Carthago Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια ιδου το προβλημα!!! Μετα απο κρασαρισμα του υπολογιστη μου εκανα ενα φορματ. Σας λεω οτι εχω δυο 500αρηδες δισκους απο τους οποιους ο ενας ειναι γεματος δεδομενα.Μπαινοντας λοιπον στα Windows βλεπω οτι και ο υπολογιστης και το OS βλεπουν οτι εχω εγκαταστησει τον δευτερο δισκο μου (Αυτος με τα δεδομενα) αλλα δεν μπορω να να δω τα partitions του. Στην διαχειριση υλικου βλεπω οτι ο δισκος με τα windows ειναι βασικος ενω ο αλλος δυναμικος. Οπως καταλαβαινετε εχω μεγα προβλημα αν χρειαστει να τον φορμαρω προκειμενου να τον αλλαξω σε βασικο και γι'αυτο ρωτω τα εξης: 1)Τι στο διαολο ειναι παλι αυτη η μαλακια με βασικους και δυμαμικους δισκους 2) Πως μπορω να δω τα δεδομενα που εχω μες'στον δισκο 3)Γινεται η δουλεια χωρις να φορμαρω και αν οχι με κανα προγραμμα του τυπου getdataback θα μπορεσω να τα ανακτησω? 4)Παιζει ρολο που ο αλλος δισκος ειναι βασικος??? Αν τον αλλαξω σε δυναμικο θα χω παλι το προβλημα??? Δεν με χαλαει καθολου να ξαναφορμαρω το δισκο του OS. Ευχαριστω
washcloud Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.petri.co.il/difference_between_basic_and_dynamic_disks_in_windows_xp_2000_2003.htm 2)Αctive File Recovery 3)κατά πάσα πιθανότητα ναι (με το 2)
Carthago Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 http://www.petri.co.il/difference_between_basic_and_dynamic_disks_in_windows_xp_2000_2003.htm2)Αctive File Recovery 3)κατά πάσα πιθανότητα ναι (με το 2) Αδερφε σε φιλω σταυρωτα. Το λινκ που εστειλες το λεει σε μια σειρουλα. Note: Dynamic disks are not supported on portable computers or on Windows XP Home Edition-based computers. Μαντευεις φανταζομαι πως για πρωτη φορα εβαλα Σπιτικη Εκδοση. Τοσο απλο. Εφυγα βουρ για προ εκδοση. Να σαι καλα
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Αδερφε σε φιλω σταυρωτα. (...άντε και καλά xp pro )
Carthago Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 I do not f........ believe that. Αγαπητο μου ημερολογιο!!! Βρισκομαστε 19 ολακερες μερες μετα απο την εγκατασταση των ΧΡ προ και ενω ολα δουλευαν σωστα σημερα εγινε η στραβη. Παω να ανοιξω το πισι το μεσημερι και βλεπω οτι κατι παει στραβα. Το μηχανημα τρωει τρελο κολλημα και δεν λεει να μπει με τπτ στα παραθυρα. Στο καπακι κανω επανεκκινηση, μπαινω στο ΒΙΟΣ και βλεπω οτι ο παραπανω προβληματικος δισκος δεν φαινεται πουθενα. Ανοιγω τον πυργο, αποσυνδεω τον δισκο και ολα λειτουργουν κανονικοτατα. Δοκιμαζω καμμια 3-4 φορες να τον συνδεσω αλλα ματαια. Τα παραθυρα δεν ανοιγουν. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ 1) Παει ο δισκος??? Λετε να τα κακαρωσε??? Ενθαρυντικο ειναι το γεγονος οτι υπαρχουν ενδειξεις λειτουργιας γιατι μολις συνδεεται ο υπολογιστης κολλαει. 2) Το οτι ειναι δυναμικος δισκος ενω αυτος του ΟΣ ειναι βασικος λετε να αποτελει αιτια ΜΟΝΙΜΗΣ βλαβης στον δισκο? Αν ναι γιατι 8 μηνες τωρα ολα πηγαιναν καλως??? 3)Ενας βασικος δισκος που περιεχει το ΟΣ λετε να βοηθησει την κατασταση? ΥΓ1. Καθε αλλη ιδεα ευπροσδεκτη.Ευχαριστω προκαταβολικα ΥΓ2. Washcloud u seem to have the talent, u seem to have the tools, so... do something :oP
_BASSstarlet_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Κάτι παρόμοιο είχα πάθει πριν μερικούς μήνες,όχι όμως σε δίσκο με το λειτουργικό αλλά σε δυό 500άριδες για δεδομένα. Σχεδόν 1tera έπαψαν να υπάρχουν, γιατί οι δυό αυτοί δίσκοι έγιναν δυναμικοί λόγω αλλαγής των θέσεων μέσα στο tower. Χρησιμοποίησα recovery προγράμματα για να τα επαναφέρω,παρόλο που είχα back up.
