Προς το περιεχόμενο

Φατε τον νεοφιλελευθερο καπιταλισμο σας ...τωρα

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το μόνο που έμεινε ειναι ...προθεσμιακή κατάθεση με 6%, 6μηνο, όχι ολα στην ιδια τράπεζα, οσο χειροτερευει η κρίση, θα ανεβαινει το επιτόκιο.

απο ολα τα υπόλοιπα (μετοχές, ομόλογα, κλπ) μακρυά.

απο την άλλη... βιβλιάριο, και ξυπνητήρι απο κοντά μας σε πρώτη ζήτηση :lol:

αν σκάσει το μεγάλο κανόνι, πιάνουμε ουρά απο τα ξημερώματα στο γκισέ και οτι προλάβουμε να σηκώσουμε.

Πραγματικά πολύ γέλιο! :lol: :lol: :lol: Ειμαστε πάνω σε κινέζικες, ελλατωματικές , μπαλωμένες, φουσκωτές βάρκες του τζάμπο, και καλαμωτές σχεδίες, και βλέπουμε γύρω μας να βουλιάζουν υπερωκεάνια, τάνκερς και αεροπλανοφόρα... Τζαμάουα :lol:

το γεγονός οτι και οι μεν και οι δε, βρίσκονται στην ίδια μικρή λιμνούλα, και σε πολυ μικρή απόσταση, ειναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια :-D

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν.

Το τι μαλακία έχει γραφτεί σε αυτό το τόπικ δε λέγεται. Μιλάμε για τόση που το insomnia μυρίζει σπέρμα απο την πρώτη σελίδα. Δε θα αναφερθώ στο υποκειμενικό μέρος του θέματος, εαν και κατα πόσο πρέπει να φαληρίσουν οι τράπεζες κυρίως επειδή δουλεύω σε τέτοια. Θα πω μόνο το εξής:

Κύριοι μου τα λεφτουδάκια σας είναι διαχωρισμένα απο τα λεφτά της τράπεζας. Που σημαίνει ότι ακόμα και σε περίπτωση διάλυσης όλου του οικονομικού στερεώματος τα λεφτά σας είναι ασφαλισμένα και λογίζονται ως προς ξένα απο την τράπεζα. Ακόμα δλδ και σε περίπτωση που η εταιρία διαλυθεί και οι πιστωτές ορμίξουν δεν υπάρχει δυνατότητα να πιάσουν στα χέρια τους λεφτά δικά σας. Διαλύθηκε η Lehmans η 4η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο. Ας μου βγει ένα ζώο και να πει ότι ΕΝΑΣ που είχε εκεί αποθέσει επενδύσεις του τις έχασε.

Παρόλαυτα μπαίνει ένας μην πω τι εδώ, λέει δουλεύω στη Citi που ήταν ο μεγαλύτερος counterpartie της Lehmans btw, ετοιμαστείτε σκάει φαλιμέντο πάρτε τα λεφτά σας. Ρε κουμπάρε ειλικρινά πόσο αστοιχείωτος/αργόσχολος μπορείς να είσαι για να λες τέτοια βλακεία; Και πόσο ηλίθιοι πρέπει να είναι όλοι εδώ που σε παίρνουν στα σοβαρά οι οποίοι δε κάθονται να σκεφτούν το προφανές. Ρε μεγάλε αν ο υπαλληλάκος της Citi στην Ελλάδα έχει μάθει τι πάει να γίνει πως γμ την καταδίκη μου δεν έχει καταρρεύσει το σύμπαν ήδη απο τη βρώμα που θα είχε σκάσει;

Και κάτι ακόμα. Η ύφεση αγοράρες μου δε χτυπάει συγκεκριμένο market segment πόσο μάλλον όταν αυτό το κομμάτι είναι τόσο νευραλγικό. Αν λοιπόν νομίζετε ότι μπορείτε δυο μέρες μετά απο εγκεφαλικά να παίζετε γαλλικό μπιλιάρδο, σας έχω νεα! Πάρτε βαζελίνη διότι θα φάμε όλοι παρέα μεγάλο αγγούρι. Μόνο τις εμπορικές διευκολύνσεις αν βγάλουμε απο την εξίσωση (ή αν τους αυξήσουμε το κόστος) οι τιμές σε όλα θα είναι απλησιάστες.

Πάντως συγχαρητήρια. Όντως δώσατε νέο νόημα στην ξερολίαση

ΥΓ: Ρε σεις αλήθεια, έχουμε κανα καταθέτη της τράπεζας Κρήτης εδώ; Πόσοι έχασαν λεφτά απο το σκάνδαλο Κοσκωτά;

Δημοσ.

Ρε μην λετε για προβληματα ρευστοτητας και οτι δεν θα εχουν λεφτα να δωσουν οι τραπεζες. Ξερετε ποσοι βλακες υπαρχουν που μπορει να το πιστεψουν και να ξεκινησουν εκστρατεια για το παλιο καλο "μασουρι κατω απο το στρωμα" προτζεκτ? Σαν να το βλεπω μπροστα μου: ο χρηστης καλβινκλαιν στο Συνταγμα με μουσια και μακρια μαλλια, με ταμπελιτσα απο χαρτονι κρεμασμενη στο λαιμο ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ....στα προτυπα αμερικανικης ταινιας.

Λοιπον, γενικα οι ελληνικες τραπεζες δεν εχουν προβλημα ρευστοτητας και αυτο γιατι λογω βασιλειας 2, εχουν εναρμονιστει με τις κεφαλαιακες απαιτησεις. Αλλα ακομα και αν προεκυπτε προβλημα, υπαρχει η ΕΚΤ για να σειβ δε ντει.

Δημοσ.

Εχετε πλακωσει 3-4 μαζεμενοι και την λετε σε καποιον που εγραψε μια πιπα. Ρε!!!Ενας φτανει. Μην πεφτετε ολοι μαζι γιατι θα σας περασουν οι αλλοι για μασσονους(σοβαρα μιλαω, δυσκολο τοχεις μερικοι εδω μεσα να πουνε οτι "πεσανε ολοι να καλυψουν οτι σκαει η Citibank")

Ρε Γιαννακη, επειδη το δουλευεις. Αν αυτη την στιγμη παμε ολοι μαζι οι Alpha bankers να σηκωσουμε λεφτα(Οπου Αλφα βαλε μια τραπεζα με προβλημα ρε παιδι μου, τυχαια ειπα Αλφα) πως ειναι εξασφαλισμενα?Υπαρχουν ολα αυτα σε χαρτονομισματα στα θησαυροφυλακια?

Οχι τυπικα και σε χαρτια και σε wires δεν ξερω γω πως λεγονται. Σε κανονικα τραπεζογραμματια της Τραπεζας της Ελλαδος(ή πια διαολο κοβει πλεον Ευρω, η ΕΚ.Τ πως λεγεται).

Δημοσ.

εγω ρε παιδια να τα βγαλω τα λεφτα μου απο την τραπεζα που με εχει πριξει η μανα μου;

υγ τραπεζα για την οποια εσκασε ηδη βομβα και την αγοραζει το κρατος οχι στην ελλαδα φυσικα

Δημοσ.

ΟΧΙ.

Αλλά ακόμα και τον καιρό του Χρηματιστηρίου (που οι βοσκοί πήγαιναν τα λεφτά απο τη πώληση του κοπαδιού για να παίξουν Μεσοχωρίτη και Ιχθυοτροφία ΣΕΛΟΝΤΑ) αν πήγαινε το 10% των καταθετών να είσπράξει θα έπαιρνε τα @@ μου.

Αλλά το να μη μπορέσει η τράπεζα να σου δώσει τα χρήματα εκείνη τη στιγμή απέχει κάμποσο απο το να τα χάσεις. ΤΕΛΟΣ. Σε αυτό δε μπαίνει κουβέντα. Καταθέτης δε χάνει φράγκο. Δεν τη λέω μόνο σε εκείνον Μήτσο. Την λέω και σε όλους εσάς που πατάτε σε αυτό και κάθεστε και το σκέφτεστε κιόλας αντί να του ρίξετε ένα φάσκελο.

@evabb Fortis; Γιατί βρε παιδί μου να τα βγάλεις;

Δημοσ.

Καιζερ, σαν απαντηση στην ερωτηση προς τον Γιαννακη ΚΑΜΙΑ τραπεζα ανα τον κοσμο δεν εχει ρευστα διαθεσιμα για να ικανοποιησει οχι το 100% των πελατων της αλλα ουτε καν το 20%. Αν ειχαν, δεν θα ηταν τραπεζες αλλα εταιρειες σεκιουριτι χρηματων.

Οποτε αν γινει αυτο που λες, δηλαδη ξυπνησουν ολοι καυλωμενοι πρωι πρωι και στηθουν εξω απο τα ατμ, τοτε θα δωσει η τραπεζα οτι ρευστο εχει, μετα θα δανειστει το ποσο που της αναλογει απο την ΤΤΕ με 4,25% και μετα θα ξεκινησει απο την διατραπεζικη με γιουριμπορ. Οταν ολα αυτα τελειωσουν, θα αρχισει να ρευστοποιει απαιτησεις που θα ειναι βεβαια ηδη απομειωμενες. Στο τελος, αν σφιξουν οι κωλοι, υπαρχουν ειδικοι λογαριασμοι στην ττε και στην εκτ για τετοιες ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ περιπτωσεις (σε περιπτωση γενικευσης, υπαρχει προβλημα).

Τωρα, ως προς το "δεν ειναι τοσο απλα", σου λεω πως το προβλημα δεν εχει να κανει με τον καπιταλισμο και το κεφαλαικρατικο συστημα γενικοτερα. Μια χαρα καπιταλισμο εχει και η Αγγλια και η Γερμανια και η Ελβετια και η Γαλλια και ολες οι χωρες αυτες αλλα πλην νορθερν ροκ, δεν υπηρξε ποτε προβλημα. Γιατι? Μα φυσικα γιατι οι εποπτικες τους αρχες, δηλαδη οι κεντρικες τραπεζες τους και το εφεσει στην Αγγλια σε συνεργασια με CEBS και CESR κανουν καλα τη δουλεια τους και τραβανε τα χαλιναρια εκει που πρεπει.

Οταν ομως στην αμερικη το θεμα ρεγκουλεισον δεν υφισταται στην πραξη και ο καθεις κανει ο,τι του φανει του λωλοστεφανη, τοτε την στρουμφοκατσανε τα αμερικανακια και μαζι τους και ολοι μας.

Αρα δεν εχει να κανει με το κοιωνικοοικονομικο συστημα που υπαρχει, αλλα με τις νορμες και τα ορια που θετονται ωστε το συστημα να ειναι υγιες και βιωσιμο. Οταν η νεα υορκη ειχε γινει η γη της επαγγελιας για καθε τυχαρπαστο τρειντερ και η αστυνομια των τραπεζων (φεντ) ετρωγε ντονατς κοιτωντας τους να αλωνιζουν, αυτα ολα ειναι επομενα.

Δημοσ.
η πτωση του υπαρκτου καπιταλισμου εφθασε..τι ακολουθει?

Ερωτηση προβληματισμου

o αναγεννημενος καπιταλισμος..μεσα απο τις σταχτες του....:confused:

Δημοσ.

Absinthe μη μιλάς για FSA, με κόβει σύγκρυο. Σήμερα έδινα το Regulatory Environment μετά απο 3 μήνες διάβασμα. Ευτυχώς το πέρασα

Δημοσ.

@evabb Fortis; Γιατί βρε παιδί μου να τα βγάλεις;

:X:X ακριβως αυτη! τι να κανω ακουω πολλα και διαφορα και εχω χαθει λιγο, αυτα που διαβαζω φαινονται καθησυχαστικα απο την αλλη εχω την μανα μου; ποιον να εμπιστευθω;

Δημοσ.

Χεχε δεν ήταν δύσκολο. Location bxl, κρατικοποιημένη τράπεζα. Εύκολο.

Κοίτα. Αν εμπιστεύομαι 10 φορές μια τράπεζα, εμπιστεύομαι 100 φορές μια κρατικοποιημένη τράπεζα. Ελπίζω να σε κάλυψα

Δημοσ.
:X:X ακριβως αυτη! τι να κανω ακουω πολλα και διαφορα και εχω χαθει λιγο, αυτα που διαβαζω φαινονται καθησυχαστικα απο την αλλη εχω την μανα μου; ποιον να εμπιστευθω;

Αν και ο θεσμος της μανας ειναι ιερος και την μανουλα παντα πρεπει να την ακουμε, κανε μια εξαιρεση και γειωσε την αυτη τη φορα.

@ λλ νεο: τελος καλο, ολα καλα λοιπον...

αντε να χασει και ο γκαγκατσης την αλλη βδομαδα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...