chrismfz Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Εχω απο τον Μάιο την 8.04 σε 2 μηχανηματα με ΑΤΙ κάρτες γραφικων και τα 2 (παλιες και οι 2, συγκεκριμενα της σειρας Radeon X1600). Όλα καλά τοσους μήνες, με τους drivers της ΑΤΙ απο το Site της κτλ δουλευαν ολα ρολοι. Και τα παιχνιδακια μου επαιζα και βλακείες με το compiz έκανα να σκοτώνω τον ελευθερο μου χρόνο και άλλα. Και μετα απο αυτο, προχθές τι μου μπήκε στο μυαλο και έκανα ενα $update-manager -d ? Εχε γεια 8.04, καλώς ήλθες 8.10... Αφού κατέβασε 1.5GB updates και έγινε η επανεκκίνηση βγαίνει το τρομακτικό μήνυμα: "Ubuntu is running in low graphics mode" και μου έδινε επιλογες για να δω τα μηνύματα λάθους ή να κανω restore το backup του παλιου xorg.conf. Οποτε και εκανα restore για να δω τι μπορώ να κάνω και τι έγινε. Αποτέλεσμα: δεν μπορώ με τιποτα να βάλω τους drivers της ΑΤΙ και δεν έχω το acceleration που θα έπρεπε να έχω. Απο τα παιχνιδια του λινουξ μέχρι ακομα και ο screensaver σερνονται απελπιστικοτατα και τα βλέπω frame by frame. Εντωμεταξύ μέσα σε κονσολα δείχνει το εξείς: > chris@core:~$ glxinfo |grep direct direct rendering: Yes chris@core:~$ όταν πάω να κάνω εγκατάσταση τους drivers της ΑΤΙ παίρνω το εξείς αποτέλεσμα: > chris@core:~/ati$ sudo sh ati-driver-installer-8-9-x86.x86_64.run Created directory fglrx-install.c12641 Verifying archive integrity... All good. Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.532............................................... ================================================== ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager ================================================== Error: ./default_policy.sh does not support version default:v2:i686:lib::none:2.6.27-4-generic; make sure that the version is being correctly set by --iscurrentdistro Removing temporary directory: fglrx-install.c12641 Οπως επίσης και χειροκίνητα που πήγα να βγάλω τα .deb packages και να τα βάλω με το dpkg ετρωγα error στο πακετο xorg-driver-fglrx το οποιο για καποιο λόγο δεν μπορω με τιποτα να εγκαταστείσω ουτε χειροκίνητα απο synaptic και τρωω ενα dependency error απο το πακετο xorg core το οποιο ομως υπάρχει κανονικα... Καμια ιδεα για το πως μπορώ να "καθαρισω" το σύστημα απο τα πάντα που έχουν γίνει και να αρχίσω με έναν σωστο τρόπο? Α επισης δοκίμασα και τους οδηγους απο το Drivers menu τους restricted της ΑΤΙ και παλι πηρα στα μούτρα το κλασικο "Ubuntu is running in low graphics mode" μετα απο το reboot... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά υποτίθεται ότι το xorg 7.4 υποστηρίζει πολύ καλά τις ati, από textures μέχρι και randr... Γι' αυτό μάλλον στην κονσόλα σου δείχνει direct rendering=yes. http://www.x.org/wiki/Releases/7.4 Δεν κάνεις μια δοκιμή να σβήσεις τελείως το xorg.conf; (με μετονομασία εννοώ) Όσο για το "Error: ./default_policy.sh does not support version", μάλλον δεν υποστηρίζει τον καινούργιο πυρήνα. Πιθανώς αν το κάνεις edit και του αλλάξεις το νούμερο που περιμένει να παίξει... ή να καεί το PC σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Επρεπε να ξερεις οτι το xorg 1,5 που εχει η 8,10 εχει προβλημα με τον fglrx και η ati ακομα να το διορθωσει. Οποτε τους fglrx ξεχνα τους για την ωρα. Ή θα βαλεις vesa ή radeon/radeonhd αναλογα με την καρτα που εχεις. Και ουτε λογος για 3d acceleration. Το κακο ειναι οτι το update δεν γυρναει πισω. Ακομα και να εχεις στη cache του apt ολες τις προηγουμενες εκδοσεις των πακετων που αναβαθμησες, πρεπει να ξερεις ποια πακετα ειναι αυτα που μπορεις να βαλεις. Κριμα παντως. Εγω το μονο που βλεπω σαν προφανη λυση, αν δεν λυθει το προβλημα ως τις 30/10 που θα βγει το 8,10, ειναι να κανεις pin το πακετο xorg ωστε να μην αναβαθμηστει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrismfz Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Έκανα και το xorg.conf mv και δούλεψε χωρίς όμως acceleration. Αυτή τη στιγμή είμαι με VESA και μάλλον θα παραμείνω έτσι μέχρι τέλος Οκτωβρίου... Ευκαιρία να παρακολουθώ και περισσότερο το launchpad και τα φορουμς του ubuntu... Όσο για το radeon / radeonhd διάβασα κάπου ότι αυτά είναι για 1900 κάρτες και μετά ή κάτι παρόμοιο οπότε εγώ αποκλείομαι που έχω Χ1650 Οπότε αν κατάλαβα καλά, υπομονή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικα και εγω αποκλειομαι με την 3850HD που εχω, αλλα βαζοντας στο xorg.conf radeon ή radeonhd δουλευεουν κανονικα. Το glxgears δεν ειναι σαν slideshow με αυτους τους οδηγους, αλλα ουτε εχει και την αποδοση που θα ειχε με fglrx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.