ss13 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 τι γίνεται με τις διπλές κάρτες δικτύου σε ένα PC?Υπάρχει καλύτερη ασφάλεια και γιατί ? αν μπορείτε βοηθήστε με
thanocaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Τί εννοείς καλύτερη ασφάλεια? Η διπλή κάρτα δικτύου επιτρέπει στο μηχάνημά σου να έχει ταυτόχρονα φυσική σύνδεση με 2 διαφορετικά δίκτυα (πχ με το δίκτυο που έχεις γενικά στο χώρο που είναι το pc σου, και ταυτόχρονα σε ένα άλλο δίκτυο με έναν άλλο υπολογιστή στο δωμάτιό σου, ο οποίος δεν είναι στο γενικό δίκτυο).
Blackman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 η να κάνεις το pc να παίξει το ρόλο switch
ss13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 η να κάνεις το pc να παίξει το ρόλο switch Να χρησιμοποιώ τις διπλές κάρτες στο PC για να έχω πιο ασφαλή τα δεδομένα μου(σε ένα PC όχι σε δίκτυο) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
nske Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι. Πώς το σκέφτεσαι δηλαδή; Μήπως αναφέρεσαι σε διαφορετικές κάρτες από αυτές που καταλαβαίνουμε; Οι κάρτες δικτύου προφανώς έχουν ως μοναδική χρησιμότητα το ότι προσφέρουν συνδεσιμότητα σε δίκτυα, αν δεν έχεις δίκτυο είναι εντελώς άχρηστες.
thanocaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Να χρησιμοποιώ τις διπλές κάρτες στο PC για να έχω πιο ασφαλή τα δεδομένα μου(σε ένα PC όχι σε δίκτυο) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τί εννοείς με αυτό... Τέλος πάντων, αφού απαντήθηκε η απορία σου οκ...
ss13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Τί εννοείς καλύτερη ασφάλεια? Η διπλή κάρτα δικτύου επιτρέπει στο μηχάνημά σου να έχει ταυτόχρονα φυσική σύνδεση με 2 διαφορετικά δίκτυα (πχ με το δίκτυο που έχεις γενικά στο χώρο που είναι το pc σου, και ταυτόχρονα σε ένα άλλο δίκτυο με έναν άλλο υπολογιστή στο δωμάτιό σου, ο οποίος δεν είναι στο γενικό δίκτυο). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη απλά είχα ακούσει ότι με διπλές κάρτες έχουμε καλύτερη ασφάλεια μάλλον για δίκτυο ήταν. Έχουν όντως καλή ασφάλεια αν τις γεφυρώσουμε σε ένα δίκτυο ?
nske Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι, αν κάτι, μάλλον το αντίθετο θα ίσχυε, αφού τα frames προωθούνται ακριβώς όπως σε ένα switch χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος σε επίπεδο IP. Αλλά ούτε το αντίθετο ισχύει, ούτε η μια τεχνολογία ούτε ή άλλη προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στην ασφάλεια γιατί δεν σχεδιάστηκαν γι' αυτό. Οποιδήποτε πλεονέκτημα στην ασφάλεια πηγάζει από τον σχεδιασμό και τον έλεγχο, τίποτα από τα οποία δε γίνεται μόνο του.
ss13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι, αν κάτι, μάλλον το αντίθετο θα ίσχυε, αφού τα frames προωθούνται ακριβώς όπως σε ένα switch χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος σε επίπεδο IP. Αλλά ούτε το αντίθετο ισχύει, ούτε η μια τεχνολογία ούτε ή άλλη προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στην ασφάλεια γιατί δεν σχεδιάστηκαν γι' αυτό. Οποιδήποτε πλεονέκτημα στην ασφάλεια πηγάζει από τον σχεδιασμό και τον έλεγχο, τίποτα από τα οποία δε γίνεται μόνο του. Ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.