random Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 η apple στην αδεια χρησης του λειτουργικου γραφει ξεκαθαρα οτι απαγορευεται η εεγκατασταση του σε μη apple μηχανηματα.. περιμένω πότε θα βγεί στην αγορά έντυπο/βιβλίο (ή music CD, movie DVD, πίνακας) με άδεια χρήσης τύπου ... "απαγορεύεται η χρήση αυτού του έργου σε τουαλέτα της οποίας η λεκάνη δεν έχει σήμα ideal standard"
mpohom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Ειχα σηκωσει τα leopard σε vm και το τι crash εφαγε δε λεγετε και συνεχιζω να λεω οτι στα μακ η apple φτιαχνει τα drivers η αpple φτιαχνει και τα utils γι αυτο και δουλεουν αψογα σε ενα pc η αποδοση πεφτει κατακορυφα για αυτο και δεν τα πουλανε χωρια.Οποτε για pc xp και για mac mac os . Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2008 από mpohom
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 [...] Οσο για τα macintosh μπορεις να γινεις πιο σαφης ???Τι εννοεις "Δεν έχουν και πολύ σχέση με την πραγματικότητα" Απλή παρατήρηση: αν δεν έχεις ιδέα για κάτι, καλύτερα να μην γράφεις για αυτό. Από αυτά που έγραψες παραπάνω, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δεν ξέρεις από Macintosh. Καλύτερα δεν θα ήταν να περιοριστείς να γράφεις για τα XP;
mpohom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Καλα μεγαλε επειδη τα επιχειρηματα σου και στα δυο σου post ειναι απλα λεπτομερεστατα και κατατοπιστηκα σε ευχαριστω που μοιραζεσαι τις γνωσεις σου μαζι μου.Τυγχανει να εχω ibook docktor και ξερω οτι τα σπαει απλα αν διαβαζες πιο προσεκτικα μιλαω για mac os σε PC οχι σε mac καταλαβαινεις τι διαφορα???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Καλα μεγαλε επειδη τα επιχειρηματα σου και στα δυο σου post ειναι απλα λεπτομερεστατα και κατατοπιστηκα σε ευχαριστω που μοιραζεσαι τις γνωσεις σου μαζι μου.Τυγχανει να εχω ibook docktor και ξερω οτι τα σπαει απλα αν διαβαζες πιο προσεκτικα μιλαω για mac os σε PC οχι σε mac καταλαβαινεις τι διαφορα??? Αντιλαμβάνεσαι, ελπίζω, ότι το MacOS δεν είναι για PC; Ότι δεν μπορείς να 'κατηγορείς' την αξιοπιστία ή τη δυσκολία εγκατάστασης MacOS σε PC αφού δεν υποστηρίζεται από την Apple; Τέλος πάντων, βγαίνουμε πολύ εκτός θέματος.
mpohom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 To EFiX φαίνεται να αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τους χρήστες του PC, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Mac OS X χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν το πανάκριβο hardware των Macs. . Μεγαλυτερη και πολυ καλυτερη σε ολα.Δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να βαλει mac os στο pc του Αντιλαμβάνεσαι, ελπίζω, ότι το MacOS δεν είναι για PC; Απο την αρχη μιλουσα για mac os σε pc. Μαλλον καταλαβες λαθος τεσπα κουβεντα να γινετε
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Απο την αρχη μιλοθσα για mac os σε pc.Μαλλον καταλαβες λαθος τεσπα κουβεντα να γινετε Αν κατάλαβα λάθος (δεν το αποκλείω), ζητώ συγγνώμη για την "εισβολή" στο thread και για την βιαστική μου 'επίθεση'.
mpohom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δεκτη η συγνωμη και εγω ξεφυγα λιγο λογω και μιας κοντρας που εχουμε εδω στη δουλεια mac vs pc θα ηταν καλο topic αν δεν υπαρχει ηδη.
