privateer Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Tην υστέρηση που συνεχίζει να υπάρχει στη χώρα μας όσον αφορά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας αντικατοπτρίζει η 24η θέση (μεταξύ των 27 χωρών της Eυρωπαϊκής Ένωσης συν τη Nορβηγία) της Eλλάδας στον Δείκτη Eπιδόσεων Eυρυζωνικότητας (Broadband Per-formance Index) που δημοσιοποίησε χθες η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή. H Eλλάδα κινείται ελάχιστα πιο πάνω από το 0,30, ξεπερνώντας μόνο την Πολωνία, την Pουμανία, την Kύπρο και τη Bουλγαρία. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Σουηδία (0,79), η Oλλανδία (0,75), η Δανία (0,67), η Bρετανία (0,66) και η Nορβηγία (0,65). Κριτήρια Για τη διαμόρφωση λαμβάνονται υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι ο ανταγωνισμός, η γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη με ευρυζωνικά δίκτυα, η ταχύτητα και η ποιότητα των συνδέσεων, το ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών αλλά και το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει σε κάθε χώρα. Σύμφωνα με την Kομισιόν, η Eυρωπαϊκή Ένωση είναι σε σχετικά καλή θέση, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Γι' αυτό τον λόγο και αναζητεί τρόπους, προκειμένου να γίνει εφικτή η ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς που θα βελτιώσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών με στόχο η Eυρώπη να ηγηθεί της μετάβασης στην επόμενη γενιά του Διαδικτύου, του αποκαλούμενου -κατά την Kομισιόν- Web 3.0. Πηγή: imerisia.gr Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2008 από privateer
clevercitizen Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Άν και νόμιζα ότι η Ρουμανία μας είχε περάσει....
thanocaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καλά θα είναι να μείνουμε χαμηλά. Δεν μπορούν που δεν μπορούν να υποστηρίξουν όσους ήδη έχουν στα δίκτυά τους, σκεφτείτε να διπλασιαστούν και οι συνδρομητές τί έχει να γίνει...
De@th L0rd Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καλά θα είναι να μείνουμε χαμηλά. Δεν μπορούν που δεν μπορούν να υποστηρίξουν όσους ήδη έχουν στα δίκτυά τους, σκεφτείτε να διπλασιαστούν και οι συνδρομητές τί έχει να γίνει... Δυστυχώς έτσι είναι.Πότε θα ξυπνήσουν ρε γμτ;
Silok Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καλά θα είναι να μείνουμε χαμηλά. Δεν μπορούν που δεν μπορούν να υποστηρίξουν όσους ήδη έχουν στα δίκτυά τους, σκεφτείτε να διπλασιαστούν και οι συνδρομητές τί έχει να γίνει... Θα έχουμε μια pstn στην τιμή της adsl
maximous Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Μετά απο τις πρόσφατες εμπειρίες μου έχω αρχίσει να αμφιβάλλω κάπως για το τι σημαίνουν τελικά αυτές οι έρευνες... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2347897#post2347897
mits@kos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Εμένα πάλι μου φαίνεται βλακώδες να ασχολούμαστε με την επέκταση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, όταν δεν έχουμε σε αξιοπρεπές επίπεδο παιδεία, οικονομία κλπ...
afentiko7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις,. Από την πλευρά του οργανισμού και μπορείς άνετα να κάνεις αγορές (ebay κλπ) και μπορείς άνετα να πληρώσεις λογαριασμούς και να μιλήσεις μέσω skype. Ομως όλα αυτά χρειάζονται 24Mbps? Δε νομίζω. Τα κάνεις και μια 1/256. Οπότε αν χρησιμοποιείς 24άρα για τα παραπάνω (ή ακόμα και για 3πλαυ με τη άθλια εικόνα) σόρρυ αλλά σε πιάσαν κώτσο. Την 24άρα την πήρες για να κατεβάζεις. Και μια που όλα τα mp3 τα κατέβασες επί εποχές 384 τώρα τι κάνεις? Θες να κατεβάσεις 1080p. Εμ έλα όμως που δε σε αφήνει το upload το γαμημένο. Θα μου πεις οι άλλοι πως κατεβάζουν? Οι άλλοι πλέον έχουν vdsl δηλαδή ακόμα μεγαλύτερο upload 5-10Mbps (δε μιλάμε για Σουηδούς είναι εξαίρεση) που αυτό σημαίνει σκάψιμο που δε νομίζω ότι κανένας provider είναι διατεθειμένος να κάνει. Αρα ναι για το λόγο που πληρώνω εγώ και όλοι εσείς 24, ναι είμαστε πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα