Προς το περιεχόμενο

RAW filesystem???

ra62

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες,

κάπως έτσι άρχισαν όλα....

Αρχικά το pc αρχισε να λαγκάρει πολύ και να μου σπάει τα νεύρα, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κάποιο οφθαλμοφανές πρόβλημα

--> πολύς χώρος στο δίσκο

--> μνήμη και επεξεργαστής σε πολύ χαμηλά επίπεδα, idle

παρόλα αυτά για να ανοίξεις μια καινούρια καρτέλα στον firefox θες 2-3 δεύτερα, τοίδιο και για φορτώσει σελίδα.

Έτσι είπα κι εγώ να κάνω ένα defrag μιας και ο σκληρός φαίνονταν να δυσκολεύεται. Τι τό 'θελα??? Μετά από αυτό και δε διορθώθηκε τίποτα και δε μπορεί πια να κάνει ούτε ούτε defrag ούτε checkdisk. δοκίμασα να κάνω chkdsk και chkntfs από cmd αλλά τίποτα, στο ένα μου έλεγε ότι ο δίσκος δεν είναι ούτε ntfs ούτε fat32:shock: , ενώ στο άλλο και καλά το προγραμάτισε για την επόμενη επανεκκίνηση γιατί δε μπορούσε να κλειδώσει το c: αλλά μόλις κάνω επανεκκίνηση μου λέει ότι ο δίσκος είναι RAW:confused::confused::shock::shock:.

Βγάλτε συμπέρασμα... αν γίνεται και δώστε μια :-Dχήρα:-D βοηθείας

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να σε πανικοβάλλω, και μακάρι να βρεθεί κάποιος που να ξέρει λύση,

την προηγούμενη φορά που είδα RAW σε σκληρό μου δίσκο αναγκάστηκα να τον φορμάρω.

Για την ακρίβεια δεν έβλεπα ούτε τα αρχεία που είχε μέσα.

Δημοσ.

Μα το περίεργο είναι ότι τα winxp ανοίγουν κανονικά και όλα λειτουργούν, εκτός από το defrag και το checkdisk. Έκανα πολλά google searches αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό. Πιθανότητα την έχουν ακούσει τα συγκεκριμένα εργαλεία γιατί προφανώς και το filesystem είναι ntfs.

Δημοσ.

...έβαλα "χήρα βοηθείας" στο γκουγκλ, και ανάμεσα στα αποτελέσματα ήταν και αυτό. Μάλλον θα κάνει δουλειά όπως το βλέπω.

Αν πάλι δεν βγει άκρη, δοκίμασε με το Testdisk, ακολουθώντας αυτόν τον καλό οδηγό της Διδος ΝΒestgirl...

(κι αν πάλι τπτ, πάμε σε πιο χοντρά κόλπα)

Δημοσ.
...έβαλα "χήρα βοηθείας" στο γκουγκλ, και ανάμεσα στα αποτελέσματα ήταν και αυτό. Μάλλον θα κάνει δουλειά όπως το βλέπω.

Αν πάλι δεν βγει άκρη, δοκίμασε με το Testdisk, ακολουθώντας αυτόν τον καλό οδηγό της Διδος ΝΒestgirl...

(κι αν πάλι τπτ, πάμε σε πιο χοντρά κόλπα)

χαχαχα washy εισαι απιστευτου αδερφε μου :cry::-D:cry:

@topic starter τι στον φουτσ* ειναι το raw filesystem? τα windows σου σε ntfs δεν τα εβαλες?

-----Προστέθηκε 1/10/2008 στις 04 : 45 : 22-----

βασικα ψαχνοντας στο net αυτο που καταλαβα ειναι οτι κατι δεν παει καλα στο ntfs του δισκου σου η οτι ο δισκος σου τα παιζει

but dont worry and be happy

συντομα θα βιωσεις την χαρα του φορματ:-)

Δημοσ.
χαχαχα washy εισαι απιστευτου αδερφε μου :cry::-D:cry:

χαίρομαι που γίνομαι αφορμή να χαίρεστε :-)

@topic starter τι στον φουτσ* ειναι το raw filesystem? τα windows σου σε ntfs δεν τα εβαλες?

...μωρέ αυτός τα "έβαλε", αλλά μετά το file system του έγινε Μόνικα Μπελούτσι

βασικα ψαχνοντας στο net αυτο που καταλαβα ειναι οτι κατι δεν παει καλα στο ntfs του δισκου σου η οτι ο δισκος σου τα παιζει ...όντως, το "σύμπτωμα" είναι να έχει χάσει το(τα) partition(s), ο ΛΟΓΟΣ μπορεί και να είναι ότι ο δίσκος έχει αρχίσει να τα παίζει (ή και ότι τα έχει ήδη παιγμένα)

but dont worry and be happy

συντομα θα βιωσεις την χαρα του φορματ:-)

..κακέ :P

Δημοσ.

[διευκρίνηση]

...όχι, το "κακέ" το είπα ΜΟΝΟ γι' αυτό :

"συντομα θα βιωσεις την χαρα του φορματ"

Κι όχι γιατί...σ' έχω κόψει για κακό παιζί :-D , αλλά γιατί βρε φίλε, πώς να το κάνουμε, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για...φορμάτ :X ;) :-D

[/διευκρίνηση]

Δημοσ.

AFAIK, RAW είναι η απουσιά filesystem. Δεν υπάρχει TOC ώστε να ξέρει το λειτουργικό που είναι το κάθε αρχείο. Είναι σαν το tape storage που τα δεδομένα γράφονται/διαβάζονται σειριακά. Όταν χαθεί όμως το TOC από το NTFS σειριακά διαβάζουμε μόνο τυχαία bits αφού τα αρχεία δε γράφονται σειριακά.

Δημοσ.

Παιδιά δεν καταλάβατε, ίσως εγώ δεν ήμουν σαφής. Το filesystem προφανώς και είναι ntfs απλα το chkdsk το βρίσκει raw για κάποιο λόγο. Επίσης, ένα καινούριο σύμπτωμα εμφανίστηκε, δε μπορώ να μπω για κανένα λόγο σε site που αφορούν pc security. Προσπαθώ για παράδειγμα να μπω στις eset, zone alarm, avg ... και είτε μου βγάζει Σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης, είτε μου βγάζει διαφημιστικό μήνυμα. Έκανα scan με τα avira antivir, eset nod32, superantispyware και με το ad-aware και δε διορθώθηκε κάτι. Καμιά ιδέα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...