Carthago Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Κάτι παρόμοιο είχα πάθει πριν μερικούς μήνες,όχι όμως σε δίσκο με το λειτουργικό αλλά σε δυό 500άριδες για δεδομένα. Σχεδόν 1tera έπαψαν να υπάρχουν, γιατί οι δυό αυτοί δίσκοι έγιναν δυναμικοί λόγω αλλαγής των θέσεων μέσα στο tower. Χρησιμοποίησα recovery προγράμματα για να τα επαναφέρω,παρόλο που είχα back up. Το κακο ειναι οτι μολις συνδεσω τον δυμανικο δισκο δεν μπορφω ουτε καν να μπουταρω. Δεν φαινεται ουτε στο ΒΙΟΣ. Αυτο που θα κανω τωρα ειναι να βγαλω τον δισκο με τα παραθυρα να δω αν θα τον δει το πισι. Ευχαριστω παντως φιλε μου -----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 08 : 47 : 30----- Μαλλον την πατησα. Αφησα μονο τον προβληματικο δισκο συνδεδεμενο και μολις ανοιξα τον υπολογιστη εμφανιστηκε μια μαυρη οθονη με αυτα γραμμενα: 113 MSITV099MS.211 RV63 OXT HYNIX 32MX1 Μετα απο κανα 2λεπτο καταφερε να μπει στο ΒΙΟΣ αλλα ο δισκος δεν φαινεται πουθενα. Υπαρχει περιπτωση να φταει καμμια καρτα γραφικων? Γιατι μου βγαλε το παραπανω μηνυμα? -----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 08 : 47 : 56----- Μαλλον την πατησα. Αφησα μονο τον προβληματικο δισκο συνδεδεμενο και μολις ανοιξα τον υπολογιστη εμφανιστηκε μια μαυρη οθονη με αυτα γραμμενα: 113 MSITV099MS.211 RV63 OXT HYNIX 32MX1 Μετα απο κανα 2λεπτο καταφερε να μπει στο ΒΙΟΣ αλλα ο δισκος δεν φαινεται πουθενα. Υπαρχει περιπτωση να φταει καμμια καρτα γραφικων? Γιατι μου βγαλε το παραπανω μηνυμα?
kotetsi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα πολύ παλιά στο desktop μου. Όταν ήταν συνδεδεμένοι και οι δύο δίσκοι το σύστημα δεν μπούταρε. Όταν ήταν μόνο ο «καλός» τα XP εκκινούσαν κανονικά. Τον «προβληματικό» δοκίμασα να τον συνδέσω ως εξωτερικό με αποτέλεσμα όταν τον άναβα να κολλάνε τα ΧΡ. Αποτέλεσμα: ο δίσκος ήταν κολλημένος και πετάχτηκε. Εύχομαι να μη χρειαστεί να φτάσεις ως εκεί αλλά κι έτσι ακόμα να έχεις βρει τρόπο να πάρεις τα αρχεία σου. Καλή δύναμη.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αυτό το μήνυμα που σου έβγαλε η μπλέ οθόνη πρέπει να σχετίζεται με την κάρτα γραφικών.
washcloud Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Στο καπακι κανω επανεκκινηση, μπαινω στο ΒΙΟΣ και βλεπω οτι ο παραπανω προβληματικος δισκος δεν φαινεται πουθενα. ...ΣΙΓΟΥΡΑ τον έβλεπες παλιότερα στο BIOS ;Μήπως το πρόσεξες τώρα; 1) Παει ο δισκος??? Λετε να τα κακαρωσε??? Ενθαρυντικο ειναι το γεγονος οτι υπαρχουν ενδειξεις λειτουργιας γιατι μολις συνδεεται ο υπολογιστης κολλαει. α)μπα β)όχι, δεν είναι "ενθαρρυντικό" αυτό. Μπορεί να έχει ψοφήσει-μπορεί να ζει και να βασιλεύει, και να την έχεις αυτή τη συμπεριφορά. Ας πούμε ότι είναι αδιάφορο. 2) Το οτι ειναι δυναμικος δισκος ενω αυτος του ΟΣ ειναι βασικος λετε να αποτελει αιτια ΜΟΝΙΜΗΣ βλαβης στον δισκο? Αν ναι γιατι 8 μηνες τωρα ολα πηγαιναν καλως??? α)καμμία σχέση. Δεν αποτελέι αιτία για "τίποτα" (τίποτα που να σχετίζεταγι τουλάχιστον με hardware) β)Είτε ναι, είτε όχι, η απάντηση γιατί πήγαιναν όλα καλώς, ή γιατί πήγαιναν όλα κακώς, χάνεται στην απεραντοσύνη.... 3)Ενας βασικος δισκος που περιεχει το ΟΣ λετε να βοηθησει την κατασταση? ούτε καλό, ούτε κακό (θα κάνει) ΥΓ2. Washcloud u seem to have the talent, u seem to have the tools, so... do something Μαλλον την πατησα. Αφησα μονο τον προβληματικο δισκο συνδεδεμενο και μολις ανοιξα τον υπολογιστη εμφανιστηκε μια μαυρη οθονη με αυτα γραμμενα:113 MSITV099MS.211 RV63 OXT HYNIX 32MX1 ...Για τα οποία ένα πρόχειρο λουκ απέδωσε αυτό μόνο : http://www.google.com/search?client=opera&rls=el&q=MSITV099MS.211&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 Έχεις κάτι MSI επάνω; Γραφοκάρτα ; Μητρική; (αν και να πω την αλήθεια ΟΥΤΕ τέτοια "τρελλομηνύματα" έχω ξανασυναντήσει - ούτε και νομίζω πως έχουν να κάνουν με τον δίσκο σε συνδυασμό με την GPU...Άλλωστε - υποθέτω - με το που βγάζεις τον δίσκο, όλα πάνε καλά ; Και τί παίζει αν στο ΚΑΠΑΚΙ τον ξαναματασυνδέσεις ; Πάλι βγαίνουν τα αμπρακατάμπρα ; ) Reset το BIOS το κάναμε είπαμε ; Το πισί, αλήθεια, τί ρόλο βαράει ; Του πότε είναι ; Pentium ; Για Core ; *** Γενικά αν παίζει, σύνδεσε τον δύσκο(λο) σε άλλο πισί. Από εκεί, δοκίμασε να κάνεις recovery με το Active @ File Recovery ΜΕΣΑ ΑΠΟ FLOPPY (έχει προγραμματάκι που φτιάχνεις μια ωραιότατη δισκέτα. Έτσι αποφεύγεις την βάσανο των Ουίντοους). Θα χρειαστείς δίσκο ΣΤΟΝ οποίο θα κάνεις το recovery (απ' ΤΟΝ προβληματικό). Eίμαι της εντύπωσης πως 51% έχει γίνει σαλάτα το φάιλ σίστεμ του δίσκου, και 49% ο ίδιος ο δίσκος. Άμα θες κάτι να ρωτήσεις, υπάρχουν και τα pm
Carthago Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ...ΣΙΓΟΥΡΑ τον έβλεπες παλιότερα στο BIOS ;Μήπως το πρόσεξες τώρα; Έχεις κάτι MSI επάνω; Γραφοκάρτα ; Μητρική; (αν και να πω την αλήθεια ΟΥΤΕ τέτοια "τρελλομηνύματα" έχω ξανασυναντήσει - ούτε και νομίζω πως έχουν να κάνουν με τον δίσκο σε συνδυασμό με την GPU...Άλλωστε - υποθέτω - με το που βγάζεις τον δίσκο, όλα πάνε καλά ; Και τί παίζει αν στο ΚΑΠΑΚΙ τον ξαναματασυνδέσεις ; Πάλι βγαίνουν τα αμπρακατάμπρα ; ) Reset το BIOS το κάναμε είπαμε ; Το πισί, αλήθεια, τί ρόλο βαράει ; Του πότε είναι ; Pentium ; Για Core ; *** Γενικά αν παίζει, σύνδεσε τον δύσκο(λο) σε άλλο πισί. Από εκεί, δοκίμασε να κάνεις recovery με το Active @ File Recovery ΜΕΣΑ ΑΠΟ FLOPPY (έχει προγραμματάκι που φτιάχνεις μια ωραιότατη δισκέτα. Έτσι αποφεύγεις την βάσανο των Ουίντοους). Θα χρειαστείς δίσκο ΣΤΟΝ οποίο θα κάνεις το recovery (απ' ΤΟΝ προβληματικό). Eίμαι της εντύπωσης πως 51% έχει γίνει σαλάτα το φάιλ σίστεμ του δίσκου, και 49% ο ίδιος ο δίσκος. Άμα θες κάτι να ρωτήσεις, υπάρχουν και τα pm Κατ'αρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Και τωρα απαντω: Στο ΒΙΟΣ ο δισκος φαινοταν κανονικοτατα ολο αυτον τον καιρο. Το μηχανημα ειναι 8 μηνων με τετραπυρηνο Φενομ 9500, 4GB kingston ram, Asus m3a mobo, ati radeon hd2600χτ GPU 1TB HD χωρισμενη σε 2 500αρηδες. Αυτο με το ΒΙΟΣ reset μ'εχει βαλει σε σκεψεις για να πω την αληθεια γιατι σημερα που το καλοσκεφτηκα συμβαινουν αρκετα κουφα στο πισι μου. Δεν μπορω να κανω με τπτ port mapping, protowall kai peerguardian δεν δουλευουν με τπτ, Τα properties των συνδεσεων μου κολλανε και δεν εμφανιζονται καθολου (Παρολο που εχω νετ κανονικα), αργο μπουταρισμα και γενικοτερα χαλια επιδοσεις. Τωρα κατα ποσο ολα αυτα κολλανε με τον δισκο μονο ο θεος ξερει. Προσωπικα πιστευω πως φταει η εκδοση των παραθυρων που εχω, την οποια και εγκατεστησα μολις πριν απο μερικες μερες για πρωτη φορα. (XP PRO SP3) Παντως ψυλλοι στ'αυτια μου μπηκανε σχετικα με το BIOS RESET. Οποτε μολις κατεβουν prison break, fringe, μαυρα μεσανυχτα θα ναι το πρωτο που θα κανω.
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Κατ' αρχάς εννοείται ότι ξέρεις από βεσ...από BIOS θέλω να πω , ε ; ! Μην κάνεις κανένα reset, χωρίς να ξέρεις να το ρυθμίζεις (αν και δόξα τώ θεώ σχετικός μου φαίνεσαι) στη συνέχεια, κι έρχεσαι και μας κυνηγάς... Και κατά 2ο λόγο, βγάλε μπαταρία ΚΑΙ καλώδιο (τροφοδοτικού), και μάλιστα ΜΗΝ βάζεις την μπαταρία στη θέση της, μπας και παίζει τπτ μ' αυτήν (low voltage) και γίνεται σαλάτα η CMOS, και δοκίμασε ETΣΙ τον μπαγλαμοδίσκο μετά το reset (την ξαναβάζεις μετά στο κάτω-κάτω. Το ρεύμα αρκεί για να δουλέψει το pc). Σκέψου και την περίπτωση να το φλασάρεις (BIOS update) (...με ΚΑΘΑΡΑ δική σου ευθύνη, βεβαίως-βεβαίως... ). Ίσως το ζόρι να είναι "στο BIOS". Δίσκο μέχρι τώρα να μου κολλάει το BIOS P.O.S.T. , μόνο έναν Maxtor του κερατά έχω πετύχει (δεν ξέρω τι σκ... είχε πάθει ο μάγκας, αλλά μετά την αναγνώριση (!!) αυτουνού, δεν πήγαινε με τίποτα πιο κάτω το pc. Kι έχουν περάσει αρκετοί από τα χέρια μου, για να πω ότι δεν είναι σύνηθες να κομπλάρει το BIOS ένας κατά τ' άλλα προβληματικός δίσκος....) * Το λειτουργικό δεν έχει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με τα "BIOS προβλήματα" που αντιμετωπίζεις... *αν μπορείς, σύνδεσέ τον αλλού να δεις τί κάνει σε ΑΛΛΟ πισί, ΠΡΙΝ κάνεις τπτ με BIOS κτλ....
Carthago Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Κατ' αρχάς εννοείται ότι ξέρεις από βεσ...από BIOS θέλω να πω , ε ; !Μην κάνεις κανένα reset, χωρίς να ξέρεις να το ρυθμίζεις (αν και δόξα τώ θεώ σχετικός μου φαίνεσαι) στη συνέχεια, κι έρχεσαι και μας κυνηγάς... Και κατά 2ο λόγο, βγάλε μπαταρία ΚΑΙ καλώδιο (τροφοδοτικού), και μάλιστα ΜΗΝ βάζεις την μπαταρία στη θέση της, μπας και παίζει τπτ μ' αυτήν (low voltage) και γίνεται σαλάτα η CMOS, και δοκίμασε ETΣΙ τον μπαγλαμοδίσκο μετά το reset (την ξαναβάζεις μετά στο κάτω-κάτω. Το ρεύμα αρκεί για να δουλέψει το pc). Σκέψου και την περίπτωση να το φλασάρεις (BIOS update) (...με ΚΑΘΑΡΑ δική σου ευθύνη, βεβαίως-βεβαίως... ). Ίσως το ζόρι να είναι "στο BIOS". Δίσκο μέχρι τώρα να μου κολλάει το BIOS P.O.S.T. , μόνο έναν Maxtor του κερατά έχω πετύχει (δεν ξέρω τι σκ... είχε πάθει ο μάγκας, αλλά μετά την αναγνώριση (!!) αυτουνού, δεν πήγαινε με τίποτα πιο κάτω το pc. Kι έχουν περάσει αρκετοί από τα χέρια μου, για να πω ότι δεν είναι σύνηθες να κομπλάρει το BIOS ένας κατά τ' άλλα προβληματικός δίσκος....) * Το λειτουργικό δεν έχει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με τα "BIOS προβλήματα" που αντιμετωπίζεις... Παιζει να εχει να κανει η ταση τπτ με το ολο σκηνικο??? Ο αλλος δουλευει μια χαρα αν και βαζοντας λιγο χερακι πριν απο λιγο ενιωσα οτι και ο φαντομας δισκος εχει ζωη μεσα του. Τουλαχιστον με την αφη δεν διακρινεται καμμια διαφορα μεταξυ των δυο. Παντως αυτο με την ταση με ανατριχιασε. Εχω ασχημο παρελθον μ'αυτους εγω. Πριν απο 10 μερες μου καψε μοντεμ οθονη και ηχεια (Ολα στην εγγυηση πλυν του μοντεμ) και συναμα εαν θες διαβασε τι μου λαχε πριν απο 1 χρονο και 9 μερες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=218574 Ιδου το αποτελεσμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=243424
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ...αυτό που εννοούσα με την "τάση", ήταν η τάση της μπαταρίας. Δύσκολο ναι μεν (μιας και μιλάμε για "καινούριο" pc, κι όχι για από τότε που είχαν μανιβέλα αντί για power button), αλλά θα μπορούσε να έχει ψιλοαδειάσει, και αυτό να κάνει την μνήμη του να βλέπει πεταλούδες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες που έλεγε κι η Βουγιουκλάκη. "Το BIOS Reset Βγήκε Απ' Τον Παράδεισο" λοιπόν... ...Αυτά βέβαια ως μία θεωρία ε. Δεν ανακάλυψα την Αμερική του πισιού σου. Και στάνταρ δε μιλάω για τάσεις από το τροφοδοτικό, που όπως ανέφερες σου κάνανε ζημιές. Τεσπα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις από αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, κι ελπίζω να δεις φως... (το ΠΙΟ σημαντικό : Να δοκιμάσεις τον ζόρικο δίσκο σε άλλο πισί....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.