soiramk Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 [offtopic] Mάλλον κάνεις λάθος. Η Apple κατασκευάζει hardware και συμπληρωματικά κατασκευάζει/πουλάει software. Απλή λογική: το 80% του software της Apple τρέχει στο hardware... της Apple. Άλλωστε οι πωλήσεις της αυτό αποδεικνύουν: το κύριο προϊόν είναι το hardware. To δε iTunes Store δεν βγάζει κέρδος - είναι μια υπηρεσία που, στην ουσία, ζει από τις πωλήσεις iPod. Από τα 99 σεντς που κοστίζει η αγορά ενός μουσικού κομματιού, τα 70 πηγαίνουν στη δισκογραφική εταιρεία και τα υπόλοιπα για συντήρηση των servers και των λειτουργικών εξόδων της υπηρεσίας (διαφήμιση, προώθηση κλπ). Η Apple είναι κλασσικό παράδειγμα intergrated τεχνολογικής εταιρείας: κατασκευάζει hardware και το software για να λειτουργήσει το hardware της. Η κλασσική και μεγαλύτερη εταιρεία software είναι φυσικά η... Microsoft. Επαυξάνω.Μπορεί η Apple να ρίχνει πολύ δουλιά στο software, αλλά εμπορικά το hardware είναι το προϊόν της. Φτιάχνει software για να δώσει προστιθέμενη αξία στο hardware της. Δείτε αυτό, ειδικά απο το 7ο λεπτό κ μετά! Αναφέρεται στη λογική της Apple(του Steve έστω) για το software-hardware. Λέει αυτό που έγραψα πιο πάνω. Όποιος έχει χρόνο ας δει όλη τη συνέντευξη! Αξίζει γιατί φαίνεται οι διαφορές στη νοοτροπία των δύο εταιριών.[/offtopic]
haHa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 [offtopic][/b] Δείτε αυτό, ειδικά απο το 7ο λεπτό κ μετά! Αναφέρεται στη λογική της Apple(του Steve έστω) για το software-hardware. Λέει αυτό που έγραψα πιο πάνω. Όποιος έχει χρόνο ας δει όλη τη συνέντευξη! Αξίζει γιατί φαίνεται οι διαφορές στη νοοτροπία των δύο εταιριών.[/offtopic] Απλα εγω (και προφανως και το τμημα εσοδων της apple ) το βλεπει αναποδα.. Ειναι πρωτιστως εταιρια hardware που φτιαχνει και software για το hardware της... Για αυτο και η κυρια πηγη εσοδων της ειναι το hardware (mac computers, ipod, iphone)
soiramk Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Για αυτο και η κυρια πηγη εσοδων της ειναι το hardware (mac computers, ipod, iphone) Αν κ έχουμε ξεφύγει εντελώς offtopic... η λογική της Apple όπως την αναπτύσσει ο Steve μέσα στη συνέντευξη, είναι να "παγιώσει" το software της, εξοπλίζοντάς το με το κατάλληλο hardware. Το software μένει ένω το hardware αλλάζει πιο γρήγορα(βλέπε windows κ pc parts ας πούμε). Συμφωνώ οτι τα λεφτά έρχονται απο το hardware(που όμως δουλεύουν μόνο με το δικό τους software(mac, ipod, iphone, apple tv). Ειναι πρωτιστως εταιρια hardware που φτιαχνει και software για το hardware της... Γιατί επιμένεις! Το λέει κ ο ίδιος:"It's in a beautiful box, but is software" "If you look what a mac is ...is OS X", "If you look what iphone will hopefully be..is software", "Apple view's its self as a software company", "People who love software, wanna do their own hardware". Το αν τον πιστεύει ο καθένας είναι άλλο θέμα Υ.Γ.: που να ήμουν κ Mac user:lol::lol:
haHa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Για να καταλαβω δηλαδη: θεωρεις οτι η apple πουλαει πρωτιστως software??
soiramk Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Θεωρώ πως αυτό θέλει να κάνει. Έτσι κερδίζει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Όπως η MS έχει καταφέρει με τα windows που τα πάντα είναι στημένα πάνω τους. Εξ' άλλου ένα Mac δε θα το αγόραζες για την σταθερότητα του OS του? Όχι για την καλή ποιότητα των υλικών του.
ToroLoco Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Ειχα σηκωσει τα leopard σε vm και το τι crash εφαγε δε λεγετε και συνεχιζω να λεω οτι στα μακ η apple φτιαχνει τα drivers η αpple φτιαχνει και τα utils γι αυτο και δουλεουν αψογα σε ενα pc η αποδοση πεφτει κατακορυφα για αυτο και δεν τα πουλανε χωρια.Οποτε για pc xp και για mac mac os . Χωρίς να θέλω να παρέμβω στην κόντρα που έχετε (ή είχατε), αλλά δεν μπορείς να κρίνεις ένα λειτουργικό έστω και το "project" OSX μέσω του vm. Εγώ τρέχω σε AMD το Leopard και λειτουργεί ποιό γρήγορα και σταθερά από τα Vista. Και με ενεργοποιημένο όλο το hardware (lan, audio, vga κτλ) από την εγκατάσταση. Και για να μην πείτε για το θέμα τον update το κάνω κανονικά και είμαι ήδη στο 10.5.5 με άμεσο update χωρίς να περιμένω patch. Απλά με την χρήση ενός "διαφορετικού" system updater. Σχετικά με την χρήση των XP είναι για περιορισμένο χρόνο ακόμη μιας που η υποστήριξη θα είναι νομίζω για 2 χρόνια ακόμη και μπορεί όχι και τόσο πολύ. Άρα κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να πάς σε vista που μπορεί να σημαίνει και αλλαγή hardware για να μπορεί να τα σηκώσει.
punky Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Παρόλο που κάτι τέτοιες προσπάθειες με "συμφέρουν", μπας και καταφέρω να φορέσω Mac OS X στο laptop μου, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι γενικά αξίζουν τον κόπο. Κάποιος νωρίτερα έκανε ένα ιδιαίτερα ευφυές σχόλιο μιλώντας για βιβλία και καπάκια τουαλέτας, ειρωνευόμενος την κλειστή πολιτική της Apple. Πράγματι η πρώτη μου αντίδραση στο σχόλιο, ήταν θετική. Αλλά ίσως να πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο πέρα από το νομικό του πράγματος, ή την "ελευθερία" του χρήστη. H Apple παίρνει κάποιες ξεκάθαρες στρατηγικές αποφάσεις, που την διαφοροποιούν συχνά από τον ανταγωνισμό. Τρανό παράδειγμα ήταν η διά ροπάλου κατάργηση του stylus όταν σχεδίαζε το iphone. Για όσους παρακολούθησαν τη γέννηση και την εξέλιξη των PDAs και των smartphones, ξέρουν ότι η μη χρήση stylus εκλήφθει από την πιάτσα ως "αστείο", "αντιπαραγωγικό", περιοριστικό". Πολλοί "ειδήμονες" καταδίκαζαν το iphone ως καταδικασμένο gimmick που δεν θα μπει ποτέ στην corporate αγορά, λόγω του....stylus. H Apple όμως ήξερε ότι το stylus είναι βραχνάς. Σου δίνει 2-3 ευκολίες παραπάνω, αλλά αποτυγχάνει οικτρά στο 80% της διεπαφής του χρήστη με τη συσκεύη. Ξεκινώντας λοιπόν με αυτή την απλή στρατηγική παραδοχή/περιορισμό, της έμενε απλά να σχεδιάσει το interface έξυπνα. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Ανάλογη ξεκάθαρη πολιτική έχει και η Apple, όσον αφορά το που θα τρέχει το λειτουργικό της. Δεν γνωρίζω ούτε ένα χρήστη mac, που να ασχολήθηκε με hardware ασυμβατότητες. Όλα τα OS updates είναι universal, όλα τα updates των 3rd party εφαρμογών το ίδιο. Κανείς δεν πονοκεφαλιάζει αν φοράει ασύμβατο hardware, και τι διάολο να φταίει άραγε. Ακόμη και στην περίπτωση να έχει γίνει παπαριά σε κάποια εφαρμογή, μόλις το work around ανακαλυφθεί ξέρεις πως είναι καθολικά εφαρμόσιμο στο δικό σου σύστημα όπως και σε όλων των άλλων. Προσέξτε, δεν υποστηρίζω την Apple. Απλά εκθέτω τους λόγους που υπάρχουν πίσω από μία στρατηγική απόφαση. Πριν λίγο καιρό, ένας φίλος τζιμάνι, μου πέρασε Mac OS X στο laptop. Δεν έπαιζε σωστά η ανάλυση της οθόνης, δεν είχα WiFi και κάποια δευτερεύοντα πράγματα. Ακόμη και για μένα που δουλεύω αποκλειστικά Mac OS X στο iMac μου, ήταν μεγάλο ξενέρωμα η εμπειρία. Αν δεν είχα iMac, δύσκολα αυτό το κουτσό πείραμα θα με έπειθε να κάνω τη μετάβαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα