθη σωστής ανάγνωσης μνήμης στα Vista ή όχι, δεν έχει δει κανείς ποτέ σας σε άλλα λειτουργικά (συμπερλιμβανομένων και των ΧΡ) ότι ΟΛΕΣ οι μονάδες γραφικών έχουν αυτό που αναφέρει σαν "κοινόχρηστη μνήμη";

Δεν συνιστώ σε κανέναν να απενεργοποιήσει ούτε στο BIOS ούτε πουθενά σχετικές ρυθμίσεις γιατί πλείστες εφαρμογές χρησιμοποιούν και μνήμη συστήματος ασχέτως αν η μνήμη της μονάδας γραφικών έχει εξαντληθεί ή όχι.

Υπεραπλουστευμένα: λειτουργικό λαβαίνει πληροφορίες από οδηγό μονάδας γραφικών για την ποσότητα onboard μνήμης - διακομίζει συνήθως το 1/2 της onboard μνήμης γραφικών σαν "system memory" (δηλαδή αν η GPU έχει 512ΜΒ μνήμη προσθέτει άλλα 256ΜΒ για σύνολο 768ΜΒ συνολικής μνήμης διαχείρισης για γραφικά - όταν ξεκινάει μια εφαρμογή λαβαίνει κάτω από ιδανικές προυποθέσεις πρώτα από την onboard μνήμη γραφικών και όταν αυτή εξαντλείται διακομίζει δεδομένα και στην κεντρική μνήμη συστήματος, πράγμα που όπως προαναφέρθηκε δεν είναι απόλυτος κανόνας.

Σαν παράδειγμα το HL2 που δεν είναι και πρόσφατο παιχνίδι με την εκκίνηση φορτώνει περίπου 70MB δεδομένα στην μνήμη συστήματος ασχέτως ποσότητας μνήμης στην GPU. Η απενεργοποίηση (όταν αυτή είναι εφικτή) το να αφιερώνεται μνήμη συστήματος στα γραφικά μπορεί να οδηγήσει ή σε μικρές ή σε μεγάλες μικροδιακοπές κατά την επεξεργασία δεδομένων μέχρι και να σε πετάξει η εφαρμογή πίσω στο desktop.

• Moderators
Δημοσ.

Στα XP που ακριβως λεει τη 'κοινοχρηση μνημη συστηματος' ?

Γιατι εμενα βγαζει κατι τετοιο...

post-32637-129062974168_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...