haHa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 2-3 επισημανσεις! Ανάλογη ξεκάθαρη πολιτική έχει και η Apple, όσον αφορά το που θα τρέχει το λειτουργικό της. Δεν γνωρίζω ούτε ένα χρήστη mac, που να ασχολήθηκε με hardware ασυμβατότητες. Όλα τα OS updates είναι universal, όλα τα updates των 3rd party εφαρμογών το ίδιο. Κανείς δεν πονοκεφαλιάζει αν φοράει ασύμβατο hardware, και τι διάολο να φταίει άραγε. Ακόμη και στην περίπτωση να έχει γίνει παπαριά σε κάποια εφαρμογή, μόλις το work around ανακαλυφθεί ξέρεις πως είναι καθολικά εφαρμόσιμο στο δικό σου σύστημα όπως και σε όλων των άλλων. Παρομοια ειναι τα πραγματα και αν παρεις ολοκληρωμενο συστημα μιας εταιριας.. Πχ αν παρεις ενα laptop dell, ibm thinkpad, hp . Δεν ασχολεισαι με hardware ασυμβατοτητες,για αυτο εχει φροντισει η εταιρια οπως εχει φροντισει και η apple. Υπαρχει μαλιστα μια μικρη περιπτωση να βρεθεις προ εκπληξεως και να εχεις hardware ασυμβατοτητα-μη υποστηριξη με καποιο hardware λογω οτι το mac os x δεν εχει υποστηριξη για ολες τις συσκευες... Πχ εχουμε δυο λαπτοπ: ενα ibm (ή dell) και ενα macbook pro. Oλα δουλευουν απροβληματιστα,με drivers δεν ασχολειται ο χρηστης γιατι για αυτο εχει φροντισει η μαμα εταιρια. Εστω λοιπον οτι θελει να προσθεσει μια καινουρια δυνατοτητα στον φορητο του,πχ να βαλει esata. Αγοραζει μια expresscard που εχει εξοδο esata.. Σε windows ειναι σχεδον σιγουρη η υποστηριξη.. Σε mac os x ομως? Πριν λίγο καιρό, ένας φίλος τζιμάνι, μου πέρασε Mac OS X στο laptop. Δεν έπαιζε σωστά η ανάλυση της οθόνης, δεν είχα WiFi και κάποια δευτερεύοντα πράγματα. Ακόμη και για μένα που δουλεύω αποκλειστικά Mac OS X στο iMac μου, ήταν μεγάλο ξενέρωμα η εμπειρία. Αν δεν είχα iMac, δύσκολα αυτό το κουτσό πείραμα θα με έπειθε να κάνω τη μετάβαση. Καλα ,εννοειται! Το macosx86 ειναι για λιγους, θελει ψαξιμο/διαβασμα και αγορα συμβατου hardware. Σκεψου οτι σε εναν τυχαιο φορητο μπηκε και απλα δεν αλλαζε αναλυση και δεν ειχες wifi. Αν το ψαξεις και στησεις σωστα το μηχανημα σου, μπορεις να εχεις πληρη υποστηριξη.. Δεν ειναι λοιπον παντα το macosx86 ενα κουτσο πειραμα!
punky Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Τα παρακάτω είναι στα πλαίσια του "κουβέντα να γίνεται", δεν διαφωνώ με τις επισημάνσεις σου. Παρομοια ειναι τα πραγματα και αν παρεις ολοκληρωμενο συστημα μιας εταιριας.. Πχ αν παρεις ενα laptop dell, ibm thinkpad, hp . Δεν ασχολεισαι με hardware ασυμβατοτητες,για αυτο εχει φροντισει η εταιρια οπως εχει φροντισει και η apple. Ισχύει αυτό που λες γενικά, αλλά έχω κάποιες μικρές ενστάσεις. Πχ το laptop μου είναι Asus, και πιστεύω ότι δεν διαφωνείς πως η Asus συγκαταλέγεται στους "επίλεκτους" κατασκευαστές. Παρόλα αυτά, στο support micro-site του μοντέλου μου, η τελευταία αναβάθμιση οποιουδήποτε driver/patch/you-name-it είναι στα τέλη του 2006. Πάρε επίσης άλλο ένα παράδειγμα: Βγάζει η Synaptics καινούριους drivers που ουσιαστικά αντιγράφουν το Multitouch της Apple. Πάω στοίχημα πως δεν θα τους δω ποτέ αυτούς τους drivers στο site της Asus για το μοντέλο μου. Γενικά έχω την αίσθηση πως η Apple είναι πιο "ολοκληρωμένη" στην υποστήριξη των συστημάτων της, μιας και πουλάει μαζί το HW και το SW. Υπαρχει μαλιστα μια μικρη περιπτωση να βρεθεις προ εκπληξεως και να εχεις hardware ασυμβατοτητα-μη υποστηριξη με καποιο hardware λογω οτι το mac os x δεν εχει υποστηριξη για ολες τις συσκευες...Σε mac os x ομως? Εδώ έχεις δίκιο, υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις επίσημη υποστήριξη για 3rd party HW. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα νομίζω, και εκτός του εν λόγω θέματος. Μιλούσα για το bundled HW εγώ. Το macosx86 ειναι για λιγους, θελει ψαξιμο/διαβασμα και αγορα συμβατου hardware.Σκεψου οτι σε εναν τυχαιο φορητο μπηκε και απλα δεν αλλαζε αναλυση και δεν ειχες wifi. Αν το ψαξεις και στησεις σωστα το μηχανημα σου, μπορεις να εχεις πληρη υποστηριξη.. Δεν ειναι λοιπον παντα το macosx86 ενα κουτσο πειραμα! Το "μπορεί" είναι που κάνει τη διαφορά. Εν προκειμένω, ψαχτήκαμε ενδελεχώς και παρακολουθούσαμε για μήνες τις εξελίξεις του macosx86 όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω. Αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχουν βρεθεί λύσεις για τις ελλείψεις, και πιθανότατα να μη βρεθούν ποτέ. Νομίζω ότι το κοινό του macosx86 χωρίζετε σε 2 μεγάλες κατηγορίες: αυτούς που με το δεδομένο μηχάνημά τους θα προσπαθήσουν να του περάσουν Mac OS X και αυτούς που θα αγοράσουν ολοκαίνουριο configuration που να είναι συμβατό σήμερα. Οι πρώτοι, δύσκολα θα τύχει να στήσουν κάτι που δουλεύει ολοκληρωμένα (πχ εγώ), οπότε είναι πιθανό να τους ξενερώσει το Mac OS. Οι δεύτεροι, συνειδητά εκτιμούν ότι το Mac OS είναι το λειτουργικό της επιλογής τους γιατί πιθανόν το έχουν δουλέψει, οπότε το μόνο που μάλλον ψάχνουν είναι μια πιο value-for-money κτήση ενός μηχανήματος που τρέχει mac. Προσωπικά, προτιμώ να δώσω 200-300 ευρώ παραπάνω σε ένα σύστημα 1300 Ευρώ και να πάρω γνήσιο mac, παρά να φάω τα νιάτα μου να πατσάρω το κάθε OS upgrade για να κάτσει σωστά. Η ανώτερη αισθητική, νομιμότητα και ανεμελιά νομίζω ότι αξίζουν το premium.
haHa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Τα παρακάτω είναι στα πλαίσια του "κουβέντα να γίνεται", δεν διαφωνώ με τις επισημάνσεις σου. Eννοειται.. Γενικά έχω την αίσθηση πως η Apple είναι πιο "ολοκληρωμένη" στην υποστήριξη των συστημάτων της, μιας και πουλάει μαζί το HW και το SW.. Εχει ενα προβαδισμα λογω αυτου του γεγονοτος που λες, αλλα παραλληλα εχει και ενα μειονεκτημα: ειναι μονη της με λιγους χρηστες κλπ και προσπαθει να βγαλει σωστους drivers για mac os x. Πχ δες πως μια nVidia 8800gt καρτα γραφικων (αρκετα δυνατη καρτα) εμφανιζεται λογω κακων driver πιο αργη απο μια ανισχυρη ati 2600 pro. Αργοτερα καταφεραν και εβγαλαν καλυτερους drivers , που και παλι βεβαια δεν ειναι στο επιθυμητο επιπεδο.. Οταν εισαι μονος σου,ειναι πολλες φορες πιο δυσκολο να φτιαξεις σωστους drivers.. Το "μπορεί" είναι που κάνει τη διαφορά. Εν προκειμένω, ψαχτήκαμε ενδελεχώς και παρακολουθούσαμε για μήνες τις εξελίξεις του macosx86 όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω. Αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχουν βρεθεί λύσεις για τις ελλείψεις, και πιθανότατα να μη βρεθούν ποτέ. Ακριβως!! Μα ποτε δε μιλαμε για εγγυημενα αποτελεσματα και για αυτο δεν αποτελει σοβαρη λυση το mac os x86 για τον οποιοδηποτε χρηστη... Νομίζω ότι το κοινό του macosx86 χωρίζετε σε 2 μεγάλες κατηγορίες: αυτούς που με το δεδομένο μηχάνημά τους θα προσπαθήσουν να του περάσουν Mac OS X και αυτούς που θα αγοράσουν ολοκαίνουριο configuration που να είναι συμβατό σήμερα. Σωστος! Προσωπικά, προτιμώ να δώσω 200-300 ευρώ παραπάνω σε ένα σύστημα 1300 Ευρώ και να πάρω γνήσιο mac, Μακαρι να ηταν μονο 200-300 ευρω.. Μερικες φορες ξεπερναει και το χιλιαρικο... Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2008 από haHa
o_magazatoras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 .... Συγκεκριμενοποίησε λιγάκι την τροχιά σου,άστατε κομήτη,για να μπορούμε χωρίς τη χρήση βοηθημάτων(τηλεσκόπια κλπ) να σε παρακολουθούμε.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 "το πανάκριβο hardware των macs" Απλά έλεος! Όποιος το έγραψε είναι προκατειλλημένος Ή απλά κάνει την ίδια δουλειά με ένα pc.Όποιος επιμένει οτι ένας γραφίστας πχ πρέπει να πάρει οπωσδήποτε Mac αυτός κι αν είναι προκατελλημένος!
elven Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Ένα ωραίο PC!Τιμή από 1499$,πιο αργός με χειρότερα parts και πιο ακριβός απο τον imac τον 20"(ο οποίος εκτός όλων των άλλων έχει και μεγαλύτερη οθόνη). http://www.gateway.com/systems/product/529668183.php#techspecs http://www.popularmechanics.com/technology/reviews/4258725.html?page=2 Το όμορφο design/σχέδιο,όπως ακριβώς σε όλα τα πράγματα(αυτοκίνητα,μηχανάκια κοκ) έχει παραπάνω χρήματα. Εσείς συγκρίνετε το imac με το κουτί της thermaltake και του innovator και λέτε πολύ ακριβό το mac. Τα λεφτά είναι παραπάνω αλλά όχι πολύ παραπάνω.Το αντίστοιχο(μόνο σε design) PC μάλιστα είναι ακριβότερο!
De@th L0rd Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Με συγχωρείς ρε elven αλλά εμένα δεν με νοίαζει το κουτί του υπολογιστή.Δεν τον θέλω για μόστρα ούτε για να πάει καλλιστεία...Την δουλειά του με νοιάζει να κάνει σωστά κι αξιόπιστα...Σιγά μην πάω να πάρω δηλαδή και Lian Li κουτί που κάνει σκέτο 200+ ευρώ.Το mac είναι είδος πολυτελείας για αυτό και δεν έχει διεισδύσει στην ευρωπαική αγορά.Όταν μπορείς να πάρεις κάτι που κάνει τα ΙΔΙΑ ακριβώς πράγματα με την ΙΔΙΑ ταχύτητα, στην μισή περίπου τιμή,λες να με χαλάει επειδή βρίσκεται σε κουτί Turbo-X που κάνει 35 ?;Εκτός αν παίζει ρόλο πλέον και το case στις επιδόσεις ενός υπολογιστή και δεν το χω καταλάβει.Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω οτι το desing είναι αυτό που πληρώνεις σε όλα τα ωραία πράγματα,και κατα κύριο λόγω στα αυτοκίνητα.Έχουν κάνει όλα τα φθηνά ΤΟΣΟ κακομούτσουνα πλέoν επίτηδες, που πρέπει να δώσεις πάνω από 25.000 ευρώ για να πάρεις ένα όμορφο αυτοκίνητο.Ε λοιπόν ποτέ και τα δώσω!Κάντε τα όλα σαν τα μοντέλα του Mad Max...
