Προς το περιεχόμενο

ασφάλεια

ss13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι γίνεται με τις διπλές κάρτες δικτύου σε ένα PC?Υπάρχει καλύτερη ασφάλεια και γιατί ? αν μπορείτε βοηθήστε με:devil:

Δημοσ.

Τί εννοείς καλύτερη ασφάλεια? Η διπλή κάρτα δικτύου επιτρέπει στο μηχάνημά σου να έχει ταυτόχρονα φυσική σύνδεση με 2 διαφορετικά δίκτυα (πχ με το δίκτυο που έχεις γενικά στο χώρο που είναι το pc σου, και ταυτόχρονα σε ένα άλλο δίκτυο με έναν άλλο υπολογιστή στο δωμάτιό σου, ο οποίος δεν είναι στο γενικό δίκτυο).

Δημοσ.
η να κάνεις το pc να παίξει το ρόλο switch

Να χρησιμοποιώ τις διπλές κάρτες στο PC για να έχω πιο ασφαλή τα δεδομένα μου(σε ένα PC όχι σε δίκτυο) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

Όχι. Πώς το σκέφτεσαι δηλαδή; Μήπως αναφέρεσαι σε διαφορετικές κάρτες από αυτές που καταλαβαίνουμε; Οι κάρτες δικτύου προφανώς έχουν ως μοναδική χρησιμότητα το ότι προσφέρουν συνδεσιμότητα σε δίκτυα, αν δεν έχεις δίκτυο είναι εντελώς άχρηστες.

Δημοσ.
Να χρησιμοποιώ τις διπλές κάρτες στο PC για να έχω πιο ασφαλή τα δεδομένα μου(σε ένα PC όχι σε δίκτυο) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τί εννοείς με αυτό... Τέλος πάντων, αφού απαντήθηκε η απορία σου οκ...

Δημοσ.
Τί εννοείς καλύτερη ασφάλεια? Η διπλή κάρτα δικτύου επιτρέπει στο μηχάνημά σου να έχει ταυτόχρονα φυσική σύνδεση με 2 διαφορετικά δίκτυα (πχ με το δίκτυο που έχεις γενικά στο χώρο που είναι το pc σου, και ταυτόχρονα σε ένα άλλο δίκτυο με έναν άλλο υπολογιστή στο δωμάτιό σου, ο οποίος δεν είναι στο γενικό δίκτυο).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη απλά είχα ακούσει ότι με διπλές κάρτες έχουμε καλύτερη ασφάλεια μάλλον για δίκτυο ήταν. Έχουν όντως καλή ασφάλεια αν τις γεφυρώσουμε σε ένα δίκτυο ?:devil:

Δημοσ.

Όχι, αν κάτι, μάλλον το αντίθετο θα ίσχυε, αφού τα frames προωθούνται ακριβώς όπως σε ένα switch χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος σε επίπεδο IP.

Αλλά ούτε το αντίθετο ισχύει, ούτε η μια τεχνολογία ούτε ή άλλη προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στην ασφάλεια γιατί δεν σχεδιάστηκαν γι' αυτό. Οποιδήποτε πλεονέκτημα στην ασφάλεια πηγάζει από τον σχεδιασμό και τον έλεγχο, τίποτα από τα οποία δε γίνεται μόνο του.

Δημοσ.
Όχι, αν κάτι, μάλλον το αντίθετο θα ίσχυε, αφού τα frames προωθούνται ακριβώς όπως σε ένα switch χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος σε επίπεδο IP.

Αλλά ούτε το αντίθετο ισχύει, ούτε η μια τεχνολογία ούτε ή άλλη προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στην ασφάλεια γιατί δεν σχεδιάστηκαν γι' αυτό. Οποιδήποτε πλεονέκτημα στην ασφάλεια πηγάζει από τον σχεδιασμό και τον έλεγχο, τίποτα από τα οποία δε γίνεται μόνο του.

Ευχαριστώ πολύ:devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...