elven Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Εκτός απο το ότι η εμφάνιση παίζει ρόλο για πολλούς σκέψου και το χώρο να μπουν τα 3000 καλώδια του υπολογιστή. Εντάξει όπως το βλέπει κανείς,για εμένα λόγω χώρου,ομορφιάς,λειτουργικού αλλά και ποιότητας τα αξίζει τα παραπάνω λεφτά,για άλλον όχι. (και δεν έχω mac,τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα Mini)
punky Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2008 Με συγχωρείς ρε elven αλλά εμένα δεν με νοίαζει το κουτί του υπολογιστή.Δεν τον θέλω για μόστρα ούτε για να πάει καλλιστεία.... Καταλαβαίνω τι λες, αλλά εμένα με νοιάζει να σου πω την αλήθεια. Μου ταιριάζει η τελειομανία και η σημασία στη λεπτομέρεια (λειτουργική και αισθητική). Είναι άλλωστε ένα μηχάνημα που το τρως στη μούρη πολλές ώρες κάθε μέρα. Όπως με νοιάζει να βλέπω δεντράκια από τη βεράντα μου και όχι το σώβρακο του απέναντι, άσχετα αν για έναν ύπνο το έχω το σπίτι. Για μένα η εποχή του γκρίζου μπούγιου με τα αμέτρητα σκονισμένα καλώδια, και όλο αυτό το σιχαμένο θέαμα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γουστάρω αφάνταστα να δουλεύω σε κάτι που αποτελεί το προϊόν δουλειάς ευφυών μηχανικών ΚΑΙ καλλιτεχνών. Δεν ξέρω πόσο φτηνά φτιάχνεις ένα μηχάνημα που να είναι απόλυτα αθόρυβο, αισθητικά μακράν ανώτερο και με πολλές έξυπνες λύσεεις. Και ρε παιδί μου, αυτό φαίνεται και στους φίλους μου: ο ένας έχει φτιάξει ένα hackintosh τούμπανο, κι ο άλλος έχει ένα mac mini. Κάθε μα κάθε φορά που έρχονται σπίτι μου, με ρωτάνε πότε θα πουλήσω το iMac. Πρόσεξε, ΔΕΝ σε κρίνω. Λέω απλά πως είμαστε από άλλους κόσμους, κι αυτό που εγώ εκτιμώ εσένα δεν σου ταιριάζει. @ haHa Αν αναφέρεσαι στο Mac Pro, πράγματι η οικονομική διαφορά είναι χαώδης. Εκεί αξίζει να παίξεις με Hackintosh. Συγκεκριμενοποίησε λιγάκι την τροχιά σου,άστατε κομήτη,για να μπορούμε χωρίς τη χρήση βοηθημάτων(τηλεσκόπια κλπ) να σε παρακολουθούμε. Δε φταίω εγώ. Απλά μια ακαταμάχητη έλξη με έσυρε πιο κοντά στη γειτονιά του paredwse, και λόγω μετακόμισης δεν είχα ιντερνέτ (ο τόνος στη λήγουσα). Τώρα που απέκτησα κι εγώ τηλέφωνο με πρόθεμα 666, αισθάνομαι ολοκληρωμένος.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Καταλαβαίνω τι λες, αλλά εμένα με νοιάζει να σου πω την αλήθεια.Μου ταιριάζει η τελειομανία και η σημασία στη λεπτομέρεια (λειτουργική και αισθητική). Είναι άλλωστε ένα μηχάνημα που το τρως στη μούρη πολλές ώρες κάθε μέρα. Όπως με νοιάζει να βλέπω δεντράκια από τη βεράντα μου και όχι το σώβρακο του απέναντι, άσχετα αν για έναν ύπνο το έχω το σπίτι. Για μένα η εποχή του γκρίζου μπούγιου με τα αμέτρητα σκονισμένα καλώδια, και όλο αυτό το σιχαμένο θέαμα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γουστάρω αφάνταστα να δουλεύω σε κάτι που αποτελεί το προϊόν δουλειάς ευφυών μηχανικών ΚΑΙ καλλιτεχνών. Δεν ξέρω πόσο φτηνά φτιάχνεις ένα μηχάνημα που να είναι απόλυτα αθόρυβο, αισθητικά μακράν ανώτερο και με πολλές έξυπνες λύσεεις. Και ρε παιδί μου, αυτό φαίνεται και στους φίλους μου: ο ένας έχει φτιάξει ένα hackintosh τούμπανο, κι ο άλλος έχει ένα mac mini. Κάθε μα κάθε φορά που έρχονται σπίτι μου, με ρωτάνε πότε θα πουλήσω το iMac. Πρόσεξε, ΔΕΝ σε κρίνω. Λέω απλά πως είμαστε από άλλους κόσμους, κι αυτό που εγώ εκτιμώ εσένα δεν σου ταιριάζει. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γιατί έθεσες με επιχειρήματα γιατί προτιμάς την ευρεσιτεχνία της Apple.Έτσι κι αλλιώς γι αυτό πληρώνεις!Αλλά όλα κι όλα το κουτάκι μου είναι τελειώς τακτοποιημένο μέσα δεν έχει ούτε σκόνες ούτε καλώδια χύμα πεταμένα:p.Αυτά μου θυμίζουν εποχές PII που ήταν μικρά τα κουτιά και δεν χώραγε το χέρι αν αλλάξεις ενα jumperaki...To καλό με το mac είναι ότι όπως θα το πάρεις είσαι σίγουρος οτι μέσα είναι στημένο στην εντέλεια.
impermeable Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γιατί έθεσες με επιχειρήματα γιατί προτιμάς την ευρεσιτεχνία της Apple.Έτσι κι αλλιώς γι αυτό πληρώνεις!Αλλά όλα κι όλα το κουτάκι μου είναι τελειώς τακτοποιημένο μέσα δεν έχει ούτε σκόνες ούτε καλώδια χύμα πεταμένα:p.Αυτά μου θυμίζουν εποχές PII που ήταν μικρά τα κουτιά και δεν χώραγε το χέρι αν αλλάξεις ενα jumperaki...To καλό με το mac είναι ότι όπως θα το πάρεις είσαι σίγουρος οτι μέσα είναι στημένο στην εντέλεια. καλημέρα.άσχετη η ερώτηση αλλα φαίνεται ότι είστε γνώστες.από που μπορώ να κατεβάσω ένα πρόγραμμα PDF 2 WORD και να μην έχει Restrictions?
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Εκτός απο το ότι η εμφάνιση παίζει ρόλο για πολλούς σκέψου και το χώρο να μπουν τα 3000 καλώδια του υπολογιστή. Προσωπικα εχοντας 4 δισκους στον υπολογιστη μου εσωτερικους, αν ειχα imac θα σημαινε 6 επιπλεον καλωδια(λογω οτι θα επρεπε να ειχα 3 εξωτερικους σκληρους), οποτε πιστεψε με, σε πολλες περιπτωσεις ο iMac σημαινει περισσοτερα καλωδια.. Δεν ξέρω πόσο φτηνά φτιάχνεις ένα μηχάνημα που να είναι απόλυτα αθόρυβο, αισθητικά μακράν ανώτερο και με πολλές έξυπνες λύσεεις. Παμφθηνα.. Ενα ποιοτικο τροφοδοτικο των 5--60 ευρω και μια ψυκτρα cpu των 30-40 ευρω.. Προσεχεις και παιρνεις και αθορυβη καρτα γραφικων και εχεις πιο αθορυβο κουτι απο εναν iMac.. (διαλεγεις μαλιστα και βαζεις εσυ τι σκληρο θελεις για να ειναι πιο αθορυβος, πχ samsung ή western digital) @ haHa Αν αναφέρεσαι στο Mac Pro, πράγματι η οικονομική διαφορά είναι χαώδης. Εκεί αξίζει να παίξεις με Hackintosh. Αναφερομαι και στα macbook pro σε σχεση με αλλα εξισου ποιοτικα φορητα και φυσικα και στον iMac 20" (ειδικα αυτον των 1370 ευρω) οπου με 900 ευρω φτιαχνεις πιο δυνατο μηχανημα,πιο αθορυβο, με μεγαλυτερη κ καλυτερη οθονη.. Βεβαια για οποιον θελει υποχρεωτικα all-in-one και compact διαστασεις, τοτε ο iMac ειναι πολυ καλη περιπτωση,μαζι με αυτη ενος Sony Vaio all-in-one. Αλλα , φανταζομαι λιγοι ειναι αυτοι που εχουν αναγκη πραγματικα all-in-one. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2008 από haHa
punky Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Αναφερομαι και στα macbook pro σε σχεση με αλλα εξισου ποιοτικα φορητα και φυσικα και στον iMac 20" (ειδικα αυτον των 1370 ευρω) οπου με 800 ευρω φτιαχνεις πιο δυνατο μηχανημα,πιο αθορυβο, με μεγαλυτερη κ καλυτερη οθονη.. Ναι, αλλά οι γκόμενες κάνουν "γουάου" όταν βλέπουν το εργαλείο σου; Γιατί σε εμένα κάνουν
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Ναι, αλλά οι γκόμενες κάνουν "γουάου" όταν βλέπουν το εργαλείο σου;Γιατί σε εμένα κάνουν Ε, εκει εχουμε προβλημα!!! Υ.Γ.: Λεω να το ντυσω με αμφιεση mac pro, μπας και δουμε προκοπη !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα